Dodaj do ulubionych

Poród w Katowicach

02.05.07, 16:15
Czesc dziewczyny,

Czy ktoras z Was moze polecić jakiś godny zaufania szpital, gdzie mozna
rodzic w Katowicach? Osobiscie slyszala duzo dobrego o tym nowym prywatnym
szpitalu na Ochojcu na Łubinowej. Bede wdzieczna za wszelkie rady i sugestie.
Pozdrawiam

Monika
Obserwuj wątek
    • sabko Re: Poród w Katowicach 03.05.07, 22:31
      W zasadzie oprócz prywatnego są jeszcze dwa dobre na Raciborskiej i w Bogucicach.
      W pierwszym rodziłam córeczkę dwa lata temu, mimo ogromnych komplikacji jakie
      miałam podczas porodu, uważam że pracujący tam lekarze są świetnymi fachowcami i
      zrobili wszystko jak należy czym uratowali życie i zdrowie mojej małej. Warunki
      pobytu i opieka też bez zarzutu.Jedynie do czego można się przyczepić to ogromna
      popularność tego szpitala co niestety wiąże się też z bardzo dużą liczbą porodów
      , można się tam czuć jak na ruchliwej drodze w godzinach szczytu smile
      Za kilkanaście dni urodzę synka. Tym razem w szpitalu na Bogucicach ponieważ
      przeniosła się tam moja lekarka, słyszałam praktycznie same pozytywne opinie o
      tym szpitalu, byłam zobaczyć oddział i również wydaje się być ok. Jest też
      spokojniej smile
      Co do prywatnego to jak dla mnie jest troszkę za nowy, bałabym się że zespół nie
      jest jeszcze dostatecznie zgrany, ze nie mają bardziej specjalistycznego sprzętu
      potrzebnego w razie komplikacji itp
      Pozdrawiam
    • olus1984 Re: Poród w Katowicach 04.05.07, 11:32
      Witam, ja rodzilam w listopadzie zeszlego roku na Bogucicach, mialam stamtad
      lekarza, i bylo oksmilea ze lezalam 10 dni, bo urodzilam po terminie, i jeszcze
      wczesniej na septyku to zdazylam troche poznac personel i lekarzy, i moge
      polecicsmile Poczytaj opinie na temat Bogucic ( na forum regionalnym),
      Raciborskiej i Ochojcusmile do sabko: POWODZENIA!!!i Tobie tez monikabr2smile
      • aga8207 Re: Poród w Katowicach 16.05.07, 19:09
        Co do nowego szpitala w Katowicach na ochojcu i dośwaidczenia lekarzy to nie
        należy sie obawaić bo przenieśli sie tam lekarze z Rydygiera z Katowic (czyli
        właśnie z Bogucic) i przenieśli sie tam lekarze najlepsi. Natomiast w
        Bogucicach nie wszyscy są tacy idealni . Znajoma też wybrała sobie szpital bo
        niby miał dobre opinie a potem rzeczywistość okazała się zupełnie inne.
        Najpierw mimo wstakazń od początku ciąży (wada wzroku) do cesarki lekarze nagle
        stwierdzili źe urodzi noramlnie. Dziecko bylo duże i zaklinowało się . W
        ostatniej chwili zrobili cesarke. Potem sie okzaało źe źle ją wyczyścili i
        miała zakażenie. Nie jest to wiec taki idealny szpital...
    • sabko Re: Poród w Katowicach 17.05.07, 09:54
      Niestety chyba nie znajdziesz szpitala o którym będą same pozytywne opinie.
      Nawet najlepszy lekarz może zrobić błąd a najlepszy szpital okazać się dla nas
      nieodpowiedni.
      Mimo wszystko warto wybierać te o których pacjentki wyrażają się pozytywnie no i
      mieć troszkę szczęście smile
      Powodzenia
    • rufus2002 Re: Poród w Katowicach 19.05.07, 23:06
      Gorąco polecam ci szpital w Bogucicach rodziłam tam pierwsze dziecko i byłam
      bardzo zadowolona a szczególnie z opieki nad dzieckiem .Teraz podkusiło mnie i
      za namową lekarza poszłam na łubinowa i tu okazało sie ze plazmy na ścianacz to
      nie wszystko dosyć ze musiałam zapłacić 100 zł za badanie to jeszcze opieka
      ponożej średniej a moje dziecko wyszło z żółtaczką i miałam problemy .Wybór
      oczywiście i tak należy do Ciebie ale bez porównania 100 razy wole stary szpital
      niż piękną łubinową jednak to prawda że nie wszystko złoto co sie świeci Jeszcez
      raz dziękuję paniom położnym z Bogucic za pierwszy poród
      • aga8207 Re: Poród w Katowicach 24.05.07, 11:05
        jeszcze raz Łubinowa. Bylam widziałam doświadczyłam. Nigdzie indziej!!!!
        • jagodzianka29 Re: Poród w Katowicach 29.07.07, 20:25
          błagam napisz cos wiecej, rodze tam za miesiac.
      • magma33 Re: Poród w Katowicach 29.09.07, 17:35
        Ja też rodziłam w bogucicach naprawdę polecam w razie wątpliwości
        to znalazłam ostatnio ich stronke ze zdjęciami smile
        rydygierbogucice.blog.onet.pl/
    • vanilla4 Re: Poród w Katowicach 31.07.07, 08:35
      Raciborską odradzam - rodzilam tam w maju skuszona pozytywnymi opiniami (nie mam
      pojęcia skąd one się biorą - chyba ciagna się jeszcze za szpitalem kiedy
      faktycznie tam było ok) - jeśli chodzi o porod jedynym plusem była fajna połozna
      - lekarka to byla jakas pomylka - nie chciała zezwolić na oksytocynę mimo że
      męczyłam się juz kilka godzin bez rozwarcia (wody odeszly)-nie raczyłapojawic
      się na sali porodowej - dopiero weszła na koniec z zdegustowana miną i
      narzekaniem na ustach jak to źle w służbie zdrowia, jakie marne pensje i
      niegrzeczni pacjenci i ajk to źle itd. Miałam łyzeczkowanie bo łożysko nie
      zostało do konca wydalone - kiedy ją grzecznie o to zapytałam - zostałam
      ofuknięta i powiedziała że jak mi się nie podoba to może mi zostawic to łozysko
      i jak dostanę wstrząsu to mam mieć do siebie pretensje - dodam że grzecznie
      zapytałam czy teraz robi łyżeczkowanie. Czułam się jak kawał mięcha. Co do
      opieki poporodowej - pediatra na oko oceniła stan bilirubiny córeczki i
      stwierdziła że możemy wyjść - kiedy się uparłam żeby dziecku zbadać jednak jak
      jest na 100% zostałam potraktowana jak hissteryczka i wyśmiana - jednak pobrano
      krew i okazało się że dzicko ma tak podwyżsony poziom że musimy zostac kilka dni
      i mala musi przejść fototerapię, kobiety z noworodków z małymi wyjątkami -
      koszmar - łaska wielka że pomogą, szczegolnie bezczelna była kobieta która
      zamiast zajmowac się swoimi obowiązkami zajmuje się handlem - wciska nachalnie
      ubranka (łobziedliiiwe zresztą), czystość też pozostawia do życzenia - leżałyśmy
      z koleżanką z sali w zakrwawionej pościeli tydzień i salowe nie kwapiły się żeby
      ją zmienić - musiałyśmy się prosić - dopiero pod koniec pobytu laskawie zmieiono
      na czystą - nie wiem naprawdę skąd się biorą takie zachwyty tym szpitalem. Dodam
      że jak się okazało moje dwie znajome tamm rodzily i obie zostaly wypisane a
      potem w domu dzieci nagle zaczęły żółknać i okazało się że wypisano je ze zbyt
      wysokim poziomem bilirubiny - dzieci musiały być szybko hospitalizowane -
      oczywiscie nie było juz mowy o przyjeciu na Raciborską.
      • marchewkowepole2 Re: Poród w Katowicach 31.07.07, 09:42
        Ja rodzilam na łubinowej i moge polecic w 1000000000%.
        Choc mineło juz 3 miesiace wspominam ten dzien jako jeden z najwspanialszych po
        pierwsze z racji narodzin synka a po drugie z tytułu opieki jaka nade mna tam
        roztoczono.Warunki jak w domu,super opieka,położna Kasia moje zbawienie w
        bolach rodzenia, pyszne jedzonko i wiele innych rzeczy na medal!!!
    • yola13 polecam Łubinową z całego serca 31.07.07, 20:08
      miałam tam cesarkę 27 lipca, jestem bardzo zadowolona z pobytu jak i z opieki,
      pielegniarki zwłaszcza nowrodkowe przecudowne, cesarka bez zadnych komplikacji,
      metoda Misgav- Ladach, jeszcze raz polecam
      • agnieszkamonikaz Yola13 01.08.07, 15:16
        Napisalam do Ciebie maila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka