Dodaj do ulubionych

Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej...

11.05.07, 13:12
Kochani,
jestem już po jednym poronieniu, teraz czekamy na dziecko, które ma sie
urodzić pod koniec Grudnia.
Ponieważ chodzę do 2 lekarzy - zarówno z Karowej jak i z Żelaznej, ciągle nie
zdecydowałam się gdzie będę rodzić.
Ponieważ kiepsko znoszę ból, chciałabym rodzić w wodzie...woda zawsze działa
na mnie kojąco...

Zależy mi na ŚWIETNEJ, WYROZUMIAŁEJ położnej z któregoś w tych szpitali,
która pokona mój paniczny strach przed porodem...

Wiem, że do najlepszych położnych są już zajęte miejsca na najbliższe
miesiące, dlatego bardzo zalezy mi na czasie, żeby zdąrzyć...
Moja znajoma, w 5mc , mimo,że rodziła poprzednie dziecko u Kalyty, teraz już
nie załapała się na termin....

Będę bardzo wdzięczna za namiary na Wasze położne....
Z góry dziękuję!!!
Ancia
Obserwuj wątek
    • boni_76 Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 11.05.07, 13:32
      Ja jeszcze mam wszystko przed soba ale chciałabym sie dobrze przygotować.
      Dziewaczyny z forum polecały Agnieszkę Muchę pracującą na Karowej oraz Jolante
      Miłek i Monikę Droździel z Żelaznej. Niestety nie znam namiarów ale jeśli w
      wyszukiwarce na forum Szpitale, Dobre Położne wpiszesz Karowa i Żelazna na
      pewno znajdziesz jakieś namiary albo dziewczyny, które Ci pomogą. A ja
      chciałabym Cie prosić o namiary na lekarzy do których chodzisz, jaęli jesteś z
      nich zadowolona i to nie jest problem.
      Pozdrawiam serdecznie,
      • ancia2007 Do boni_76 11.05.07, 13:54
        Dzięki,
        tez czytałam fora i opinie na temat tych położnych, ale nie znalazłam tam
        konaktu do nich bezpośrednio.
        Co do lekarzy: To na Żelaznej to dr Puzyna, przyjmuje prywatnie w gabinecie na
        Łuckiej, tel. do rejestracji: 0 668 052 144. Wizyta kosztuje 150 pln, więc
        sporo, a na termin wizyty czasem trzeba czekac 2 tyg...i dlatego zdecydowałam
        się na drugiego lekarza - Dr.Dądalską z Karowej. Przyjmuje m.in w Babka Medica
        ( www.babkamedica.pl/). Jest na prawdę super - wizyta chyba coś ok 100
        pln, albo mniej, nie pamiętam. Na miejscu jest USG, także 3D, ona sama na
        pierwszej wizycie, kiedy jest taka potrzeba ( u mnie była, bo ciąża nie jest
        różowa...) daje swoją komórkę i zawsze odbiera. Tylko że Dr Dądalska jest w 4m-
        cu ciąży i na ok miesiąc zniknie - ma już zastępstwo, ale nie kazdy tak chce. Z
        moich obliczeń wynika, ze na mój poród powinna już wrócić. I to jest drugi
        powód dlaczego mam 2 lekarzywink
        Oprócz Dr Dądalskiej są w Babka Medica jeszcze inni fantastyczni lekarze -
        słyszałam o Rodzeniu i Zioło, a sama miałam USG u dr Pieles i jestem w niej
        także zakochanawink Na luzie, ale fachowiec i potrafi uspokoić nawet taką
        znerwicowaną pacjentkę jak jawink To z nią widziałam po raz pierwszy serduszko w
        6tc, wink
        • boni_76 Re: Do boni_76 11.05.07, 14:10
          Bardzo dziękuję za wyczerpujące informacje. Na pewno bardzo sie przydadzą.
          150 PLN to rzeczywiście trochę dużo ale dobry fachowiec jest na wagę złota
          szczególnie jeśli chodzi o tak ważny etap w naszym życiu. Ja sie dopiero
          przygotowuję ale i tak kosztuje mnie to sporo nerwów. im więcej wiem tym
          bardziej się denerwuję.
          Życzę Ci zdrowia i dobrego samopoczucia przez cały okres ciąży a także łatwego
          porodu i ślicznego, zdrowego Maluszka.
          • ancia2007 Re: Do boni_76 11.05.07, 14:15
            Dziękujęwink
            Przygotowuj się ale się nie bójwink
            Pzdr!
            • boni_76 Re: Do boni_76 11.05.07, 14:26
              Od dłuższego czasu staram sie o namiary na lekarzy i położne ze szpitali
              Warszawskich. Może w końcu mi sie uda, wtedy podzielę sie z Tobą moimi
              informacjami.
              dziekuję za słowa otuchy.
              • nat10 Re: Do boni_76 11.05.07, 15:14
                na stronie szpitala Św.Zofii są wszystkie telefony do położnych świadzczących
                takie usługi.Ja jestem umówiona z Marią Romanowska na czerwiec,więc wszystko
                przede mną.
                • boni_76 Re: Do boni_76 11.05.07, 15:20
                  Bardzo dziekuję za pomoc.
    • laminja Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 11.05.07, 15:54
      na początek możesz zapoznać się z opiniami na temat położnych, które są w tym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=6284081
    • fairycharlotte Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 11.05.07, 17:37
      Gorąco polecam Marię Romanowską, z którą rodziłam 12.04, można z nia rodzić w
      wodzie (tzn. do wody), ja akurat nie skorzystałam, chosiaż wanna mi się przydała
      w I fazie porodu, ale dziewczyna przede mną tego samego dnia - owszem.
    • lolinka2 Maria Romanowska z Żelaznej 11.05.07, 22:30
      odpowiada idealnie Twojemu zapotrzebowaniu
    • imini Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 01.08.07, 17:27
      Rodziłam na Żelaznej z Jola Miłek - przecudna osoba, kompetentna, bardzo miła i
      życzliwa. Będę ją polecać do grobowej deskiwink
    • magdagl Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 01.08.07, 17:39
      Gorąco polecam Agnieszkę Muchę rodziłam z nią w grudniu 2006 z dyżuru. Była
      świetna,naprawde,pisałam już o niej wielokrotnie. Moją ciążę prowadziła dr
      Dądalska,więc jesteś w bardzo dobrych rękach,to rewelacyjny fachowiec z wielkim
      sercem. Mam telefony,wiec jesli chcesz to ci podam. Typy dr Dądalskiej jesli
      chodzi o położne to "Muszka" i Ania Stasiewicz. Pozdrawiam i zycze lekkiego
      porodu.
      • martiks Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 01.08.07, 22:07
        to ja się wtrącę (Ancia, po znajomości, nie obrazisz się) i poproszę o namiary
        na dwie polecane położne z Karowej, może być na gazetowego maila..dziękuje
        bardzo z góry...
        a z jakim wyprzedzeniem nalezałoby się umawiać?
        Ancia, dr D. rodzi w listopadzie, myślisz, ze w grudniu wroci już do pracy??
    • buska_77 Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 01.08.07, 18:55
      W lutym rodzilam na Zelaznej z Zanet-polecam z calego serca!!!
      Moj prog bolowy jest baaaaardzo niski i bylam przekonana,ze nie dam rady
      urodzic,a w najlepszym wypadku bedzie mnie slyszala cala dzielnica.Nic takiego
      sie nie stalo,Zanet pieknie prowadzila mnie i moj porod,i dzisiaj moglabym
      rodzic jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz...
      • lamciad Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 02.08.07, 11:27
        Jeżeli chcesz rodzić do wody to tylko na Zelaznej,na Karowej nie ma takiej
        możliwości.Ja jestem umowiona z Maria Romanowską,namiary na stronie szpitala na
        Żelaznej.Wiem,że wolne terminy ma dopiero na styczeń 2008.
        Poleciła mi ją koleżanka położna z tego szpitala.
        • antyka Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 02.08.07, 12:32
          Ancia, wez sie nie wydurniaj, masz kase, stac Cie,
          idz do Damiana...
          • lolinka2 Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 02.08.07, 12:46
            i urodź za ogroooomne pieniądze w ładnych ścianach....

tyle że całą reszta lekko poprzednią epoką tchnie.

Nie przeczę że mają duuuuże doświadczenie w cc, ale podejście niektórych pań
            położnych (z kilkoma na okoliczność imprezy jakiejś ciężarówkowej rozmawiałam)
            do pozycji podczas porodu sn, wskazań do cc, porodów w wodzie, na podłodze
            itepe. pozostawia wiele do życzenia, bo za dużo ta zabawa kosztuje.
            • kasiap1981 Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 02.08.07, 21:23
              Damian nie ma sprzętu do ratowania noworodków i jeśli ktoś chce tam rodzić, to
              raczej musi być ciąża bez komplikacji.
              Sama się nad tym szpitalem zastanawialam.
              Wybrałam jednak Żelazna i to dwa razy w ciągu 2 lat!Ze szpitala jestem bardzo
              zadowolona. Prywatnej polożnaj nie miałam (w 2 ciązy chcialam-nie wiedziałam
              czy mąż będzie mógł być przy porodzie-ale były juz zajęte), ale tak na dobra
              sprawe jak rodzisz z mężem to położna nie jest potrzebna.
              Jeśli szukasz położnaj matkujacej to na pewno można polecić Jolę Miłek (znam ze
              szkoły rodzenia) i Janette. Dobre opinie słyszałam też o Marii Romanowskiej i
              Magdzie Witkiewicz.
              Lekarze moi- oczywiście z Żelaznej (lekarze dla których warto zajść w ciażę) to
              dr. Warzęchowski Sławek(wizyta 150zł - Żytnia) i Makowski Robert(USG-150 w
              zwyż)- sympatyczni, młodzi i fachowi.
              Uważm,że lepiej zainwestować w dobrego lekarza- co daje duże szanse na
              przyjecie do szpitala niż w polożną.

• agag12 Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 04.08.07, 10:19
                hej , ja też jestem pod opieką "tego duetu" dr Warzęchowski + R. Makowski.
                Naprwdę jestem zadowolona.
              • gusia785 Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 06.08.07, 20:30
                jestes pewna ze nie ma sprzetu? a konkretnie czego brakuje w
                Damianie?
    • kotka232 Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 06.08.07, 11:40
      na zeleznej polecam edyte..nie pamietam nazwiaska ale jest rewelwcyjna jak
      zadzwonisz na izbe przyjec to podadza ci ja do telefonu albo zprawdz na str tam
      sa nazwiska i nr tel do polaznych , pamietam ze ma dwuczlonowe nazwisko i meza
      anestezjologa smile
    • iwonn32 Re: Żelazna/ Karowa - szukam świenej położnej... 10.08.07, 17:24
      Polecam gorąco Kasię Leniarską z Karowej, fachura i bardzo ludzka.
      Poza tym uratowała nam dziecko przed niedotlenieniem. Sprawdziła się
      w trudnej sytuacji, bo mój poród przebiegał z komplikacjami a ciąża
      należała do grupy podwyższonego ryzyka. Tylko dzięki jej szybkiej
      interwencji nasze dziecko jest zdrowe. Nie jest tak medialna jak np.
      Agnieszka Mucha ale to tylko jest plusem. Jest pewność że nie
      wystawi cię do wiatru. Ale jeśli Karowa to raczej nie poród w
      wodzie. Oni jak przyjmują rodzącą to od razu opasają ją w kabelki od
      KTG i nie pozwalają zdejmować. Nie słyszałam o porodzie w wodzie na
      Karowej, a wiele moich znajomych tam rodziło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka