Dodaj do ulubionych

Szpitale w Krakowie

10.04.08, 10:14
Witam! niedlugo bede rodzic i chcialam prosic o opinie na temat krakowskich porodowek jak traktuja pacjentki jaka opieka dzieciatek czy trzeba placic czy nie itp. milo by bylo jakby sie odezwaly mamy ktore rodzily niedawno smile ktory szpital polecacie (czy w zeromskim naprawde jest tak super?) a ktory nalezy omijac? z gory dziekuje za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • blueberry77 Re: Szpitale w Krakowie 10.04.08, 10:54
      Ja mogę polecić klinikę SPES. Rodziłam tam rok temu i bardzo sobie chwalę. Poród
      jest prowadzony nowocześnie - w 1 fazie dużo ruchu, piłka, prysznic, w 2 fazie
      trochę na boku, trochę w pozycji półsiedzącej, nie nacinają krocza jeżeli nie ma
      takiej potrzeby. Położna była dostępna na każde moje życzenie (dostałam
      przenośny "dzwonek"). Nie było problemu ze znieczuleniem (kosztowało 300 zł). Po
      porodzie opieka bardzo dobra. Pokoje 2, 3-osobowe, czysta i ładna łazienka.
      Dzieci są zabierane na noc, więc można odespać trudy porodu (ale jak mama chce
      mieć dziecko przy sobie to myślę, że nie ma problemu).

Jedyna zastrzeżenia to:
      1. Małe wsparcie dotyczące karmienia piersią (jak się zapyta, to pomogą, ale
      brakowało mi inicjatywy w tym kierunku ze strony położnych)
      2. Dokarmianie w nocy dzieci butelką - związane z poprzednim
      3. Zapomnieli zamówić dla mnie immunoglobuliny (konflikt serologiczny) i
      musiałam czekać 1,5 godziny przy wypisie aż ją dowiozą taksówką

Myślę, że drugie dziecko też będę chciała urodzić w SPES, tylko będę się starała
      wyeliminować to nocne dokarmianie. Miałam problemy z karmieniem piersią, w
      efekcie karmiłam tylko 3 miesiące i kto wie, czy nie to właśnie było przyczyną.
      • lolka79 Re: Szpitale w Krakowie 11.04.08, 11:15
        czy to prawda , że w Spesie można się umówić na termin porodu??
        pozdrawiam
      • ozy25 Re: Szpitale w Krakowie 12.04.08, 16:43
        bardzo dziekuje smile chcialabym jeszcze poczytac jakies opinie o innych szpitalach ale chyba musze poszperac na forum i moze znajde cos o kazdym z osobna chociaz zalezalo mi na wiesciach z ostatnich miesiecy czyli bardziej aktualnych moze jeszcze sie ktos odezwie? dziekuje i pozdrawiam smile
        • asiu-sia Re: Szpitale w Krakowie 12.04.08, 23:28
          Sprawdź na stronie fundacji Rodzić Po Ludzku-tam są opinie.
          Ja rodzilam w listopadzie w Żeromskim ale przez cc. Generalnie jestem zadowolona zopieki, choć nie wszystko sie zgadzalo co do joty z "reklamą" odnośnie karmienia piersią (np. wielki plakat na korytarzu glosi m.in. że smoczki i kapturki na brodawki są zakazane itp, a bylo wręcz odwrotnie). Ale personel uczynny, gotowy do pomocy -tylko z uwagi na baby-boom nie zawsze jest na zawołanie (szpital jest bardzo oblegany). Trzeba się liczyć też z tym że nie jest taki piękny i komfortowy jak np. Ujastek, ale poziom opieki i doświadczenie lekarzy wysokie i aparatura medyczna dla noworodków, wcześniaków itp. Polecam tez szkole rodzenia przy szpitalu, ale tez oblegana i najlepiej sie zapisac na początku ciąży. Zajrzyj tez do:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=77828869
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=78145460

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka