Dodaj do ulubionych

Dostać sie do Św. Zoffi

01.01.04, 17:13
Proszę o pomoc z tego co słyszę to bardzo trudno się dostać do tego szpitala.
Poradźcie jak tam najlepiej trafić aby rodzić. Dodam że nie mogę się zapisać
to jednego z lekarzy z tamtejszej przychodni przyszpitalnej bo mam ciążę
zagrożoną i musi mnie prwadzi mnie doktor która dobrze zna ten problem.
Proszę o jakieś info.

Pozdrawiamy z Juniorkiem
Obserwuj wątek
    • plomyk Re: Dostać sie do Św. Zoffi 02.01.04, 14:46
      Umow sie z polozna i wtedy masz zapewniony porod na Zelaznejsmile
      pozdrawiam,
      Ania
      • aniaop Re: Dostać sie do Św. Zoffi 04.01.04, 11:08
        Druga mozliwosc to skonczyc szkole rodzenia akredytowana przez ten szpital
    • dslonce Re: Dostać sie do Św. Zoffi 04.01.04, 15:31
      jesli masz zagrozona ciaze to ja ci odradzam porod na zelaznej. lepiej wybierz
      jakis szpital z dobrm oddzialem noworodkowym i taki, w ktorym przy porodzie
      jest lekarz a nie tylko polozna. po co na sam koniec wystawiac sie na jeszcze
      jakies ryzyko?
      zycze szczesliwego rozwiazania i radosci z maluszka
      dslonce
      • ida12 Re: Dostać sie do Św. Zoffi 05.01.04, 09:42
        Z tego co wiem to w zofii nie ma oddzialu np. dla wczesniakow . wiec moze
        lepiej wybrac szpital gdzie jest taki oddzial, jesli masz problemy z ciaza.

wiem ze jak sie skonczy szkole rodzenia dzialajaca przy szpitalu to latwiej sie
        tam dostac.
        • aniaop Re: Dostać sie do Św. Zoffi 05.01.04, 12:47
          Przy ciazy zagrozonej, na Zelaznej w czasie porodu, lekarz obecny jest CALY
          CZAS. Polozne odbieraja porody tylko z niepowiklanych ciaz. A inkubatory
          oczywiscie posiadaja. Generalnie wola tylko nie przyjmowac porodow przed 32 tyg
          ciazy, ale zdarzalo im sie, ze karetka przywozila rodzaca w 27tyg i zostawala.
          • szwedowska Re: Dostać sie do Św. Zoffi 05.01.04, 19:16
            Ja co prawda ciaze mialam prawidlowa ale w II okresie porodu okazalo sie, ze
            dziecko ulozone jest buzia "do gory" i w koncu obecnych bylo 2 lekarzy i
            skonczylo sie dobrze, wiec rzeczywiscie jesli cos sie dzieje w czasie porodu to
            lekarze przychodza, ale tez jestem zdania, ze lepiej chyba wybrac szpital z
            dobrym oddzialem noworodkowym czyli. np. Orlowskiego lub Karowa. Na Zelaznej
            nacisk kladziony jest raczej na komfort matki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka