aga3227 06.02.08, 12:26 W którym tc robi się usg połówkowe? I czy usg 3d\4d traktuje się jako dodatkowe czy to jedno wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinas Re: usg połówkowe 06.02.08, 14:26 Jak sama nazwa wskazuje w polowie ciazy . Najczesciej miedzy 18 a 22tc ale dokladnie to lekarz prowadzacy Ci powie, moj wolal pozniej czyli nie przed 20tc. Co do 3D/4D to nie wiem ale wg mnie lepiej zrobic zwykle USG, na dobrym sprzecie i przede wszystkim z dobrym lekarzem, ktory prawidlowo zinterpretuje to co widzi. To USG jest chyba najwazniejsze w calej ciazy. Ale nie jestem specjalista wiec to tylko moja prywatna opina . Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: usg połówkowe 06.02.08, 15:46 Najlepiej między 18 a 22 tc, przy czym chyba każdy lekarz ma swój inny "ulubiony" tydzień - w klinice, w której ja je robiłam (Genom w Rudzie Śląskiej) preferuje się 22 tc. Usg 3d/4d to bajer dla rodziców Można na nie iść, ale nie trzeba, do diagnostyki wystarczające jest usg 2d i te najważniejsze pomiary wykonuje się na 2d. Odpowiedz Link Zgłoś