kajka29 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 29.08.05, 22:11 dziewczyny! poniewaz nie dam rady przeczytać ponad 400 postów proszę o kontakt jeżeli ktos może polecić dobra położną z Poznania z Lutyckiej (gg 2214428 oraz mail kajka29@gazeta.pl) dzieki - pozdrawiam Nasza Malutka przytuli się do nas za: tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;16;11/st/20051111/k/ade3/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 30.08.05, 08:21 ja polecam panią GRAŻYNĘ ŚWIDERSKĄ ze spitala bielanskiego (badzo miła taktowna podtrzymuje za ręke opiekuje się jak matka córką ma już spore doświadczenie 15 letni staż naprawdę zna się na rzeczy ) rodze po raz drugi w lutym i napewno z panią GRAŻYNKĄ Odpowiedz Link Zgłoś
rafera Kraków, na Siemiradzkiego 02.09.05, 13:54 polecam panią Danusię. Taka wielka wspaniałą kobieta. Córusiu do mnie mówiłą i czułam sięjak w domu. żadnego stresu i pośpiechu. było wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
vik_vik Re: SUPER-POŁOŻNE- Damian - Agnieszka DANAJ 06.09.05, 17:11 Szukam opinii na temat Pani Agnieszki Danaj z Damiana - czy ktos u niej rodzil? z gory dzieki za rade Odpowiedz Link Zgłoś
d_ptak Agnieszka Mucha z Karowej 16.09.05, 12:11 Wszystkim przyszłym Mamom gorąco polecam Panią Agnieszkę Muchę z Karowej. Rodziłam z Nią w kwietniu, teraz synek ma już 5 miesięcy Jest Genialna!! Wprowadza w trakcie porodu poczucie bezpieczeństwa, jest bardzo kompetentna, do tego naprawdę się czuje, że wie co robi. Nie jest typem "żandarma" ani nie jest "cukierkowa", jest dokładnie taka jak ma być! Nie wyobrażam sobie rodzić bez Niej! Pozdrawiam przyszłe Mamy. Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
xenobius1 Re: Agnieszka Mucha z Karowej 19.11.05, 19:56 Ja też bardzo polecam P.Agnieszkę Muchę z Karowej.Trafiła mi się Ona z dyżuru i była naprawdę super.Jest skromną i bardzo kompetentną osobą.Za ścianą obok rodziła w tym samym czasie moja koleżanka z opłaconą położną i wspomina to jako koszmar.Wniosek z tego prosty,że nie zawsze opłacenie położnej idzie w parze z fachową opieką. Kaja mama 8-miesięcznego Bartusia. Odpowiedz Link Zgłoś
mona60 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.10.05, 12:19 "nie sztuką jest pomagać, jak otrzymuje się za usługę pieniądze" jak to ładnie napisałaś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kawi2 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.10.05, 22:33 Super połozna z Praskiego-p. Ania Szymanek-prawdziwy anioł. Miła, kompetentna, dobrze nastwiona do pacjentek i dzieciaczków, a poza tym bardzo opanowana i spokojna. Dzięki niej jakoś przeżyłam Na razie nie planuje następnego dziecka, ale gdyby coś, to tylko z nią! Jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Poznań - Polna 05.10.05, 16:35 Urodziłam kilka tygodni temu i przez to,ze córeczka miała żółtaczkę to spędziłam w szpitalu na Polnej tydzien i poznałam dużo położnych (głównie z oddziału polożniczego III) -ale tylko 3 zasługują na miano "położnej z sercem" 1. pani Iwona Marczak (z porodówki) 2. pani Bogumiła Jóźwiak 3. pani Wioletta (nie pamiętam nazwiska niestety) obie z Oddziału Położniczego III Odpowiedz Link Zgłoś
dombrok Re: Poznań - Polna 16.11.05, 11:43 Witam, Mam prośbę, czy ma Pani namiary na Panią Iwonę Marczak? najlepiej telefon. z Góry bardzo dziękuję pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
pacmama Re: Poznań - Polna Marczak-super położna 02.03.06, 09:13 W zeszłym roku rodziłam z Panią Marczak, była cudowna! Bardzo mnie motywowała i udało mi się urodzić synka ponad 4 kg w 3godz. od przyjęcia do szpitala i to bez znieczulenia! Miałam szczęście, bo położna właśnie miała dyżur więc zajmowała się mną bezpłatnie. Teraz znów oczekuję dziecka i będę chciała ją odszukać, chyba, że ktoś ma już kontakt do p. Marczak? Pilne! Za 2 tyg. mam termin porodu. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re:Bielański - Basia Aleksandrowicz 26.10.05, 08:14 nie wiem czy się powtarzam bo nie mam czasu czytać wszystkich postów fajna babeczka - dzięki niej rodziłam bez problemu mimo że do szkoły rodzenia nie chodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mami79 Bielański - szuka położnych 07.03.08, 09:17 Witam, serdecznie proszę o kontakt do Płożnych ze szpitala bielańskiego, tj. do Pani Teresy Kosińskiej, Pani Doroty Lisieckiej oraz Pani Basi Aleksandrowicz. Będę bardzo wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Magda Witkiewicz W-wa Żelazna 28.10.05, 13:21 Rodziłam z Magdą 5 dni temu. Mogę napisać o niej same pozytywy- świetna położna i świetny człowiek, bardzo mi pomogła podczas porodu, dziecko miało spadki tętna i tylko dzięki Magdzie urodziło się różowiutkie i dostało 10 punktów apgar.Doskonale sprawdziła się i przed porodem( byłam po terminie i Magda wywołała mi poród) i w trakcie i po. Następny poród-tylko z Magdą. PS Poród miałam super Odpowiedz Link Zgłoś
afog71 Re: Magda Witkiewicz W-wa Żelazna 04.01.06, 12:31 Tez rodziliśmy z Magdą 3 lata temu - poród był trudny, 12 godzin, nie posuwała mi się akcja porodowa, po 6 godzinach od odejścia wód płodowych nie było jeszcze 3 cm rozwarcia, miałam b. wąską miednicę mniejszą i wypychałam Młodego z 40 minut. Magda wszystko ze mną uzgadniała - niestety trzeba było podawać oksytocynę, ale robiła to naprawdę powoli zwiększając dawkę. Konkretna i rzeczowa,ale bardzo ciepła a przy tym wspaniale 'zagrzewa do boju". Pozwalała przeć w pozycji kucznej, namiawiała do ruchu. Natomiast kiedy okazało się, że mały jest owinięty pępowiną zadziałała b. szybko, stanowczo i skutecznie. Młody, choć wymęczony, dostał 10 pkt, a ja, choć trzeba było i naciąć krocze i w ogóle byłam poobcierana i ponaciągana- po roku nie zauważałam żadnych dolegliwości ze szwem. Znajomym polecilismy Magdę - tam poród był łatwiejszy, do końca w klęku i obyło się bez nacinania krocza - choć poprzednim razem koleżanka miała głębokie nacięcia i stpspwano kleszcze. Myslę, że bardzo cenne są własnie opinie z ciężkich porodów - przy lekkim łatwym i przyjemnym lepiej sie wszystko wspomina, w tym i połozną - zreszta jej też łatwiej przychodzi być miłą i uśmiechniętą. Poród był opłacany prywatnie, ale wiem o przypadku, gdy Magda przyszła pomóc urodzić martwe dziecko, choc ludzie z wiadomych względów zrezygnowali z usługi - i nie wzięła za to ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek1980 Re: Magda Witkiewicz W-wa Żelazna 04.01.06, 13:45 A mialas nacinane krocze ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewqqa SUPER-POŁOŻNE- Warszawa, IMID (Kasprzaka) 01.11.05, 15:02 Witam Bardzo proszę o polecenie dobrej położnej z IMID (Kasprzaka). Do tej pory znalazłamtylko 3 stare posty z następującymi nazwiskami: Katarzyna Kolka-Osińska Sylwia Prymowicz p.Małgosia Może ktoś poda mi kontakt do którejś z tych Pań, wypowie się na ich temat, lub poleci inną położną z IMID. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Plączesz się w zeznaniach ;) 02.11.05, 09:34 marzenka5 napisała: > nie sztuką jest pomagać, jak otrzymuje się za usługę pieniądze. Ja pochodzę z > małej, podwrocławskiej wioski, i "za darmo" otrzymałam pomoc, o jakiej nigdy bym nie przypuszczała No to w końcu za darmo, czy nie za darmo, bo tu piszesz trochę inaczej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=29839435&a=29839435 Odpowiedz Link Zgłoś
groovebox1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.11.05, 01:25 lek.med.Jacek Zakrzewski www.jacekzakrzewski.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kluska70 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)Toruń 06.11.05, 18:33 a gdzie jest Toruń? Nikt nie ma żadnej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: Moika Byczek - Żelazna 07.11.05, 11:20 Polecam goraco!! Obyło się bez nacięcia, bardzo dobrze poprowadziła mój poród. Syn urodził sie szybciutko Odpowiedz Link Zgłoś
vik_vik Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 11.11.05, 15:04 Urodzilam z Jeannette Kalyta. Uwazam ze jest rewelacyjna. W zasadzie to ona razem z moim meem urodzila za mnie nasze male szczescie. POrod byl o wiele krotszy i mniej straszny niz myslalam a to wsystko dzieki JEannette, jej sposobowi zarzadzania calym procesem. Starala sie zrobic wszystko aby mi pomoc. jest niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
kriepka OŁAWA lub TRZEBNICA 12.11.05, 20:42 czy któraś z was może polecić kogoś właśnie z Oławy albo z Trzebnicy? jestem z Wrocławia, ale nie mam zamiaru rodzic taśmowo w żadnym z tutejszych szpitali. zza to słyszałam bardzo dobre opinie o w/w szpitalach, tylko nie znam żadnych nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
lovable8 szukam namiarów na H.Wroniewicz z MSWiA 16.11.09, 23:51 Dziewczyny, próbowałam dodzwonić się do szpitala, ale niestety telefon na oddziale milczy jak zaklety Może ktoś ma nr telefonu do Pani Hanny? Poproszę (bo strona www nieaktualna już). Odpowiedz Link Zgłoś
czubalka Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 14.11.05, 16:59 Ze szczerym sercem mogę polecić położną Lidię Kuśnierz ze szpitala Ujastek w Krakowie. Bardzo konkretna i kompetentna osoba. Ja rodziłam przy niej do wody - bardzo mi pomogła i chroniła krocze. Polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Ania Kalinowska - Żelazna :) 15.11.05, 14:53 Urodziłam w czerwcu ale dopiero teraz jakoś się zebrałam, żeby napisać. Polecam ją z całego serca. Dzięki niej moja córcia urodziła się zdrowiutka jak rybka. Mała była pookręcana pępowiną. Dokładnie to okręconą miała szyjkę, nóżki i rączki. Ania gdy tylko to zobaczyła jej interwencja była błyskawiczna i jednoczesnie nie dała mi poczucia, że dzieje się coś nie tak. W każdym arzie gorąco ją polecam. Jest miła, ciepła, bardzo wesoła a jednocześnie stanowcza i dająca maksimum poczucia bezpieczeństwa. Jeśli się zdecydujemy z mężem na następne dziecko to będziemy rodzić tylko z Anią. Nawet mój mąz którego cięzko zadowolic był nią zachwycony, a ona cierpliwie odpowiadała na wszystkie jego pytania. Pozdrawiam Brygida i 5 miesięczna Zuzia. Odpowiedz Link Zgłoś
jndrk Re: Danuta Opalińska - Rzeszów 22.11.05, 08:09 Danuta Opalińska Szpital Miejski w Rzeszowie. Dzięki niej urodziłam córkę sprawnie i szybko, a poród nie był dla mnie koszmarem. Odpowiedz Link Zgłoś
tus200 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 22.11.05, 14:58 p. Krysia Komosa z Solca ( Warszawa ) jest SUPER!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moms75 Super położne - W-wa 02.12.05, 16:13 Szukam dobrej położnej ze Starynkiewicza i Szpitala Bielańskiego. Termin porodu mam na początek marca, ale ponieważ strasznie się tego boję, chciałabym znaleźć wcześniej dobrą, kompetentną i doświadczoną położną, która pomoże mi podczas porodu. Monika z synkiem (26 tyg.) Odpowiedz Link Zgłoś
klineczka Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 02.12.05, 20:41 Ja rodziłam synka we Wrocławiu na Dyrekcyjnej i całkiem przypadkiem(nie ma przypadków)trafiłam na młodą świetną dziewczynę nazywa się Sioma imienia niestety nie pamiętam,ale naprawdę świetna osoba-miła, ciepła i taka niestrasząca widać też że ma kobitka to coś w sobie.Goraco polecam.Ja po prostu bardzo miło wspominam swój poród siłami natury(bez znieczulenia)haha jestem normalna.Pozdrawiam. Kaśka i Mikołaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mika191 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 02.12.05, 21:47 Dziewczyny? Co z POŁOZNYMI z Łodzi??????? nie ma w tym mieście dobrych poło żnych??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ss34 Re: SUPER-POŁOŻNE- ŁÓDŹ 04.12.05, 15:18 Oczywiście,że jest!!!DOROTA CHAŁACZKIEWICZ.Od 1 grudnia pracuje w Koperniku.Do te pory pracowała w Jordanie.Nie wyobrażam sobie porodu z kimś innym.Kompetentna,rzeczowa,z poczuciem humoru i ogromnym doświadczeniem.Wszystkie moje koleżanki z nią rodziły i żadna się nie skarżyła.Gorąco polecam,naprawdę świetna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
megi76 Re: przeprowadzam sie w polowie ciazy 04.12.05, 17:49 Przeprowadzam sie okolo 25 tygodnia ciazy do Wa-wy - szukam lekarza i polzonej. Chciałabym wynajac polozna, która jezli poród tego wymaga- wzywa lekarza i jest robiona cesarka.. prosze o pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 szukam poloznej na siemiradzkiego 04.12.05, 19:48 macie dziewczyny kogos godnego polecenia? napiszcie.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1004 Re: SUPER-POŁOŻNE- ŁÓDŹ 06.12.05, 11:08 ha ha ha niezła reklama swojch usług ale żeby tak szybko no no niezły z ciebie numerek Odpowiedz Link Zgłoś
meg1112 Bielański - TERESA KOSIŃSKA 04.01.06, 23:35 a ja polecam Pania Terese Kosińską z Bielańskiego w W-awie niesamowita kobieta, dzieki jej diagnozie urodziłam w końcu a było cięzko osoba niesamowicie kompetenta, doskonała w swoim fachu!!! rodziałm z nią w Wigilie i dzieki niej prztrwalismy ten poród przy okazji kobieta niesaowicie ciepła i serdeczna a szpital bardzo fajny polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ktargonska Re: Bielański - TERESA KOSIŃSKA 09.01.06, 13:21 czołem, termin porodu mam na 1 maja, ale zastanawiam się już nad wyborem szpitala, a najpierw szkoły rodzenia - i bielański to jeden ze szpitali które poważnie rozważam. dlatego powtarzam pytania, które zadałam Sabanie: byłabym Ci bardzo wdzięczna za info o szpitalu i Twojej położnej, konkretnie: - czy rodziłaś z opłaconą wcześniej położną, czy była to osoba z dyżuru? - ile Cię kosztował cały poród? - jak wyglądała opieka nad noworodkiem i informacje dla Ciebie - czy mogłas być obecna przy badaniach, czy przekazywano Ci jasno i zrozumiale wszystkie wyniki? - czy mogłaś być z maluchem od początku kiedy tylko chciałaś? - czy w trakcie porodu położna starała się chronić Twoje krocze? czy byłas nacinana - a jeśli tak, to czy ktoś to z Tobą konsultował? czy Twoje preferencje były szanowane? - czy miałaś swobodę wyboru pozycji do rodzenia w ciągu całego porodu? - czy Twoim zdaniem pielęgniarki, lekarze, położne byli pomocni, życzliwi, profesjonalni? - jakie są sale poporodowe - czy jest sporo miejsca dla mam i maluszków, czy odwiedzający nie przeszkadzają innym mamom? czy uważasz, że jest sens wykupować pojedynczą salę poporodową? - czy chodziłas do szkoły rodzenia przy Bielańskim, a jeśli tak - do której? jak ja oceniasz? - czy Twój lekarz prowadzący był stamtąd, i jesli tak - czy mogłabyś napisać o nim parę słów? (czy uważasz, że wykonał / zlecił wszystkie potrzebne badania, czy był dostępny na telefon, czy chodziłaś do niego prywatnie czy do przychodni, czy to, że się Tobą opiekował miało jakiś wpływ na jakość opieki w trakcie porodu, czy pojawił się przy porodzie?) uff, wybacz długość listy pytań, ale takie bezpośrednie (i niedawne!) doświadczenia sa nieocenione - byłabym Ci bardzo wdzięczna za podzielenie się... serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Kubutka, katka Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: Bielański - Teresa Kosińska 18.06.06, 12:42 ja rodziłam z panią Tereską 23 maja, poprostu super kobieta !!! opiekowała się mną jak matka, dzięki niej zrobiono mi po 9 godz męki CC ponieważ mojemu synkowi spadało tętno a jak sie póżniej okazało i tak by sie nie urodził siłami natury ponieważ miał szelki z pępowiny, co do pani Tereski to i przed porodem i po mogę w każdej chwili liczyć na jej pomoc i radę, polecam też panią Irmine Głowacką która opiekowała sie mną na sali pooperacyjnej też super kobieta czułam sie tam tak jak w prywatnej klinice, cały czas była przy mnie w nocy, pytała jak sie czyję, zmieniała podkłady i myła mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marlit2 Re: Bielański - Teresa Kosińska 11.06.07, 21:49 Hej, Przeczytałam, że rodziłaś w bielańskim z polożną Teresą Kosińską. Ja też biorę po uwagę ten szpital i chciałam spytać czy masz jakiś namiar na tę położną? Byłabym wdzięczna za info. Pozdr Marta Odpowiedz Link Zgłoś
monika.bakura Re: Bielański - Teresa Kosińska 03.04.08, 12:06 bardzo proszę o kontakt do pani Teresy i parę słów więcej o niej na e-maila monika.bakura@gmail.com z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
olgadobrzynska Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 07.01.06, 19:30 MAM PYTANIE. CZY MOZE KTOS MI COS POWIEDZIEC O POLOZNYCH I OGOLNIE O CENACH W SZPITALU NA ZELAZNEJ? BARDZO MI ZALEZY. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.k.k Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 05.01.06, 12:57 Dziewczyny, ja polecam połążną z Solca (Iwonkę Oksiędzką) o ile wiem, to jest rozchwytywana ale ja na nią trafiłam tak "prosto z ulicy" jest super !!!!!!!!!!! to dzięki niej mój poród 15-03-2005 zakończył się po 2,5 dobach pozdrawiamy Aga i Maciuś to blog mojego Synusia - zapraszam www.maciuskrol.mlody.pl Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 06.01.06, 10:23 ja gorąco polecam panią Agnieszkę Muchę z Karowej w warszawie. Rewelacyjna, ciepła ale rzeczowa i konkretna położna, która zapewniła nam psychiczny spokój mimo trudnego porodu (koszmarne bóle skurczów, pępowinka wokół szyjki) Odpowiedz Link Zgłoś
ania0777 Re: SUPER-POŁOŻNE- Agnieszka Mucha Karowa 17.01.06, 08:24 Witam, chciałabym prosić o więcej opinii na temat położnej Pani Agnieszki Muchy (dostałam kontakt od mojej pani doktor prowadzącej P. Beaty Pietraszewskiej). Czy jest to osoba, której można zaufać, która potrafi zapewnić spokój? Dziękuję i serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robbea1 Re: Poszukuję położnej TARNÓW !!! 07.01.06, 13:27 Poszukuje dobrej położnej ze "starego" szpitala w Tarnowie, jeśli ktoś zna taką proszę o kontakt na mail gazetowy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)sulechow 07.01.06, 15:14 w sulechowie reata piórkowska cudowna osoba Odpowiedz Link Zgłoś
maria-52 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)sulechow 06.02.06, 22:26 MASZ DO NIEJ NAMIARY MOŻNA SIĘ Z NIĄ UMÓWIĆ NA PORÓD JESLI TAK TO ZA ILE? Odpowiedz Link Zgłoś