Dodaj do ulubionych

Brodnowski- cd

22.09.03, 13:15
Witajcie.
Zgodnie z obietnica bylam w Szpitalu Brodnowskim by sprawdzic porodowke i
opisuje co widzialam. Sale czyste, ladne, mila obsluga. Troche sie balam tych
kabinek do porodow rodzinnych ale sie okazalo, ze sa to normalne pokoje jedno
osobowe z przesuwanymi drzwiami. jedyna wada tych kabin to taka, ze wszystko
i wszystkich dookola slyszysz. Moga tez wejsc uczniowie, ktorych co prawda
mozesz wykopac ale i tak nie jest to przyjemne. Druga wada to taka, ze
pokojow do porodow indywidualnych (platnych) jest sztuk jeden. Nie mozna go
rezerwowac wczesnie. Oznacza to, ze jak pojdziesz rodzic i okaze sie, ze
pokoj jest zajety to idziesz rodzic do boxu. zaznaczam jednak, ze te boxy sa
z wygladu naprawde ok. Polozne stosuja jednorazowe lewatywy czyli nie trzeba
przynosic wlasnych. Znieczulenie (to w kregoslup) jest platne ale i tak daja
za frico dolargan. jesli macie jeszcze jakies pytania to pytajcie. Przy czym
ostrzegam, ze od jutra moge przez kilka dni miec utrudniony dostep do netu bo
jestem przeziebiona i klade sie do lozka wink
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magjag Re: Brodnowski- cd 27.09.03, 11:03

dzięki za informację są bardzo pocieszające napisz czy zdecydowałaś sie na ten
      szpital, czy chodzisz tam do szkoły rodzenia, czy masz położną albo lekarza i
      napisz o samym porodzie bo chyba rodzisz wcześniej niż ja (ja dopiero w lutym)
      Ile kosztuje ten pokój indywidualny? ten pokój jest osobny, a kabinki do
      porodów rodzinnych to są te boxy? czy dobrze to zrozumialam
      A jak wygląda sam oddział czy coś wiesz na ten temat
      Poza tym, życzę zdrowia
      Pozdrawiam
      • agnieszka.k5 Re: Brodnowski- cd 27.09.03, 18:16
        hej magjag! wtrącę się w ten temat,ponieważ ja jestem zdecydowana rodzić w tym
        szpitalu,zresztą lada dzień,bo jestem 2 dni po terminie.Ja jestem umówiona z
        położną(bardzo wychwaloną przez dziewczyny które z nią rodziły),koszt jej
        obecności przy mnie podczas całego porodu wynosi 350zł.Pokój do porodu
        rodzinnego kosztuje 400zł.znieczulenie zewnątrzoponowe-350zł.Wiem,że jest też
        możliwość cesarki "na życzenie",koszt-650zł.Pokój do porodu rodzinnego jest
        tylko jeden,a pokoje do porodów normalnych to sa zwykłe pokoje.Ja wynajmując
        położną,mogę mieć kogoś bliskiego przy sobie,nic się sa to nie płaci.Szpital
        jest bardzo chwalony pod względem opieki nad noworodkami,co jest
        plusem.Myślę.że nawet ceny np.wynajmu położnych nie są wygórowane,bo z tego co
        się dowiadywałam trzeba mieć przynajmniej 600zł,żeby rozmawiać.Jeżeli masz
        jeszcze jakieś pytania,napisz,chętnie odpowiem.POZDRAWIAM. AGNIESZKA,40TYG.2D.
        • magjag Re: Brodnowski- cd 27.09.03, 19:05
          dzięki Agnieszko za info
          Ceny rzeczywiscie atrakcyjne a wiem również o tym że maluszki mają tam
          doskonałą opiekę poza tym ten szpital jest niedaleko mojego domu i nie jest to
          szpital fabryka (mało porodów na dobę) bo do nich nie mam przekonania czasami
          jest straszny tłok
          pozdrawiam życzę łatwego, szybkiego i lekkiego porodu odezwij się później i
          napisz jak było
          • agnieszka.k5 Re: Brodnowski- cd 27.09.03, 22:31
            nie dziękuję,żeby nie zapeszyć.Odezwę się opowiem jak było,może ty też skusisz
            się na "moją" położną,w razie co to dam ci namiary.Uważaj na siebie i na
            maluszka.POZDRAWIAMY.............. AGNIESZKA I 40TYG.2D.
            • kasiapro1 Re: Brodnowski- cd 28.09.03, 19:18
              dajcie mi namiary na dobra,niedroga polozna-szukam dla mniej zamoznej kolezanki
              • agnieszka.k5 Re: Brodnowski- cd 29.09.03, 11:28
                witam! nie wiem czy twojej koleżance odpowiada ta cena,którą ja podałam na
                forum? Jeśli tak to napisz mi swój adres na który mam ci wysłać wszystkie
                namiary.Pozdrawiam. AGNIESZKA 40TYG 4D.
                • kasiapro1 Re: Brodnowski- cd 29.09.03, 12:39
                  napisz na adres gazety,dzieki

kasiapro1@gazeta.pl
                  • marchewa3 Re: Brodnowski- cd 01.10.03, 15:20
                    Witajcie. Wlasnie wrocilam z chorobowego (wirusowe zapalenie gardla) wiec
                    dopiero teraz odpisuje. Jak widzialam nasza kolezanka napisala wszystko ocenach
                    za porod wiec nie bede sie powtarzac. jedynie co moge dodac od siebie to, iz
                    bede rodzic na 100 % w Brodnowskim.
                    Pozdrawiam
    • delcia Re: Brodnowski- cd 09.10.03, 19:36
      Dziewczyny! A czy jeśli będę rodzić w tych boksach,bo np będzie zajęty pokój do
      porodu rodzinnego, albo się na niego nie zdecyduję to czy może w tym boksie być
      ze mną mąż- mówicie, że wszystko tam słychać wokół. Czy też wszystko widać????
      Nie wyobrażam sobie mężów zaglądających do sąsiednich boksów...
      Pozdrawiam.
      Ola
      • kg271 Re: Brodnowski- cd 10.10.03, 17:57
        Cześć ja tam rodziłam swoją całą trójkę witam marchewa.Miedzy boksami są
        zwykłe ścianki tylko nie do sufitu są także dzrzwi suwane mąż z tobą może byc
        jeśli dobrze pamiętam to na czas porodu drzwi są zasuwane i przed porodem jak
        etap jeszcze nie jest zbytnio z aawansowany a mąż jest przy tobie to połżne
        przymykają te drzwi abyście nie byli skrępowani.Ja jak tam rodziłam byłsm
        bardzo zadowolona,a pozatym jak już rodzisz i jestes w bardzo zawansowanej
        fazie to nie zwracasz uwagi na to czy ktoś patrzy czy nie zresztą położne i
        lekarz prowadzący przychodzą kiedy trzeba i nie narzucaja się straszliwie
        czasami masz wrażenie że leżysz tam sama.Pozdrawiam i życzę udanych i
        szczęśliwych porodów ja już mam to za sobą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka