monika78kr 04.02.08, 13:07 Czy ktoras z Was rodzila moze w obu i moze porownac standard, opieke itp. Czeka mnie cc w ktorejs z tych klinik i ciezko mi sie zdecydowac (SPES pod nosem, Ujastek daleko). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueberry77 Re: SPES vs. Ujastek (cc) - opinie? 06.02.08, 15:13 Ja rodziłam co prawda tylko w SPES i w dodatku sn, ale znam kilka dziewczyn, które rodziły przez cc na Ujastek i wszystkie narzekają na opiekę po porodzie. Ciężko się doprosić o pomoc przy dziecku i w ogóle o jakąkolwiek pomoc. Dzieci zabierają tylko na 2 pierwsze noce, a potem musisz sobie radzić, a podobno po cc jest ciężko. W SPES zabierają na noc wszystkie dzieci, opieka może nie jest powalająca, ale jak się poprosi, to pomogą. Jak masz pytania odnośnie SPES, to pisz Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: SPES vs. Ujastek (cc) - opinie? 06.02.08, 16:28 ja rodziłam 3 tyg temu w szpoitalu Ujastek i jestem bardzo,bardzo zadowolona.Opieka super[zresztą już o tym pisałam po porodzie na tym forum]Położne miłe,pomoce,nie wiem czy ja miałam takie szczęscie,czy faktyczie tak trafiłam,jestem bardzo,bardzo zadowolona.[poród sn,ale leżałam z dziewczyną po cc i opinia taka sama]pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: SPES vs. Ujastek (cc) - opinie? 06.02.08, 17:01 Podobno dużo zależy od tego, na jaką trafisz zmianę. Nawet dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, której siostra urodziła kilka dni temu na Ujastek przez cc i twierdzi, że jedna zmiana pielęgniarek była super, a druga beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: SPES vs. Ujastek (cc) - opinie? 06.02.08, 21:50 Dokładnie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
aniakwb Re: SPES vs. Ujastek (cc) - opinie? 11.02.08, 02:58 Racji zawsze bedzie wiele.Ja lezalam standartowe 3 dni i wszystkie panie pomagaly bez mrugniecia przy dziecku. To dla mnie szok,bo pamietam bol pologowy przy 1-szym porodzie w Zeromskim i 3 doby w lozku z dzieckiem.Ja szlam pod przysznnic to dziewczyna z sali zostawala z moja cora.Bo polozna ma za duzo dziecii nie wie gdzie ma biegac wiec mamy same opiekowac sie swoimi.dlatego Ujastek dobrze wspominam.No coz moze takia zmiany byly? Odpowiedz Link Zgłoś
aniakwb Re: SPES vs. Ujastek (cc) - opinie? 11.02.08, 02:52 Rodzilam drugie dziecko na Ujastek. Jako mama,jako kobieta i jako pacjentka goroco polecam.Moj maz rowniez.Sala jak pokoj hotelowy,przytulnie,dyskretnie,ciagla opieka poloznych,dyskrecja, poszanowanie intymnosci.Pod prysznicem spedzilam ostatnie 0,5 godz.Pan dr ktory odbieral porod bardzo mily i rozladowal na wejsciu moj stres,spokojnie pokierowal i urodzilam prawie 4 kg -mowego synka,60 cm -naturalnie bez ciecia. Sala dla mam i dzieci przytulna. Jesli potrzebowalam chwilki ,to chetnie zaopiekowali sie dzidziusiem.Odprawa do domu w cieplej atmosferze.Trudno uwierzyc? To chyba zadoscuczynienie za traume porodu cory w Zeromskim Odpowiedz Link Zgłoś
margoww Re: SPES vs. Ujastek (cc) - opinie? 11.02.08, 17:11 Rodziłam niedawno przez CC na Ujastku,prawdą jest że na pierwsze dwie doby zabierają dzidzie,a trzecią noc dziecko jest już z tobą.Dziecko zostało do mnie przewiezione niecałą godzinę po zabiegu i było ze mna do 22(tak przez pierwsze dwie doby)dzieci przywożą ok.5.30-6.00 Prawda jest taka że przez te dni bez opieki męża ciężko sobie poradzić,tak naprawdę to on sprawuje opiekę nad dzieckiem jak leżysz pod kroplówkami i masz założony cewnik. Plusem pokoju jest łazienka z prysznicem(reszta się nie liczy bo i tak człowiek jest wykończony po całym dniu więc marzy aby się wyspać) Opieka nad dzieckiem-w zależności od położnej-niektóre są w porządku ale były i takie że pożal się Boże. Odpowiedz Link Zgłoś