Dodaj do ulubionych

cave w Katowicach

IP: 212.244.100.* 28.02.01, 10:38
Stwierdzenie, ze S.Kongresowa nie nadaje się na koncerty jest bzdurą. To Spodek nie nadaje się na koncert Cave`a, ktos kto to wymyślił jest nienormalny: zero klimatu tajemniczości, intymności. Jakie rockowe brzmienie ?? Czy autor tego artykułu był choć na jednym koncercie Cave`a w Warszawie ?? Ja byłem na obu i uważam, że to jest najlepsze miejsce na koncert takiego artysty. Aha, żeby nie było nieporozumień: nie jestem z Warszawy !!
Obserwuj wątek
    • Gość: tyui Re: cave w Katowicach IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.01, 01:34
      CHYBA NIGDY nie bylesw w SPODKU - nie jhestem z Katowic
      • Gość: greg Re: cave w Katowicach IP: 212.244.100.* 01.03.01, 10:52
        Niestety byłem. Uważam, że ta hala jest do niczego:
        brudna, obskurna i do tego jeszcze słyszałem, że nie
        spełnia przepisów przeciwpożarowych. Zobacz jak
        wygląda Hala Ludowa albo Torwar, 100 razy
        nowocześniejsze niż ten cały zakichany Spodek, w
        którym przy większym deszczu przecieka dach. A poza
        tym w kierownictwie siedzą frajerzy, którzy dali
        d...y odwołując koncert Mansona.
    • Gość: Pasza Re: cave w Katowicach IP: 212.160.234.* 07.03.01, 22:33
      Co do Cave'a to się muszę zgodzić. Spodek się do tego kompletnie nie nadaje. Z
      drugiej strony - w Spodku w '96r zagrała Metalica i nie wyobrażam sobie żeby
      istniało jakiekolwiek inne miejsce w Polsce w którym ten koncert wyszedłby
      lepiej (ta sama uwaga dotyczy koncertu Pearl Jam). Koncert Stinga też był o
      niebo lepszy od tego w Warszawie, na stadionie. 10 tys. osób pod dachem robi
      niesamowite wrażenie. Chyba że jest jakaś inna sala w Polsce która może
      pomieścić tyle osób, a ja o niej nie słyszałem? Jeśli więc chodzi o naprawdę
      duże widowiska to Spodek po prostu nie ma konkurencji.
      • Gość: greg Re: cave w Katowicach IP: 10.0.0.105, 212.106.0.198, 212.106.0.* 10.03.01, 11:54
        Jesli chodzi o koncerty, to do Spodka wchodzi 8,5 tys
        ludzi. Na Torwar wchodzi 8 tys, do hali Ludowej we
        Wroclawiu takze. Poza tym sa to hale nowoczesniejsze,
        ladniejsze, wyremontowane, przytulniejsze.
        • Gość: Olek Re: cave w Katowicach IP: 212.85.113.* 02.04.01, 01:44
          Ja popre tu Katowiczan, choc jestem z Warszawy. Nie powiedzialbym, ze Hala
          Ludowa jest przytulna :) Betonowa szara kopula nie robi najlepszego wrazenia.
          Poza tym szczegolem HL jest w porzadku. Byla przeciez wyremontowana. Jednak
          Spodek jest rzeczywiscie najwiekszy. Ma 11 tys. krzeselek. Swego czasu byl
          najnowoczesniejsza hala w Polsce o niespotykanej rozpietosci dachu. Jest
          zapuszczony, tego nie da sie ukryc. Na jego remont potrzeba duzo pieniedzy. HL
          byla remontowana z panstwowej kasy, Torwar zreszta tez.

Ale niedlugo Gdansk bedzie mial najwieksza, nowa hale. Wtedy pewnie i tam beda
          organizowane koncerty.
          • Gość: andy Re: cave w Katowicach IP: 217.96.228.* 03.04.01, 19:44
            No i co z tego, że ma nie 11 tys, a 10 tys krzesełek, skoro na koncerty wejdzie
            8,500 ludzi /dane z oficjalnej strony Spodka/. Dla przypomnienia na Torwar i do
            H.Ludowej wchodzi na koncerty tyle samo /pracuje w branży związanej z muzyką
            rockową/. A propos Gdańska - to czy tam powstanie jakaś hala nie jest jeszcze
            postanowione, gdyż dopiero w tym roku zacznie się projektowanie takowej. Także
            może to potrwać z 10 lat.
            Druga rzecz związana z organizowaniem koncertów to logistyka. Jak myślicie ile
            osób pojedzie z Gdańska, Torunia czy Szczecina na koncert do Warszawy, a ile do
            Katowic?? Dla wielu młodych osób jest to olbrzymia różnica. Poza tym koncerty z
            reguły są orgnizowane w stolicach /vide: Praga, Budapeszt, Wiedeń itd./, reszta
            miast w danym kraju dostaje resztę występów w ramach trasy - czy to się komuś
            podoba czy nie.
            • Gość: Zeflik Re: cave w Katowicach IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.05.01, 22:33
              Czytam i smiac mi sie chce - ....pracuje w branzy muzycznej...
              zrob cos naprawde dobrego a my pomiescimy ci w Spodku
              11.000 - 12.000 widzow, powiedz poprostu nie cierpie Slaska
              a Spodka szczegolnie. Sa inni co lubia Spodek i jezeli
              jest cos dobrego to tu przyjada Niemcy, Wegrzy, Czesi itp.
              • Gość: greg Re: cave w Katowicach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.01, 20:37
                Gość portalu: Zeflik napisał(a):

&#62 Czytam i smiac mi sie chce - ....pracuje w branzy muzycznej...
                &#62 zrob cos naprawde dobrego a my pomiescimy ci w Spodku
                &#62 11.000 - 12.000 widzow, powiedz poprostu nie cierpie Slaska
                &#62 a Spodka szczegolnie. Sa inni co lubia Spodek i jezeli
                &#62 jest cos dobrego to tu przyjada Niemcy, Wegrzy, Czesi itp.

Czy wg.Ciebie praca w branży muzycznej, wiąże sie tylko z organizowaniem
                koncertów??;-)
                To nie jest kwestia niecierpienia Śląska. Poza tym, widzę, że mam epsze
                informacje od Ciebie na temat tej hali. Tam wejdzie nie 12 tys. ludzi, tylko 10
                tys i to na imprezy sportowe. Na koncerty 9 tys to max. Na Torwar też wchodzi 9
                tys. ludzi /np. Pearl Jam w 1996 roku/. Poza tym Spodek jest potwornie zaniedbaną
                halą i trochę niebezpieczną /łatwopalne fotele np./. Poza tym czytałem jakiś czas
                temu reportaż w wyborczej na temat Spodka, niezły syf. Ta hala ledwo się trzyma.
                Powiedz mi jeszcze tylko dlaczego w Spodku nie ma praktycznie żadnych koncertów
                zachodnich gwiazd? No, poza Offspring, który będzie totalnym niewypałem /moim
                zdaniem przyjdzie 3-4 tys.ludzi - dzień póżniej Sting w Warszawie oraz Tool w
                Warszawie i Krakowie/.

• Gość: wroclawi Re: cave w Katowicach IP: 213.195.155.104, 217.96.4.* 03.04.01, 23:01
            Gdynia chyba nie Gdansk...
            we Wroclawiu tez powstaje podobny projekt, slyszalem tez o jakims innym
            nadmorskim miescie... bedzie konkurencja
            • Gość: jasiek Re: cave w Katowicach IP: *.cto.us.edu.pl 05.04.01, 12:14
              tylko jeszcze liczy sie mentalnosc ludzi a ja bylem na
              kilku koncertach w warszawie - do spodka mam kawaleczek
              i jakos w stolicy ludzie maja maly przesyt imprez i
              raczej nie potrafia sie bawic ale to maly szczegol
              ktorego nikt nie bierze po uwage...
        • Gość: wroclawi info IP: 213.195.155.104, 217.96.4.* 03.04.01, 22:59
          Hala Ludowa ma prawie 100 lat a bije na glowe wszystkie hale jakie w polsce
          widzialem - ogladajac mecze suproligi smie twierdzic, ze w europie to rodzynek

na poczatku XX wieku byla to najwieksza hala widowiskowo sportowa na swiecie -
          pierwsza tego typu konstrukcja zelbetonowa - autor Max Berg slynny niemiecki
          architekt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka