katka256 26.07.07, 16:20 Hej dziewczyny, czy któraś może podzielić się opiniami nt tego szpitala i opieki ginekologiczno-położniczej? Ja najprawdopodobniej będę miała cesarkę i strasznie się boje tego zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwaskarbowska Re: Oława- szpital 26.07.07, 17:20 Rodzilam 2 dzieci w Olawie i polecam jak najbardziej. To byl moj szpital z wyboru, duzo przyjazniejszy niz w Brzegu czy w Opolu nawet Wroclawiu. Rodzilam sn wiec nie wiem nic na temat cc, ale mysle, ze calkiem bezpiecznie. Teraz rodzilam za granica i tym bardziej polecam dobrze wyposazona porodowke w Olawie, pare lat temu byla to jedna z najfajniejszych (nie wiem czy najlepszych) porodowek w kraju. Teraz nie mialam takich luksusow, niestety, chociaz w sali mialam potem TV a Olawie - nie Trzymaj sie, szystko bedzie jak najlepiej. PS Jesli chodzi o jakiekolwiek trudniejsze przypadki, kliniczna opieke etc to Olawa natychmiast transportuje do Wroclawia. Czyli naprawde bardzo przyjaznie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia1912 Re: Oława- szpital 26.07.07, 17:24 Ja rodzilam w grudniu.Bylam na wywolaniu,po kilku godzinach czulam bole ale zanikalo tetno mojego synka. W sekundzie przyszedl lekarz i praktycznie niezastanawiajac sie podjal prawie za mnie decyzje o cesarce. Chyba bylam w jakims szoku, myslalam zeby tylko urodzic zdrowe dziecko. Byl problem z wydobyciem Malego ale wszystko skonczylo sie dobrze. Polecam Pozdrawiam! jestes z Oławy? Ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: Oława- szpital 26.07.07, 17:22 tu ładnie opisał szpital: forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=585&w=66530484&a=66530484&rep=1 A to opinie i dyskusja na forum Oława: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=231&w=61577572 a sama też bym się chętnie dowiedziała czegoś wiecej z pierwszej ręki Odpowiedz Link Zgłoś
katka256 Re: Oława- szpital 26.07.07, 19:51 Ten pierwszy link nie otwiera mi się Odpowiedz Link Zgłoś
katka256 Re: Oława- szpital 27.07.07, 19:47 A do kogo chodzicie/chodziłyście do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
gooochab Re: Oława- szpital 26.07.07, 18:23 Ja też jestem z Oławy i też interesuję się tym szpitalem. Proszę podpowiedzcie więcej, jaka jest opieka, ilu osobowe pokoje? Czy położne są w porządku i pomagają, czy tylko tyle, ile muszą??? Odpowiedz Link Zgłoś
katka256 Re: Oława- szpital 26.07.07, 19:50 Ja jestem z J-L.Pierwsze dziecko rodziłam w Oławie naturalnie, teraz najprawdopodobniej czeka mnie cesarka ze względu na chorobę oczu i właśnie na ten temat nic wiem. Pierwsze dziecko rodziłam 6 lat temu i nie wiem czy coś się zmieniło. Ogólnie, wtedy, byłam ze szpitala zadowolona.Towarzyszył mi mąż, który np stopował lekarza, który dał mi znieczulenie i od razu zabrał się za cięcie krocza.Posłuchał męża i poczekła kilka min żeby zaczeło działać. Położne były super, opieka na poporódówce również. Jedynie na co narzekłam to właśnie na dr Sroczka, który poród odbierał.Teraz podobno już tam nie pracuje. Cesarki się boję i zmian też-więc jesli coś wiecie to piszcie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mamunia84 Re: Oława- szpital 27.07.07, 01:53 Hej jestem z Oławy. Rodziłam 2 razy w oławskim szpitalu i jestem zadowolona z personelu. Pierwszą miałam cesarke, drugi poród naturalny w niecale 15 minut. Pierwszy poród po terminie 10 dni. Wywoływali mi. Zrobiło sie groźnie bo córce spadało tętno i było zagrożenie zamartwicy płodu. Lekarze od razu zdecydowali sie na cc. Dali znieczulenie, po nim sie nic nie czuje od pasa w dół. Nie ma skurczów nic nie boli. Super!!! Rozcieli mnie, wiekszość widziałam w lampie która wisiala nade mną, niezapomniany widok, i wyciągneli córke całą i zdrową 10 pkt Apgar. Po porodzie i położne i pielegniarki byly bardzo pomocne. Pomgały przystawiać do piersi, pokazywały jak przewijać, czy zakrapiać pepuszek malucha naprawde fachowa obsługa!!! Robiły to z uśmiechem na twarzy i to się chwali Pozdrowienia dla calego oddzialu gin-poł i noworodkowego!!! Przy wyjsciu ze szpitala jak coś jest nie tak z dzieckiem kierują gdzie trzeba, skierowania itd, wszystko tłumaczą. W moim przypadku musialam jechac do laryngologa bo córka nie slyszala na jedno uszko, i niedosłyszy nadal. I do neurologa z powodu niskiej masy urodzeniowej (2800g). Naprawdę dobry szpital. Aha pokoje sa dwu osobowe kolorowe z ładnymi ograzkami postaciami z bajek PRZYJAZNY JEST NAPRAWDĘ!!! Piszcie na gg: 1079840. Chetnie wymienie sie doswiadczeniami Pozdrawiam was mamuski Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: Oława- szpital 27.07.07, 12:44 Ups zły link wkleiłam sorry tu link do strony szpitala- czyli autoreklama www.zozolawa.wroc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re:Oława- szpital-Przeniesione z f."Ciąża i poród" 27.07.07, 21:38 • Re: Oława szpital..... anusia1912 27.07.07, 16:31 + odpowiedz Chce przeprosic dziewczyny ktore pytaly o ten szpital, odpisalam kilka slow i napisalm e maila i chyba ktos mnie uznal za jakiegos natreta Sorki. Napewno nie mialam nic zlego na mysli • Re: Oława szpital... gooochab 27.07.07, 18:23 + odpowiedz proszę napisz do mnie o oławskim szpitalu, nie mogę znaleźć tamtego wątku, a bardzo chciałabym się dowiedzieć coś o tej porodówce. gooochab@op.pl Dzięki z góry • Re: Oława szpital.... anika305 27.07.07, 18:41 + odpowiedz tu jest wątek na forum szpitale forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=66530484&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
magdasiemka Re: Oława- szpital 28.07.07, 20:56 Rodziłam 5. maja, było super! Położna tak mi pomogła, że op wszystkim myślałam, że ją wyściskam. Ale najlepiej było na sali położniczej. Ja obolała, zmęczona, myślałam, ze umrę, a tu sala kolorowa, z misiami na ścianie, czyściutko. Sale dwuosobowe, naprawdę super. Dziecko przyniesiono mi po 6 godzinach, ponieważ wcześniej grzało sie pod lampką Panie położne i pielęgniarki cały zcas przychodziły, pytały, czy pomóc, wszystko pokazywały, pomagały przystawić malucha do piersi. Salowa przynosiła posiłki i zabierała brudne naczynia, kiedy widziała, że któraś leży zmęczona. Personel miły, uśmiechnięty, przyjaźnie nastawiony. Czyściutkiesale, toalety, prysznice. Nie mogę powiedzieć nic złego. Jeśli jeszcze kiedyś będę rodzić, to tylko tam Odpowiedz Link Zgłoś