Dodaj do ulubionych

Drugi poród - położenie miednicowe

16.03.07, 16:38
Cześć Dziewczyny. Mam pytanie czy orientujecie się czy któryś ze szpitali
warszawskich robi cc przy położeniu miednicowym dziecka jeśli to drugi poród
i nie każe próbować najpierw porodu sn ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • duszka30 Re: Drugi poród - położenie miednicowe 16.03.07, 18:14
      Ciekawe, w którym jesteś tygodniu, ja miałam miednicowe i miałam rodzić na
      Solcu, przy czym lekarka prowadząca mówiła, że próbować będziemy, chyba, ze
      waga dziecka będzie duża, miałam szczęście bo mój synek obrócił się tydzień
      przed porodem głowką do dołu, rodził się w 39 tygodniu, nie wiem jak to zrobił,
      ale się udało. A urodził się z wagą 4160g
    • minnie77 Re: Drugi poród - położenie miednicowe 16.03.07, 19:09
      Jutro zaczynam 37tc. Ponieważ według USG mój synek nie będzie duży(niewiele
      ponad 3 kg)lekarz także sugeruje próbę porodu sn. Ja się bardzo tego boję i
      wolałabym mieć pewność, że od razu będę miała cc. Na dodatek mały jest
      leniuszkiem, nie jest bardzo ruchliwy więc szansa na zmianę pozycji jest mała.
      Pozdrawiam.
      • malgog Re: Drugi poród - położenie miednicowe 17.03.07, 16:44
        Ja byłam w podobnej sytuacji
        pierwszy poród sn, drugi - małe dziecko 3270 g w położeniu miednicowym
        także proponowano mi poród sn lub obracanie (obie opcje na Inflandzkiej)
        - wybrałam cesarkę na Żelaznej ale na zasadzie umowy ze szpitalem czyli
        odpłatnie
        cesarkę miałam w 39 tyg. , byłam badana tuż przed porodem - gdyby synek jednak
        zdążył się odwrócić nie byłoby cesarki bo umowa obowiązywała wyłącznie z powodu
        miednicowego ułożenia
        koszt 3 lata temu - 2500 zł
    • minnie77 do malgog 19.03.07, 10:18
      Bardzo dziękuję za odpowiedź. B. liczyłam na to, że odezwie się właśnie ktoś
      kto był w identycznej sytuacji. A czy mogłabyć napisać w jaki sposób załatwiłaś
      cc na Żelaznej? Chodzi mi o to czy podpisałaś po prostu umowę z konkretnym
      lekarzem czy trzeba się zgłosić bezpośrednio do szpitala i tam omówić sprawę ?
      Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
      • malgog Re: do malgog 19.03.07, 15:51
        w 38 tyg., kiedy wbrew zapewnieniom lekarki z Inflandzkiej prowadzącej ciążę
        nie mogłam liczyć na inny niż poród sn - szukałam innego szpitala i zapłakana
        trafiłam do przychodni przyszpitanej na Żelazną do pierwszej z brzegu,
        przyjmującej tego dnia lekarki
        trafiłam na dr Agnieszkę Kurczuk-Powolny
        nigdy wczesniej nie byłam w tym szpitalu i nie znałam personelu z Żelaznej no i
        nie miałam dostępu do internetu smile)))
        obejrzała mnie i dokumenty - ja byłam zdecydowana na poród sn ale przy takim
        ułożeniu dziecka bałam się ryzykować pomimo, że synek byl mały
        dr sama nie podejmuje decyzji - wszystkie cesarki musiały być zaakceptowane i
        wpisane w grafik
        umówiłysmy się wtedy (piątek) na telefon w poniedziałek rano - wtedy miałam
        usłyszeć czy jest zgoda ordynatora na cc
        od samego początku zostałam uprzedzona "lojalnie", że cesarka jest ze wskazania
        czyli wyłącznie w sytuacj ułożenia miednicowego no i że odpłatnie...
        w poniedziałek rano pani dr zadzwoniła do mnie do domu i zaproponowała dwa
        terminy cesarki - ekspresowy czyli na następny dzień lub 2 dni póżniej
        i tak przyszedł na świat Maciuś smile))
        jak pisałam - w dniu przyjęcia badano mnie na izbie przyjęć skrupulatnie czy
        aby na pewno mały się nie odwrócił bo z cesarki byłyby nici

jeśli będziesz miała jakieś pytania ...
        pozdrawiam i życzę super porodu i zdrowego dziecka
    • minnie77 Re: Drugi poród - położenie miednicowe 21.03.07, 14:36
      Bardzo dziękuję za informacje. Teraz mniej więcej wiem jak się do tego zabrać.
      Na szczęście mam lekarza prowadzącego z Żelaznej więc może da się przekonać do
      cc. Mam w poniedziałek wizytę to spróbuję to ustalić. Pozdrawiam i jeszcze raz
      dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka