leot 09.11.07, 12:25 witam jestem z Poznania, zastanawiam sie nad Iatrosem. Czy któraś z Was - rodzacych własnie tam była również spoza Warszawy? Jak wówczas wszystko zostało zorganizowane? bo to jednak odległośc rzędu ok. 300 km... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krypteia Re: Iatros - pacjentki spoza W-wy 09.11.07, 13:01 kiedyś w wątku o Iatrosie pisał ktoś kto przyjechał na poród z Łodzi a propos organizacji to jeśli chodzi o cc to zawsze pacjentka umawia się na konkretny dzień i godzinę, więc chyba nie ma problemu z zaplanowaniem podróży, a jeśli chodzi o poród sn to czytałam jeden tylko opis i polegało to na tym, że poród był wywoływany, też w konkretnym dniu i godzinie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: Iatros - pacjentki spoza W-wy 09.11.07, 13:32 potwierdzam,porod wywolywany.odpisalam ci na innym watku Odpowiedz Link Zgłoś
leot Re: Iatros - pacjentki spoza W-wy 09.11.07, 13:41 Dziękuję bardzo za odpowiedzi Zdecydowanie mnie uspokoiłyscie. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Iatros badania słuchu 11.11.07, 01:34 Kasiupro - podepnę się pod ten wątek z pytaniem do Ciebie a także do innych dziewczyn ktore rodziły w Iatrosie: czy waszym dzieciom robiono przesiewowe badania słuchu? jeśli nie to czy/kiedy/gdzie je zrobiłyście? Z tego co czytałam wykonuje się je w szpitalach wszystkim noworodkom, ale podejrzewam, że Iatros nie ma odpowiedniego sprzętu Odpowiedz Link Zgłoś
margaretkaaaa Re: Iatros badania słuchu 11.11.07, 11:43 Nie robią tam tego badania, ale bez problemu możesz go zrobić w normalnym szpitalu, wystarczy skierowanie od pediatry, a z tego co rozmawiałam z lekarzem przeprowadzającym to badanie to lepiej go zrobić jak dziecko ma 2 miesiące, bo więcej można wykryć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: Iatros badania słuchu 11.11.07, 17:50 Mialo dziecko robione w szpitalu na Nieklanskiej.Nie wiem jak teraz,ale wtedy pediatra-neonatolog pracowal tam na noworodkach i wchodzilo sie do niego jakby w cenie na badanie.Odszedl z nieklanskiej,nie wiem jak to teraz wyglada.maly mial ze 2 m-ce bo juz spory byl. Odpowiedz Link Zgłoś
varia_mw Re: Iatros badania słuchu 13.11.07, 17:09 Ja (rok temu) dostałam dla malutkiej skierowanie na badanie słuchu, z poleceniem udania sie do IMiDu, gdzie były państwowe termina na jakieś "za półtora miesiąca". Pojechaliśmy tam normalnie na zapisany dzień i godzinę i mieliśmy normalne darmowe badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Iatros badania słuchu 13.11.07, 17:29 wielkie dzięki za info w sprawie badań słuchu Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: Iatros badania słuchu 13.11.07, 18:34 a gdybys nie miala ochoty czekac to mozna sie umowic do centrum badania sluchu i mowy medincus na ul.konwiktorskiej 3/5. Badanie kosztowalo 60 zl + 90 wizyta u lekarza. Robilam dwa razy bo maly bardzo sie wiercil i za drugim razem wizyte mialam juz gratis Odpowiedz Link Zgłoś
ibor20 Re: Iatros badania słuchu 19.11.07, 10:12 Według moich informacji badanie to powinno się wykonać do 6 miesięcy. Jak nazwa mówi jest to badanie przesiewowe - jeśli coś wyjdzie nie tak - przeprowadza się specjalistyczne. Na badanie na Kasprzaka czekałam w zeszłym roku ok. 3 miesiące. I tak dobrze, bo w Instytucie Słuchu na Pstrowskiego mieli odezwać się do pół roku, ale właśnie niedawno umówili mnie na wizytę w grudniu - czyli po 8 miesiącach! Zatem warto podzwonić i popytać. Może też spróbuj zapisać dziecko jeszcze przed porodem - telefonicznie, apotem załatwisz u pediatry skierowanie (Peselu i tak dziecko od razu nie ma, więc tak podaje się dopiero na wizycie). Odpowiedz Link Zgłoś