Dodaj do ulubionych

Psy bez kagańca Katowice,Tychy!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 09:57

Ludzie wyprowadzanie psów bez kagańca to bezczelność!

Stać was na te czworonożne darmozjady to kupujcie im kagańce a nie straszcie
niewinnych ludzi!

Powinien być przepis ,że psy bez kagańca idą na odstrzał!Nie ważne czy na
smyczy czy nie.

Byłam dziś na giełdzie kwiatowej w Tychach a tam stara pinda z bokserem
wielkim bez kagańca!

W Katowicach to samo codziennie:
Os.Kukuczki i z resztą wszystkie zasrane psimi odchodami.Gdzie nie staniesz
tam psie gó... a psy bez kagańców!

Kiedy ktoś zrobi z tym wreszcie porządek?

Obserwuj wątek
    • Gość: kaganowicz Re: Psy bez kagańca Katowice,Tychy! IP: 188.33.12.* 05.12.09, 10:02
      Było. Coraz bardziej się nudzisz. I nas.
    • Gość: Zuzanna Re: Psy bez kagańca Katowice,Tychy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 10:22
      Nie czytaj jak Cię to nudzi.

To dla tych , którzy myślą o tym co się wokół nich dzieje...

• Gość: fobia doskonała Re: Ludzie też IP: *.c201.msk.pl 05.12.09, 10:25
      Zuzanno,gdyby ludziom nie wybudowali wychodków to też sraliby gdzie popadnie. Z resztą i tak szczają gdzie popadnie. A co do kagańców: Wyobraź sobie, że niektórzy homo sapiens potrafią nie tylko ugryźć a chodzą bez kagańca. No i współczuję ci, że cię zaatakował bokser w Tychach. Na ogół są to psy zrównoważone i nikogo nie atakują. A może to była wściekła suka?
      • Gość: Zuzanna Fobia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 10:28
        Przepisy cwaniaku! aA nie fobia.Nie mieszkamy w zoo a nawet tam zwierzęta są w
        klatkach pozamykane. Co do srania to psy wyprowadzać się ma w miejsca
        wyznaczone. Jak tak lubisz to to tarzaj się w psim gó...e a potem daj się pogryź
        zawszańcom..
        • Gość: gosc Re: Fobia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.09, 10:53
          a ty widze powinna mieć "internetowy kaganiec" bo szczekasz i
          atakujesz i gryziesz ... a poza tym wszy to mozesz mieć i ty ...
          • Gość: fobia doskonała Re: Fobia? IP: *.c201.msk.pl 05.12.09, 11:07
            Pewnie ma i to na dodatek łonowe, stąd ta wściekłość. Poza tym bredziła coś o miejscach do wyprowadzanie psów ale nie wskazała, gdzie takie miejsca znajdują się w Katowicach. Sprytna, tych miejsc po prostu nie ma.
      • Gość: kaganowicz Re: Ludzie też IP: 188.33.12.* 05.12.09, 11:14
        >A może to była wściekła suka?

To bardzo prawdopodobne, wściekłe suki się nie znoszą.
      • Gość: sunia Re: Ludzie też IP: 77.255.92.* 28.01.10, 19:32
        ....a może pies wyczuł wściekłą sukę :)
    • Gość: ciak Re: Psy bez kagańca Katowice,Tychy! IP: *.mtvk.pl 05.12.09, 12:02
      Ja takich popie...ń ców zawsze napiętnuje rożnymi formami.
      Raz takiemu zasadziłem kopa z całej siły jak szedł bez pieska-zresztą wcześniej
      mu to obiecałem-od tego czasu zakłada swojemu rottweilerowi kaganiec.Bardzo
      często jak widzę że zbliża się do mnie taki palant to wyciągam z kabury broń i
      niekiedy ja przeładowuje na jego oczach-a co nie wolno mi?Przecież ja nie mam
      złych zamiarów ...
      Jak już mnie poznaje menda taka to od razu przechodzi z pieskiem na drugą stronę
      jezdni.
      • Gość: kaganowicz Re: Psy bez kagańca Katowice,Tychy! IP: 188.33.12.* 05.12.09, 12:05
        Fobie idą o lepsze z urojeniami.
      • Gość: fobia doskonała Re: Pobić czy pogryźć IP: *.c201.msk.pl 05.12.09, 12:07
        Czego jest więcej, pogryzień czy pobić przez tzw n/n sprawców?
        • Gość: ciak Re: Pobić czy pogryźć IP: *.mtvk.pl 05.12.09, 12:14
          Tego i tego było by mniej gdyby mendy zakładały piskom kagańce.
          • Gość: gosc Re: Pobić czy pogryźć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.09, 12:27
            a takie mendy jak ty były pozamykane w klatkach..
            • Gość: menda Re: Pobić czy pogryźć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 15:04
              Więc uważaj na mnie ,bo jak będziesz szedł z pieskiem bez kagańca to takiego ci
              zasadzę kopa że się wygniesz jak dzik po śrucie.
              Idąc ulica mijam pedałów, złodziei, kieszonkowców,morderców, lesbijki i mam to w
              dupie co robią dopóki nie mija mnie pedofil i jestem tego świadomy że nim
              jest.Nie przeszkadzają mi krzyże , gwiazdy Dawida i inne jakiekolwiek symbole
              choćby nawet były by wieszane w tramwaju.Jestem tylko przeciwny takim ku...m
              które nie maja szacunku do drugiego człowieka który przecież z jakiś powodów
              przecież ma prawo się bać psa,być może był kiedyś przez niego pogryziony i nie
              musi się za każdym razem takiej mendzie tłumaczyć że się po prostu boi, tym
              bardziej ze nigdy nikomu żadnej krzywdy nikomu w życiu nie wyrządził i nie musi
              się obawiać chodzić po ulicy !!!
              • Gość: hablador Re: Pobić czy pogryźć IP: *.tys6.1000lecie.pl 05.12.09, 15:14
                psy tak mają że gryzą tchórzliwe mendy
                • Gość: menda Re: Pobić czy pogryźć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 15:25
                  Czy człowiek który przeżył dwa lata w obozie koncentracyjnym Oświęcim i był
                  pogryziony wielokrotnie przez esesmańskiego dobermana jest tchórzliwą mendą?
                  Czy on już nie ma prawa bać się choćby małego pieska?
                  Niestety Stalin później wymordował zdecydowanie większą inteligencje i porodziły
                  się takie pokraki z mezaliansu jak ty.
                  • Gość: fobia polska Re: Pobić czy pogryźć IP: *.c201.msk.pl 05.12.09, 15:37
                    No to mamy powody urojeń i fobii. Ale forum cię z tych stanów nie wyleczy. Jedynie dobry szpital psychiatryczny. Tam nie ma Stalina, pokrak, psów i esesmanów. Nie zwlekaj - sanitariusze z kaftanem już na ciebie czekają.
                    • Gość: ciak Re: Pobić czy pogryźć IP: *.mtvk.pl 05.12.09, 15:55
                      Ech....
                      Nie ma się co gardłować.Niestety do internetu mają dostęp także psychole
                      ,gó...arze,dresy i inni zdemoralizowani-oni nie rozumieją problemu.
                      Dla psychola jesteś psycholem, nie znają pojęcia prawa że każdy pies musi być na
                      smyczy i w kagańcu!!!
    • scher1 Re: Psy i właściciele bez kagańca ...! 05.12.09, 15:57
      Mówicie kumie, ze pies pogryzł was w jaja? ... a wicie, mnie też pogryzł
      bestia, koło kiosku Ruchu ,na Stawowej. Ot,wciórności !
      • Gość: W mundurze Do Zuzanna, Ciaki ,Menda-gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 17:13
        Nie rozmawiajcie z popaprańcami!Ustawa jest przepisy też ale nie ma kto ich
        respektować...
        Widać jakie w naszym kraju jest poszanowanie życia ludzkiego.Na trawnik dziecka
        nie wpuścisz by się pobawiło bo albo w "COŚ" wejdzie albo go jakiś piesek
        chapnie lub poliże( w najlepszym wypadku).
        Po centrum miasta paradują debile z psami bez kagańca a straż miejska ma to w
        dupie.Jasne bardziej opłacalne są blokady zakładane na koła...Policja?Wezwałem
        kiedyś Policje do jednego k.t.sa ,który pod przychodnią stał z wielką mieszanką
        rottweilera z jakąś inną zarazą.Czekałem na resztę rodziny z 20min. ale jakoś
        się nie zjawili a menel dalej straszył ludzi...
        To chory kraj i tyle!
        pozdrowienia dla normalnych!

p.s.!1szt.Gazu pieprzowego poj.63ml. starcza spokojnie na 2 debili/debilki i ich
        psy;-) Gaz żelowy bez zezwolenia można kupić na allegro czy w sklepach militarnych.

• Gość: fobia pospolita Re: Do psiofobów IP: *.c201.msk.pl 05.12.09, 18:14
          A wiesz, że konie też gryzą i na dodatek kopią? I co? I chodzą bez kagańców. A wiesz, że młodociani wandale dewastują elewacje, przystanki, etc i chodzą bez smyczy a za ich wyczyny płacą wszyscy. A wiesz, że psychole wsiadają za kierownice samochodów, jeżdżą po drogach publicznych i powodują wypadki, niejednokrotnie śmiertelne. Jeśli właściciel stał z psami na smyczy to znaczy, że był właścicielem a właściciela zawsze można pociągnąć do odpowiedzialności karnej bądź cywilnej, jeśli jego podopieczny kogoś zaatakuje. Psy które nie prowadzą właścicieli na smyczy niech sobie odławiają hycle.
          • Gość: ciak Re: Do psiofobów IP: *.mtvk.pl 05.12.09, 18:57
            No i teraz czy chcesz czy nie, musisz polemizować z gó...arzem.Koni nie prowadza
            się zazwyczaj po chodnikach.Wandale chodzą bez smyczy bo na to niestety nie
            pozwala prawo.Psychole za kierownicą są wyłapywani szybciej drogą naturalnej
            eliminacji (niestety tak jak w wypadku osób które natykają się na mendowatych
            właścicieli psów, tak też niewinni ludzie są poszkodowani w tego typu
            wypadkach-najczęściej dresów w bmw.
            Na h... mi ścigać właściciela psa który mnie pogryzł-ja nie chce być w ogóle
            pogryziony,kumasz ?
            Ja się psów przeważnie nie boje -ja tu pisze w imieniu tych ludzi wobec których
            lekceważycie prawo,rozumiesz?
            Czy ty rozumiesz przygłupie że nie jest mowa o psach bezpańskich a o mendach
            które mają pieski?
            • Gość: ciaki Re: Do psiofobów IP: *.mtvk.pl 05.12.09, 19:01
              Tu się poprawie..
              Ostatnie zdanie powinno brzmieć :...mendach które mają pieski i prowadzają je
              bez smyczy?
              • z.u.z.a.pl Re: zuzanno wopik- mendo mundurowa :) 05.12.09, 19:47
                Nie znudziło ci się, idioto ,wypisywanie ciągle
                tych samych bzdur ?
                Nie powinieneś nigdy z tego czegoś co wieńczy twą szyję
                ściągac kagańca i zawsze na smyczy powinna prowadzic cię
                jakaś rozumna istota,bo szkodnik z ciebie i żadnego ratunku
                dla takiego barana, jak ty, niestety nie ma .
                Wymagasz odosobnienia ,stanowisz zagrożenie dla zdrowego
                na umyśle społeczeństwa :(
              • Gość: Daniel Do ciaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 22:02
                Jesteś WIELKI!Masz klasę!Tak 3mać!
                • z.u.z.a.pl Re: Do ciaki 05.12.09, 23:19
                  taaaaaaaaa,gdybyś się miał za co trzymac to OK :)
                  Ale niestety NIE MASZ :)))
            • Gość: fobia natrętna Re: Do psiofobów IP: *.c201.msk.pl 05.12.09, 19:43
              Hau, hau, hau. Wyszczekałeś się? To teraz idź na trawnik smarnij sobie kupę. I poproś panią żeby ci pod ogonem wytarła.
              • z.u.z.a.pl Re: Do psiofobów 05.12.09, 19:49
                No co Ty ,on nawet ogonka nie ma .. :)))
              • Gość: fobia konkretna Re: Dla ciaka IP: *.c201.msk.pl 05.12.09, 20:05
                W tej chwili w Polsce nie ma jednolitych przepisów nakazujących prowadzenia psa na smyczy i w kagańcu. Wszystkich właścicieli psów obowiązuje Ustawa o ochronie zwierząt i Kodeks Wykroczeń, niektórych dodatkowo przepisy miejscowe, a jeszcze innych wszystkie wymienione wcześniej, plus Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie wykazu ras uznawanych za agresywne. Jednak ani Ustawa ani Kodeks Wykroczeń [poza Art. 166, zakazującym puszczania psa luzem na terenach leśnych] nie precyzuje, w jakim stopniu musimy 'zabezpieczyć' swojego psa, kiedy chcemy udać się z nim na spacer. Wielu ras nie dotyczy czarna lista MSWiA, która zresztą poza suchą informacją dotyczącą ras uznawanych za agresywne nic nowego do polskiego prawodawstwa nie wnosi. Zacznijmy od najważniejszego, bo obowiązującego wszystkich, zapisu, czyli od Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt. Ponieważ przedstawicielom Policji lub Straży Miejskiej zdarza się powoływać na ten dokument i twierdzić, że precyzuje on jasno obowiązek prowadzenia psa na smyczy i w kagańcu przedstawimy dokładnie jego brzmienie w zakresie dotyczącym naszej sprawy. Art. 10. 1. Prowadzenie hodowli lub utrzymywanie psa rasy uznawanej za agresywną wymaga zezwolenia organu gminy właściwego ze względu na planowane miejsce prowadzenia hodowli lub utrzymywania psa, wydawanego na wniosek osoby zamierzającej prowadzić taką hodowlę lub utrzymywać takiego psa. 2. Zezwolenia, o którym mowa w ust. 1, nie wydaje się, a wydane cofa się, jeżeli pies będzie lub jest utrzymywany w warunkach i w sposób, które stanowią zagrożenie. 3. Minister właściwy do spraw administracji publicznej, po zasięgnięciu opinii Związku Kynologicznego w Polsce, ustala, w drodze rozporządzenia, wykaz ras psów uznawanych za agresywne, biorąc pod uwagę konieczność zapewnienia bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. oraz Art. 37 a. 1. Kto prowadzi hodowlę lub utrzymuje psa rasy uznawanej za agresywną bez wymaganego zezwolenia, podlega karze aresztu lub grzywny. 2. W razie ukarania za wykroczenie, o którym mowa w ust. 1, można orzec przepadek zwierzęcia. W tej chwili zapis ten jest nadal obowiązujący - jak długo, tego jednak nie wiadomo, ponieważ 21 kwietnia 2004 roku został przyjęty przez Radę Ministrów "Projekt ustawy o zmianie ustawy o ochronie zwierząt", lecz ustawy w tym brzmieniu, Prezydent nie podpisał. Wróciła więc ona znów do Sejmu. Nowelizacja ustawy z 12 sierpnia 1997 roku o ochronie zwierząt jest konieczna ze względu na zdarzające się przypadki pogryzień lub zagryzień ludzi przez psy. Chodzi o przyjęcie rozwiązań prawnych, które ograniczą takie zdarzenia. Obecnie przepisy ustawowe nie wymagają wyprowadzania psów na smyczy, jedynie art. 166 Kodeksu wykroczeń zakazuje puszczania psa luzem w lesie. Zaproponowano rozszerzenie obowiązku uzyskiwania zezwolenia na hodowlę lub utrzymywanie psów nie tylko rasy uznawanej za agresywną, ale również mieszańców tej rasy. Okazuje się bowiem, że równie agresywne mogą być psy należące do mieszańców, zwłaszcza mieszańców rasy agresywnej, w szczególności krzyżowanych specjalnie w celu uzyskania osobnika szczególnie niebezpiecznego dla otoczenia. Przewidziano obowiązek wyprowadzania psa na smyczy lub w kagańcu, a psa rasy uznawanej za agresywną lub mieszańca tej rasy - na smyczy i w kagańcu. Ograniczy to przypadki pogryzień, wynikających z niedostatecznej wyobraźni właścicieli psów, którzy wyprowadzają zwierzęta bez podstawowego zabezpieczenia. Chodzi o to, aby ochronić osoby postronne przed skutkami ewentualnego ataku ze strony zwierzęcia. Właściciele psów, którzy nie zastosują się do tego obowiązku będą karani grzywną. Obowiązek ten dotyczył będzie jedynie miejsc położonych na terenie miast. Konieczne będzie ogrodzenie nieruchomości gruntowej (lub jej części) i odpowiednie jej oznaczenie, jeżeli na jej terenie psy będą puszczone swobodnie. Za naruszenie tego nakazu przewidziano karę grzywny. Określono warunki, jakie musi spełniać osoba ubiegająca się o zezwolenie na hodowlę lub utrzymywanie psa rasy uznawanej za agresywną lub jej mieszańca. Osoba, która będzie chciała nabyć psa rasy uznawanej za agresywną lub mieszańca tej rasy, będzie musiała poddać się badaniom psychologicznym i przedstawić orzeczenie, wydane przez upoważnionego lekarza i psychologa. Chodzi o stwierdzenie, że nie ma takich cech osobowości, które wskazywałyby na możliwość niewłaściwego wychowania psa (chodzi o uczenie zwierzęcia zachowań agresywnych). Osoby ubiegające się o zezwolenie będą musiały przedstawić nienaganną opinię komendanta powiatowego (miejskiego) policji. Posiadacze psów rasy uznawanej za agresywną lub mieszańców tych ras będą musieli poddać psy szkoleniu na posłuszeństwo. Chodzi o zmniejszenie ryzyka wystąpienia niekontrolowanych, agresywnych zachowań u zwierząt. Szkolenia będą prowadzić m.in.: przedsiębiorcy, społeczne organizacje zrzeszające właścicieli psów. Na posiadaczy psów rasy uznawanej za agresywną lub mieszańców tej rasy nałożono obowiązek zawarcia umowy ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej za szkody wyrządzone przez psa. Wprowadzenie obowiązkowych ubezpieczeń ułatwi poszkodowanym uzyskiwanie stosownej rekompensaty w przypadku pogryzienia. Osobę sprawującą pieczę nad psem (wyjątkowo może to nie być posiadacz), zobowiązano do okazania dokumentu potwierdzającego zawarcie umowy ubezpieczenia - na żądanie policji, straży gminnej lub upoważnionego pracownika urzędu gminy. Wobec psów używanych do celów specjalnych nie będą stosowane przepisy dotyczące nadzoru nad psem, zezwoleń na posiadanie psów, szkoleń psów i obowiązku ubezpieczenia. Te zmiany powinny przyczynić się do zmniejszenia niebezpiecznych zdarzeń z udziałem psów. Jednak nie wyeliminują przypadków, w których pogryzienia są następstwem pozostawienia dzieci bez należytej opieki lub celowego drażnienia zwierząt. Zmiany dotyczyć będą nie tylko samej Ustawy o ochronie zwierząt - tekst jednolity - t.j. Dz. U. z 2003 r. Nr. 106, poz. 1002. , regulującej zasady wydawania zezwoleń na posiadanie i hodowlę psów z listy, ale również uzupełniającego ją wykazu ras psów uznanych za agresywne rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z 28.04.2003r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne (Dz.U z 2003r. Nr 77, poz. 687). Wykaz ras psów uznawanych za agresywne obejmuje następujące rasy psów: 1) amerykański pit bull terrier; 2) pies z Majorki (Perro de Presa Mallorquin); 3) buldog amerykański; 4) dog argentyński; 5) pies kanaryjski (Perro de Presa Canario); 6) tosa inu; 7) rottweiler; 8) akbash dog; 9) anatolian karabash; 10) moskiewski stróżujący; 11) owczarek kaukaski, dodano kolejnych 22: 1. amerykański staffordshire terrier 2. amerykański pit bull terrier 3. perro de presa mallorquin 4. buldog amerykański 5. bulterrier 6. bullmastiff 7. cane corso 8. dog argentyński 9. dog de Bordeaux 10. fila brasileiro 11. mastif 12. mastif angielski 13. mastif hiszpański 14. mastino napoletano 15. mastif pirenejski 16. mastif tybetanski 17. perro de presa canario 18. tosa inu 19. beauceron 20. bouvier des Flandres 21. czarny terier 22. doberman 23. dog niemiecki 24. owczarek niemiecki 25. rottweiler 26. sznaucer olbrzym 27. akbasz dog 28. anatolian karabash 29. moskiewski stróżujący 30. owczarek kaukaski 31. owczarek południoworosyjski 32. owczarek środkowoazjatycki 33. hovawart Mamy więc Ustawę i Rozporządzenie oraz nowy projekt Ustawy i nową, rozszerzoną listę ras. Pamiętajmy o naszym haśle przewodnim "Ignorantia iuris nocet - nieznajomość prawa szkodzi" i przygotujmy się psychicznie do wejścia nowych przepisów w życie, ponieważ zastosowanie się do nich wymagać będzie nieprzebranych pokładów cierpliwości, dobrej woli i pozytywnego nastawienia do rzeczywistości. Krótko mówiąc, utrudni nam życie dość poważnie. Wróćmy jednak do przepisów obowiązujących w dniu dzisiejszym. Na chwilę obecną najważniejszymi regulacjami, które dotyczą każdego właściciela psa jest Kodeks Wykroczeń i wynikające z zapisów w art. 77 KW precyzyjne przepisy prawa mie
                • Gość: Daniel do:fobia konkretna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 22:04
                  ?Nie umiesz pisać własnymi słowami?
                  Mamusia dupke podciera?
                  Jak cie jakiś zaszczaniec pogryzie to właścicielowi też ten tekst zacytujesz?
                  • Gość: psychoza ukierunko Re: do:Daniel IP: *.c201.msk.pl 05.12.09, 22:13
                    Dla tępaków takich jak ty trzeba czasem zacytować fachowców.
                  • z.u.z.a.pl Re: do:fobia konkretna 05.12.09, 23:17
                    Gość portalu: Daniel napisał(a):

> ?Nie umiesz pisać własnymi słowami?
                    > Mamusia dupke podciera?
                    > Jak cie jakiś zaszczaniec pogryzie to właścicielowi też ten tekst
                    zacytujesz?

rozmnażasz się przez pączkowanie nieszczęśniku :(((
                    teraz biedne niebożę robi za daniela :)
                    • Gość: zzuzanna Re: do:fobia konkretna,psychoza ukierunko,z.u.z.a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 14:26
                      Jesteście wszyscy opóźnieni umysłowo...
                      Żal mi was...
                      • Gość: fobia w fobii Re: do:fobia konkretna,psychoza ukierunko,z.u.z. IP: *.c201.msk.pl 06.12.09, 16:39
                        A mnie ciebie. Pewnie żaden czworonóg nie miał na ciebie chęci i teraz się mścisz.
                    • Gość: friend Re: podaj łapę IP: *.chello.pl 06.12.09, 17:53
                      Na ANNIMAL PLANET o 23ej oglądajcie INTERWENCJE dotyczące okrucieństw
                      jakie spotykają psy od ludzi 'ważniejszych od psa'

Wielu 'ważniejszym' nie udaje się ujść sprawiedliwości.

spójrz w oczy psa

polecam podobne filmy .
                      Każdy kto miał (ma) psa zasługuje na sympatię i szacunek.
                      Nie każdy daje sobie radę z obowiązkami dlatego schroniska są pełne

tu jestem

zmierz się z problemem i dopiero wyrażaj swoją opinię panciu z
                      neoplusa

• Gość: ciaki Re: do:fobia konkretna IP: *.mtvk.pl 06.12.09, 17:53
                    Daniel i inni mających szacunek do drugiego człowieka, przejmijcie pałeczkę bo
                    ja się w pedagogice chyba nie sprawdzam.
                    Bywam czasami w Norwegii,zauważyłem tam że jeśli idzie właściciel z psem i jego
                    pies ma akurat fizjologiczną potrzebę a nie ma w poblizu kosza na śmieci,Norweg
                    zwija gó... w najczęściej jaskrawą folię czy inny papier i zostawia przy
                    krawędzi chodnika-z takimi sytuacjami spotykałem się przeważnie w
                    lesie-parku,później służby sprzątające w określonym grafiku odwiedzają alejki w
                    posukiwaniu nieczystości i je zabierają.
                    Tyle co z tego kraju przyleciałem w zeszłoroczną zimę idę sobie na parking do
                    samochodu przy Pyrzowickim Porcie Lotniczym,patrzę a tam baba stoi z psem na
                    czymś co wiosną jest pięknym trawnikiem a jej pies rżnie taka kupę żeby można
                    było obciepać cały samolot.Na moje moją grzeczna uwagę po odejściu właścicielki
                    od gó...anego miejsca że to nie uchodzi w takim miejscu gdzie krzyżują się drogi
                    wielu odwiedzających z państw wysoko cywilizowanych,odwróciła się ostentacyjnie
                    i odeszła.
                    W całej tej sytuacji chciałem dostrzec jakieś pozytywne okoliczności i
                    znalazłem-dobrze że nie dostałem wpie...za ten niewyparzony pysk.
                    • Gość: friend Re: do:podaj łapę IP: *.chello.pl 06.12.09, 18:31
                      nie od razu Kraków zbudowano...

już wielu sprząta i czas najwyższy na uregulowanie przepisów i
                      egzekwowanie czystości.
                      Większość psiarczyków to wspaniali ludzie -tylko jescze nie czują
                      problemu.

(Daniel nie ma szacunku do nikogo. Poczytaj jego posty.
                      prawie wszystkie z ADHD i neoplusa
                      Powinien zmienić FORUM na wp tam będzie jego eldorado
                      • Gość: ciaki Re: do:podaj łapę IP: *.mtvk.pl 06.12.09, 18:47
                        > już wielu sprząta i czas najwyższy na uregulowanie przepisów i
                        > egzekwowanie czystości.
                        > Większość psiarczyków to wspaniali ludzie -tylko jescze nie czują
                        > problemu.

Zgadzam się całkowicie !
                        Wyjątkowo obiektywna odpowiedź.
                    • Gość: fobia taka sobie Re: do:ciaki IP: *.c201.msk.pl 06.12.09, 18:57
                      Jednej rzeczy nie rozumiem? Co robią gminy z podatkami od psów? Poza umieszczaniem tabliczek dot. zakazu wyprowadzania psów nie widziałem nigdzie miejsca przygotowanego przez gminę, gdzie wolno prowadzać psy na spacer. I niech nikt nie podnosi larum, że ludzie nie płacą podatków za psy. Za wywożenie śmieci lądujących w lesie też nie płacą przy czym biodegradacja gów.. trwa parę dni (przy dodatniej temperaturze powietrza) a biodegradacja plastiku 1000-1200 lat.
    • Gość: lofi Re: Psy bez kagańca Katowice,Tychy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.09, 18:43
      czemu akurat tychy?
      • otojatu Do :ciaki 06.12.09, 21:15
        Wiesz ja nie rozumiem w ogóle ludzi ,którzy się tu wypowiadają przeciwko
        autorowi/autorce wątku.
        Zwierzęta szanują bardziej od ludzi a to nie jest normalne.
        Dziś w wiadomościach było mówione o tym ,ze pijany kierowca (2promile) potrącił
        4samochody jadąc pod prąd a do czwartego dobił.
        Nie trafił nawet do aresztu.
        W/g mnie było to 4krotne usiłowanie morderstwa i powinien siedzieć w więzieniu
        ale w/g zuzy i kliki pewnie nie zrobił gość nic złego.
        To nie jest pierwszy przypadek gdy bandytę wypuszcza się na wolność.
        Pewnie z resztą był to jakiś polityk lub jego rodzina.

Z psami bez kagańca i ich właścicielami jest podobnie.Żadnych kar nawet jak już
        dojdzie do najgorszego czyli do pogryzienia.
        Jak ktoś w takim kraju ma być podporządkowany prawu?

Ludzie obudźcie się!Tak jak pisał CIAKI nie mamy się bać chodząc po
        chodnikach.Nie mamy się bać o swoje rodziny, dzieci i innych.

Jeśli macie za grosz zdrowego rozsądku wyprowadzajcie psy na smyczy i w kagańcach.

• Gość: sula Re: Do :ciaki IP: 77.255.92.* 28.01.10, 19:43
          nie Ty będziesz decydował co jest normalne. Znam wielu ludzi, którzy bardziej
          wolą zwierzęta i ja się też do nich zaliczam.
          W pozostałych kwestiach się zgadzam - zarówno pijani kierowcy jak i ludzie,
          którzy nie panują nad swoimi psami powinni ponosić surowe konsekwencje. Niestety
          ponoszą je tylko ofiary wypadków i psy, które same w sobie nie są niczemu winne:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka