Dodaj do ulubionych

Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżycielu?

IP: *.telpol.net.pl 18.01.04, 22:25
Nie poważnej inwestycji w Dąbrowie, w której by nie zaistniała firma Mitex,
czy jakaś jej spółka córka..... Chciałbym, żeby prokuratura to wyjaśniła, ale
układ sldowski ciągle się dobrze trzyma, więc pewnie bedzie jak zawsze....
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz sołtysik Re: Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżyci IP: 217.8.174.* 19.01.04, 07:27
      Panie Wojtku!
      Zapomniał Pan dodać, że kontrolę w przedmiotowej sprawie wykonywał zespół w
      składzie którego nie było ani jednego radnego SLD.
      I jeszcze jedno - nigdy nie mówiłem, że jest to zemsta. W skrócie:
      powiedziałem, że może to tak wyglądać, ale w żadnym przypadku nie jest zemstą.
      Osoby pokroju pana Strzeleckiego nie są wstanie we mnie wzbudzić uczucia
      zemsty, co najwyżej pogardę.
      A tak na marginesie to ciekawe czy prokuratura wcześniej (i wogóle) przedstawi
      zarzuty w sprawie Centrum Administracyjnego mnie czy Strzeleckiemu? ;) i co
      Pan wtedy napisze???
      pozdrawiam
      tomasz sołtysik
    • Gość: ryszard Re: Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżyci IP: 195.116.19.* 19.01.04, 09:24
      Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżycielu? Do autora Artykułu -
      1. Czy Pan S. jest biegłym sądowym czy nie? - jezeli tak to do jakich spraw?
      2. Czy Pan S. jest rzeczoznawcą budowlanym czy nie (rzeczoznawcy są zrzeszani )?
      3. Czy Pab S. jest audytorem ?
      Podsawowe zarzuty rozwijane przez Pana S. w tz"audycie" sformuowane były już na
      etapie kampani wyborczej Prezydenta. Pan S. pracował w komitecie wyborczym i
      zlecenie mu po wyborach wykonania tej pracy jest zapłatą za pomoc przy wyborach.
      Nic nie piszę o meritum sprawy bo bada ją prokuratura i zgłoszenie do niej
      wyczerpało powinnośc nowej władzy w tym zakresie natomiast to co się dalej
      dzieje z '"karierą" Pana S. wskazuje na bezpodstawne (i bezprawne) wydawanie
      pieniędzy publicznych. Pan S. nie spełnia warunków formalnych na otrzymanie
      takiego zlecena.
    • Gość: tomasz sołtysik Re: Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżyci IP: 217.8.174.* 19.01.04, 10:24
      I jeszcze jedno Panie Witoldzie!
      Zapomniał Pan dodać, że "niezależny audytor" Strzelecki jest pracownikiem
      Urzędu Miejskiego.
      A co do gróźb, które były kierowane pod Jego adresem - mam nadzieję, że organy
      ścigania są już o tym fakcie poinformowane??? A może to były tylko
      przewidzenia chorego człowieka???
      tomasz sołtysik
      • Gość: SZTEFAN Re: Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżyci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 22:06
        tak panie sołtysik czas dzie na pana i na pana klike wiec ciesz e sie ze ludzie
        pana pokroju beda placic ogromne kary i włóczyc po sadach , mam nadzieje ze was
        rozgniona na 3 wiatry .
        • Gość: tomasz sołtysik Re: Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżyci IP: 217.8.174.* 20.01.04, 08:20
          Cieszę się, że mogę Panu przysporzyć odrobinę radości:)
          A tak na poważnie - minął już rok i trzy miesiące od kiedy ekipa Pana
          Prezydenta Talkowskiego z Panem Strzeleckim na czele dowodzi przed wszystkimi
          organami władzy państwowej wszystkich "przestępstw" których się dopuściłem;)
          Efekty nad wyraz mierne;( Mogę Pana zapewnić Panie Sztefan, że nie będę się
          włóczył po Sądach (chyba, że jako świadek w sprawach przestępstw, których moim
          zdaniem dopuścił się Pan T.S. - nomen omen inicjały takie jak moje;) i nie
          będę płacił ogromnych kar, jak to sobie Pan zamarzył, ponieważ nie zrobiłem
          nic złego, a nienawiść, która bije od ludzi Pana pokroju i kłamliwe artykuły
          Pana Redaktora Gałązki nie wystarczą do tego, żeby Sąd w Rzeczypospolitej
          skazał kogoś za wydumane przestępstwo.
          Mimo wszystko
          pozdrawiam
          tomasz sołtysik
          • Gość: rea Re: Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżyci IP: *.adm.us.edu.pl 20.01.04, 13:05
            Mam już dość tych waszych SlDowskich zarozumiałych i aroganckich gęb. W każdym
            innym cywilizowanym kraju, kiedy na polityka padnie cień podejrzenia o korupcję
            to jest to koniec jego kariery. A wy śmiejecie się obywatelom w żywe oczy i już
            nawet nie zaprzeczacie że łamiecie prawo tylko pokazujecie że i tak nikt nic
            wam nie zrobi. Głosowałam na was i to był błąd, którego już nigdy nie popełnię!
            • Gość: tomasz sołtysik Re: Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżyci IP: 217.8.174.* 21.01.04, 14:00
              Szanowna Pani!
              Pani post odnosi się do moich wypowiedzi?? Przykro mi to czytać! Zgadzam się z
              Panią, iż każdy polityk, na którego padnie cień podejrzeń o korupcje winien
              się usunąć z polityki co najmniej do czasu wyjaśnienia sprawy. Tylko jaki to
              ma związek z moją osobą??? Nie spotkałem się jeszcze z cieniem podejrzeń pod
              moim adresem dlatego moje zdziwienie. Pozostaje też kwestia "cienia". Czy
              cieniem podejrzeń moga być oszczerstwa głoszone przez
              oszołomionych "poszukiwaczy czarownic" oraz z lubością cytujących ich
              dziennikarzy???
              Piszę Pani, że "nie zprzeczamy, że łamiemy prawo" - ja w stosunku do swojej
              osoby stanowczo zaprzeczam - nigdy, w związku z pełnionymi funkcjami
              publicznymi, nie popełniłem przestępstwa, choć zdarzały mi się nieumyślne
              błędy formalne - od odpowiedzialności, za które nie mam zamiaru nigdy się
              uchylać.
              Nie życzę aby kiedykolwiek Pani znalazła się w sytuacji kiedy ktoś w gazecie
              napisze na Pani temat wierutne bzdury, bo przekona się wtedy Pani o niemocy
              przekazania ludziom własnej wersji zdarzeń.
              Pozdrawiam
              tomasz sołtysik
          • Gość: Olo Panie Sołtysik!!!!!!!!!!!..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 13:31
            Każdy normalny, myślący człowiek wie, że Mitex zarobił na Dąbrowie krocie
            pieniędzy realizując największe przedsięwzięcia w mieście, a gadanie że
            inwestcje te nie obciążają budżetu miasta jest obłudne.A kto poręczył kredyty
            i będzie je z duuuużą nawiazką spłacał? I kto tak zadłużył miasto, że reraz na
            kilka lat ma zwiazane ręce? A kto skorzystał na tych irracjonalnych
            inwstycjach? Skorzystał MITEX i dalej korzysta, bo tak jest w umowie,
            skorzystali Panowie włodarze, wydali takie decyzje, a nie inne. A straciło
            miasto i mieszkańcy!!!!Skandalem jest, że takie pieniądze zostały wyprowadzone
            z Dąbrowy do Kielc (podatki,praca itp).Pzecież na pierwszy rzut oka widać, że
            coś tu śmierdzi, ale Panowie oczywiście z uśmiechem na twarzy będą do
            ostatniej chwili zaprzeczać.
            • Gość: tomasz sołtysik Re: Panie Sołtysik!!!!!!!!!!!.................... IP: 217.8.174.* 21.01.04, 13:47
              Panie Olo!
              Każdy normalny człowiek wie, że przedsiębiorstwo wykonuje działalność
              gospodarczą dla zysku - i to jest obowiązek przedsiębiorcy, bo działalność
              gospodarcza non-profit (poza określonymi wyjątkami) jest karalna. Jest
              oczywiste, że każdy podmiot wykonujący na zlecenie gminy (czy też innego
              podmiotu) powinien na tym zarobić, a zlecający ponosi koszty uzyskując w
              zamian określony efekt gospodarczy.
              Nikt nie twierdzi, że Mitex nie zarobił na wygranych przetargach ale z całą
              stanowczością twierdzę:
              1. wartość każdej z inwestycji wynikała z przeprowadzonego przetargu
              publicznego, w którym zwyciężyły najlepsze oferty w rozumieniu ustawy o
              zamówieniach publicznych, te przetargi były i są badane przez wszystkie
              możliwe instytucje kontrolne w tym kraju - począwszy od pewnego gościa zwącego
              się audytorem, który audytorem nie jest a skończywszy na kilku prokuraturach i
              ponoć ABW - i jak na razie, a minął już rok i 3 miesiące od czasu kiedy te
              badania trwają, żadnej z osób, których podpisy widnieją pod dokumentami
              przetargowymi i na umowach nikt nie przedstawił zarzutów popełnienia
              przestępstwa (wyjątkiem jest nibyaudytor - ten bredził o przestępcach i
              niegospodarności - i niedługo odpowie za to przed Sądem), a pozwolę sobie na
              twierdzenie, że nigdy takie zarzuty nie zostaną postawine, bo NIE popełniono w
              związku z tymi inwestycjami żadnych przestępstw.
              2. Pieniądze wyprowadzone z Dąbrowy do Kielc??? Chyba się Panu coś pomyliło.
              To pieniądze z Kielc zostały zainwestowane w Dąbrowie!!!
              3. Zadłużył Miasto??? Nie wiem kto??? Za rok 2002 było 9 mln zł nadwyżki
              budżetowej, za rok 2003 powinno być podobnie, wskaźniki zadłużenia Dąbrowy
              Górniczej są jednymi z najlepszych w województwie, do dziś Gmina nie wypłaciła
              1 zł z tytułu udzielonych poręczeń - o czym Pan pisze???
              4. Śmierdzi??? Tak, śmierdzi kampania oszczerstw wobec ludzi, którzy starali
              się o rozwój Miasta.
    • Gość: ryszard Re: Czy radni SLD zemścili się na swoim oskarżyci IP: 195.116.19.* 20.01.04, 14:03
      Dalej nie wiem czy radni zemścili się na Biegłym? Rzeczoznawcy? Autytorze? choć
      to było przedmiotem artykułu. Wiem za to że że piszacy nie lubią SLD _ a kto
      terez lubi?! Ale argumenty Przypominają czasy gdy na w dyskusjach o Ameryce
      aktywiśc odpowiadali "tam biją murzynów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka