and_nowak 05.10.09, 15:02 A nie można jej uśpić? Beznadziejnie schorowane zwierzęta usypiamy. Dlaczego Fredzia ma się dłużej męczyć? Żeby ktoś mógł zebrać trochę kasy na leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x sam sie uśpij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 15:10 Przelalem wam skromne 50 zl... mam nadzieje, ze chociaz troszke moglem pomoc. Prosze o update na temat kota na lamach gazety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: sam sie uśpij IP: 193.138.241.* 05.10.09, 20:54 50 zł starczy akurat na uśpienie tego kotka. Niech się dłużej nie męczy. Na tamtym świecie na pewno będzie miała lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prideee Re: sam sie uśpij IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 10:08 Adaś jak czytam takie wypowiedzi to mi się nóż w kieszeni otwiera. Walnij baranka w ścianę, a nie pisz takich głupot. Nie znasz tego kota, to się nie wypowiadaj, a może sam się poddaj eutanazji, będziesz miał na tamtym świecie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halbina Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.stk.vectranet.pl 05.10.09, 15:12 A skąd Pani wie, że jest "beznadziejnie schorowana"? My na razie tego nie wiemy, bo nie mamy dowodów na to, że była kiedykolwiek diagnozowana (brak potwierdzenia badań czy wizyt u weterynarza). A kiedy ktoś Pani bliski będzie miał biegunkę i zacznie chudnąć też Pani pomyśli o eutanazji? Ech ludzie... zanim coś napiszecie... pomyślcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błękitnooka Balijk Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 10:12 Halbono chylę czoła, dla Twego wielkiego serca. Myślami jestem z Fredzią, urzekła mnie, od pierwszego zdjęcia kocham tą kotkę i trzymam mocno kciuki by wyszła z tego. Wiem co to znaczy przewlekła biegunka. Moja mama cierpiała na to przez 10 lat po operacji trzustki. Czy moją mamę też należało z tego powodu uśpić? Pod koniec swojego życia ważyła zaledwie 38 kg. Ale przez ten cały czas miała wolę walki, dużo sił by przetrwać kolejny bolesny dzień i kupę ciepła dla wszystkich wokół. Duży buziak dla Fredzi i mocny uścisk dla Ciebie Halbino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: 79.139.121.* 05.10.09, 15:32 Tak jest najprościej prawda? Nie uważasz, skoro to z winy człowieka jest w takim stanie i to człowiek powinien to naprawić i jej pomóc. Nie chcesz albo nie potrafisz to nie pomagaj, ale nie obrażaj Tych, którzy mają więcej empatii i pomagają zwierzętom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna KA Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.09, 16:03 autor pierwszego postu, to dla mnie przykład człowieka, który nie powinien mieć żadnych zwierząt... bo o dzieciach to już nawet nie chcę wspominać... Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 00:53 Czytając twój post, sądze że w twoim odczuciu dzieci są niżej w hierarchi niz jakieś dachowce i inne koty. Zabrzmiało to tak" "skoro zabił muchę, to aż żal pomysleć co by zrobił z dzieckiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziak Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.toya.net.pl 06.10.09, 02:17 Wlasnie tak to mialo zabrzmiec, dla takich jak ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rg Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 11:39 twoje dzieci są na pewno niżej w hierarchii niż dachowce i bezdomne kundle. odziedziczyły twój maleńki móżdżek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:10 Potraficie wymyslec cos innego oprocz inwektyw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłosnik kotów Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.09, 16:35 zdjęcia mówią same za siebie,co tu ratować?Weterynarz jak to weterynarz chętnie będzie leczył bo z tego żyje i na tym zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
normalniejszy Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota 05.10.09, 17:31 Widzę że po samym zdjęciu potrafisz ocenić stan kota. Wow, powinieneś zostać weterynarzem w 18 wieku. Szkoda, że narodziłeś się nie w tej epoce co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolska Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.radom.vectranet.pl 05.10.09, 18:43 humaniści na forum:),jedna wielka nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.10.09, 20:40 jak twoja mama będzie chora to też ją uśpisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piokuk Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.tktelekom.pl 05.10.09, 22:58 Porównanie człowieka z kotem świadczy o tym, że nie powinieneś skończyć nawet podstawówki. Chyba, że warunkowo specjalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.centertel.pl 06.10.09, 08:51 Przypuszczam ze Pan skonczyl jakas szkole katolicka i co niedziela chadza Pan do kosciolka by podbudowac swoje ego po kolejnym nedznym, szarym tygodniu. Kiedy pewnego dnia wlochata malpa zeszla z drzewa i obwiescila ze zostala stworzona na podobienstwo samego Boga - to byla najwieksza pycha czlowieka, w ktorej lubi on zyc do dzis :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo sapiens dla mnie nie ma roznicy miedzy zabiciem kota a czl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 12:59 dla mnie nie ma roznicy miedzy zabiciem kota a czlowieka... smierc jako zjawisko w obu przypadkach jest taka sama. Kto jest w stanie zabic kota/psa/swinie/krowe etc etc... zabije rownie latwo czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota 06.10.09, 00:43 Ty jesteś weterynarz z wyobraźni czy jakiś "pozal się Boże"? Dobrze że nie piszesz że kot kocha, ma uczucia, myśli i w ogóle umie pisać i czytać (w wigilie nawet mówi ludzkim głosem). Są chore dzieci, ludzie w dużo gorszym stanie niż jakiś kotek, a ja mam na jakiegoś kota pieniądze wyrzucać? Zobacz ilu ludzi jest w tragedii zyciowej. Nie porównuj głupiego kotka do czyjeś matki, bo to rzeczywiście świadczy tylko o tym, ze zezwierzęciałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halbina Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.stk.vectranet.pl 06.10.09, 00:55 nie widzę sprzeczności... Ty wydawaj swoje pieniądze na ludzi, ja swoje wydam na ofiary tychże... pozwolisz?... Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota 06.10.09, 01:00 Wydawaj na co chcesz. Jeden wydaje na wódkę, inny na papierosy, ty na kotki (wielka misja), a ja wolę wydać na człowieka w którego rodzinie dzieją sie dramaty o których ani tobie ani mi sie nie śniło nawet. Rozumiem że gdyby leżał kotek i człowiek w takim samym stanie, ty ratujesz kotka. Ale to twój wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.09, 11:00 Jakie to wielkie szczęście, że mówisz nam co robić i chesz nas ratować. Zaszczytem jest czytać, co ty zrobiłbyś i co chciałbyś. Stalin też myślał podobnie. Krzykacz i bałwan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halbina Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.stk.vectranet.pl 06.10.09, 16:19 trafiłeś jak kulą w płot... jestem działaczem PCK i ratownikiem medycznym od 20 lat i paru osobom już pomogłam w życiu... od wielu osób także pomoc uzyskałam, za co będę im dozgonnie wdzięczna! a pomagam potrzebującym bez względu na przynależność gatunkową, choć w sumie... człowiek jest w stanie przynajmniej o pomoc poprosić, jeśli już się nie upomnieć... zwierze zaś po prostu cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy'a Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 21:26 a te dramaty czemu się dzieją? ludzi często sami są sobie winni a ten kot? jak miał sam o siebie zadbać ;> bo nie rozumiem a kwestia ratunku zależy od Ciebie niektórzy wolą kota ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziak Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.toya.net.pl 06.10.09, 02:16 No twojej matki do kota nie porownam, bo nie warto. Skoro takie brednie wypisujesz, to widac ze cie ulica wychowala :) Tak zezwierzeciales :DD dobre :) Na szczescie takim ludziom jak ty niewielu pomaga :) I baardzo dobrze. pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 11:49 podpisuję sie pod Twoim postem. marillion uważam za typową kanalię. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojeżu Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: 188.33.24.* 06.10.09, 08:25 tak, kot kocha przywiązuje się tęskni nawet bywa zazdrosny odczuwa głód i ból i jest zdany całkowicie na nas, bo byliśmy tak dobrzy że go udomowiliśmy i zabraliśmy tereny łowieckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalistka Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.centertel.pl 06.10.09, 08:54 Skoro Ci ich tak zal sam adoptuj, przygarnij i wychowaj. Skoro Ci tak zal zapisz sie na wolontariat w hospicjum zeby pomagac schorowanym ludziom. Zamiast tego siedzisz tu i scierasz klawiature piszac pozal sie Boze glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 11:44 chore dzieci mają rodziców. i idąc twoim tokiem tym bardziej należałoby je powybijać. BO I TAK NIGDY NIC Z NICH NIE BĘDZIE. taka jest smutna prawda. jeśli ktoś woli zwierzęta skrzywdzone przez bezmózgich ludzi- to jest to jego sprawa. wolę wpłacić kasę na kota, a jesli na człowieka, to tylko na takiego, z którym jestem związana emocjonalnie, o którym coś wiem, którego znam. mam gdzieś obce chore dzieci i moja kasa to moja sprawa. człowiek to najpodlejszy gatunek zwierzęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:13 mam gdzieś obce chore dzieci i moja kasa to moja sprawa dzieki za szczere okreslenie waszego stanowiska, idealnie je oddaje. personalizujecie zwierzeta, nadajecie im cechy osobowosci, ludzkie emocje i jednoczesnie zatracacie tym czym sie szczycicie: wspolczucie. Jestescie pelni jadu i nienawisci, banda zalosnych dupkow. Odpowiedz Link Zgłoś
echothecat Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota 06.10.09, 16:24 Na poczatku probowalam znalezc w tym zdaniu sens i logike ale chyba po drodze gdzies sie zagubily. Sugerujesz ze zwierzeta nie maja emocji ? Zareczam ze moze nie zaczytuja sie w Balzaku i nie wsluchuja w msze Mozarta ale emocje posiadaja. Nie rozumiem ludzi ktorzy czuja sie ponad wszystko. Zarzucsz mi brak wspolczucia a sama jestes arogancka i krotkowzroczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.H.X Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 14:21 "dzieki za szczere okreslenie waszego stanowiska," Przecież to czysta erystyka! Ekstrapolujesz pojedynczy przypadek na wszystkich adwersarzy. Pomijam już poziom samej wypowiedzi oraz użycie jadowitej retoryki, o którą oskarżasz tych, którzy ośmielają się mieć odmienne od twojego zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy'a Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 21:24 są chore dzieci i chore zwierzęta i to wcale nie znaczy,że jedne są mniej warte od drugich bo i zwierzęta i ludzie zasługują na opiekę i szacunek a jeśli piszesz o kocie głupi nie znając go,to równie dobrze możesz napisać głupia matka. przynajmniej ja tak to odbieram a tak wgl,to nikt nie każe Ci przekazywać ( a nie wyrzucać ) pieniędzy na tego czy innego kota/zwierzaka to dobra wola ludzi,którzy rozumieją cierpienie tego zwierzaka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 11:48 jesli jest szansa to trzeba ratować. dla wielu chorych dzieciarów nie ma szansy bo nawet jak się je wyleczy ( z moich podatków) to i tak nic z nich nie będzie. składka na leczenie kota jest dobrowolna kumasz?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziorno Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.telpol.net.pl 06.10.09, 14:11 a ja myślę, że znajdzie się weterynarz z powołania i za leczenie kasy nie weźmie.... za leki i badania trzeba zapłacić... ja mam w domu dwa koty i psa, wszystkie znajdy... walczę o nie choć czasem jest mi bardzo ciężko, ale nigdy nie poszłabym na taką łatwiznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.09, 17:08 Kotka moze miec w ukladzie pokarmowym pierwotniaki, np. lamblie. Takiej infekcji nie wyleczy sie latwo. Trzeba najpierw dac kal na posiew i to w kierunku nietypowych infekcji. Gdyby infekcja byla bakteryjna, antybiotyki raczej juz dawno by jej pomogly (a przypuszczam ze taka wlasnie terapie przechodzi). Mam nadzieje, ze leczenie sie powiedzie, bo bylaby wielka szkoda zwierzatka. Moze moje 50 zl cos pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halbina Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.stk.vectranet.pl 05.10.09, 17:17 właśnie się okazało, że kotka ma tasiemca... jeszcze i to... ale są i dobre wiadomości... Fredzia już utyła 70 gram Fredzia chce żyć, ma apetyt i kocha ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 01:05 Kocha ludzi? Powiedziała Ci to?! Z tego co słyszałem to fredzia nienawidzi ludzi, bo to przez nich. Zapytaj Fredzi, czy wspomoże potem w ramach rehabilitacji chore dzieci jakimiś fundzuszami. Zapytaj czy jej jakąs pracę załatwić, a moze jakieś senatorium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.centertel.pl 06.10.09, 08:56 Sanatorium tak ale chyba to nie kot go potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halbina Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.stk.vectranet.pl 06.10.09, 16:22 może i nie kocha... ale wiesz, nie dziwię się jej, kiedy czytam niektóre wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_kropka82 Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 07.10.09, 10:55 Miłości nie trzeba okazywać słowami. A propos rehabilitacji z chorymi dziećmi...wiesz, co to felinoterapia? Nie? To sprawdź, a potem się wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avocado Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 12:50 marillion73-kiedy czytam Twoje wypowiedzi nie mogę niestety zgodzić się z powiedzeniem " człowiek to brzmi dumnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy'a Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 21:29 nie bądź wulgarny tak: Fredzia cierpi przez ludzi to moim zdaniem oczywiste ! i nikt nie każe Ci jej pomagać,więc dla dobra ogółu skończ wyrażać swoje zdanie,skoro nic ono nie wnosi Odpowiedz Link Zgłoś
greenhiller Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 05.10.09, 17:32 ale po co tracić pieniądze na kota? uśpić go, a pieniądze przeznaczyć na bardziej potrzebną rzecz! idiotyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.chello.pl 05.10.09, 18:02 Jasne, najlepiej je przeznaczyć na jakąś rzecz potrzebną tobie, greenhitler, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haza Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.09, 18:05 Z takim sposobem myślenia to oczywiście,po co leczyć.Uśpić i po kłopocie. A następnie inwalidów,staruszków.Bo na nich też szkoda pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 [...] 06.10.09, 00:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.anonymouse.org 05.10.09, 20:59 W zupełności się zgadzam! To są niepotrzebnie wydane pieniądze. Nie to żebym nie lubił kotów, ale w tym stanie niewiele raczej można już zrobić. Lepiej zaoszczędzić kotu cierpień, a pieniądze niech pójdą np. na schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.lanet.net.pl 06.10.09, 07:02 Bardzo dobrze powiedziane... Frajeryzm osiąga szczyt. Niedługo komary i muchy będziemy leczyć, bo jakie one biedne... Odpowiedz Link Zgłoś
msierak Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 09:04 greenhiller napisał: > ale po co tracić pieniądze na kota? uśpić go, a pieniądze przeznaczyć na > bardziej potrzebną rzecz! idiotyzm! Kot: tak samo cierpi jak Twoja (załóżmy) schorowana babcia Kot: chce tak samo, a może bardziej nawet żyć niż Twoja schorowana babcia Kot: będzie po nim żal większej ilości ludzi niż Twojej babci Kot: ma takie same uczucia i myśli jak Twoja babcia, gdy wie, że zaraz umrze Może by tak uśpić Twoją babcię, nie będzie cierpieć przecież! Zaraz powiesz, że to oburzające, że to TYLKO kot, a Twoja babcia to zbiorowisko kultury wyższej, uczuć, miłości, myśli i takich tam innych bzdet. A ja ci powiem: to jest gatunkowy szowinizm. Wszystkie stworzenia zasługują na życie. A najbardziej mnie wku.wia to, że ludzie bronią zlepku komórek, który nie ma uczuć, nie ma myśli, nie pragnie żyć, a lekką ręką zabijają na przykład szympansa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 11:57 "Kot: będzie po nim żal większej ilości ludzi niż Twojej babci " o tak, jak będą ją wspominać to powiedzą, że wreszcie przestało śmierdzieć na klatce. jak ci nie pasi to won z forum. to wiadomość dla ludzi zainteresowanych, twoje uwagi nie zmienią faktu wpłacania przz Nich pieniędzy na leczenie kota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:06 Kot: ma takie same uczucia i myśli jak Twoja babcia, gdy wie, że zaraz umrze zapraszam do psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 11:52 chętnie wydam dodatkowe pieniądze na utylizację ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:07 Juz 3-cie rzyczenie smierci...pieknie, pelni milosierdzia obroncy zwierzatek, dobrze ze was zalosny rodzaj to margines rodzaju ludzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:18 "rzyczenie" co to właściwie znaczy? i kto tu jest marginesem... to forum jest dla ludzi chcących pomóc, wpłata jest dobrowolna przecież? zazdrość cię żre? do podstawówki matołku, poduczyć się trochę.. może praca lepsza wpadnie, kasa też i przestanie cię boleć pupa, że ktoś może wydawać swoją kasę jak chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:23 Tylko na to czekalem :-) Jestescie nie tyle marginesem, co bagnem tego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sgn Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:32 tak, i twoje byki ortograficzne to też prowokacja była. człowieku, niech ludzie robią ze swoją kasą co chcą, nie musisz ani tego czytać ani nic tu wypisywać. czy zdajesz sobie sprawę, że prowokujesz większe wpłaty:)? bagnem są ludzie, którzy lepiej zarabiają, bo pracowali nad sobą długie lata podczas gdy piłeś piwo pod sklepem? bagnem są ludzie, bo chcą pomóc kotu? dno z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikka73 Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.cmbg.cable.ntl.com 12.10.09, 20:53 Kota trzeba leczyc a nie usypiac.I to nie zaden idiotyzm.Sam jestes idiota skoro masz takie zdanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 05.10.09, 18:38 trzeba ja leczyc ,piszac o uspieniu nie jestes czlowiekiem jestes nizej niz zwierze i to napewno z polskiej katolickiej rodziny w Niemczech jest znikoma ilosc zwyrodnialcow a w Polsce garstka normalnych ludzi dbajaca o zwierzeta ,kultura spoleczenstwa ogolnie niska Odpowiedz Link Zgłoś
ascocenda Sfinks 06.10.09, 07:42 To, ze wygląda tak żałośnie, to nie tylko wina choroby, ale takze rasy - Sfinks to przecież kot bez włosów. Nawet zdrowe osobniki na wystawach wyglądają nieco makabrycznie dla mnie... On jeszcze nie zdycha,nie ma raka ani innej nieuleczalnej choroby, wiec może jednak da sie mu pomóc? Czemu nie spróbować? Nie zrównując kotków z ludźmi, dla mnie jest jasne, że kto nie umie współczuć zwierzętom, ten wysyła czytelny sygnał o trudnościach ze współczuciem w ogóle. Zwierzęta nie mogą nic nam zapłacić, więc można również wysnuć wniosek, że kto nie chce im pomóc, może chciałby pomagać tylko "za coś w zamian".. Wniosek może być pochopny, ale może być też prawdziwy. Jakoś wszyscy moi znajomi którzy kochają zwierzęta, są też życzliwi wobec innych ludzi, więc jest coś na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~hiena Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.192.109.111.psi.de 06.10.09, 13:05 tak, bo my katolicy to uwielbiamy dreczyc zwierzeta. urzadzamy tez czarne msze, na ktorych podzynamy kotom gardla. puknij sie w glowe, pusta idiotko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanin64 Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 20:05 Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.radom.vectranet.pl Gość: miłosnik kotów 05.10.09, 16:35 Re: Powinno się jak najszybciej uspic tego kota IP: *.radom.vectranet.pl Gość: wolska 05.10.09, 18:43 Morbital zdecydowanie pomoże temu kotkowiIP: *.radom.vectranet.pl Gość: normalny 05.10.09, 18:42 ciekawe 3 rozne "nicki" 3 te same IP, wiec albo mamy doczynienia z debilem albo z wysypem debili z Radomia... a kotkowi zycze powrotu do zdrowia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nektarist Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 05.10.09, 22:06 Bardzo możliwe, że cierpi na pasożyty jelitowe. Ale specjaliści powinni umieć to zdiagnozować. Jest jeszcze możliwość zakażenia bardzo niebezpiecznym pasozytem atakujacym watrobę. Ala i tu to sprawa weterynarzy i ich umiejętności. Trzymam kciuki za tego kota. Odpowiedz Link Zgłoś
piokuk Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 05.10.09, 23:00 Tysiące ludzi umiera w każdej sekundzie na świecie a wy się użalacie nad jakimś kotem. Ot, humanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropiciel_absurdów Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 08:34 Rozumiem twoje intencje ale z lekka przesadziłeś- załóżmy że umiera "tylko" 1000 osób na sekundę na świecie- ile umiera na godzinę?- 3 600 000 osób- ponad trzy miliony. A na dobę??- 86 400 000- sporo całkiem- prawie 90 milionów. A rocznie?? 31 536 000 000 osób- ponad 30 miliardów!!!!! Skąd weźmiesz tyle ludzi?? W takim tempie cała ludzkość wymarłaby w ok. 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piokuk Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.tktelekom.pl 06.10.09, 10:32 A ile kotów rodzi się w każdej sekundzie? Czy zdechnięcie tego jednego koto cokolwiek zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vcb Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 11:59 tylko że ci ludzie są gó..no warci, w przeważającej większości. kot o to nie prosił, to wina człowieka, i człowiek powinien ją naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike-mike Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.superkabel.de 07.10.09, 01:08 Dzis nie uzalisz sie nad kotem, jutro nad starcem, a pojutrze nad dzieckiem. A tak z ciekawosci- ilu dzieciom i jak pomogles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: 93.159.17.* 05.10.09, 23:21 Gdyby każdy wychodził z założenia, że zwierzęta z poważniejszymi chorobami należy usypiać, to na wydziałach weterynarii oprócz szczepień i odrobaczeń np. kształcono by rzeźników. Nie piszę tutaj o nieuleczanych chorobach, ale o takiej wzmianki w powyższym artykule nie było. Proponuję wypowiadać się osobą o nieco bardziej "rozbudowanej" moralności... Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 00:49 To niech sobie rodzinka zajmująca sie kotkiem buli za kota, bo ja swoje pieniądze wolę wydać na człowieka, który jest mi o wile bliższy niż jakiś kotek. Takich zwierząt w lesie szukaj i wszystkie lecz. To jest prawo natury zwierzęcej, zwierzeta mają swój świat rządzący się swoimi prawami, a ludzie swój. Tylko w naszym świecie więcej litości jest dla zwierząt niż dla ludzi, może dlatego ludzie sie do nich upodabniają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: 188.33.24.* 06.10.09, 08:19 Posłuchaj pan, panie marilion. wydawaj sobie swoją kasę na co chcesz, i pozwól ze to samo zrobię ze swoją. idąc twoim tokiem myślenia, to za finansowanie leczenia tragedii rodzinnych powinny się wziąć właśnie rodziny, bo tam ludzie świadomi niszczą innych świadomych tutaj - ludzie którzy stworzyli zwierzaka niezdolnego do życia w naturze, a ponadto zniszczyli tą naturę, skrzywdzili zwierzę i ich cholernym obowiązkiem jest krzywdę wynagrodzić. a co do pomagania - jest dużo osób pomagających tym tak bardzo okrzyczanym dzieciom czy chorym, i dużo osób pomagających, aby te dzieci nie żyły potem w świecie wysypisk, gdzie tylko szczury i muchy będą zwierzątkami znanymi. i wszyscy są tak samo potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
echothecat Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 09:10 To nie bul swoich pieniedzy ! Czlowieku nikt Ci nie kaze, nikt Ci kasy z konta nie sciaga. Siedzisz tu, nudzisz, bebloczesz bez sensu i argumentwow powtarzajac jedno oklepane zdanie zaslyszane pewnie na katechezie. Fakt, jest cos takiego jak prawo natury ale dotyczy ono wszystkich, nie tylko zwierzeta. Wiec gdybym myslala jak Ty i zauwazyla Twoje dziecko topiace sie w sadzawce nie moglabym mu pomoc bo przeciez "takie jest prawo natury", chlup i dzieciak mial pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fn Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:03 hehehe, czego tej urwie z całego serca życzę. własnie przez takie komentarze jak twój jestem obojętna na ludzkie nieszczęścia. człowiek jest świadomy i sam kształtuje swój los, a jak ma pecha to jest w stanie to pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:24 Powiedz to mojej babci, ktora zmarla na raka i "swiadomie" go sobie uksztaltowala bydlaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfn Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:35 cóż, zdarza się bydlaku, nie znam twojej babci i nic o niej nie mogę powiedzieć, to, że zmarła nie jest naszą winą. ani winą tego kota. idź lepiej na cmentarz i pomódl się za jej duszę. uważasz, ze leczenie to głupota? a wiesz, ze medycyna idzie do przodu? że dzięki np. zwierzętom mamy cesarskie cięcie? pierwsze było na świni. potem być może na twej babci lub mamie. zwierzęta chorują na podobne choroby i ich leczenie ma spory sens. współczuję po stracie babci ale nie wyładowuj swych frustracji tutaj. skąd wiesz, czy twoja babcia nie wpłaciłaby na kota gdyby mogła? Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_kropka82 Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 07.10.09, 11:00 Cóż, takie prawo natury, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 12:34 Zyczymy ci zwyrodnialcu wszystkiego co najgorsze i twojej rodzince tez, niech wam sie wiedzie jak najgorzej!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 12:35 Zyczenia te sa skierowane do tego polmnozga marillion czy jak mu tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.chello.pl 06.10.09, 00:32 bez kitu znieczulice macie ludzie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! 06.10.09, 00:37 Wielka afera bo kotek... Oczywiście szkoda kota, ale cóz, trzeba go uśpić, tak jak konia który złamał nogę. Ładowac pieniądze trzeba w ludzi, którzy wyglądają jeszcze gorzej niż ten "kotek". Ale dozyliśmy czasów, gdzie kotkowi kupuje się mięso, paszteciki, przękąski a niejeden człowiek chciałby polizać chociaż takie zarcie. We łbach się już poprzewracało, o zwierzeta sie lepiej dba niż o człowieka. Znam osobę co obgryza kości, je jakieś ochłapy, a psu daje mieso i to zawsze świerzutkie. Dokąd my zmierzamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! IP: *.cable.smsnet.pl 06.10.09, 00:53 Jakie mięso? Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! 06.10.09, 00:56 Najlepsze, sam często takiego za często niejadam z żoną bo nie pieniędzy. A ludzie sami nie zjedzą, z innymi sie podzielą, ale.... kotku czy pieskowi dadzą, a jak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! IP: *.chello.pl 06.10.09, 02:06 A jak plazma się sprawuje? Lubisz oglądać Animal Planet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziak wami -w zyciu :) IP: *.toya.net.pl 06.10.09, 02:13 No jak nie jadacie,to widac nie zaslugujecie. W sumie to dobrze, moze szybciej zdechniecie :) Jak byscie byli jakas porzadna rodzina to inni by wam pomogli ale widac tak nie jest :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: wami -w zyciu :) IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:03 Piekny przyklad kultury osobistej milosnikow zwierzatek, wegetarian i innych balwanow. Wyrazenie zdania innego od waszego konczy sie zawsze wiazanka i zyczeniem smierci. W dupach sie poprzewracalo w waszym europejskim dobrobycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bxn Re: wami -w zyciu :) IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:12 Buziaku kochany, pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Koty są pożyteczne... 06.10.09, 05:30 Koty sa pożyteczne, ludzie mniej. I tak jest ich zbyt wielu. A poza tym leczenie człowieka kosztuje dużo więcej niż leczenie kota, więc za te same pieniądze można uratować więcej kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Koty są pożyteczne... IP: *.lanet.net.pl 06.10.09, 07:06 Żal mi twojej zrytej psychy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bv Re: Koty są pożyteczne... IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:14 poza tym na leczenie ludzi idzie często ZA DUŻO z podatków ludzi takich jak ja, z podatków ludzi pracujących, czy chcą tego, czy nie. a skłądka na kotka jest dobrowolna, podkreslam. człowieka się poznaje po tym, jak traktuje on wierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
echothecat Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! 06.10.09, 09:12 Zrezygnuj z netu to bedzie na mieso :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gjm Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:15 albo niech swoją starą na obiad wrąbie, bredził coś o prawach natury i silniejszego.... nie, tak poważnie to szczurów sobie nałapcie. koty to chyba dla was konkurencja. stąd ta ślepa nienawiść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vbn Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:09 do roboty nierobie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! IP: *.171.18.98.static.crowley.pl 06.10.09, 07:50 "trzeba go uśpić, tak jak konia który złamał nogę" Konia ktory zlamal noge wcale nie trzeba usypiac, po prstu nie bedzi ebral udzialu w wyscigach bo sie juz nie nadaje. Czy jesli sportowiec, biegacz zlamie noge tez mamy go usypiac tylko dlatego ze juz wiecej biegal nie bedzie? Przeciez to chore. Zwlaszcza ze ten Twoj przykladowy kon sam z siebie by nogi nie zlamal, zlamie ja przez czlowieka. Ten kot tez cierpi przez czlowieka... Jedyne z czym sie w Twojej wypowiedzi zgadzam to pytanie 'dokad my zmierzamy'. Roznica polega na tym, ze ja je stawiam czytajac takie posty jak Twoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja1 Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! IP: *.cable.smsnet.pl 06.10.09, 10:21 wybacz ale na ludzi takich jak Ty i Ci wyżej nie wydałbym złamanego grosza, poza tym co was obchodzi na co ludzie wydają swoje prywatne pieniądze? Człowieczeństwo określa się też stosunkiem do zwierząt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfgn Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:08 do słownika ortograficznego powinnaś zmierzać... "świerzutkie"... gdzie masz mózg? forsa podatników na marne poszła i edukacja w podstawówce w las poszła. i takie coś ośmiela się podnosić głos "dokąd my zmierzamy"?? żenada.. nie masz co żreć? twój zasmarkany problem. może jesteś za głupia i za leniwa. nie masz kasy? do roboty nierobie. ładować forsę w ludzi? a ładuje się, z naszych podatków! na upośledzone wielodzietne matki i ich 8 dzieci każde z innym? na ojców tych dzieci zdychających latami na marskość wątroby wywołanym przewlekłym alkoholizmem... zazdrościsz kotkowi, ze chcą go ratować? a zdechnij z tej zazdrości. żółcią się zalej Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_kropka82 Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! 07.10.09, 11:04 Pozwolisz, że jednak sama zadecyduję, w co będę ładować zarobione przez siebie pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy'a Re: Wy sie lepiej ludźmi zajmijcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 21:34 każdy gdzieś zmierza i to gdzie zmierza zależy od niego bieda i głód - pojęcia nam nie obce chcesz płacić na człowieka - płać ! Twoja decyzja ale pozwól innnym płacić na kotka i nie skazuj go od razu na uśpienie człowieka też w takim wypadku uśpić,bo po co leczyć? ma raka? pewnie umrze? - uśpić,po co ma żyć? no po co? a jeśli chodzi o ludzi,którzy kochają bardziej zwierzęta od innych ludzi - widać jakis powód tego jest ! bo wiele zwierząt jest o wiele lepszych od przeciętnego człowieka nie rzoumiesz tego? przykro ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycho Uspac po co sie meczy. IP: *.stk.vectranet.pl 06.10.09, 07:18 Pomagajcie ludziom, a nie kotom. Ludzie wy jestescie nienormalni. Jak krzywda sie dzieje ludziom to spoko tak musi byc-znieczulica, a jak kotek czy piesek to jakies halo. Chory ten nasz narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Uspac po co sie meczy. IP: 188.33.24.* 06.10.09, 08:22 Rysiu, pomagaj ludziom, a mi zostaw pomaganie zwierzakom. I tak starczy to co odprowadzam dla ludzi w formie danin od pensji, a z czego nawet nie mam opcji skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Uspac po co sie meczy. IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 13:34 co to znaczy "uspać" masz na myśli "uśpić"? i ty chcesz ludzi pouczać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Uspac po co sie meczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 01:57 Mówi się uśpić , a nie uspać, matołku... Najlepiej byłoby dla wielu ludzkich osobników też ich uśpic i po kłopocie... Odpowiedz Link Zgłoś
edytap1 Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 08:03 Ludzie a gdzie wasze współczucie, przecież to też istota żywa która miała ogromnego pecha do nas ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witex [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 08:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfenstein Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.sta.asta-net.com.pl 06.10.09, 08:53 Oszaleliście, to jest taka rasa, kot jest zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
edna2 Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 09:35 Rozumiem, że sami wegetarianie wypowiadają się nt. krzywdy kotka. A czym karmicie swoje koty? Czy przypadkiem nie innymi skrzywdzonymi (dużo bardziej) przez człowieka zwierzątkami? Największą krzywdą wyrządzoną przez człowieka temu kotu jest wyhodowanie tak okropnej rasy. Tym powinni zająć się obrońcy zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
echothecat Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 09:42 Po pierwsze: karmy dla zwierzat w wiekszosci pochodza z odpadkow. A gdzie idzie reszta ? Do nas, prosze Pani, bo to my zremy mieso na potege, nie koty. Po drugie: czlowiek jest wszystkozerca, kot nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prideee Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 10:05 Marillion jak się tak wszyscy ludźmi będą zajmować, to kto będzie zajmował się psami i kotami? One też potrzebują pomocy, nakładów finansowych, a przede wszystkim opieki i miłości. Co z tego, że to tylko kot? Dla wielu to aż kot. A jeśli chodzi o wypowiedzi pozostałych, to sami się uśpijcie. Usypia się zwierzęta i owszem, ale tylko te które nie rokują. To samo jest z ludźmi. Ale jeśli jest choćby cień szansy na poprawę a stworzenie ma wolę życia, to robi się wszystko. Ludzie jednak są bardziej beznadziejni, niż można sobie przypuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.09, 10:42 Przelałem na konto kilkadziesiąt zł. Żałuję, że nie mogłem więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.uml.lodz.pl 06.10.09, 11:30 Też przelałam. A takiemu marilionowi i jemu podobnym na pohybel. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 11:43 Mam pająka w piwnicy bez nózki, ratujmy go! Zróbmy ściepke na operację. Piszę tu juz kilka postów i dalej nic nie rozumiecie. Człowiek jest najważniejszy i to jemu trzeba pomagać. A jak kochacie zwięrzeta (ja też co pewnie wszystkich zdziwi - bo jestem przeciwny zrzutce na kota, zamiast na dzieci) - to wystarczy, ze sami im nie będziecie robić krzywdy. Tylko wy jesteście wielece dobroduszni. Najpierw zwierze skopie, wygłodzi itd. a potem wielce ratuje i ogłasza o tym wszem i wobec, zeby wszyscy wiedzieli jaki to ja dobry jestem. Nie róbcie zwierzętom krzywdy i karajcie tych co się na nich znęcają, a ściepki róbcie dla człowieka, który przezywa prawdziwe życiowe tragedie o k tórej kotek nie jest nawet do konca świadomy bo nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:26 to ty nie myślisz głupolku, co udowodniłeś poprzednimi postami:' byk na byku i gorzkie żale z powodu braku mięsa. mam gdzies twoje tragedie i tobie podobnych, aa dużo i tak na takich idzie z podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halbina Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.stk.vectranet.pl 06.10.09, 16:38 Z całym szacunkiem, ale Ty masz jednak poważny problem... chyba nei sugerujesz, że ci, którzy pomagają zwierzętom, najpierw się nad nimi znęcają?... widzisz, jest zupełnie inaczej! To źli ludzie znęcają się nad zwierzętami, a większość ludzi jest obojętna na los zwierząt... tylko garstka próbuje im pomagać, ratować te - jakże często! - ofiary ludzkiej głupoty, obojętności czy wręcz sadyzmu! A Twoje postulaty są piękne, tylk onieprzystają do rzeczywistości. I proszę Cię, nie wymuszaj na mnie, w jaki sposób i komu mam okazywać empatię i jak pomagać... Człowiek to brzmi dumnie? Contra spem spero! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:24 oczywiście że tak, ty się marillion ciesz, że na razie nie mamy nic przeciwko, żeby ściągali nam tyle forsy z podatków na innych ludzi. dzięki nam masz zasiłek z MOPSu i czasami zjesz kaszankę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM marilion - masz powaznie nasrane we lbie IP: *.ip.fastwebnet.it 06.10.09, 12:00 nie bede sie nawet na ten temat rozpisywal, ale naprawde powinienes sie troche zastanowic nad tym co piszesz (nie potrafisz opanowac emocji, popadasz w sprzecznosci, cienkie argumenty, brak woli zrozumienia oponentow itp. itd. etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: marilion - masz powaznie nasrane we lbie IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:15 Cienkie argumenty? ROTFL wasze sa za to swiatle, zazwczaj w rodzaju "pie...sie tlumku", "zdychaj". Popatrz na swoich kolegow, ktos ku kulturalnie wyraza swoje odmienne zdanie, a wy go jedziecie (pewnie zaraz mi sie oberwie). Poprosze moze jakies argumenty na temat jednego madrego cyctatu, ze kot czuje dokladnie to samo co czyjas umierajaca babcia...tak sie sklada ze moja babcia zmarla przy mnie 2 dni temu bando sku...synow, mam rowniez kota i bardzo lubie zwierzeta, ale kot nie jest czlowiekiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgb Re: marilion - masz powaznie nasrane we lbie IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:27 srł pies twoją babcię mendo. skur.. synów w rodzinie szukaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uga-buga Re: marilion - masz powaznie nasrane we lbie IP: *.chello.pl 06.10.09, 12:30 Tego sie spodziewalem, zmienilem zdanie, was nie nalezy leczyc, was nalezy eksterminowac, zebyscie tego zepsutego genetypu nie przenosili. Koncze te idiotyczne wyzwiska, wy dalej sie w to bawcie pokazujac swoje milosierdzie. Tylko potwierdziliscie to co kazdy normalny czlowiek o was mysli, scierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xn Re: marilion - masz powaznie nasrane we lbie IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:40 sa,m zacząłeś wyjeżdżać i ubliżać wszystkim od skur.. synów. trzeba nie było. tyle, że ciebie to bardziej boli niż mnie, bo mi to lotto. nie wiesz, ze kij ma dwa końce? ścierwo to wiesz kto jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xm Re: marilion - masz powaznie nasrane we lbie IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 12:48 nie tylko twoja babcia zmarła na raka, jakbyśmy wszyscy zaczęli opowiadać o tym, kto komu zmarł na raka, to KAŻDY na forum znalazłby kogoś takiego. i to nie ma nic do rzeczy z leczeniem tego kota. wszelki brak logicznego związku. bo akurat zmarła twoja babcia to mamy nie pomagać kotu? czy tak? mnie też zmarła. tylko, ze moja babcia wychowała mnie na kogoś innego. na Człowieka. I wiem, ze byłaby dumna wiedząc, że jestem wrażliwa i myśląca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal Re: marilion - masz powaznie nasrane we lbie IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.09, 13:30 A mój kot jest moją rodziną i co mi zrobisz? Mam ci zapłacić za twoją umierającą babkę? Mieszasz sprawy zupełnie niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halbina Re: marilion - masz powaznie nasrane we lbie IP: *.stk.vectranet.pl 06.10.09, 16:44 bardzo współczuję straty! problem w tym może, że moja babcia (także mama!) nie żyje już ładnych parę lat i obecnie to zwierzaki są mi najbliższe... są ze mną i okazują mi oddanie, są mi bliskie i potrzebne, jak ja im! czy to komuś przeszkadza? proszę kochać swoją babcię i dać mi kochać mojego kota! Odpowiedz Link Zgłoś
andorka Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć 06.10.09, 12:01 Przerażające i żenujące są komentarze, które tutaj czytam (oczywiście oprócz tych pozytywnych). Niestety świadczą one o całkowitym braku empatii u ich autorów. Każdy pomaga tem gdzie chce i niech tak zostanie. Jakoś nigdy nie spotkałam się z krytyką pomagających w hospicjach czy domach dziecka. Robią to co chcą. Pomagający zwierzętom są za to bardzo często dyskryminowani. Najczęściej przez tych, którzy nie robią nic na rzecz tych okrzyczanych biednych dzieci. Sokro ktoś nie pomaga, to chociaż niech nie przeszkadza innym. Śledzę losy Fredzi na Forum Miau i wierzę, że po odpowiednim zdiagnozowaniu kotka zostanie wyleczona i trafi do odpowiedzialnego opiekuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociamber Re: Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.215.196.106-internet.zabrze.debacom.pl 07.01.11, 15:32 kochana nie denerwuj sie ,wiekszosc durnych komentarzy to po prostu prowokacja,w koncu to internet,a tak w tajemnicy powiem ci ,ze im więcej poznaje ludzi tym bardziej kocham koty :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks Idiotyzm IP: *.uni.lodz.pl 06.10.09, 13:12 Zarówno ten tekat jak i cała sprawa to skrajny idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzia Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.stk.vectranet.pl 06.10.09, 17:26 [sonda=Czy Fredzia zasługuje na szansę?] [*]tak [*]nie [/sonda] [b]Dlaczego aż tak mnie nienawidzisz, Człowieku? Czy dlatego, że swoim wyglądem przypominam Ci, że w swoich próbach dorównania Stwórcy nie powiodło Ci się kolejny raz? Stworzyłeś moją rasę, by zaspokoić swą potrzebę otaczania się istotami jak najoryginalniejszymi. Dlaczego aż tak mnie nienawidzisz, Człowieku? Czy dlatego, że jestem od Ciebie całkowicie zależna, choć dawno, dawno temu oswajałeś mojego praprzodka, zafascynowany jego niezależnością? Nie potrafię żyć bez Twojej pomocy, jestem całkowicie uzależniony od Ciebie i Twojego widzimisię... Dlaczego aż tak mnie nienawidzisz, Człowieku? Czy dlatego, że jestem zaniedbana, chora i słabiutka? Przecież to Ty jesteś za to odpowiedzialny... jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... na zawsze! [/b] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teesa Ten kot to sama skóra i kości. Aż żal patrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 17:38 Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił. Oczywiście - jeśli jest człowiekiem, a nie egocentryczną istotą usiłującą ciągle "wyrwać" jak najwięcej dla siebie. Człowiek ma obowiązek radzić sobie sam - oswojone przez człowieka zwierzę tej szansy nie ma. A miarą człowieczeństwa jednak ciągle jest stosunek do istot słabszych. Ciekawe czy ci, którzy odmawiają prawa do życia tej biednej, skrzywdzonej przez kolejnych nieodpowiedzialnych właścicieli kotce, dla siebie wymagaliby w potrzebie świadczeń wszelakich? A gdyby stan ich zdrowia okazał się rokujący mało nadziei - to co...??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś