Dodaj do ulubionych

K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia

IP: *.centertel.pl 15.11.09, 10:52
A co Pan sobie wyobraża? Czekam aż przestanie Pan być posłem, ale
niestety ktoś Pana wybrał. To chyba nie jest tak źle. Ale Pan chce
być traktowany jak KRÓL!
Obserwuj wątek
    • Gość: Albinnos Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 11:17
      Wiecej szacznku dla pana Kutza , gorolu.Pan Kutz jest tym , czym ty
      nigdy nie mozesz byc, jast wlasnie krolem Slaska.Nienawsisc o ktorej
      pisze p.Kutz jest po prostu wynikiem wrazej roboty antyslaskiego
      lobby polskiego w minionych kilkudziesieciu latach.Szczegolnie
      nastapila intensyfikacja tych antyslaskich dzialan w okresie
      WSZECHWLADZY PiS-u.Dlatego teraz tak bardzo sie boja bracia
      Kaczynscy odwiedzic PUBLICZNIE Slask.Maja przeciez od gornikow cos
      obiecane, no niy.
      • Gość: max Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.chello.pl 15.11.09, 11:54
        "Albinosie", wszyscy Polacy pamiętają jak w początkach walki ze zbrodniczym
        systemem ze Śląska słychać był okrzyki "Gierek PARTIA"
        gdzie wśród tej czerwonej hołoty można było zobaczyć wielu ludzików, którzy
        dziś stroją się w piórka patriotów. Jak Polska wstydziła się tych przewodników
        ogłupionego stada. Pamiętaj kto idzie do polityki.
        • bogda35 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 15:42
          a gdzie tych okrzyków nie było słychać ? To dzisiaj wszyscy udaja bohaterów
          zwłaszcza ci co sie najbardziej płaszczyli przed sekretarzami.Nawet pan
          Kaczyński nie mógł działac w opozycji bo brat pisał doktorat (w oparciu o dzieła
          lenina) - a dziś rznie bohatera.Nic sie Slazacy nie przejmujcie - po
          przeczytaniu "Czarnego ogrodu" M.Szejnert trzymam z Wami.
        • palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 16:54
          Nie masz pojecia o Slasku, jego historii i specyfice.
          Nawet nie przypuszczasz, bos niewiedzacy i niekapujacy,
          ze to w wiekszosci nie byli Slazacy, zreszta i tak niedobrowolnie.
      • Gość: śmieszni ludzie tu Kutz sam jest znany z nienawistnych tekstów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 12:09
        > Wiecej szacznku dla pana Kutza , gorolu.Pan Kutz jest tym , czym ty
        > nigdy nie mozesz byc, jast wlasnie krolem Slaska

:) Ten Warszawiak? No masz rację, on jest waszym królem. Jaki region taki król.
        • palec1 Re: Kutz sam jest znany z nienawistnych tekstów 15.11.09, 16:56
          No a Wasze "króle" siedzieli we Wiedniu, Paryzu i Hamburgu. :)

Podczas gdy kilka milionych "mlodziezy przyszlosci narodu"
          pitlo znad Wisly we wszystkie mozliwe kierunki.

Idzta Poloku sie skryc i wyspac,
          nojlepi do gulika (gowom na dól) !
        • Gość: more Re: Kutz sam jest znany z nienawistnych tekstów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 20:58
          @śmieszni ludzie tu napisał(a),

któż tak skrzywdził prostaka - gdzieżeś człeku wyhodował tak uroczego głąba?
      • Gość: wykopki kurdupli [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.09, 23:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: max K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: *.chello.pl 15.11.09, 11:23
      Dodam był to głos kolegi Myszkiewicza co krzewi miłość do bliźnich,
      był to głos kolegi partyjnego "Mira", "Zdzicha" i pieszczocha neokomunistów z
      koalicji PO-ZSL-SLD. Tak był to głos mieszkańca Zatoki Czerwonych Świń.
      • Gość: wilk Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.xdsl.centertel.pl 15.11.09, 11:38
        Odpieprzcie się gorole od Kutza!
        Do pięt Mu nie dorastacie!
        "Lobbyści" i "przedstawiciele kulturki śląskiej" - to przy waszym nikczemnym udziale jest teraz tak gów...anie!
        • Gość: łajno Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.09, 12:42
          Kutz nic nie robi dla Śląska, pisze tylko te swoje jadowite
          felietony i upokarza w nich poprzez bzdurne uogólnienia, które, o
          zgrozo czasami wchodzą do obiegowego słownictwa (jak
          choćby "dupowatość Ślązaków").
          • palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 16:58
            > nic nie robi, tylko pisze

Bardzo ajnfachowy pacan jestes. Amen.
          • Gość: fi77ga Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: 88.199.113.* 15.11.09, 19:31
            A kto zrobił coś dla Śląska, szczególnie przez ostatnie lata? Może
            Ty? Tacy jak Kutz, Blida to ludzie prawi, ludzie honoru! Wskaż tych
            swoich, lepszych! Czekam!
          • Gość: more Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 21:03
            @łajno,

któż tak skrzywdził prostaka, zwykłe łajno - gdzieżeś człeku wyhodował tak
            uroczego głąba?
    • Gość: WYSIEDLONY do GG K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.09, 11:31
      "Na Śląsku mamy do czynienia z triumfem importowanego zaścianka, czyli dziełem
      mentalnej sublimacji szabrowników. Miarą tego triumfu jest wszystko to, czego
      już nie ma. Nie ma dawnej telewizji regionalnej, rozgłośni radiowej, Instytutu
      Śląskiego, wydawnictwa, tygodników literacko-społecznych i miejsc spotkań
      środowiskowych. To region wyjałowiony z zablokowanymi źródłami rodzimej
      energii twórczej".
      PS: To efekt "POLONIZACJI"!!!.Polskiego kulturkampfu.
      Polityka polska w latach 20-tych, jak i ta obecna, to rzeczywiście nieustany
      teatr obłudy i kłamstwa.To jest "oczywista oczywistość". Pan Waniek napisał
      piękną powieść: FINIS SILESIAE. Tamtego Ślaska nie ma,on odszedł.Tkwi w
      niektórych z nas tu, w tych co z konieczności rozsiani są po Europie i
      Świecie.Nigdy już tamto nie będzie takie jak było.Ale tamto staje się
      innym.Nasze dzieci są inne niż my,wnuki inne niż dzieci.Ale my w tym tkwimy
      setki lat.TO POTĘGA NASZEJ TOŻSAMOŚCI.Jeżeli pojawiają się czynniki ją
      zakłócające to pojawiają się niepokoje,może włącznie z "wiosną ludów", którą
      Pan Poseł K. KUTZ przepowiada-uwzględniając roztropność, która w nas tkwi na
      barykadach walczyć na pewno nie będziemy, ale o swoje powalczymy skutecznie.TA
      POTĘGA NASZEJ TOŻSAMOŚCI nie dopuści do FINIS SILESIAE a prowadzi nas,naszych
      potomnych, do kolejnego etapu historii tego REGIONU, uwzględniając
      doświadczenia 90 lat!!!
      Przez setki lat żyliśmy i rozwijaliśmy się w regionie wielu znakomitych
      kultur, żyliśmy w
      jedności, we wzajemnej życzliwości i poszanowaniu różnorodności. Ta
      wielokulturowość,różnorodność wynikająca z zamieszkiwania tego REGIONU EUROPY
      przez nacje wielu narodowości i grup etnicznych,wnosi tak duży potencjał,który
      winien być pielęgnowany jako przykład integracji, jedności w
      różnorodności(aktualne motto Unii Europejskiej),na tle tejże wielokulturowości
      Śląska. Ta wielokulturowość,różnorodność to część naszej tożsamości,która tkwi
      w nas.Nasza tożsamość zawiera się w nas samych – Ślązakach, szukanie jej poza
      nami, a co gorsza – bez nas prowadzi do nikąd. Ślązaka zrozumieć w całej pełni
      może tylko drugi Ślązak.Dlatego tej etnicznej różnorodności bronić będziemy
      zawzięcie.Przeżyliśmy Bismarcka przetrwamy i "repolonizację z całym tym
      bagażem problemów, które ona wniosła i wnosi".Pozdrawiam z pełnym
      szacunkiem.Tak trzymać.Katowiczanin wysiedlony do "GG"(przez to ekspert od
      problemów przez Pana poruszanych)

• Gość: haza Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.09, 12:00
        Wojewodowie przyniesieni w teczkach,władza sądownicza najwłaściwsza ta,która ma
        kolor rządzących, durnowate programy telewizyjne o dupowatych i tępych
        Ślązakach,etc.Tak się wypacza i zamienia kulturę,tożsamość, opinię o Śląsku.
        • cirano Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 12:12
          Polok ze wsi wylezie, oblecze sie "na człowieka" i bydzie sie staroł z wiynkszym
          abo mniyjszym skutkym za takigo uchodzić, ale wieś z Poloka niy wylezie nigdy.
          Pzesycone nienawiścią społeczeństwo niedawnych, w dupsko bitych,
          pańszczyznianych chłopów i "chciałobysię" PANÓW, napada wszystko co mu obce i
          niepolskie.
          Wstyd być Polakiem, wstyd nosić i musieć pokazywać polski paszport...
          Poprostu wstyd
          • Gość: Johann Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 13:10
            cirano napisał:
            Wstyd być Polakiem, wstyd nosić i musieć pokazywać polski paszport...
            > Poprostu wstyd
            Masz racje z tym wstydem ,ale pamietaj ,ze dla Slazaka istnieje
            kraj , w ktorym nie musisz sie wstydzc i ktorego obywatelstwo jest
            ci dane poprzez urodzenie.Wywal te szmate ,co ja masz obecnie i
            postaw Antrag na nalezny ci Ausweiss.Wkoncu prawie 600 lat
            nalezelismy do innego panstwa, panstwa ,ktorego nie musisz sie
            wstydzic.
            • Gość: 100% Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.09, 14:32
              kulwa johann czymu ty mosz zawsze racja
            • Gość: Karol Miarka Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: 62.69.217.* 15.11.09, 15:30
              Gość portalu: Johann napisał(a):

> cirano napisał:
              > Wstyd być Polakiem, wstyd nosić i musieć pokazywać polski
              paszport...
              > > Poprostu wstyd
              > Masz racje z tym wstydem ,ale pamietaj ,ze dla Slazaka istnieje
              > kraj , w ktorym nie musisz sie wstydzc i ktorego obywatelstwo jest
              > ci dane poprzez urodzenie.Wywal te szmate ,co ja masz obecnie i
              > postaw Antrag na nalezny ci Ausweiss.Wkoncu prawie 600 lat
              > nalezelismy do innego panstwa, panstwa ,ktorego nie musisz sie
              > wstydzic.
              Jak ci wstyd, to do swoich za Odrę. Tylko tam volskdeutschów mają w
              pogardzie, tak jak i tu. Za bycie Polakiem wielu zginęło z rąk
              twoich ziomków spod gapy ze swastyką.
            • bogda35 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 15:48
              Jesli masz na myśli Niemcy jako państwo którego nie musisz sie wstydzic - to
              podziwiam dobre samopoczucie.Czy to nie to państwo zorganizowało Oświecim i
              holokaust,wymordowało miliony Polaków i Słowian -? to jest twój powód do dumy?
              • Gość: 100% Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.09, 16:16
                jest takie cos co sie nazywa polska wersia histori to nie ma nic z historiom
                wspulnego breslau jest polski auschwitz niemiecki super logika
          • Gość: Grazyński Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.09, 08:21
            Mogłeś ty poprowadzić tą imprezę - wstyd MUROWANY byłby jeszcze
            większy i to na cała Polskę.
            POLACY , nie mają się czego wstydzić w przeciwieństwie do ciebie
            KANALIO - potomku Igo Syma.
            Na szczęście tacy ludzie jak ty wogóle się nie liczą.
        • palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 17:52
          serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,5186183.html
        • Gość: fi77ga Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: 88.199.113.* 15.11.09, 19:37
          Ja podziwiam i szanuję pana Kutza i Jego zaangażowanie w sprawy
          Śląska. Ale Ty chyba cokolwieczek przesadzasz?
          • Gość: 100% Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.09, 21:01
            w kturym miejscu uswiadom mnie
            • Gość: more Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 21:06
              @100%,

w okolicach mózgu, który ci zanika...
      • palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 17:00
        > To efekt "POLONIZACJI"!!!.Polskiego kulturkampfu.
        > Polityka polska w latach 20-tych, jak i ta obecna, to rzeczywiście
        > nieustany teatr obłudy i kłamstwa.

Mosz recht, 1000% zgoda !
      • Gość: aaaaaaaeeeer przepraszam bardzo IP: *.bethere.co.uk 15.11.09, 18:37
        'Wysiedlony' - w jakim jezyku mowisz i piszesz? Bo mnie sie wydje ze po Polsku.
        Skoro tak tesknisz do swych korzeni to dlaczego uzywasz jezyka Polskiego -
        jezyka twoich wrogow? Nie kultywujesz tych Dawnych tradycji za ktorymi tak
        tesknisz? Moze sie zabierz za ich zmartwychwstanie zamiast ludziom wymyslac.
        • Gość: 100% Re: przepraszam bardzo IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.09, 20:13
          klikni na odpowiedz przy wysiedlony i niy nerwuj wolaku
    • Gość: kolo rzucam Pan jadem politycznym IP: *.mikolow.net 15.11.09, 11:41
      więc nie dziwota, że wszystko do Pana wraca. Polityka nie wyszła dobre
      • Gość: M Re: rzucam Pan jadem politycznym IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.09, 12:08
        Zabawny jest ten Pan Kuc.
        • Gość: śmieszni ludzie tu on jest z plasteliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 12:13
          Może zabawny ale też skuteczny. Nachapał się przez te wsystkie lata jak mało kto. I za komuny też mu było dobrze. Taka rasa - dostosuje sie do każdych warunków.
          • Gość: more Re: on jest z plasteliny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 21:10
            @śmieszni ludzie tu,

zupełnie nieśmieszni - jacyś ch...o...waci...
    • Gość: Lalunia i Ryl K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: 212.59.228.* 15.11.09, 12:11
      Z historii narodów możemy się nauczyć, że narody niczego nie nauczyły się z
      historii..(G.W.Hegel). Najnowsza historia < Śląska)..to historia
      Stalinogrodu... losy jego twórców,apostołów i przszłość dzieci ich dzieci...o
      mentalności kołtuna i konopielki.
      Panie Kazimierzu,ma pan rację,czas na odpoczynek.
      • cirano Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 12:38
        Niy, niy czas kończyć, Kazik.
        Dopóki sie serce "kołacze" klupej w polske sumiynia i ślonske łby.
        Tak trzeba
      • palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 17:02
        Pjeronskie gorolstwo: to dopjyro poczontek !!!!
    • Gość: Tuziemiec K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: 188.33.213.* 15.11.09, 12:34
      Pan Kutz napisał m.innymi:<A dla mnie płynie z tego zdarzenia jedna nauka:
      stawać na głowie, aby nie wchodzić w publiczne kontakty z przedstawicielami
      miejscowej władzy, bo szkoda zdrowia i honoru należnego każdej władzy. Nawet
      jak honoru nie ma.

Ale w wigilię Bożego Narodzenia uczczę honor pana ambasadora Wielkiego
      Księstwa Luksemburga i założę piękny krzyż na hals, skrócę szlajfkę, bacząc,
      by nie umoczył się w czerwonym barszczu. W ten sposób wróciliśmy do buraków i
      z tej okazji ściskam dłoń pana Michała Smolorza.......>>>>>>>>
      I gara gitara, panie Kazimierzu ,fajrant , szlus!
      A z kulinariów,do buraczanego barszczu polecam bigos <Śląski>,czyli kapustę z
      pola na łebie z gorola,na zimno i na gorąco.
      Smakowity.
    • Gość: rud ta nienawiśc wraca IP: 77.223.195.* 15.11.09, 12:36
      często mówi sie że jak ktos daje dobro[szczerze]drugiemu to to dobro wroci do niego.Do Kutza wraca nienawisc ktorą zionie chocby w swych felietonach.Stąd trudno mi zrozumieć jak ta nienawisc skiewrowana do niego moze przekraczac wyobrażenia,trzeba byc chyba slepym i gluchym i bez krzty samokrytycyzmu.Kuttz sprawił że ludzie[ja też]bedą pamietac go jako wielkiego rezysera,ale i jako miernote politycznego,narcyza popadajacego w samouwielbienie,malego czlowieka który zionie nienawiscią do tych co myslą innaczej niz on.A jako Ślazak bedę go pamietal jako tego co wie3cej szkody narobił dla regionu niż pozytku[poza fil;mami]ktory wszystko i wszystkich co zwiazane ze Ślaskiem stale krytykuje[pomija swych klakierow],wyglada że robi to po to by podkreslic swe zaslugi.Może to wynika z tego że wartości najważniejsze dla Ślązaków dla mieszkanca pewnej zatoki sa obce,i stad czesto te wartości ten czlowiek osmiesza.
      • palec1 Re: ta nienawiśc wraca 15.11.09, 17:03
        > ktory wszystko i wszystkich co zwiazane ze Ślaskiem stale krytykuje
        Nic nie kapujesz, doslownie nic. Wspólczuje.
      • Gość: abcdefuuuu no dokladnie IP: *.bethere.co.uk 15.11.09, 18:32
        zgorzknialy czlek
    • Gość: łajno Nieładnie, panie Kutz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.09, 12:39
      Nie wszyscy się z Panem zgadzają, a że czasami ostro to komentują to
      chyba nie znaczy, ze należy wszystkich wrzucać do jednago worka z
      napisem łajno? A zresztą, jak tam Pan uważa, ja uważam, że lepiej by
      Pan zrobił gdyby nakręcił jakiś film na tematy te i owe, a nie snuł
      tu smętne swoje przemyślenia, zaprawione przeważnie żółcią, niestety.
      • Gość: Kajetan Nieładnie, obszczymurki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.09, 12:52
        Rany! Dlaczego te wszystkie PiSowskie obszczymurki czytaja Wyborcza? Czego
        szukaja na porzadnym portalu gazeta? Wesza tu w poszukiwaniu tematow do
        usyfienia w gownie, ludzi do wdeptania w bloto, autorytetow do utaplania w
        pomyjach. Niech spadaja do prawicowych mediow - Wprost na Was czeka, Nasz
        Dziennik tez chetnie przyjmie Wasze jadowite szczyny.
        • Gość: Jorg Re: Nieładnie, obszczymurki! IP: *.netis.net.pl 15.11.09, 13:09
          Świetnie to zauważył Smolorz w podsumowaniu swego felietonu : dzisiejsze
          pokolenie bohaterów " Konopielki "nie ma prawa osądzać Ślązaków, od których
          swego czasu zaszczepili się " nowym światem ". Im szczególnie wara od Pana
          Kazimierza.
        • Gość: max Re: Nieładnie, obszczymurki! IP: *.chello.pl 15.11.09, 13:30
          "Gazeta Wyborcza"- to, że zatrudniała (zatrudnia?)i opłacała szpicli
          komunistycznej bezpieki to tow. Szmaciaka nie raziło? Nie dziwię się.
          • Gość: more Re: Nieładnie, obszczymurki! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 21:20
            @max,

pielęgnuj chłopie swego uroczego głąba - dzisiaj można na tym nawet zarobić!
        • Gość: ? Re: Nieładnie, obszczymurki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.09, 14:52
          jeśli dla ciebie porządna = współpracująca z ubekami i biorąca ich w
          obronę to kim ty jesteś?
          • Gość: fi77ga Re: Nieładnie, obszczymurki! IP: 88.199.113.* 15.11.09, 19:47
            Jak prawda zaboli to właśnie używa się argumentów z grupy: ubek,
            szmaciak, agent, itp.. Ciekawe, co w przyszłości będą mówić o
            obecnych, różnej maści agentach, szpiclach i współpracownikach.
            Najfajniej będzie, jak się okaże, że to co tu można wyczytać to
            walka między dawnymi, współczesnymi i przyszłymi agentami.
        • Gość: Gustaw Re: U nas tak nie umieją bluzgać, jak tu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 10:29
          My z "Wprost" zaglądamy tu, żeby się pośmiać z Waszych plugawych
          wypowiedzi i posłuchać, jak samozwańcza tzw "Elita" komunikuje się z
          resztą Narodu - vide żale tow. Kutza (dawniej z polska po prostu:
          Kuca).
    • Gość: Krzysztof Na takie traktowanie trzeba sobie zasłużyć IP: *.kpiwp.3s.pl 15.11.09, 13:24
      Panie Kazimierzu. Chylę czoła przed Pana osiągnięciami jako
      reżysera. Ale pchając sie do polityki na której sie Pan nic nie zna
      ( podobnie jak kiedyś inny Ślązak Piechniczek ) skompromitował się
      Pan swoimi wypowiedziami. To nie kto inny ale Pan ciągle nam wmawiał
      publicznie że jesteśmy wszyscy "dupowaci" , tylko Pan jeden nas
      przerósł. dawno temu wyjechał Pan do Warszawy i odwiedza Pan Śląsk
      jak cesarz objeżdżający swoje włości i rządający hołdów. To m.in.
      Pan wychwalał takważne dla Śląska osoby jak m.in. pani Doktorowicz -
      była sekretarz i dożywotni dziekan WRTV, na takich ludziach sie Pan
      na śląsku opierał. A to są własnie ludzie którzy sprzedają Pan kiedy
      Pan juz nie będzie mógł nic załatwić, którzy sprzedają się każdemu
      kto ma władzę . Opierając się na takich ludziach odsunął się Pan od
      nas prawdziwych synów tej ziemi. To Pańskie wypowiedzi na temat
      nieudolności Ślązaków , filmy typu "Święta wojna" gdzie nie kto
      inny tylko Ślązak ośmiesza Ślązaków , powodują że prawdziwy Ślązak
      dzisiaj uchodzi w Polsce za takiego "dupowatego Bercik" godnego
      pogardy i ośmieszenia. Przecież to nie kto inny tylko sami Ślązacy
      typu Pan, Krzysztof Hanke i jeszcze paru innych tworzą obraz Śląska
      przed całym krajem . Chce Pan uchodzić za Wielkiego Wszystko
      Wiedzącego Człowieka , ktoremu juz wszystko wypada zrobić i
      powiedzieć. Ta rola Pana przerosła. Zapachniała Panu polityka i
      salony więc niech Pan tam zostanie i nas nie kompromituje, bo po za
      krytyką naszych postaw i naszych charakterów nic Pan będąc posłem i
      senatorem , dla nas nie zrobił. Pracując w Warszawie pracuje Pan
      tylko dla siebie- nigdy nie słyszałem o żadnych Pańskich
      inicjatywach czy propozycjach dla Śląska. Pracuje Pan tylk dla
      siebie , więc niech Pan nie ma żalu że nie jesteśmy Panu wdzięczni ,
      bo po za fimami ( zresztą bardzo dobrymi) nic Panu nie zadzięczamy.
      Tak jak wielu osobom , które w czasie kampani wyborczych maja pełne
      gęby frazesów o Śląsku a po wyborach zapominają o nas.A wracając do
      wdzięczności to przecież pana ulubiona dziekan Doktorowicz podobno
      trzęsie firmą w której ta impreza była prowadzona i co już Pana nie
      potrzebuje więc Pana "spuściła" ?? . Niech Pan ma więc pretensje do
      takich ludzi jak ona i jej podobni a nie do Ślązaków.Ich już Pan
      wystarczająco sponiewierał.
      • jacgg Re: Na takie traktowanie trzeba sobie zasłużyć 15.11.09, 16:13
        Niestety, ale w znacznym stopniu zgadzam się z tą opinią.

Jestem Górnoślązakiem i doprawdy ojca-fundatora mojej nowej narodowo-
        rewolucyjnej świadomości pełnej obrzydzenia do wszystkiego,
        co "gorolskie" nie potrzebuję (co innego docenienie naszej
        regionalnej tożsamości, tradycji oraz znaczenia - dla całej Polski
        zresztą i to nie tylko w kwestiach gospodarczych; co innego -
        projektowanie radykalnych podziałów i budowanie barier - przy okazji
        nic poza tym, prawie brak pozytywnych działań i konstruktywnych
        propozycji, planów - o relizacji czegoś nie wspominając).

Gadającego co mu się podoba - w swoistym stylu (mnie, Kazimierzowi
        Kutzowi, dawniej Kucowi - wolno oponentów lub "nieożywione" obiekty
        krytykować na zasadzie równania z ziemią, w niewybredny sposób) - bo
        jest tak zasłużony, że jemu wolno (ale innym od jego zasłużonej
        postaci wara, bo się obrazi - i powie nam prawdę o nas wszystkich i
        nas to zaboli... O tym, jakim zaściankiem są Katowice bo nie
        dekoruje się całego miasta, nie maluje trawy na zielono i nie
        wstrzymuje ruchu na samą wieść o jego przybyciu z siedziby w Zatoce
        Czerwonych Świń, którą "przypadkowo" dostał od władz, tych sprzed
        1989 roku - i przyjął... wiadomo, podobnie jak w przypadku
        warszawskiego PKiN - prezentów się nie oddaje...).

Egocentryzm z elementami naryczmu typowe dla artysty, tymczasem od
        pewnego czasu pan Kutz nie kręci już filmów lecz chce być
        politykiem. Tymczasem oczekuje, że w roli polityka nadal będzie
        traktowany, jak primadonna - cokolwiek by nie mówił i cokolwiek
        robił (czy raczej nic nie robił, bo co zrobił KK-senator dla Górnego
        Śląska, czy w ogóle dla Polski? jakiś zrealizowany projekt, mogę nie
        wiedzieć, nie śledzę kariery politycznej pana Kutza i nie tylko
        jego - mam lepsze rzeczy do roboty, może coś przeoczyłem? poza tym,
        że udało mu się trochę ludzi skłócić lub poobrażać?).

Tak polityków, jak by sobie pan Kutz życzył, kiedyś rzeczywiście
        traktowano, i owszem. W tzw. PRL-u, np. pańskiego guru - Ziętka.
        Czasy Ziętków, Gierków już minęły - mamy demokrację!
        Bezprzymiotnikową! Zaś poszczególne zajęcia wykonują coraz częściej
        profesjonaliści (nawet w polityce, nawet Kaczyńscy nauczyli się
        wiązać krawaty i buty sznurować, a czasem nawet buzie - dzięki czemu
        udało im się z niej nie wylecieć z hukiem, chociaż byli tego w
        pewnym momencie bardzo bliziutko, Kaczyński nawet sobie chyba konto
        w banku założył niezależne od mamusi...).
        • jacgg Re: Na takie traktowanie trzeba sobie zasłużyć 15.11.09, 16:25
          Nie chcę przy tej okazji bronić władz samorządowych, które na
          przykład Katowicami zarządzają więcej, niż fatalnie (a
          prawdopodobnie w inkryminowanym przypadku, który tak zabolał autora
          felietonu, zachowały się co najmniej brzydko) - jednak odnoszę
          wrażenie, że wart Pac pałaca!
          • jacgg Re: Na takie traktowanie trzeba sobie zasłużyć 15.11.09, 16:26
            Czy może Kuc (pardon, Kutz), a nie Pac...
        • palec1 Re: Na takie traktowanie trzeba sobie zasłużyć 15.11.09, 17:06
          smolisz Wacek
        • Gość: polska niemka Re: Na takie traktowanie trzeba sobie zasłużyć IP: *.toya.net.pl 15.11.09, 18:47
          Nie wiem, kto z was ma rację,nie wiem kim jest pani Doktorowicz, ale
          wiem, że Kutz zawsze na Śląsku dostaje najwięcej głosów w wyborach.
          I zawsze by je dostał, bez względu na to,z której listy by
          startował. To czemu ci wszyscy ludzie na niego głosują?
        • Gość: more Re: Na takie traktowanie trzeba sobie zasłużyć IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 21:26
          @Krzysztof,jacgg ,

dlaczego do ku.wy nędzy jesteście tacy małostkowi?
          Z czym do persony? Z nędznym ptaszkiem impotenci...!
    • Gość: max K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: *.chello.pl 15.11.09, 13:58
      Adam Michnik podobnie jak jego rodzina to wielcy polscy patrioci a on sam
      przez lata kształtował wasze umysły w "Gazecie Wyborczej" jak
      np. "Kiszczak to człowiek honoru". Gratuluję pojętnym czytelnikom
      tej gazety. Czy gazeta pod wpływem krytyki nie wynagradza dalej
      szpicla komunistycznej bezpieki Maleszkę?
      • boryska1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 14:22
        Gość portalu: max napisał(a):

> Adam Michnik podobnie jak jego rodzina to wielcy polscy patrioci a on sam
        > przez lata kształtował wasze umysły w "Gazecie Wyborczej" jak
        > np. "Kiszczak to człowiek honoru". Gratuluję pojętnym czytelnikom
        > tej gazety. Czy gazeta pod wpływem krytyki nie wynagradza dalej
        > szpicla komunistycznej bezpieki Maleszkę?

drogo Maxsiu to tu nie pisz,nie czytaj i po co te uogólnienia żal mi Ciebie
        • Gość: max Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.chello.pl 15.11.09, 14:42
          GW przestałem czytać już wiele lat temu podobnie jak wielu ludzi myślących.
          Tobie zwolennikowi "czerwonego salonu" współczuję.
          Nie zastanawia cię, dlaczego Zb. Herbert tak niekorzystnie wypowiadał
          się o A.Michniku? Myślę. że wiesz dlaczego "salon" tak przeciwstawiał
          się tak uparcie dekomunizacji i deubekizacji naszych "elit". Nie
          przeszkadza ci, że na UŚL.--"Czerwonym Uniwersytecie" tak nisko plasującym się w
          rankingach pracują (pracowali?) szpicle komunistycznej bezpieki z tytułami
          prof.prawa? Widać jak ulepiono
          cię na bezkrytycznego cyborga.Wstyd.
      • Gość: fi77ga Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: 88.199.113.* 15.11.09, 19:54
        Z tego, co pamiętam, to pan Michnik z wielu innymi zafundował,
        niekoniecznie przez wszystkich chcianą, wolność i demokrację.
        Zapomniałeś, że właśnie w tej chwili korzystasz z niej! Pewnie tylko
        po to była Ci ona potrzebna, żeby publicznie donieść na tego i
        owego? Chyba choroba Cię męczy. Szpiclomania?
      • Gość: more Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 21:32
        @max,

jesteś jako ten dzwon głośny, a pusty...
        Pracuj chłopie nad sobą , pracuj...
    • bydlo_prof_wb To dziwne... 15.11.09, 14:59
      Nic nie słyszałem aby GW taką akcję nienawiści rozpętała wobec pana Kutza jak
      wobec powiedzmy o. T. Rydzyka. Co on w tej sytuacji mógłby dopiero powiedzieć?
      Taż forum GW aż jęczy od tych wyzwisk, opluwania, oszczerstw, półprawd i całych
      bezczelnych kłamstw wylewających się każdego dnia. Jeśli Kutz czuje się źle
      traktowany przez fora to w tej sytuacji jest to autentyczna ocena jego zachowań
      i dokonań nie sprowokowane żadnym judzeniem jak w przypadku o. T. Rydzyka. Może
      pora na rachunek sumienia panie reżyserze?
      • Gość: max Re: To dziwne... IP: *.chello.pl 15.11.09, 15:19
        Byłbym nieszczery, gdybym powiedział, że nie podobają mi się filmy Kuca. Ale
        dużo filmów innych naszych reżyserów bardziej mi się podoba. Dlatego oceniam
        Kuca jako trzeciorzędnego naszego reżysera
        z kompleksami np. do Andrzeja Wajdy. Jego wejście do polityki i obrażanie wielu
        ludzi razem z jego kolegą Niesiołowskim ( partyzantem "Leopold"?) czyni, że do
        tego człowieka mówiąc delikatnie nie mam szacunku.
        • bydlo_prof_wb Nie oceniamy go tu jako reżysera... 15.11.09, 15:34
          tylko jako człowieka. Ja patrzę też na słowa w jakich się o Polsce wyrażał, na
          zachowanie, czy też patrzę na jego życie prywatne. Nie ma się na czym wzorować i
          brać przykład. Wręcz przeciwnie. Zatem mamy konsensus. Pozdrawiam.
          • palec1 Re: Nie oceniamy go tu jako reżysera... 15.11.09, 17:08
            1) Nie jest rezyserem polskim, tylko slaskim.
            2) O Polsce moze miec swoje zdanie, swoje slaskie zdanie.

• bydlo_prof_wb My Polacy też mamy o nim swoje zdanie. 15.11.09, 17:54
              i niech się nie dziwi. A póki co to tu Polska kolego polonofobie. Póki co.
              • abrahadabra Wy polacy-katolicy... 15.11.09, 21:01

• guru133 W odróżnieniu od złodzieja Rydzyka i jego 15.11.09, 17:58
            postpeerelowskich "profesorów", Kutz jest polskim patriotą o pięknym życiorysie.
            Ale skąd maja o tym wiedzieć stworzenia z Rydzykowej obory.
            • Gość: cezar Tak pięknym, że odór zgnilizny moralnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 19:25
              powala tęczowych pięknoduchów. Przestań bredzić człeczyno. kuc to obrzydliwy
              koniunkturalista, pereelowski ytneligent, niechlubna spóścizna po prostactwie
              tamtych czasów, oraz człowiek kapitalnie wpisujący się w oblicze dzisiejszej
              polskiej inteligencji,
        • guru133 Oj maxiu, nawet nazwiska reżysera nie potrafisz 15.11.09, 17:55
          poprawnie napisać a do oceniania się bierzesz.
          • Gość: jontek napisał poprawnie - kuc. Zmienił sobie za PRLu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 18:01
            bo wygląda na mniej wiejskie
      • bogda35 Re: To dziwne... 15.11.09, 16:00
        czyz nie jest prawdą że szlachetny ojciec Rydzyk utrzymuje swój biznes z lewych
        pieniedzy południowo-amerykanskiego szpicla - zatrudnia byłych kapusiów - patrz
        p.Bogusław Kowalski - i skręcił pieniądze zbierane rzekomo na stocznie ?- Tu nie
        trzeba nikogo szczuć - fakty mówia za siebie.A czy Kościół nie kryje swoich
        kapusiów ? tak więc z "Wyborcza" to przyganiał kocioł garnkowi.
        • bydlo_prof_wb Nie jest prawdą. 15.11.09, 16:17
          Jest zaś prawdą w GW że szpicli i nie tylko to mamy ho ho, albo i jeszcze więcej.
          • guru133 Biedne zwierzątko z obory broni swojego pana tak 15.11.09, 18:01
            jak tylko potrafi:)
            • Gość: duduś Nie różni się od stronników szechtera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 18:09
              w tym są podobni
      • guru133 Akcję nienawiści wobec tych wszystkich, ktorzy nie 15.11.09, 17:53
        chcą tolerować złodziejstwa i zaściankowości pazernego klechy rozpętał on sam,
        czy to na falach homofobicznej rozgłośni, czy też takiego samego Naszego
        Dziennika, więc niech się nikt nie dziwi że odpryski tej nienawiści godzą w jej
        autora. Powtarzam, wyjdź z Rydzykowej obory na szeroki świat i zobacz jak zyją
        normalni ludzie.
        • Gość: mufdi Oglądamy kutza i widzimy owe szerokie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 18:02
          horyzonty.
      • ergo12 do bydla_ Jamy 314/ 15.11.09, 18:10
        Kto jak kto,ale Ty bezczelny rydzykowy klakierze nie masz prawa
        zabierania głosu w tej dotyczącej exploatowanego przez polandię
        Sląska !Pan Kutz wielki reżyser,śląski patriota napisał to
        czympowszechnie wiadomo a mianowicie że polandia zrobiłaz tego
        regionu krowę dojną,że polandia przy pomocy swoich namiestników w
        Katowicach wyjałowiła ten region z intelektualnego bogactwa,powiem
        więcej polandia ten kraj okupuje!
        • bydlo_prof_wb W normalnym kraju za takie słowa... 15.11.09, 18:23
          i te które już na tym forum wypowiedziałeś nie wyszedłbyś z lochu ciemnego do
          końca życia. Nawoływanie do dezintegracji ziem Polski jest przestępstwem.
          Niezależnie od wyroku sądu ode mnie dostałbyś odpowiednie pozdrowienie
          zaadresowane w tłusty sodomicki zad, tak aby odechciały Ci się wezwania do
          oddania Śląska, Pomorza czy Wielkopolski Niemcom. Nie jesteś godzien miana
          Polaka i banicja na zawsze z kraju powinna być twoim udziałem. Z jednego można
          się tylko cieszyć, że Ty swoim "bogactwem intelektualnym" tego regionu nie
          zasilasz. Byłoby to nie do zniesienia. Wystarczy jeden Kutz.
          • ergo12 bydlo_prof_wb od judejczyków 15.11.09, 18:41
            Ty bezczelny antysemito homofobie,lizusie rydzykowy, specjalisto
            od ,,żydków,, wiesz gdzie mam twoje/ twoje piszę z małej litery/
            bazgroły? W moim zadku o którym ty raczyłeś wspomnieć.Myślę że
            dożyje czasów kiedy Sląsk będzie czuł się wolny!
            • Gość: littlepony Czytelnikowi gw nie uchodzi używanie języka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 19:20
              rydzykowego tatałajstwa. My, ludzie postępu i światli mamy niezbędny dystans
              do mierzwi i polskiej chołoty.
          • abrahadabra prawdę mówi i to cię boli, polaku-katoliku? 15.11.09, 21:26
            jak było za IIRP? RP ssała ze skarbu śląskiego ile wlazło.
            Słyszałeś opinię, że Śląsk w RP był jak zegarek w rękach małpy?
            Po WW2 nic się nie zmieniło, to Śląsk finansował nieudaczny PRL i jego "reformy".
            A to, że Śląsk ma historyczne i społeczno kulturalne podstawy odrębności? Coś
            nowego?
    • grisza14 Nie rozumiem facecika, ktory jak Kutz zapluwa 15.11.09, 15:04
      sie wlasnym jadem, a potem narzeka, ze ludzie go nie kochaja.No nie
      mam zadnego powodu, aby darzyc szacunkiem jakakolwiek czastke tego
      kuca.Ma to, na co niezmiennie pracuje.
      • hexon Re: Nie rozumiem facecika, ktory jak Kutz zapluwa 15.11.09, 16:41
        Te "plucie jadem" to standardowy zwrot używany przez środowisko jedynego
        słusznego mikro-eks-premiera...Żal wam dupę ściska?
        • Gość: eeeeetetttgg hmhm IP: *.bethere.co.uk 15.11.09, 18:42
          hexon napisał:

> Te "plucie jadem" to standardowy zwrot używany przez środowisko jedynego
          > słusznego mikro-eks-premiera...Żal wam dupę ściska?

Żal nam czego? Bo dupy to mamy raczej luzne czytajac takie felietony.
      • Gość: g.suss Re: Nie rozumiem facecika, ktory jak Kutz zapluwa IP: *.chello.pl 15.11.09, 20:44
        grisza14 napisał:

> [Kutz zapluwa] sie wlasnym jadem,

Podaj przykład tego "zapluwania", bo wszędzie tu o nim słyszę, ale konkretów zero.

> a potem narzeka, ze ludzie go nie kochaja.

Podaj też przykład takiego narzekania. My, ludzie potrafiący czytać, wiemy, że
        felieton dotyczy braku szacunku do przedstawiciela dyplomatycznego Luksemburga.
        I że brak miłości ze strony półgłówków do siebie samego p. Kutz ma głęboko w
        rzyci, o czym świadczą sarkastyczne słowa, że na nią "rzecz jasna nie zasłużył".

> No nie
        > mam zadnego powodu, aby darzyc szacunkiem jakakolwiek czastke tego
        > kuca.

Wszyscy, a pewnie sam p. Kutz najbardziej, jesteśmy szalenie zainteresowani,
        kogo szanuje, a kogo nie jakiś półpiśmienny anonim z internetu. Pochwal się
        listą swoich życiowych dokonań, jestem pewien, że jakieś tam Kutze i inne
        ambasadory to przy Tobie dupersztajny.
    • Gość: tetradrachma Herr Kutz, Jest Pan mężczyzną. Polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 15:14
      stado redivivus ! Na szczęście nie jest to naród, a tylko, szumowina.
      Pluj Pan na to. Wiem, że jest Pan Wielkim Polakiem, a takim było zawsze
      trudno. Norwid powiedział: Polacy to brylanty zlepione...gównem !
      Życzę pogody ducha.
      • palec1 Re: Herr Kutz, Jest Pan mężczyzną. Polskie 15.11.09, 17:09
        > Wiem, że jest Pan Wielkim Polakiem
        SLAZAKIEM, przede wszyskim SLAZAKIEM !
    • Gość: Polak niestety K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: *.pools.arcor-ip.net 15.11.09, 15:17
      Polaczki naplywowi sa tak tepi, ze nie rozumieja i nie chca zrozumiec co sie
      do nich mowi.
      • Gość: swiniopas Herr Kutz chcialby pogonic goroli(Pokakow) ze Slas IP: *.hers.cable.ntl.com 15.11.09, 15:22
        ale, herr Kutz, to se ne vrati
        Radzilbym raczej emigracje do heimatu.
        • palec1 Re: Herr Kutz chcialby pogonic goroli(Pokakow) ze 15.11.09, 17:10
          Czy ty w ogóle rozumiesz to slowo ? :)))
        • Gość: more Re: Herr Kutz chcialby pogonic goroli(Pokakow) ze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 21:38
          @swiniopas ,

ależ z ciebie rzadki okaz głąba, chłopino rozejrzyj ty się za jakąś kobitą,
          jeśli nieszczęsna zechce dopuścić takiego głąba...
    • Gość: buc kuc Jak to bylo w 70-tych? IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.09, 15:21
      Jak to bylo w latach 70 tych panie Kuc ?
      Masz Pan gigantyczny tupet, myslac, ze ludzie nie pamietaja, jak pan
      zgrabnie ograbial podatnikow za te swoje propagandowe filmowe
      epistoly. KC PZPR byl usatysfakcjonowany owczesnym Niemcozerca Kucem.

Jako licealista rzucalo mna o sciane w kinie, na Pana filmach, nie
      szedlem tam dobrowolnie, bylem pedzony don przez dyrekcje liceum.
      To byly patriotyczne filmy, ktore mialy wychowywac mlodziez, jak
      sobie wyobral KCPZPR i ich wykonawca rezyser Kuc.

Jakie byly wyniiki takiego wychowania ??? W latach 80 mlodziez
      zaglosowala nogami na ten temat, nastapila najwieksza emigracja po
      wojnie. A Pan zostal ze swoimi filmami jakmo ideologiczny bankrut.

Teraz przykleic sie Pan rekoma i nogami do o dziwo (mnie to nie
      dziwi) partii rzadzacej, a jakze mogloby byc inaczej w wypadku
      choragiewki zwanej Kucem.

Dla ratowania resztek twarzy zachecam Pana goraco do obnizenia
      temperatury wypowiedzi, wiecej refleksji i samokrytycyzmu.
      Bo do tej pory ne wiadomo, czyje wystapienia sa bardziej chamskie -
      Kutza czy Niesiolowskiego.
    • Gość: Gorol K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 15:25
      Zarozumiały i nic sobą nie reprezentujący Kutz opowiada długo
      dyrdymały, a nie podaje konkretów na czym polegało owo "przywitanie"
      ambasadora, które tak piętnuje. Dawno nie widziałem tyle jadu i
      nienawiści w ustach posła nawet z formacji POpaprańców. To właśnie
      pan Kutz słynie z opluwania swoich przeciwników, a szczególnie tych,
      którzy bronią Polski i Polaków. Niech on wreszcie wejdzie i schowa
      się w mysięj dziurze. Dorównuje jadem i nienawiścią niejakiemu
      Kuźniarowi z TVN 24.
      • Gość: roni Panie Kazimierzu - tak trzymać!!! IP: *.nrth.cable.ntl.com 15.11.09, 15:33
        Panie Kazimierzu - najtrudniej być prorokiem we własnym kraju.
        Dlatego zachowanie niektórych osób z tzw. sfer czy żenujące
        komentarze na forach internetowych powinny być w odniesieniu do
        powyższego przysłowia powodem do dumy. Są bowiem potwierdzeniem, że
        jest Pan świetnym prorokiem a różne pędraki urzędnicze i robactwo
        internetowe Pana działalności poprostu nie potrafi ogarnąc swymi
        rozumkami.
        • bydlo_prof_wb Ale "po prostu" sugeruję jednak trzymać... 15.11.09, 18:38
          osobno panie intelektualisto. Ten rozumek będzie wtedy mniej śmieszny.
          • ergo12 ignorujcie bydlo_prof_wb vel Jama 314 15.11.09, 18:45
            A jest to Michalkiewicz znany publicysta radioma ryjny!
            • Gość: habit ty się lecz człowieku, albo odstaw te leki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 19:30
              bo są zbyt silne i uszkadzają ci pozostałości tzw. mózgu, które i tak za wiele
              nigdy nie miałeś.
            • bydlo_prof_wb Schlebiasz sobie prostaczku... 15.11.09, 20:20
              Nie jesteś wart nawet jednej jego litery, a cóż dopiero całego postu i nauk z
              niego płynących. Ale jak przysięgniesz że zaczniesz przynajmniej cudzysłów pisać
              jak należy to kto wie.
              • abrahadabra powiedział polak-katolik do bliźniego swego... 15.11.09, 20:38

• Gość: 100% Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.09, 15:34
        a to gorol tysz umiy komputer obslugiwac abo corka pisze
      • palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 17:14
        > i nic sobą nie reprezentujący Kutz
        No comment, bo tako juz gorolsko natura, niy poradzisz.

> a nie podaje konkretów na czym polegało owo "przywitanie"
        Widzisz boroczku, jakbys sledziol slonskie tymaty (by ci byly wazne),
        to bys wiedziol, ze to kilka tydni stare i ogólnie znane zdarzynie.

A tak, to sie losmyszosz hadziaju, no i som "plujesz jadym", gupi lobcy pamponiu.
    • Gość: komnen3 A pan Kutz taki taktowny IP: *.sds.uw.edu.pl 15.11.09, 15:39
      Katowice trzeba omijać z daleka, "importowany zaścianek" itp.
      Rzuca się na innych i się dziwi, że go nie lubią.
      • Gość: Hazok-Mazok Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.versanet.de 15.11.09, 15:46
        Tak, tak. Ten wlasnie importowany zascianek , ktorego nastepne juz pokolenia
        panoszy sie na okupowanym przez Polakow Gornym Slasku - nie pokapowalo do dnia
        dzisiejszego, ze sa tutaj obcy. Ze my Slazacy tez jeszcze tu istniejemy. I
        istniec bedziemy - czy sie to tym bucom podoba, czy nie!
        Pozdrowienia
        Hazok-Mazok
        PS. Dlaczego mamy na Slasku tak malo ludzi o pokroju Kutza czy Smolorza? Czy
        maja oni pelne galoty przed chamstwem made in Gorolenland?
      • chris30 Re: A pan Kutz taki taktowny 15.11.09, 15:46
        To komiczne, ile wysiłku wkłada "max", "bydło", grisza" czy "buc kuc", żeby
        uwiarygodnić słowa Kutza o "fali nienawiści". Po cholerę wchodzicie nawet na tak
        nienawistne forum GW? Masochiści, czy po prostu płatni opluwacze?
        • Gość: Grisza Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.bb.online.no 15.11.09, 16:06
          Ten czlowiek notorycznie uzywa jezyka nienawisci i ma w sobie tyle
          chamstwa, ze zasluguje na nie tylko slowne ciegi.25 na gola d... na
          poskromienie chamusia.
          • palec1 Re: A pan Kutz taki taktowny 15.11.09, 17:17
            Ja, uzywa jezyka nienawisci - do chamów i chamstwa. I BARDZO DOBRZE.
            • Gość: komnen3 Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.sds.uw.edu.pl 28.11.09, 14:21
              Kiedy za chamów ma się całą grupę etniczną, nazywa się to rasizm. A kiedy się
              miota obelgami na kogoś, nazywa się to chamstwo.
          • Gość: more Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 21:47
            @Grisza,

widzę, że masz kłopoty z rozróżnieniem chu.jozy i Pana Kutza, jak każdy uroczy
            głąb polski...
        • Gość: komnen3 Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.sds.uw.edu.pl 28.11.09, 14:20
          Ponieważ napisałeś to w odpowiedzi do mojego komentarza, odpowiem za siebie:
          forum GW nie jest mi nienawistne. Ale niektóre wypowiedzi pana Kutza są.

Pozdrowienia.
      • palec1 Re: A pan Kutz taki taktowny 15.11.09, 17:16
        > się dziwi, że go nie lubią.

Po piyrsze: wcale sie niy dziwuje.
        Po drugie: wlasnie tyn imp.zascianek Go niy lubi.
        Wiadomo czamu. Ale gorolskie iwany ubiercie sie cieplo,
        bo do wos zima idzie.......
        • Gość: komnen3 Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.sds.uw.edu.pl 28.11.09, 14:17
          Dziwuje się czy się nie dziwuje, ważne, że się obraża. Czy nie sądzisz, że to
          trochę nielogiczne? Pluje się na kogoś a nie potrafi się znieść samemu żadnej
          krytyki? Ja pana Kutza nie lubię za jego chamstwo i rasizm, których dał liczne
          przykłady. Wznieś się ponad śląsko-narodowy nacjonalizm i spróbuj ocenić
          obiektywnie jego wypowiedzi. Każdą sprawę, nawet złą, da się prezentować godnie
          i kulturalnie. Pan Kutz tego nie potrafi.
          • Gość: Oberschlesier Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.09, 01:00

To raczej polski szowinizm wyhodował ościenne nacjonalizmy, którym
            musiał następnie ulec: litewski, białoruski i ukraiński!

Czy teraz polski szowinizm wyhoduje ślaski nacjonalizm?

Bo Ślązacy sami jak dotąd, nigdy nie mieli przecież
            nacjonalistycznych ciągotek!

Wtedy scenariusz może się powtórzyć?! Znowu ulegniecie!
            • Gość: komnen3 Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.sds.uw.edu.pl 29.11.09, 20:58
              Może masz rację, przynajmniej częściowo i odnośnie Ukrainy, ale kto wyhodował w
              takim razie szowinizm polski? Wychodzi na to, że Niemcy i Rosjanie.
              • Gość: Etyk Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.09, 22:00

Ale czy polsko-katolicki kraj i naród, ma prawo postępować wedle
                zasady - ponieważ mnie gnębiono, to i ja będę gnębił innych?!

Gdzie chrześcijańskie MIŁOSIERDZIE?
                Gdzie nakaz - nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe?

Czy więc mniemania Polaków o swoim kraju, narodzie i samych sobie,
                to także tylko kolejny polski mit?
                • Gość: komnen3 Re: A pan Kutz taki taktowny IP: *.sds.uw.edu.pl 05.12.09, 01:56
                  Ależ proszę Pana, nie uważam, żeby naród polski miał gnębić kogokolwiek. Po
                  prostu koryguję wizję swego dyskutanta, który sądzi najwidoczniej, że całe zło
                  od Polaków pochodzi.
    • Gość: krzok jestem krzokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 15:48
      a nie pniokiem. Spełniłem swoje życie na Śląsku. Faktami są bezsprzecznie :
      1. zanik prasy śląskiej
      2. zanik ogólnie mówiąc wydawnictw regionalnych
      3. zanik reprezentacyjności ludzi śląskich w jakichkolwiek gremiach
      Pierwszych dwóch punktów nie będę komentował bo i tak każdy widzi (gdzie
      Wieczór, prawdziwy Dziennik Zachodni, Sport). Wszystko zostało przechwycone w
      imię wyższych celów przez obcych, ale myśmy na to poprzez swoich
      reprezentantów pozwolili.
      Co do 3 - kto głosował na Giertycha, Balcerowicza i wszystkich innych tzw
      "warszafskich spadochroniarzy" w wyborach do sejmu i senatu?, ja na pewno nie,
      ale oni zdobyli olbrzymie ilości głosów. Czy ktoś nam kazał na nich głosować -
      nie, a jednak, nawet ci "nasi" prawdziwi reprezentanci np. Korfanty(wielkie
      nazwisko i tylko nazwisko), Kutz (chyba już bardziej bywalec warszafskich
      saloników roszczący sobie prawo do bycia (no nie wiem) bardem, posłańcem czy
      też prześmiewcą śląskości.
      Po śmierci W Korfantego, Ziętka, zamordowaniu B Blidy, skończyły się ŚLĄSKIE
      przedstawicielstwa. Przypomnijcie sobie gehennę Korfantego - wykańczanego
      przez przedstawicieli władz POLSKI.
      Czy uda się zjednoczyć Śląsk do obrony swoich spraw : raczej nie, bo o ile
      wielu przyjezdnych za pracą w tym takich jak ja zasymilowało się z tą
      społecznością, czy to przez pracę, czy też małżeństwa, to wielu innych żyje w
      poczuciu bezpaństwowości szczególnie (niech się nie obrażą) Ci z za Buga i Lwowa.
      Póki na Śląsku nie powstanie partia, organizacja dążąca do autonomii nic się
      tu nie zmieni. Dyktat i nienawiść wielkich partii do Śląska robi z nas
      pomiotła typu "murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść", lub mięsa armatniego.
      Ktoś na forum przypomniał Gierka, tylko nie wiedział gdzie Go przypiąć, lub
      przyłatać, tylko że jakoś WSZYSTKIE RZĄDY po rewolucji "Solidarności" dobrze
      sobie żyją z rozsprzedawania majątku SKARBU PAŃSTWA.
      • frakcja-alternatywna Kuc - rezyser dobry, jako czlowiek - wielka gnida 15.11.09, 15:59
        a co do obciachu z gosciem z Luksemburga,
        to gnida kuc sam tego winien,
        jakby nie byl takim chamem to ludzie by go moze lubili i obciachu by
        nie bylo.

Za swoje chamstwo trzeba placic panie Kuc
        • palec1 Re: Kuc - rezyser dobry, jako czlowiek - wielka g 15.11.09, 17:27
          Te Alternatywny: czy ty wjysz, co fanzolisz ?
          Poczytej w wikipedii, co to je logika. :)
      • palec1 Re: jestem krzokiem 15.11.09, 17:24
        Jak juz wyliczosz, to dali: Kozdon, Musiol, Kupka, Adamus, Lukaschek, Ulitzka,
        ..... i wielu innych tysz Wielkich Slonzoków.

Bo ta mitologia i legendomania propagandowo ....
        --> az mi sie jusz zajs hepie. :((((

Byda szczery: dynamit mje w kabzie swyndzi,
        jak przechodza kole dynkmalu pilsudskiygo
        i widza/suchom bajery typu gloria-victoria
        o innych wrogach Slonska (np. gRAZYNSKI=kURZYDLO) !
      • palec1 organizacja dążąca do autonomii 15.11.09, 17:26
        Szan."Krzoku": uprzejmie informuja - jes!
    • Gość: MonX Kutz, stary komuchu... spadaj! IP: *.wroclaw.mm.pl 15.11.09, 15:54
      Nie tylko, że całe życie czerwony (chociaż oczywiście, całe życie
      udawał, że wielkim opozycjonistą jest), ale teraz na dodatek
      przyśniło mu się oderwanie Śląska od Polski.
      Won!
      • palec1 Re: Kutz, stary komuchu... spadaj! 15.11.09, 17:28
        Idz sie leczyc (polecam G.Slask: Toschek, Rybnik abo Lubliniec).
    • ryszard461 K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia 15.11.09, 15:58
      W wielu przypadkach wlasnie w takich, w jakich znalazl sie Kazimierz Kutz,
      rodzina ze swojego grona wyznacza stalego opiekuna, ktory ma za zadanie bronic
      go, nie przed agresja obcych, ale przed nim samym, aby nie zrobil sobie
      krzywdy. Pisze to bowiem, kilka razy udalo mi sie do konca wysluchac ostatnie
      wystapienia tego czlowieka na ekranie TV i to co wypowiadal, nijak sie mialo
      do tematu a dowodzilo jedynie ze zle sie z nim dzieje i z jego umyslem. Moze
      wiec dobrze, ze wypowiada sie na pismie, bo zawsze tekst mozna poprawic, az
      osiagnie przyzwoity ksztalt.
    • Gość: Wojciech Kuś K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 16:01
      Panie Kutz. Dobrze powiedziane. Chamstwo było i będzie. Ludziom na forach
      internetowych łatwiej przychodzi "szczanie" na innych pod przykrywką
      anonimowości. Miejmy nadzieję, że to się zmieni, że Śląsk, z którego też
      pochodzę, wyrwie się ze swej dupowatości i wreszcie określi. Może warto
      opowiedzieć o tym właśnie w "Cholonku", którego ma pan w planach kręcić.

W., Pszczyna/Kraków
    • Gość: Zakłamany Kutz K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.09, 16:26
      Panie Kutz chciałem Panu powiedzieć że to Pan jest oderwany od rzeczywistości.
      ludzie odpowiedzieli chamstwem za pana chamstwo. Obudź się człowieku. Nikt na
      Śląsku za tobą nie tęskni. Pa.
      • palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 17:30
        Nikt ? Chyba czas na byzuch u okulisty,
        bo jak mozna nie widziec kilkuset tysiecy ?!
    • Gość: Zagłębiak K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: 91.206.64.* 15.11.09, 16:32
      Kto sieje nienawiść, zbiera nienawiść, Siewco! Pamiętasz człeku jak siałeś
      nienawiść do Zagłębiaków? Przyjemnie ci teraz?
      • palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 17:31
        I o tym tu wlasnie mowa, ty gupolu z zaglebia:
        przeca Lon akurat prawi o takich jak ty,
        co nom psujom nosz szworny Slonzek.
    • Gość: crom K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobrażenia IP: 94.246.163.* 15.11.09, 16:40
      nienawisc kutza do wszystkiego co sie rusza przekracza wszelkie wyobrazenia
      pamietam jego felietony jeszcze z czasow komuny
      nawolywal do krucjaty slazakow przeciw zaglebiakom
      teksty pelne nienawisci
      poglebiajace i tak roznice
      oto mamy kolejny przyklad
      moze to nie ta skala
      ale zolc jaka wylewa w artykule powinna zastanowic
      czlowiek kultury powinen sie opanowac
      tymczasem czytam stek wyzwisk/moze akuratnych ale przystajacych czlowiekowi
      bez wyksztalcenia/
      normalnie niesiolowski wypisz wymaluj

pzdr.

• palec1 Re: K. Kutz: Nienawiść do mnie przekracza wyobraż 15.11.09, 17:32
        > pamietam jego felietony jeszcze z czasow komuny
        > nawolywal do krucjaty slazakow przeciw zaglebiakom

Z czasów komunizmu ????? To zle pamiyntosz.
        Abos klamczuch jes - co fest przypuszczom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka