Gość: hawkmoon IP: *.jawnet.pl 12.01.04, 00:02 Osyra rok temu dziabnął się chyba w głowę a nie pod obojczyk. Najpierw miał być pomnik Castro, teraz Myslowitz. Może zamiast pomnikami Osyra zajął by się czymś sensowniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oberschlesier Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.04, 05:18 no ale przedewszystkim nalezaloby sie postawic pomnik jana pawla II, a potem jakis inny myslovitz ,kattowitz czy moze gleiwitz. no i sale trzeba im wyremontowac , niech sie nie przeziebia bo nie beda do cannes jechac mogli, a przeciez ze swojego budzetu sali nie wyremontuja bo po paru milionach sprzedanych plyt duzo kasy nie zostaje a poza tym salka nie jest ich wlasnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: 62.233.241.* 12.01.04, 09:17 Jak tak namiętnie lubią stawiać pomniki i mają na to kasę oraz zgodę mieszkańców, to niech je sobie stawiają gdzie popadnie, a okazji i powodów mogą mieć co nie miara. Pomniki: obecnemu prezydentowi Osyrze - za cudowne ocalenie; b.prezydentowi Padlewskiemu - za tragiczną śmierć w niewyjaśnionych do końca okolicznościach, zespołowi "Myslovitz" - za to, że dobrze gra i jest z... Mysłowic; Fidelowi Castro - za to, że był w tym mieście i nie zrobił rewolucji; Lechowi Wałęsie - za to, że był i jest były i, że doszedł od zwykłego kaprala do niezwykłego generała itd. itp. Jak tych pomników już będzie tyle, to Mysłowice staną się sławne i zasobne. W pomniki - i mogą być miastem-skansenem "w tym temacie", jak mawiał pewien prosty i skromny kolekcjoner doktoratów. Jednym słowem h u m o r i s c a u s a ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. A wiecie, że... IP: *.itpp.pl 12.01.04, 12:27 A wiecie, że największe nieszczęście to urodzić się bucem lub pochodzić z Mysłowic?* :) * - to nie moje słowa, tylko słowa naszego drugiego (po Asie) polskiego superbohatera, Wilq'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurgan Re: A wiecie, że... IP: *.konin.tvknet.pl / 80.51.40.* 14.01.04, 14:39 Gawiedź wybrała sobie wariata ? To niech teraz milczy i nie pyszczy. (POSTAWA RZADKO OBSERWOWANA NA OBSZARZE MIĘDZY BUGIEM A ODRĄ - ODPOWIEDZIALNOŚĆ OBYWATELSKA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: A wiecie, że... IP: *.rox.us 16.01.04, 18:08 Gość portalu: kurgan napisał(a): > Gawiedź wybrała sobie wariata ? To niech teraz milczy i nie pyszczy. (POSTAWA > RZADKO OBSERWOWANA NA OBSZARZE MIĘDZY BUGIEM A ODRĄ - ODPOWIEDZIALNOŚĆ > OBYWATELSKA) ************************************************************************* Co ciebie tak bulwersuje ? Tak wygląda kraj w którym przyszło ci żyć ! Mamy setki szkół ,placów i ulic jeszcze żyjącego papieża – Jana Pawła Lotnisko ma nosić imie – znanego skoczka przez mur – Lecha W. A ty czepiasz się kapeli która sławi miasto Mysłowice ... Powyższe wybryki puściłeś mimo uszu ?! WYLUZUJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: 213.77.95.* 12.01.04, 12:36 po paru milionach sprzedanych plyt??? bujasz w oblokach, albo ja o czyms nie wiem ;-) na polskim rynku muzycznym mozna mowic najwyzej o kilkudziesieciu tysiacach (kilkuset w przypadku kilku albumow). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka NADAC MIASTU NOWA NAZWE!!! IP: *.usc.gov.pl 12.01.04, 12:30 Gejowice... Taka jest moja koncepcja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldzios Re: NADAC MIASTU NOWA NAZWE!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 12.01.04, 13:36 A niby dlaczego Gejowice, nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fj Re: NADAC MIASTU NOWA NAZWE!!! IP: 195.116.92.* 12.01.04, 13:57 fidelowi pomnik chciala fundowac mlodziezowka SLD.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: NADAC MIASTU NOWA NAZWE!!! IP: *.energis.pl 12.01.04, 17:52 taaaak, to jest słuszna koncepcja....:), a nazwe zespołu na Gejovitz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysłowiczanin Re: NADAC MIASTU NOWA NAZWE!!! IP: *.crowley.pl 13.01.04, 00:28 W tym mieście oprócz osyry widzę że mieszka wiecej debili .Nie rozumiem kompletnie tej propozycji.Zrozumumiałbym osyrowice ale gejowice????? Z czego to wynika intelektualna blondynko??? 40 lat żyję w tym szarym, nedznym ,zapyziałym mieście i jedyna rzeczą z której jestem dumny to muzyka zespołu Myslovitz. pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Re: Prezydent Mysłowic jest po prostu chory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.04, 17:15 Odpowiedz Link Zgłoś
hr.glukof Re: Prezydent Mysłowic jest po prostu chory 12.01.04, 18:57 Żałosny komediant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srul Re: Prezydent Mysłowic jest po prostu chory IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 18.01.04, 19:56 No to musisz być isralowitzem w Mysłowitz(ach). Ponadto pomniki jeszcze chcą: Arron Bucholtz-Balcerowicz, Izaak Blumfeld Bielecki, Bermazn Borowski, Izaak Blumfield Bugaj, Adolf Langer Dłuski, Aron Fleishman Borowski, Berele Lewatow, Osyra i Olewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik IP: *.mysnet.pl 12.01.04, 17:39 Szanowny Panie Prezydencie! To miasto jest juz wystarczajaco skompromitowane w oczach Polaków i nie tylko, dlatego prosze darujcie sobie Panowie z SLD, kolejne pomysły, dodam chore pomysły. Ja mam dla Panów takie propozycje: 1. wizyte u psychiatry 2. terapie grupową u psychoterapeuty 3. podanie sie do dymisji mam równiez nadzieje, że obudzą się mieszkańcy tego miasta i juz nigdy nie wybiora na Prezydenta - człowieka znikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajniak Myslovitz IP: *.energis.pl 12.01.04, 18:16 Bardzo lubie Myslovitz ,ale uważam że stawianie pomnika to przesada .Niech im w końcu wyremontują tą sale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.01.04, 21:13 Pomnik to by się należał Ryszardowi Riedlowi, ale nie jakiemuś tam Myslovitzowi (z calym szacunkiem dla tej grupy i jej fanów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: 80.48.246.* 12.01.04, 22:47 ale Rysiek był z Tychów nie z Mysłowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysłowiczanin Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: *.crowley.pl 13.01.04, 00:11 DEBIL!!!!!!!!!!! koniecznie chcesz się przypodobać mieszkańcom Mysłowic ? To zrób wreszcie coś sensownego dla tego szarego miasta! To jest kolejny pomysł z cyklu Wesołych Świąt prezydent miasta .Jestem wielkim fanem zespołu Myslovitz i jestem przekonany że chłopaki się na to nie zgodzą .Moja kontrpropozycja- postawmy w naszym mieście pomnik głupoty (tak jak w Sevre pod Paryżem jest wzorzec metra) . Jeśli rzeżbiarz będzie miał kłopot jak ma wygladać czysty idiotyzm, to służę fotografią prezydenta osyry.Wreszcie nasze miasto bedzie sławne nie tylko dzięki zespołowi Myslovitz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak A jak debile chcą stawiać pomniki każdemu... IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.01.04, 09:16 ...bohaterowi biblii i księdzu który doił miasto w historii to jest w porządku? Xsinerza na Księżyc. A kolesie z prawicy na przeszkolenie do Sosnowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V...m Re: A jak debile chcą stawiać pomniki każdemu... IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.01.04, 10:43 Przynajmniej grupa Myslovitz istnieje naprawde. Wszyscy swieci to natomiast postacie fikcyjne (a moze raczej ich swietosc). Oj biedna ta Polska, lud ciagle woli holdowac postaciom z religijnych bajek zamiast prawdziwym ludziom. Niemniej stawianie pomnikow komukolwiek to glupota. Lepiej przeznaczyc te pieniadze na cele charytatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
endomedia myslovitz to prawdziwe, uniwersalne "know how" 13.01.04, 12:20 zasługują na uznanie, naśladowanie, szacunek NAWET za życia, to Marka propagująca nazwę miasto na całym świecie, zrobili wiecej niż cały dział marketingu miasta M. od zawsze do teraz. więcej niż wirtualni bohaterowie, choćby i świeci... Po pierwsze sala, po drugie ...pomnik ? po trzecie...ten kraj jest jak psychodeliczny lot, myślisz, że nie masz nic, każdy ma nawet Ty czasem trzeba to po prostu znaleźć... jak widać czasem nie trzeba szukać AŻ TAK DALEKO a lamentujący radny ? pomyłka ludzka rzecz a i dymisje są dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walp Przepraszam Mysłowiczan, że głosowałem na Osyrę... IP: *.myslowice.sdi.tpnet.pl 13.01.04, 23:28 Przepraszam wszystkich Mysłowiczan, że dałem się nabrać i głosowałem na Osyrę... Pierwszy raz w życiu głosowałem, na kogoś z SLD i NAPRAWDĘ WSTYDZĘ SIĘ SPOJRZEĆ W LUSTRO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilkuzmysłowic Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 14.01.04, 12:27 Walp masz za co przepraszać.To chyba Ty na Forum Um pytałeś o "kontrowersyjne"knajpki,jeżeli ta odpowiedz Osyry wystarczyła ,zeby oddać na niego głos ,to wyjście masz tylko jedno:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczur Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: 212.244.141.* 14.01.04, 15:11 Zgadzam się z h. Panie Prezydencie ! Zabieraj się do roboty a nie za głupoty. Myslowitz jest The Best ale żeby zaraz pomnik im stawiać. Toż to chłopaki ze wstydu już więcej do Wrocławia nie przyjadą bo wszyscy się będą z nich nabijali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony sld Re: rojek i osyra IP: *.GBNet / 80.48.229.* 14.01.04, 21:58 Pat i patafon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jch Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: *.crowley.pl 14.01.04, 22:41 "Przydałby nam się w mieście element świecki na cokole. Były skrajne pomysły, żeby Jana Chrzciciela przekazać do parafii tego patrona, ale to niepotrzebne. Na placu Wolności jest wolny cokół po Hlondzie - tłumaczy Osyra" czy ktos moze mi powiedziec co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYZIO Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: *.waren401.mi.comcast.net 16.01.04, 04:40 JAK CHLOPAKI STALY SIE POPULARNE TO ICH LUBIA NAWET W URZEDZIE MIEJSKIM A JAK CHCIELI NAZWE ZESPOLU- MYSLOWICE- TO CHCIELI OD NICH KASE ZA SAMA NAZWE URZEDNICY PRECZ . POZDRAWIAM ZESPOL NIE DAJCIE SIE W POLITYKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: 62.233.241.* 16.01.04, 10:19 O kurka wodna, tego nie wiedziałem!!! Zawsze zastanawiałem się, dlaczego zespół nazwał się MYSLOVITZ. Myślałem, że to jakaś reminiscencja do dawnej niemieckiej nazwy miasta. A teraz już widzę, że to skutek ponadczasowej głupoty tamtejszych władz miejskich. Przepraszam Was, chłopcy z MYSLOVITZ. Dobrze gracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józefinka Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: *.aromedia.net / *.aromedia.net 16.01.04, 20:03 najlepiej zapytać samych chlopaków z myslovitz co o tym myśla.... :) Ja jestem za !!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Prezydent Mysłowic chce postawić pomnik grupi IP: *.crowley.pl 17.01.04, 16:15 Osyra powinnien odejść najpierw dziabnoł sie scyzorykiem i powiedział ze to zamach a teraz głupieje. Jakos na ulicy nie widać że sie kogoś obawia. Policja powinna zbadać tą sprawe bo głupi lidzie oszukani głosowali na poszkodowanego prezydencika a ten teraz wydaje kase na lewo i prawo wszedzie widać prezydent osyra i prezydent osyra na słupach w życiu Mysłowic powinno być życie osyry. Szczytem było powieszenie ozdób świątecznych jak co roku z dopiskiem życzy prezydent osyra żygać sie już nim chce. Osyra musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poki No bo skąd jeden z najpopularniejszych polskich... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 12:34 ...zespołów wytrzaśnie 40 tysięcy na remont pomieszczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajwaj Stawia i Osyra IP: *.bmts.com / 65.214.41.* 18.01.04, 19:34 Niech on stawia pomniki, a nawet Osyra, ale u swoich, poza granicami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslowitz myslowitz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 07:49 PANIE OSYRA - POMNIK TO SOBIE CHŁOPCY SAMI WYSTAWILI ... NIE MA MIEJSCA, GDZIE MOŻNA POSŁUCHAĆ ZESPOŁU PIJAĆ COLĘ CZY PIWO, NIE MA KLUBU GDZIE MOŻNA POOGLĄDAĆ NA DVD ICH KONCERTÓW ZAINWESTUJ PAN W LOKAL - ZAMIAST DRUKOWAĆ BEZSENSOWNE ANKIETY I LISTY DO MIESZKAŃCÓW, POSTARAJ SIĘ O PIENIĄDZE NA DOKOŃCZENIE MOSTU, ŻEBY FANI MOGLI DOJEŻDZAĆ Z TAMTEJ STRONY NIE STOJAC W KORKACH Odpowiedz Link Zgłoś