Dodaj do ulubionych

WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU

24.08.03, 15:43
Witam,
mam termin porodu na 13 października. Myśle o rodzeniu w Wojewódzkim, ale
nie znam tam żadnej położnej ani lekarza. Przyznam się że nawet nie byłam w
tym szpitalu. Prosze, czy doświadczone mamy mogłby mi napisać coś o
szpitalu, albo dać kontakt do kogoś wartego polecenia. Chcę rodzić ze
znieczuleniem zewnątrzoponowym. Czy może któraś z Was miała tam wykonywane
z.z.? Bardzo prosze o Wasze opinie. Nie zostawiajcie mnie samej!!! Nie mogę
wyjść z domu i sama tego sprawdzić bo leże na Fenoterolu i ledwo zipie.
Ola i skaczące brzusio(33 tyg.)
Obserwuj wątek
    • ola2511 Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.03, 20:46
      prosze, jesli rodziłyście w Wojewódzkim, napiszcie parę słów, to nie będę się
      tak denerwować. Chyba że było strasznie, to tym bardziej!!!!, to zmienię
      kierunek.
      Zrozpaczona Ola
      • anfido Re: Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.03, 03:16
        Ja rodziłam w Wojewódzkim w lutym 2002. Na 19 listopada mam wyznaczony poród
        drugiego synka i zamierzam również urodzić go w Wojewódzkim.
        Po za dr Doeringiem ( pracuje w Wojewódzkim), do którego chodziłam prywatnie
        na usg podczas pierwszej i obecnej ciązy nikogo z Wojewódzkiego nie znam.
        Porodówka i oddział poporodowy super. Rodziłam razem z mężem. Mieliśmy salę z
        wanną i wszelkimi innymi akcesoriami pomocnymi podczas porodu (piłka,
        drabinki, wodrek sako itp). Położne wspaniałe, a i lekarz na którego
        trafiliśmy miły i sympatyczny. O wszystko nas się pytali, nic nie zrobili
        zanim nam nie wytłumaczyli po co są pewne rzeczy. Dostałam tylko leki
        rozkurczowe i zastrzyk przeciwbólowy (jaki? nie pamiętam). Mąż przecinał
        pępowinę naszego synka, był przy jego pierwszych badaniach, a później razem z
        naszym synkiem spędziliśmy jego 2-wie pierwsze godziny życia. Położna przyszła
        pokazac jak przystawić malucha do piersi oraz podała nam kanapki i herbatę.
        Podczas porodu mogłam pić wode w dowolnych ilościach. Później trafiłam na
        oddział poporodowy do pokoju dwu osobowego z umywalką, telefonem, stolik,
        krzesła, herbata, cukier i czajnik bezprzewodowy. Położne były na każde
        zawołanie, a nawet same przychodziły i pytały się czy czegos nie potrzebujemy.
        W czasie odwiedzin dzieciaczki można zawieść przed pomieszczenie, w którym
        jest ogromna szyba i przez tą szybę rodzina może oglądać dzidziusia. Mama już
        bez dziecka może wyjść do gości.
        Podsumowując poród i pobyt w Wojewódzkim wspominam miło. Jak na razie drugie
        tez chcę tam urodzić.
        Pozdrowienia, Anfido (mama Filipka 11.02.2002 i Truskaweczki - 29tydz.ciąży)
        • madeyowa Re: Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.03, 16:36
          Olu, napisz czy dostałaś ode mnie wiadomość.
          Madeyowa
    • zachara Re: WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 03.09.03, 14:08
      ja w styczniu rodziłam w wojewódzkim. Lekarzy znałam z usg-dr. Fiutowski i dr
      Doering. Natomiast nie miałam nić opłacone ani nic w tym stylu. Nie słuchaj
      opowieści,że trzeba zapłacić położnej za dobrą opiekę. My mieliśmy poród
      rodzinny, szefową położnych i trzech lekarzy naprawdę full serwis. Jeden został
      gratis obsikany. Warunki super. Jednak w tych super warunkach jesteś
      pozostawiona sama sobie. Ja miałam problemy z karmieniem i byłam niestety ,,
      olana". Moje zdanie podziela bardzo wiele dziewczyn. Już nie wspominając że
      wyszłam ze szpitala niemalże niesiona przez męża bo nie mogłam chodzić. Także
      miał dwie osoby do niańczenia w domu mnie i dzidzię. Ale to tak na marginesie.
      Planujemy w przyszłym roku drugiego bobasa i mój wybór chyba również padnie na
      Wojewódzki ( do Redłowa mam zbyt daleko)
      • ola2511 Re: WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 04.09.03, 13:39
        czesc Zachara,
        dzięki za wypowiedź smile
        Czy na USG chodziłaś do tych lekarzy prywatnie? gdzie mają gabinety? jak sie
        tam dostać?
        Rozumiem że to Twój dzidziuś strzelił gratisa jednemu z lekarzy?, hahahahaha
        Czy w wojewódzkim robi sie wcześniej tj.np. 34 tydz. KTG?
        pozdrawiam
        Ola
        • zachara Re: WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 24.09.03, 13:48
          nie było mnie wcześniej -stąd brak odpowiedzi telefon do Doeringa to 3412979 na
          przeciwko Top mebli przy ul. Grunwaldzkiej a Fiutowski na Bielańskiej w
          Spółdzielni Lekarskiej i w sopocie w domu nie pamietam adresu. Mnie robili ktg
          w 36/37 tyg. bo wtedy znalazłam sie w szpitalu
          Powodzenia. Ja już myśle o drugim
        • zachara Re: oWOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 24.09.03, 13:51
          nie było mnie wcześniej -stąd brak odpowiedzi telefon do Doeringa to 3412979 na
          przeciwko Top mebli przy ul. Grunwaldzkiej a Fiutowski na Bielańskiej w
          Spółdzielni Lekarskiej i w sopocie w domu nie pamietam adresu. Mnie robili ktg
          w 36/37 tyg. bo wtedy znalazłam sie w szpitalu
          Powodzenia. Ja już myśle o drugim
          • ola2511 Re: oWOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 24.09.03, 16:04
            Dzięki wielkie,
            niestety ze strachu już "dogagałam" się w szpitalu z położną, więc już o tym
            nie myślę. Teraz staram sie pozbierać i niezwariować ze strachu przed samym
            faktem rodzenia.
            pozdrawiam
            Ola
            • madeyowa Re: oWOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 24.09.03, 17:23
              Olu napisz czy położna z którą się dogadałaś to moja znajoma(Bożena).
              Pozdrawiam! Madeyowa
              • ola2511 do Madeyowej 25.09.03, 14:31
                Madeyowa-
                napisze Ci na priva
                Ola
                • madeyowa Re: do Oli 25.09.03, 15:46
                  Olu odpisałam Ci. Napisałam namiary do Bożeny, co masz zabrać do szpitala itd.
                  Nie mam pojęcia czemu to nie doszło, dlatego odpisuję Ci na forum. Szkoda,że
                  tak się stało, ale Twoja babka z pewnością też jest dobra. Jeśli chodzi o
                  Twoje pytanie to 400. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo. Powodzenia!
                  Madeyowa
                  • ola2511 Re: do Madeyowej 25.09.03, 16:47
                    troche to zabawne ale co chwila patrze w skrzynkę i nadal nie dostałam maila
                    od Ciebie. Czy napewno dobrze piszesz mój adres: ola2511@gazeta.pl ? A czy do
                    Ciebie dotarł mój mail z 26.08?
                    pozdrawiam
                    uzbrajam sie w cierpliwość
                    Ola wink
                    • madeyowa Re: do Madeyowej 25.09.03, 20:04
                      Przed chwilą Ci odpisałam na priva ciekawe czy doszło.Poprzednio też
                      odpisywałam, ale przyszedł do mnie e-mail zwrotny, nie wiem dlaczego.
                      Madeyowa
                      • madeyowa Re: do Oli 28.09.03, 16:54
                        Olu, czy dostałaś moją wiadomość z 28.09. Napisałam bardzo długi list.
                        Madeyowa
                        • ola2511 Re: do Oli 30.09.03, 14:33
                          Madeyowa,
                          bardzo Ci dziekuje za ten list.
                          oczywiscie dotarł i odpisałam Tobie
                          serdecznie pozdrawiam
                          Ola
    • sabina74 Re: WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 30.09.03, 12:16
      Rodziłam w zeszłym tygodniu. Całą ciążę nastawiałam się na szpital woj. i w
      momencie jak odeszły mi wody pojechaliśmi rodzić do wojewódzkiego. Po zbadaniu
      lekarz zrobił KTG i jak stwierdził że tętno OK powiedział że w Woj. nie ma
      miejsca i niestety muszę jechać albo na kliniczną albo na Zaspę. Oczywiście
      wybrałm Zaspę. Nie wiem jak jest w wojewódzkim, bo tam nie rodziłam, ale z ręką
      na sercu mogę polecić Zaspę. Niestety poród zakończył się cesarką, bo w trakcie
      pojawiły się komplikacje, ale do domu wyszłam szczęśliwa i zadowolona.
      Oczywiście nikomu nie płaciłam, a położna podczas porodu była cały czas przy
      mnie, była super, a na koniec podczas partych zjawili się trzej ginekolodzy,
      którzy minie badali i jeden z nich podją decyzję o CC i całe szczęście, bo nie
      wiem jak by się to wszystko skończyło. W szpitalu przeszłam problemy z
      piersiami, ale pomoc tam jest profesjonalna (P. Agnieszka laktatorka na etacie
      czyni cuda). A jeśli chodzi o znieczulenie zewnątrzoponowe to na szkole
      rodzenia mówili nam, że najlepiej jest w takiej sytuacji rodzić w Redłowie,
      mają tam dobrych anestezjologów, w wojewódzkim podobno opłaca się kogoś z
      zewnątrz i przyjeżdża na takie znieczulenie. Pozdrawiam-Sabina
      • ola2511 Re: WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 30.09.03, 14:32
        Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz
        Zazdroszcze Ci ze już jestes ze swoim dzidziusiem, bo ja ciągle siedze jak na
        bombie i czekam. życze Wam wszystkiego najlepszego
        pozdrawiam
        Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka