Dodaj do ulubionych

CZY KTOŚ JEST Z SOSNOWCA? GDZIE RODZICIE?

24.11.03, 12:30
witam jestem z sosnowca i slyszalam ze najlepszy tu jest szpital nr 2 w
centrum a nr1 nie polecam... totalna olewka! natomiast chodze do gina z
ligoty i z tego co slyszalam klinika na ligocie jest dobra ale z tego co tu
czytam nie ma zadnej dobrej opinii na jej temat teraz nie wiem co mam zrobic
czy decydowac sie na ligote czy lepiej moze dac spokoj i rodzic w sosnowcu???
help
Obserwuj wątek
    • a_pynia Re: CZY KTOŚ JEST Z SOSNOWCA? GDZIE RODZICIE? 25.11.03, 12:48
      Cześć!
      Ja rodziłam w "2" w Sosnowcu ponad 2 lata temu. Jeśli znów zajdę w ciążę to
      chyba znów się zdecyduję na "2", choć marzy mi się poród w wodzie. A może do
      tego czasu bedą mieć wannę? Były problemy, jak ktoś miał mieć cesarkę, bez
      problemu dopuszczali tylko przy ułożeniu pośladkowym lub po poprzedniej ciąży z
      cesarką. Ale co się dziwić jak wyznaczają chorą normę do 10% cesarek w porodach?
    • brygida111 Re: CZY KTOŚ JEST Z SOSNOWCA? GDZIE RODZICIE? 27.11.03, 11:50
      JA JESZCZE NIE RODZIŁAM ALE Z OPINI MOICH KOLEŻANEK W 100 % POLECAM SZPITAL
      NR.2 JA OSOBISCIE LECZE SIE U ORDYNATORA I NIE MAM ZASTRZEZEŃ. Z CAŁEGO
      ODDZIAŁU JEST MOŻE DWÓCH LEKARZY KTÓRYCH JA NIE LUBIE ( A SPEDZIŁAM TAM TROCHE
      CZASU). ALE MUSISZ SOBIE ZDAWAĆ SPRAWĘ ZE PACJETKA PROWADZONA PRZEZ LEKARZA ZE
      SZPITALA JEST INACZEJ TRAKTOWANA NIŻ " TE OBCE". ZAWSZE MOŻESZ LICZYĆ NA
      SWOJEGO LEKARZA . TO TEZ NIESTETY POTWIERDZAJA DZIEWCZYNY KTÓRE RODZIŁY.
    • mama_wiktora Re: CZY KTOŚ JEST Z SOSNOWCA? GDZIE RODZICIE? 28.11.03, 14:27
      Ja też głosuję na dwójkę.
      Dziewczyny skąd was tu nagle tyle? Ja też z Sosnowca, napiszcie czasem - gg
      1019396.

Gosia
    • mysiulka Re: CZY KTOŚ JEST Z SOSNOWCA? GDZIE RODZICIE? 04.12.03, 20:02
      Ja również jestem z Sosnowca, chociaż obecnie mieszkam w Będzinie. Od początku
      ciążę prowadzę u p. dr Szulińskiej i dlatego zdecydowałam się rodzić w dwójce.
      Narazie doświadczenia mam miłe i naprawde nie mogę narzekać.
      Dwa dni temu moje dzieciątko długo spało, nie kopało, co strasznie zmartwiło
      mojego męża i około północy zawiózł mnie prawie na siłę do szpitala. Lekarz i
      pielęgniarka dyżurujący, byli całkiem mili mimo tak męczącej pory i moich
      wydawałoby się fanaberii. Dla uspokojenia podłączono KTG, które oczywiście
      pokazało rytmiczną pracę serduszka, lekarz mnie zbadał, sprawdził czy nic nie
      dzieje się z szyjką, a potem jeszcze zabrał mnie na USG. Wszystko to w takim
      spokojnym, uśpionym szpitalu, sprawiło, że poczułam się bezpiecznie i pewnie.
      Wydaje mi się, ten szpital to dobry wybór. Mam tylko obawy co do oddziału
      patologii noworodka. Niewiem nawet czy coś takiego tam funkcjonuje - ale chyba
      musi..... Mam nadzieję, że nie będę musiała korzystać, ale na wszelki wypadek o
      takie szczegóły wypytam na zajęciach szkoły rodzenia, którą zaczynam 10
      grudnia, właśnie w tym szpitalu. A może któraś z Was też będzie na tym kursie?
      Pozdrawiam gorąco.
      Monika z 29 tyg. maleństwem.
      • kobitka29 Re: CZY KTOŚ JEST Z SOSNOWCA? GDZIE RODZICIE? 04.12.03, 20:26
        Tez jestem z Sosnowca...ale tak wyszlo,ze jestem prowadzona przez lekarza z
        Katowic, a rodzic bede w Bogucicach. Do szkoly rodzenia tez sie wybieram 10
        grudnia do dwojki, bo to najblizej mojego miejsca zamieszkania! no to do
        zobaczenia!!!
        • marzena.kubinska Re: CZY KTOŚ JEST Z SOSNOWCA? GDZIE RODZICIE? 05.12.03, 11:36
          witam i jestem w szoku rozpoczelam ten watek nie liczac na taka grupe mamus z
          sosnowca strasznie sie ciesze jestem dzis dokadnie w 22 tygodniusmile)) i zaczynam
          sie zastanawiac czy nie isc do 2jki z wami na ta szkole rodzenia napiszcie mi o
          tym cos wiecej czy trzeba sie wczesniej zapisac? pewnie tak i czy jeezcze
          mozna?smile fajnie by bylo chodzic z wami bo samej to tak srednio a maz pracuje i
          nie mam co na niego liczycsmile) czekam z niecierpliwoscia i w sumie to mozemy sie
          blizej poznac np przez gg to moj numer:4574236 buziaki i papa
          • mysiulka Re: CZY KTOŚ JEST Z SOSNOWCA? GDZIE RODZICIE? 06.12.03, 21:43
            Marzenko - szkoła rodzenia w 2 jest od 26 tyg. ciąży i trzeba się wcześniej
            zapisać. Ja robiłam to na początku listopada i jako ostatnia zostałam przyjęta
            na ten kurs od 10 grudnia. Ale nie mam pojęcia - może coś się zmieniło, zadzwoń
            i zapytaj. Czasowo jest to trochę uciążliwe bo co tydzień we wtorek, środę i
            czwartek i jeszcze w godzinach pracy mojego męża : od 15.30-17.00, więc będzie
            się musiał urywać wcześniej. ALe w sumie to tylko kilka tygodni, a pewnie
            będzie fajnie. Bardzo się cieszę, że pospotykam się z kobietami w takim stanie
            jak ja. Już się nie mogę doczekać.
            Pozdrowienia. Monika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka