Dodaj do ulubionych

Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlowego?

IP: *.rev.numericable.fr 12.02.10, 15:29
Wspaniale! Potem na lamach tej samej gaziety dziwicie sie, ze
centra slaskich miast sa obumarle. Jak glupim trzeba byc, zeby
wybrac sie na randke do supermarketu?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Hannes To samo chciałem zauważyć IP: 213.17.164.* 12.02.10, 15:45
      Poza tym, szanowna Gazeto zatrudniająca chyba gimnazjalistów w
      charakterze korekty, napoje się WARZY a nie WAŻY! Bo to nie idzie o
      określanie ciężaru tylko i ich gotowanie (przygotowywanie), a to
      warzenie nie pochodzi od wagi...
      • Gość: gosc motłoch IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.10, 16:57
        "... kto się tam pokazuje, tego ja nie szanuję.."
        • Gość: . Re: motłoch IP: *.cable.smsnet.pl 12.02.10, 21:40
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> "... kto się tam pokazuje, tego ja nie szanuję.."

Mam takie kazikowe zdanie o uczestnikach tańców wygibańców. Reklamy wybaczę, ale
          udziału w szmirze i chałturze nigdy.
    • firiduri Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlowego? 12.02.10, 17:46
      Używanie nazwy „Galeria handlowa” ma oczywiście podnieść prestiż tego miejsca, które w końcu jest zwykłym sklepem. Wszelkie imprezy tam organizowane mają za zadanie wycisnąć maksymalnie portfele przybyłych. Ta pazerność w handlu jest zjawiskiem poniekąd normalnym. Dzisiejsi spece od sprzedaży mają solidne przygotowanie w wyszukiwaniu słabych punktów u potencjalnych nabywców. Jednak odnoszę wrażenie, że nie muszą się specjalnie wysilać bo liczba osobników o spranych mózgach jest wystarczająco duża. W supermarketach nie brakuje chętnych na takie imprezy jak śluby lub urodziny, Powstała już „nowa tradycja” spędzania właśnie tam wolnego czasu. Przy czym większość ma przekonanie, że przebywa w miejscu szczególnym, czyli w galerii. Prawdopodobnie też nie mają porównania, bo nigdy w innych galeriach nie bywali, a zjawiska z pogranicza kultury ewentualnie znają tylko z odsłuchu w komórce. Zadziwiająca jest bezkrytyczna łatwość małpowania obcych wzorów. Ni z tego, ni z owego w obłędzie i paranoi obchodzi się Walentynki lub lata z dynią na głowie w przekonaniu, że w ten sposób jest się w Europie.
      • Gość: karol Re: Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlo IP: *.superkabel.de 12.02.10, 21:35
        Obce w wzorce? Z Europy? W Europie (tej cywilizowanej części) w niedzielę centra
        handlowe są w większości zamknięte więc nijak nie mogli zaczerpnąć stamtąd
        wzorców. Spędzanie wolnego czasu w centrach handlowych to zajęcie dla
        finansowych i intelektualnych biedaków ze Wschodniej Europy, Rosji, Chin itp.
        Biedoty nie stać na wyjazd poza miasto albo pójście do teatru, a jak stać to nie
        ma czasu albo ochoty, bo w pracy musi tyrać 2x dłużej i 2x szybciej niż
        statyczny mieszkaniec cywilizowanego świata. A jak już ma trochę czasu i
        pieniędzy, to jest tak zdumiona, że nie wie co z tym zrobić i wybiera pójście do
        sklepu
        • Gość: . Re: Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlo IP: *.cable.smsnet.pl 12.02.10, 21:44
          Racja, komersze ulega zwykły gmin jam też żaden szlachciura, ale centra
          handlowe godzą w moją inteligencję, tak samo jak artykuły sponsorowane. Nie
          dziwi mnie, że autor nazwiska swego nie szarga kryjąc się za inicjałami:))
    • Gość: miko1aj Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlowego? IP: 217.168.136.* 12.02.10, 18:09
      A czy można zwiększyć ilość tych bonów do np 3000 zł jak wezmą też ślub
      od razu? Albo choć bzykną się na oczach publiczności. A tak serio to
      jest tak żałosne - że nie mam słów fast dating za bona towarowego przy
      akompaniamencie Plastkiowej Paulli. Dobrze że w święto zmarłych centra
      są zamknięte bo aż strach pomyśleć jaki event wymyśliłoby SCC
    • Gość: 1h Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlowego? IP: *.wifi-networks.pl 12.02.10, 18:27
      Paułła będzie śpiewać :)
    • feurig59 Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlowego? 12.02.10, 22:49
      Wyborczej już dziękujemy,a myślałem, że pranie mózgów to tylko
      tabloidy... Co za shit :(
      • Gość: . Re: Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlo IP: *.cable.smsnet.pl 12.02.10, 23:08
        GW w pogoni za klientem od dawna ostro równa w dół, ta tendencja nie tylko ją
        dotyka.
        • Gość: miko1aj Re: Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlo IP: *.173.12.149.tesatnet.pl 13.02.10, 01:29
          To nie jest pogoń za klientem - bardziej robienie loda zleceniodawcy
          • Gość: dffg Re: Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlo IP: *.pl 13.02.10, 02:22
            a ten kto zleca artykuly to kto jak nie klient? tyle ze jeden i wiekszy, bo
            klientami procz czytelnikow sa wlasnie firmy niestety. odkad kazda gazeta ma
            swoja strone musi jakos zarabiac jesli papierowa wersja nie idzie. nie wszyscy
            umieja blokowac reklamy i nie wszyscy wiedza ktore artykuliki sa oplacone. rynek
    • Gość: bastian Nie ma to jak lansik w galerii IP: 93.175.68.* 13.02.10, 09:09
      Nie ma to jak lansik w galerii. Potem hamburger w McDonalds.
      Poszwendac sie tu i tam , przymierzyc jakiś drogi ciuszek ,
      poplotkowac , coś obejrzec podotykac. Luksus za szklaną witryną .
      Niby blisko a tak daleko. Rozrywka dla pospólstwa. W tej namiastce
      luksusu możesz zapomniec o swym otoczeniu : syfie , dziadostwie ,
      dziurawych drogach , zaszczanych i zasranych chodnikach.
      Wszechobecnym polskim brudzie i burdelu.
    • Gość: barteczek Re: Gdzie w Walentynki? Może do... centrum handlo IP: 109.243.138.* 13.02.10, 13:20
      dokładnie, a potem redaktorzy gw będą płakać, jak to jest, że centrum katowic
      jest puste w walentynkowe południe... a może by tak napisać, że można pójśc na
      romantyczną kolację, kawę, spacer? żenada.
    • Gość: Angel najlepiej do Spodka na Musical Metro IP: *.chello.pl 14.02.10, 17:14
      tylko niestety dopiero 22 kwietnia bedzie :(

www.metro.wspodku.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka