Dodaj do ulubionych

Wrocław poród

24.09.08, 10:39
Witam, szykuję się właśnie do porodu(mam jeszcze miesiąc)I chciałabym prosić
doświadczone w ostatnim czasie mamy o rady,gdzie rodzić,jak jest z porodami
rodzinnymi.Jestem skłonna iść na Brochów,wiem ze tam trzeba zapłacić za
rodzinny-ile? Czy warto wynajmować położną.Proszę o rady.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anita258 Re: Wrocław poród 24.09.08, 17:58
      Wpisz w wyszukiwarkę Brochów to wyskoczy ci parę wątków na temat szpitala
    • kasiulaaa8901 Re: Wrocław poród 24.09.08, 18:09
      Witam. W kwietniu rodziłam na Klinikach na Chałubińskiego. Miałam zamiar rodzić na Brochowie, ale jednak wylądowałam tam. Jestem bardzo zadowolona z opieki personelu. Nie miałam tam ani położnej ani lekarza, i jakoś przeżyłam. Moja córeczka i ja zostałyśmy tam naprawdę bardzo miło potraktowane. Serdecznie polecam ten szpital wink
      • anita258 Re: Wrocław poród 25.09.08, 18:18
        Ja też rodziłam w sierpniu na Chałbińskiego i jestem zadowolona też nie miałam
        tam ani swojej położnej ani lekarza.Personel jest naprawde spoko.
      • aniu-tek1 Re: Wrocław poród 26.09.08, 13:53
        Witam. W 2005 roku w grudniu rodziłam na Klinikach na Chałubińskiego i byłam zadowolona, choć miałam tam lekarza to nic to niedało tak naprawde liczy się położna na jaką się trafi. Teraz spodziewam sie drugiego dzidziusia, termin mam za 2 tygodnie i tez zamierzam tam rodzić, tyle że teraz niemam tam ani lekazra ani położnej... Opieka tam jest naprawde dobra, polecam
    • ela.zet Re: Wrocław poród 25.09.08, 23:34
      niestety z porodami rodzinnymi na Brochowie jest tak,że jeśli
      wszystkie sale do porodu rodzinnego są zajęte to albo czekasz albo -
      jeśli nie ma czasu rodzisz na sali ogólnej-boxy-przedzielone tylko
      murkiem miejsce obok miejsca i nie ważne czy miałaś zapłacony poród
      rodzinny;tak naprawdę liczy się położna na którą trafisz niestety
      opcji opłaconej,wynajętej położnej nie ma,to tylko w szpitalu na
      Kamińskiego;moja Bratowa rodziła w nocy na Brochowie-NAJGORSZY CZAS-
      może gdyby miała opłacony poród rodzinny [położne traktowałyby ją
      lepiej]tak naprawdę to napisz to pytanie na forum wrocławskim
      Zdrowie,lekarze;dostaniesz więcej odpowiedzi,z opłatą jest tak,że
      wpłacasz tyle ile możesz a nie tyle ile powie Pan Ordynator wydając
      zgodę na poród rodzinny,gdybyś trafiła w ciągu dnia do szpitala to
      Mąż może nawet na miejscu uiścić opłatę-dobrowolny datek-u
      przełożonej pielęgniarek,pozdrawiam;
    • zefirekk Re: Wrocław poród 27.09.08, 09:59
      nie rodź na Brochowie. W środę wypisałam się z tego szpitala na własne żądanie i moja noga tam więcej nie postanie. Z porodami rodzinnymi jest tak, że jak wszystkie sale zajęte to czekasz na korytarzu aż się jakaś zwolni, a jak już akcja jest na tyle zaawansowana, to kładą na zwykłej porodówce, która jest OKROPNA. ZERO INTYMNOŚCI - wszystkie drzwi pootwierane - każdy może zobaczyć co się dzieje w środku. Jeśli nie masz tam swojego lekarza, to będziesz traktowana o wieeele gorzej niż pacjentka która prowadziła ciążę u któregoś z tamtejszych położników.
      Jeśli przenosisz ciążę, to zamiast od razu ładnie wywołać oxy poród to dają witaminę B1 i czekają 2-3 dni - dzięki temu laska urodziła prawie martwe dzieciątko sad
      Spróbuj może do Trzebnicy pojechać - tam jest naprawdę o wiele lepiej niż na wszystkich porodówkach wrocławskich razem wziętych.
    • pattymatheson Kamieńskiego 13.10.08, 01:27
      Ja rodziłam miesiąc temu na Kamieńskiego i mogę polecić. Jest "tak jak mówią" - patologia w porządku, porodówka super (kameralnie, wygodnie, przemiły personel, nie było oblężenia), położnictwo dużo gorzej (położne - jak się trafi, brak intymności, raczej depresyjna atmosfera), ale da się przeżyć (wszak nie masz idealnych rzeczy na tym świecie...:/). Na miejsce na oddziale czekałam prawie 6 godzin (nie ja jedyna). Wypis nawet po dwóch dniach. Zero kosztów to duży plus.
      • pimpinella_magna Re: Kamieńskiego 22.12.08, 15:53
        Zgadzam się w zupełnoścismile
        porodówka - super smile
        położnictwo - tragedia sad
        ale do przeżyciawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka