Dodaj do ulubionych

Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego

04.01.04, 13:25
Drogie Mamusie,

właśnie przeprowadzam się do Wrocławia i zamierzam tutaj właśnie urodzić
mojego Dzidziusia. Jestem w 25-tym tygodniu ciąży niestety nieco zagrożonej
(przedwczesne rozwarcie) i do tego dwie bardzo odmienne opinie lekarzy. W
związku ze zmianą miejsca zamieszknia b. pilnię poszukuję ginekologa we
Wrocku, który pracuje w szpitalu na Kamieńskiego (mieszkam niedaleko
szpitala). Czy przy szpitalu któryś z tamtejszych ginekologów również ma swój
gabinet?? to byłoby chyba najlepsze rozwiązanie. Bardzo proszę Was o pilną
odpowiedź. Obecnie pojadę ostatni raz do swojego lekarza w rodzinnej
miejscowości po zwolnienie. A później pozostaje mi już Wrocław.
Obserwuj wątek
    • amelia791 Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 05.01.04, 13:12
      Niedaleko Szpitala na Kamieńskiego przyjmuje dr Małgorzata Winiarska, na ul.
      Wincentego Pola, numeru tel nie mam, przyjmuje popołudniami we wtorki i
      czwartki. Z tego co wiem to pracuje na Kamieńskiego, też się do niej wybieram,
      bo kiedyś się u niej leczyłam. Może któraś z dziewczyn doradzi czy warto na
      Kamieńskiego rodzić bo też się nad tym zastanawiam.
    • ihalas Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 05.01.04, 13:39
      Dziewczyny! Ja chodzę do dr Winiarskiej. Opinie są różne, ale prowadziła moją
      pierwszą ciążę, więc zaczełam chodzić z drugą ( jestem w 12 tyg).Jesli chodzi o
      panią doktor, to jest bardzo miła i serdeczna. Niczego nie lekceważy i słucha
      co masz do powiedzenia, konkretnie odpowiada na pytania. Jesli chodzi o mnie to
      jestem zadowolona, ale to są moje odczucia.
      Moje pierwsze dziecko rodziłam na Kamińskiego. Miałam opłaconą położną( przy
      porodzie nie było mojego męża,bo tak woleliśmy oboje). Jesli chodzi o sam poród
      to nie było tak żle. Właściwie dzięki położnej urodziłam w miarę szybko.
      Gorzej z opieką na oddziale. Pielęgniarki i położne niemiłe, oddział brudny,
      salowe opryskliwe. Ale to było dwa i pół roku temu. Z tego co wiem tam był
      remont, więc pewnie wiele zmieniło się na dobre.
      Przed porodem ostrzegano mnie przed Kamińskiego, ze względu na gronkowca.
      Podobno wiele dzieci zarażało sie tam gronkowcem. Moje dwie kolezanki z pracy,
      które tam rodziły potem leczyły dzieci na gronkowca. Moje dziecko się nie
      zaraziło, więc ile w tym prawdy...Pozdrawiam.

podaję numer telefonu do dr Winiarskiej:325-33-58 ul:W. Pola17
      • amelia791 Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 05.01.04, 16:08
        Też jestem w 12 tygodniu ! Wybieram się do Winiarskiej za dwa tygodnie, chętnie
        wymieniłabym opinie z kimś kto prowadził lub prowadzi u niej ciąże. Mam też
        pytanie, ile płaciłaś za położną na Kamieńskiego i czy masz na nią namiary ? I
        wogóle jak się rodziło w tym szpitalu, jakie warunki ? Podaję swój adres e-mail
        i czekam na odpowiedź: apa79@op.pl
    • moncia_j Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 06.01.04, 17:09
      dzięki z dr Winiarską. ile bierze za wizytę??

nadal jednak podciągam wątek. bo przecież nie na jednej pani doktor kończy się
      lista lekarzy.
      czy któryś z lekarzy z Kamieńskiego przyjmuje w przychodni przyszpitalnej lub w
      innej, która ma podpisaną umowę z NFZ??

dzięki za podpowiedzi. bardzo proszę napiszcie.
      • moncia_j Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 07.01.04, 22:19
        no mamusie, czy żadna z Was nie rodziła na Kamieńskiego?? a w czasie ciąży nie
        chodziła do lekarza z tego szpitala??
        napiszcie proszę bo nie znam we Wrocku nikogo kto mógłby mi pomóc i doradzić w
        tej sprawie, a sama nie jestem w ogóle zorientowana w tutejszych szpitalach i
        lekarzach.
        • agnesm1 Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 08.01.04, 20:25
          Ja wprawdze jeszcze daleko mam do porodu (jestem w 8 tc), ale rozmawialam
          z kolezanka ktora w listopadzie 2003 rodzila na Kaminskiego,
          chodzila do lekarza z tamtego szpitala

dr n. med. Andrzeja Kocylowskiego
          ul. Matejki 3a/3a (wtorki i czwartki od 16.00 do 19.00)
          ul. Baciarellego 8E/1 (poniedzialki i srody od 18.00 do 20.00) - gabinet
          nowoczesniejszy z USG

(moja kolezanka miala do niego pelne zaufanie smile)
          Przyjmuje prywatnie - wizyta kosztuje 60 zl, wizyta z USG 100zl

A tu opis jak trafic do 2 gabinetu:

Najlepiej dojechac tam autobusem 146, wysiasc przystanek przed petla. Po
          przeciwnej stronie jest duzy nowy budynek, takie zamkniete osiedle.
          Wchodzi sie bramka po prawej, od tej po lewej jest blizej, ale zwykle jest
          zamknieta. Jak mija sie bramke trzeba isc prosto, az dojdzie sie do takiego
          przejscia przez budynek. Przechodzi sie na druga strone budynku, skreca w
          prawo, a dalej to juz latwo trafic. (podobno bo ja jeszcze tam nie bylam)

POzdrawiam Agnesm

• mamut11 Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 02.03.04, 10:04
        Noo zgadza sie - na jednej pani doktor sie nie konczy.
        Dr. Sender przyjmuje w gabinecie na grunwaldzkim, dwa razy w tygodniu
        popoludniami.
        MOja siostra prowadziła u niej ciaze patologiczna (pol przelezala w szpitalu),
        ale wszystko zakonczylo sie dobrze, stad tez i moje do niej zaufanie.
        Polecam!
    • tupelo Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 08.01.04, 09:49
      Witam, jestem w 20 tygodniu ciazy (pierwszej). Zamierzam rodzic na
      Kamienskiego i chodze na wizyty prywatne do pani doktor Ewy Dobryszyckiej,
      ktora wlasnie tam pracuje. Prywatnie przyjmuje na pl. Grunwaldzkim w
      Polidencie (wtorki i czwartki). Jest bardzo mila, ciepla, delikatna w badaniu
      i naprawde bardzo mi pomaga przede wszystkim psychicznie. Za wizyte bierze 60
      zl. W tym samym gabinecie przyjmuje tez inna pani dr z Kamienskiego, dr
      Jolanta Sender (poniedzialki i srody), jest rowniez bardzo dobra, tylko... ma
      twarda reke. Chodzilam do obu i w koncu zdecydowalam sie na Dobryszycka.
      Pozdrawiam.
    • amelia791 Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 08.01.04, 12:25
      A nie orientujecie się dziewczyny czy na Kamieńskiego jest szkoła rodzenia ? I
      ile trzeba płacić za szkołę rodzenia i czy wogóle warto ?
      • kajka.3 Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 08.01.04, 13:25
        Cześć Amelia i Inne Mamusie.
        Na Kamieńskiego rodziłam 7,5 roku temu - nie ma więc sensu opisywanie ówczesnych moich wrażeń. Jednak wspomnę, że na owe czasy było ok. Za 1,5 miesiąca urodzę moje trzecie maleństwo i zamierzam pojechać właśnie tam.
        Moją ciążę, tak jak dwie poprzednie prowadzi pan dr, który przyjmuje w przyszpitalnej przychodni (umowa z NFZ). Niestety w tym szpitalu już nie pracuje. Zainteresowanym podaję namiary przez mail (kajka.3@gazeta.pl).
        Jeśli chodzi o szkołę rodzenia - WARTO drogie przyszłe mamy - warto!!!
        Sama, choć przyjdzie mi rodzić trzeci raz, byłam na godzinnej pogadance u położnej właśnie z tego szpitala w szkole rodzenia "Sage-Femme" (tel. 352-51-99 lub 607-625-177). Życzliwa p. Ewa rozwiała wiele moich wątpliwości i odpowiedziała na wszystkie zapytania. Upewniła, co mam wziąć do szpitala, jak teraz wygląda poród, co wolno rodzącej, po co jest potrzebny mąż na porodówce itp. Szczerze zachęcam do udziału w zajęciach tej, czy w innych szkołach rodzenia - szczególnie mamom po raz pierwszy.
        Pozdrowienia wszystkim - Kajka.
        • moncia_j Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 15.01.04, 18:35
          dzieki dziewczyny za wszystkie informacje i ponawiam wątek - wszystko co
          dotyczy
          ginekologów z Kamieńskiego - gdzie przyjmują i wszystko co dotyczy tego
          szpitala - porodu i juz po, położnych jak i szkół rodzenia współpracujących z
          tym szpitalem

pozdrawiam
          Monika
    • caterinka Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 18.01.04, 23:36
      Polecam zastępcę ordynatora - dr. Ewę Różańską-Zalewską, dość droga - wizyta
      kosztuje 70 zł, ale warto. Gabinet ma w centrum na Biskpiej 4/2, tel.: 7894663.
      Pierwsze dziecko rodziłam na Kamieńskiego 2 lata temu - położne na porodówce
      super, miałam opłacona położną, ale teraz nie zamierzam płacić. na oddz.
      poporodwym trochę gorzej, ale ogolnie dość dobrze. Przykrych doświadczeń z
      gronkowcem nie miałam. Pod koniec marca rodze drugie też na Kamieńskiego -
      trzymajcie kciuki!
      • moncia_j Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 22.01.04, 16:27
        inf. dla przyszłych mam, które zamierzają urodzić na Kamieńskiego:
        Właśnie wróciłam ze szpitala. ogólne wrażenie jakieś smutne, ale z drugiej
        strony troche pewniej się poczułam bo troszku zorientowałąm się co i jak.
        obejrzałam oddział, salę do porodów rodzinnych, sale do porodu w wannie.
        Podobno po remoncie, ale jakoś nie zauważyłam tego. jedyne co zwróciło moją
        uwagę to stare obśrupane łóżko do porodu. Oddział poporodowy w remoncie. ja mam
        termin na kwiecień i połozna powiedziała, że wtedy już będzie po remoncie i
        mają być sale 2 i 3 osobowe (teraz odsyłają pacjentki do innych szpitali).
        ogólnmie jakoś pusto, zero życia, same pigułki się kręcą - miałam wrażenie że
        nie mają nic do roboty. położna która mnie oprowadzała (stażystka) bardzo miła
        (ciekawe jak inne "nie stażystki"???)
        Co jeszcze się dowiedziałam?
        - noworodki nie są zabierane (przez cały czas przy mamie)
        - nacięcie krocza - gdy istnieje taka potrzeba (u ok. 35% pierworódek)
        - stosowane znieczulenie nadoponowe (600 zł)
        - poród w wodzie - 250zł
        - poród rodzinny - 150 zł

hm, jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę

aha zapisałam się na wizytę do dr Wojciechowskiego, który przyjmuje w
        tamtejszej poradni i który podobno ma jakieś dyzury w tym szpitalu.
        slyszałyście może cosik na jego temat????

pozdrawiam
        Monika
        • skarolina Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 22.01.04, 21:11
          moncia_j napisała:

> - nacięcie krocza - gdy istnieje taka potrzeba (u ok. 35% pierworódek)

Hehehe, nie znam pierworódki, która by nie była na Kamieńskiego nacinana,
          włącznie ze mną. No, ale może mam takie szczęście, że wszystkie należą do tych
          35% wink

pozdrawiam,
          skarolina
        • parturek Re: Wrocław - poród na Kamieńskiego 01.03.04, 20:39
          W lutym oglądaliśmy sale na Kamieńskiego, interesuje nas poród w wodzie
          (kwiecień). Wrażenie mieliśmy bardzo dobre, obsługa sympatyczna, czysto.
          Myślę, że negatywne opinie o Kamieńskiego, z którymi wcześniej się spotkaliśmy,
          dotyczą albo ubiegłych lat, albo niektórzy za dużo oczekują. Byliśmy blisko
          rezygnacji, ale po wizycie raczej zdecydujemy się na Kamieńskiego, zawsze
          słucham instynktu, opinie innych to nie zawsze są obiektywne.
          Dodatkowe informacje - pokój 1-osobowy z wyremontowaną łazienką (prysznic +
          WC) 70 zł za dobę, planujemy wziąć z uwagi na komfort, spokój i intymność.
          Poród w wodzie - dlatego, że mamuśki które tak rodziły są zadowolone i przy
          kolejnym dziecku planują również w wodzie, mniej trwa i może będzie mniej
          bolało, położne które przy takich porodach uczestniczą mają bardzo dobre
          opinie. Przeciwne porodom w wodzie są przeważnie osoby które nigdy nie rodziły -
          wybitne teoretyczki, oraz położne które od lat nie pracują aktywnie i
          pamiętają tylko stare lata.
          Po porodzie napiszę jak było, mam nadzieję że jak zawsze w życiu wszystko
          układało mi (nam) się pomyślnie, odważne decyzje zawsze kończyły się sukcesem,
          więc czemu miałoby być inaczej. Nie mogę siędoczekać smile
        • parturek Re: Wrocław - Kamieńskiego 17.05.04, 17:22
          Chciałem podzielić się opinią i doświadczeniem z porodu rodzinnego na
          Kamieńskiego. Otóż przed porodem wiele osób odradzało nam ten szpital - że
          fatalna obsługa, itd - nie pisze bo i tak okazało się to nieprawdą.
          Gdy dwa miesiące przed porodem zwiedzaliśmy sale do porodów rodzinnych na
          Kamieńskiego, mieliśmy okazję porozmawiać z jedną z położnych, która opowiadała
          nam o porodach w wodzie - pozytywnie - i przekonała nas do tego co i tak
          wcześniej planowaliśmy.
          W każdym razie nasze uwagi:
          - w szpitalu na Kamieńskiego jest wspaniała obsługa i pełen profesjonalizm,
          niestety nie pamiętam imion i nazwisk, ale podziękowania należą się wszystkim,
          szczególnie położnej Wiolecie która odbierała poród i mocno podtrzymywała na
          duchu (później dowiedziałem się, że jest jedną z najlepszych położnych więc
          mieliśmy szczęście), pozostałe panie na sali porodowej również były pomocne,
          uprzejme, więc czuliśmy sie w dobrych rękach.
          - uważamy że dokonaliśmy dobrego wyboru jeśli chodzi o poród w wodzie - nie mam
          oczywiście porównania, ale w wodzie żona czuła się bezpieczniej, ból był
          mniejszy; jeśli chodzi o nacięcie - to to dla nas najmniejszy problem, jak ktoś
          się takimi duperelami przejmuje, to niech się zastanowi co jest najważniejsze,
          bo wg mnie zdrowie matki i dzidziusia, w końcu poród to życie a nie zabawa,
          wszyscy chcemy by był łatwy i krótki, ale nie mamy na wszystko wpływu, trzeba
          zaufać położnym bo przy porodzie nie ma czasu na dyskusje.
          - bardzo duże podziękowania dla dr Różańskiej - wsześniej czytałem na forum
          dobre opinie, mogę potwierdzić - wspaniałe podejście do pacjenta,
          Jeśli kiedyś będziemy rodzić we Wrocławiu, to na pewno na Kamieńskiego i w
          wodzie. Żona stwierdziła, że nie wyobraża sobie porodu w samotności, zachęcam
          do porodów rodzinnych - to wspólne niepowtarzalne przeżycie, jedyne w swoim
          rodzaju.
          Informacje praktyczne - koszt niezbędnych badań aby rodzić w wodzie około 100
          zł - być może w publicznych przychodniach trochę taniej. Koszt porodu na
          Kamieńskiego - 250 za poród w wodzie, 150 za poród rodzinny. Koszt sali
          indywidualnej na położnictwie - 70 zł za dobę - uważam że warto, bo mogłem być
          przy dziecku i żonie do późnej nocy, nie przeszkadza płacz innych dzieci ani
          wizyty gości, na miejscu prysznic i WC, wszystko po remoncie. Jak po 3 dniach
          wychodziliśmy ze szpitala, to dosłownie bili się o pokój osoby z sal
          wieloosobowych, bo tylko są 4 pokoje 1-osobowe.
          Podsumowując, polecam szpital na Kamieńskiego ze względu na profesjonalną
          obsługę, polecam szkoły rodzenia (Rond-Med na rondzie przy Powstańców Śląskich,
          pani Jadwiga Wolna) i porody rodzinne bo jak obsługa widzi że rodzice są
          zaangażowani, mają pewną wiedzę i nie panikują z byle powodu, to osobiście
          uważam, że traktuje pacjenta poważniej. I odwrotnie, jeśli kobieta nie ma od
          nikogo wsparcia (jeśli mąż słabeusz to przecież może być przy porodzie ktoś
          inny) a do tego ma roszczeniowe i aroganckie podejście do pracowników, to niech
          nie oczekuje cudów, szpital to nie McDonald. I jeszcze jeden morał, należy
          słuchać dobrych rad i pozytywnych doświadczeń oraz być ostrożnym jeśli chodzi o
          negatywne opinie - bo mogą okazać się nieuzasadnione. Czasem złą opinię
          szpitala wystawia jeden pracownik, a reszta kadry, która sumiennie pracuje na
          tym niepotrzebnie traci.
    • magda_marek Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 23.01.04, 00:21
      dr Winiarska przyjmuje też w PROVICIE na ul.Bierutowskiej 59 (PSIE POLE) we
      środy po południu. Ta przychodnia ma podpisaną umowę z NFZ. (Sama się tam
      przeniosłam). Pacjentek ma dużo i trochę trzeba czekać na wizytę, ale wiem, że
      jest dobra, bo położna polecała właśnie ją. Niestety nie mpamiętam nr telefonu
      do rejestracji ginekologicznej ale można go znaleźć w książce telef. Sama
      przychodnia też nie jest zła. Wyniki można odebrać jeszcze tego samego dnia po
      15.00.
      Pozdrawiam, Magda.
      • moncia_j Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 23.01.04, 11:22
        Bardzo Ci dziękuje Magdo za informację.
        Zaraz tam zadzwonię.
        Czy też zamierzasz urodzić na Kamieńskiego??
        I czy możesz napisać o tym szpitalu coś dobregowink??

Pozdrawiam
        Monika
    • kmianka Re: Wrocław - ginekolog z Kamieńskiego 01.03.04, 21:19
      Na Kamienskiego rodzilam synka w lipcu ubieglego roku i nie moge powiedziec nic
      zlego na ten szpital. W ciazy lezalam w 2 wroclawskich szpitalach - klinice nr1
      i na Kamienskiego i wybralam ten 2 na miejsce rodzenia. Klinika w porownaniu z
      Kam. wydawala mi sie obskurna i w ogole biedna (to jak nas karmiono, wolalo o
      pomste do nieba). Na Kamienskiego opieka byla dobra, opiekowala sie mna dr
      Winiarska wlasnie (ale tylko pod koniec ciazy)- bardzo troskliwa i przejmujaca
      sie pacjentem babka.
      Sam porod wspominam dobrze, szczegolnie przesympatyczne polozne. Nie dalabym
      rady bez nich (i bez meza tez, bo rodzilismy razem) smile Sala do porodow
      rodzinnych dla mnie byla ok - na odrapane lozko nie zwrocilam uwagi. Podczas
      porodu moglam pic, co bylo dla mnie bardzo wazne...
      Acha, po przyjeciu na porodowke, zostalam ogolona i byla lewatywa (bylo mi
      wszystko jedno co sie dzieje - bo bolalo i chcialam jak najszybciej urodzic wink
      Dostalam koszule i wyprawiono nas na porodowke smile Naciecie krocza tez bylo
      (ponoc nie boli, a mnie bolalo).
      Po porodzie, kiedy dziecko juz zbadano,bylismy jeszcze troche na porodowce, po
      czym przewieziono nas na oddzial polozniczy... Musze powiedziec, ze tam czesc
      poloznych byla niezbyt mila - Nie mialam pokarmu i patrzyly na mnie jak na
      wyrodna matke. Oczywiscie byly tez i mile paniesmile Za to salowe byly super smile
      Ledwo sie poprosilo o nowa posciel czy koszule, przynosily natychmiast smile
      Podniosly na duchu, troche pogadaly smile
      Niezbyt przyjemnie wspominam tez pania pediatre, ktora zajmowala sie Igorkiem -
      za chiny nie moglam sie dowiedziec,czy z malym ok (wczesniak w 35
      tyg.).musialam za nia lazic, by sie wszystkiego dowiedziec...
      Sale poporodowe 2-3 osobowe, goscie mogli przychodzic kiedy chcieli...
      Nie wiem, co jeszcze napisac... Jak bedziesz miala pytania, pytaj. Najlepiej na
      maila (stryczka@wp.pl)...
      Acha, teraz mam termin na sierpien i chcialabym i tym razme rodzic wlasnie
      tam smile O ile zdaze, bo mieszkam 70 km od Wrocka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka