Dodaj do ulubionych

To nie była zbrodnia na tle rasistowskim

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 23:45
Nie rozumię dlaczego "Gazeta" stawia ofiarę w jak najgorszym świetle! W
artukule wspomniano az dwa razy, że Omar miał 1,5 promila; czy to jest takie
ważne? A może warto by było się zastanowić co zrobiła ochrona klubu? Wiele
osób zadaje pytanie ,dlaczego ochrona nie zareagowała?Powinniście przeprosić
i "zacząć pisać".
Obserwuj wątek
    • Gość: Powerek Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.energopomiar.com.pl 03.03.04, 08:28
      Każde morderstwo jest godne potępienia. Ten mięśniak, który zabił na pewno miał
      na pewno był dodatkowo pobudzony tym, że Omar miał inny kolor skóry. U takich
      mięśniaków i tępaków każda odmienność powoduje dodatkową agresję (kolor skóry,
      inny ubiór, ale także kibicowanie innemu klubowi, itp.) więc może i częściowo
      podłoże mordu było rasistowskie.
      Natomiast co do alkoholu muzułman obowiązuja całkowity zakaz spożywania
      alkoholu. W niektórych krajach muzułmańskich za posiadanie alkoholu można
      dostać dożywocie. No ale w Polsce Allah nie widzi........
    • Gość: Olek Przeczytaj koniecznie IP: 217.97.169.* 03.03.04, 08:53
      Ja chciabym się dowiedzieć dlaczego studenci amerykańscy mają się za wzorowych
      muzłumanów skoro "zamawiają najlepsze drinki" i Omar miał w moczu 1,5 promila
      skoro religia muzlumańska ZABRANIA SPOŻYWANIA ALKOCHOLU.Chciałbym wiedzieć jaka
      jest kara wyznaczana za ujęcie zabójcy Polaka,nawet wielokrotnego bo 15 tysięcy
      to daje się karę chyba tylko za ujęcie jakichś mafiosów.Nigdy nie słyszałem
      żeby policja wyznaczyła taką karę za pobicie ze skutkiem śmiertelnym.Chciałbym
      się dowiedzieć dlaczego 2 Amerykanów zaatakowało jednego Polaka(z tego co wiem
      z relacji w mediach jeden Polak pchnął nożem jednego murzyna w serce a drugiego
      zranił).Na koniec dodam iż amerykańscy studenci z akademików w Katowicach nie
      są wcale potulnymi barankami.Wywolują awantury czego dowodem jest
      udokumentowany przypadek ataku na Polaka któremu jeden z czarnoskórej grupy
      studentów rozbił okulary i załamał nos za to że nie chciał mu ustąpić miejsca
      przy barowym stoliku.Jak długo będzie się uznawać wszystkie nawet posopolite
      mordy,bójki czy też odruchy oporu zwykłych ludzi za "zbrodnie na tle
      rasistowskim'???
      • Gość: Bogda Re: Przeczytaj koniecznie IP: *.adsl.proxad.net 04.03.04, 21:50
        Tak panie olku calkiem sie z tym zgadzam , to normalna paranoja . Ludzie
        zobaczcie jakie gowno robia muzulmanie na swiecie !!!! Sa wiekszymi rasistami
        niz my.Siegnijmy troszke do ich religii , to czysta paranoja barbarzynska
        Mahomet byl zwyklym politykiem , a nie jakims wyslannikiem Allaha.Zjednal sobie
        lud , bo akuratnie byla taka sytuacja gospodarcza ze ta ciemnota szla za nim na
        oslep.Ludzie zobaczcie o co oni manifestuja we Francji , o zgode na ich
        pieprzone chustki na glowach , przeciez to jest ciemnota i to prawdziwe
        zagrozenie dla calego swiata.Przeciez w ich zwyczajach poderznac komus gardlo
        nie jest niczym nadzwyczajnym , bedac w Polsce tez bronilam wszystkich ras , a
        dzisiaj wam powiem ; jednego araba mniej , swiat sie nie zawali.
        • Gość: settembrini Re: Przeczytaj koniecznie IP: *.swic.dialup.inetia.pl 04.03.04, 22:25
          czytam te wasze posty i sie lapie za glowe, co za paranoja. olek, przeczytaj
          swoj tekst i pomysl... chyba nie znasz slowa kara (raczej chodzi ci o nagrode?)
          nie bede sie czepial, ale to juz rzuca na ciebie pewien cien... poza tym nie
          rozumiem, co ma wspolnego fakt jego pochodzenia i byc moze wiary (bo jakiego
          wyznania byl nie wiemy, moze byl po prostu agnostykiem). w polsce mamy na
          szczescie wolnosc sumienia. bogna, piszesz spod IP amerykanskiego... widac
          jestes zdrowo sfrustrowana. nie laczcie zadnych nieistotnych w tej sprawie
          kwestii miedzynarodowego terroryzmu etc. szanuje twoje zdanie o mahomecie, ale
          chyba niewiele mialas kontaktu z jego filozofia... nie utozsamiaj jego nauk z
          krzykami radykalnych muzulmanow, to chore.
          pzdr
      • Gość: kim UWAGA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 18:04
        Odpowiem ci baranie na twoje pytania!owszem ich religia zabrania picia alkoholu
        ale to ich sprawa czy go pija czy nie.w religii katolickiej-85% Polakow to
        katolicy-nie wolno uprawiac seksu przed ślubem,70% to robi i nie ma jakiegoś
        potępienia.poza tym 1,5 promila w moczu to około 0,5 promila we krwi,czyli
        praktycznie nic.nagroda wynosi tyle ponieważ klub przeznaczył 10tys. a policja
        tylko 5tys.w koncu klub poczuwa sie do jakiejs odpowiedzialnosci.jest wiele
        spraw w których kara wynosi dużo wiecej i wyobraż sobie ze za Polakow!poza tym
        nie bylo to pobicie ze skutkiem śmiertelnym-ten człowiek wszedł tam z nożem
        wielkosci kuchennego,to chyba miał jakies zamiary!nie poszlo wcale o zadna
        dziewczyne-Amerykanin bronil tylko swojego kolegi. ja na koniec dodam ze
        wszelkie konflikty z udzialem obcokrajowców w 90%prowokowane są przez
        Pokaków.Wierz mi ze mam znacznie lepsze informacje.
    • Gość: obyw. Re: Widzę ten popłoch na komendzie.... IP: *.crowley.pl 03.03.04, 08:54
      ......czyli zderzenie amerykańskiej rzeczywistości z polską. Kawał
      miesiąca !!!!!
    • Gość: .max..pejn.. Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 10:10
      szkoda, ze zginal czlowiek, ale czy amerykance to ludzie?
      • Gość: harc mistrz Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: 62.233.241.* 03.03.04, 10:28
        Za dużo w tym wszystkim jest histerii, egzaltacji i emocji.
        Takie sprawy zdarzały się na rozmaitych zabawach ludowych, zdarzają się i na
        współczesnych dyskotekach. I będa się zdarzać...
        W czasie bójki pod wpływem alkoholu, doszło do zabójstwa. Policja i prokuratura
        prowadzi dochodzenie i jak zostanie ujęty sprawca tej zbrodni - to trafi za
        kratki i będzie osądzony. To tyle.
        I czym się tu podniecać... i wyciągać zbyt daleko idące wnioski!?
        • Gość: Gazeta Wyborowa Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 11:52
          Są aroganccy, więc kup sobie nóż !
          • Gość: Światowiec Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 11:53
            Katowice są cywilizowanym miastem, a noże mamy bardzo ostre.
            • Gość: Światowiec Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 11:56
              U nas cywilizacja kwitnie. Zapraszamy do nas !

katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/344150.html
    • Gość: mimi Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 12:52
      I po co ta cała dysputa na temat tego czy pił alkohol czy nie pił alkoholu... Księża przykładowo twierdzą, że żyją w celibacie, abstynecji wszelkiego rodzaju, a czy żyją..? Odpowiedź nasuwa się sama. Fakt, koledzy i współtowarzysze zamordowanego może i zachowują się na imprezach zbyt nonszalancko, czują się zbyt pewni siebie, może i są zbyt natarczywi i bezpośredni, może i mają na tyle pieniędzy by bujać sie na poziomie "śmietanki" katowickiego półświatka...ale czy to jest powód by wbijać komuś nóż między żebra??? Jeśli zachowują sie w klubie nie tak jak trzeba to do cholery jasnej od czego jest ochrona? Od tego by prężyć nakoksowane muskuły? Od tego by ślinić się do co bardziej skompo ubranych lasek? Nic nie usprawiedliwia takiego czynu, aż trudno mi sobie wyobrazić jak skrzywioną trzeba mieć psychikę by zabić drugiego człowieka ot tak po prostu, bez powodu. A że są tacy ludzie wiadomo nie od dzisiaj. Przykład? Widział ktoś kiedyś jak "pan" szerokiej postury wbija pięść wprost w żołądek kobiety? I to tylko dlatego że przypadkowo szturchnęła go kilkakrotnie łokciem podczas zabawy? Nie? A ja miałam przyjemność poczuć tą pięść właśnie w moim brzuchu. Kolega przesympatyczny nawet nie spojrzał kogo leje, po prostu się odwrócił i przygrzmocił mi z całym impetem. A dlaczego właśnie ta sprawa została nagłośniona, sprawa Omara? Bo zginął w Polsce ktoś kto tu przyjechał na studia, ktoś z innego kraju i nie ma znaczenia czy był to muzułmanin, buddysta czy ateista. Nie ważne czy był biały, czarny, zółty czy nawet zielony. Przypuszczam, że gdyby nie był on arabskiego pochodzenia wszyscy na tych chrzanionych postach bili by się w pierś jak im wstyd, jak im źle, jaką wielką pokutę za to chcą przejść. A tak każdy szuka jakiegoś kruczka, że pił alkohol a nie powinien, że podrywał polskie dziewczyny a nie powinien, że to i tamto a przecież nie wolno mu było. Bzdura. Czy to takie w tej chwili istotne? Nawet gdyby za przeproszeniem stanął na środku parietu i puścił pawia na buty innego gościa nikt, powtarzam nikt nie ma prawa zabić go za to. A agresja wśród Polaków jest ogromna....oj przeogromna.
      • Gość: Swiatowiec Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 13:02
        Popieram w całej rozciągłości.
    • Gość: zbulwersowana Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:56
      Działalność gazety to nic innego jak nagonka na tragicznie zmarłego Omara jego
      przyjaciól jak i rodzinę !!!! Dziennikarze gazety za wszelką cenę usiłują
      doszukać się w tej całej tragedii nie wiadomo jakiej sensacji... no cóż
      działanie godne brukowca, nic tylko pogratulować!!
      Poza tym może ktoś się zastanowi ile promili miał zabójca Omara w chwili tego
      zdarzenia zamisat stawiać non stop w złym świetle tragicznie zmarłego
      amerykańskiego studenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mj Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: 193.91.97.* 03.03.04, 17:03
      Po prostu nie moge czytac tych bzdur, ktore wypisujecie w tej szmatlawej
      gazecie!
      Znalam Omara i jego najblizszych przyjaciol. Nigdy nie zachowali sie w klubach
      arogancko, nie podrywali panienek, nie "kozaczyli"!!!!
      W Katowicach jest spora grupa "kolorowych" studentow, niektorzy z nich jawnie
      prowokuja swoim zachowaniem, ale nie wszyscy!
      Niejednokrotnie zmienialismy z Omarem klub, z powodu glupich zaczepek,bo on nie
      mial najmniejszego zamiaru dac sie sprowokowac, nie tolerowal przemocy! Mowil,
      sorry, nie chce klopotow i wychodzilismy!
      Omar byl najlepsza osoba jaka znalam i mam nadzieje, ze ten szaleniec, ktory go
      zamordowal nigdy nie wyjdzie z wiezienia! Nienawidze tego idioty, bo przez
      niego stracilam kogos, kogo kochalam, zreszta
      • Gość: wsciekly :( Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 03.03.04, 19:13
        ... i wlasnie dlatego jestem za kara smierci dla debili zabijajacych "z
        usmiechem na ustach"!!
        jak to mozliwe ze jakis debil zabija czlowieka pod klubem i nikt nic nie
        widzial !!
        jak go znajda to dla przykladu powinni go publicznie na rynku powiesic !!
        smierc za smierc !!
    • Gość: mj Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: 193.91.97.* 03.03.04, 17:10
      cd.
      Zreszta wszyscy, ktorzy go znali, kochali go! Omar nie skrzwywdzilby nawet
      muchy!
      Mam nadzieje, ze autor tego klamliwego artykulu zostanie pociagniety do
      odpowiedzialnosci za znieslawianie osoby, ktora nie moze sie juz obronic!
      Ja niestety wracam do Polski dopiero za 3 miesiace, ale mam nadzieje, ze jego
      najblizsi dopilnuja tego!! To bardzo smutne, ze tak traktuje sie osoby, ktore
      juz nie moga sie bronic, w naszym "wspanialym" i "cywilizowanym" kraju! Jestes
      podly, panie "autorze"
    • Gość: znawca znawca realiów IP: 81.219.117.* 03.03.04, 19:30
      Jestem już weteranem odwiedzania katowickich (i śląskich) dyskotek i nie miałem
      nigdy okazji spotkania Omara. Jednak paru moich kumpli go widziało i z tego co
      mi opowiadali to nasuwa mi się jedno pytanie: jak ten koleś tak długo nie
      dostał żadnego wpier...? Tak jak mówie - znam realia dyskotek, a ten koleś (nie
      wiem czy wiecie) chodził na imprezy w... turbanie i bujał się na całego (mówie
      tylko o nim, ale robili to też jego koleszkowie), więc dziwie się że żaden
      żulas mu wcześniej nic nie zrobił.
      A druga ciekawa rzecz - koleś dostał kose w serce, potem wyszedł przed knajpe
      i, podobno, chciał się bić! A że mu krew leci, to mu jego znajomkowie
      powiedzieli! To ja się pytam: jak bardzo ten kolo był wstawiony i czym się
      dodatkowo naćpał, że nawet nie poczuł???
      • Gość: xxx Re: znawca realiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:23
        jesteś żalosny panie znawco realiow!! ty nawet nie wiesz o kogo chodzi!! i
        skończ pisać bzdury, że Omar chodzil na imprezy w turbanie na glowie bo
        kompletne bzdury zapodajesz tutaj!! wlasnie potwierdzasz jakim znawcą jesteś
        dyskotek i jak kumasz ludzi którzy w nich bywają!! jak nie wiesz o kogo chodzi
        to nie pisz i najlepiej wogóle sie nie wypowiadaj NA TEMAT KOGOŚ KOGO NIE
        ZNAŁEŚ !!!!
        • Gość: znawca Re: znawca realiów IP: *.crowley.pl 03.03.04, 23:21
          Kumpel widział tego gościa albo któregoś z jego kolegów na własne oczy w WW jak
          tańczył turbanie. Poza tym, to allach go nagrodził za nie spożywanie alkoholu :D
          • Gość: nieznający się Re: znawca realiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:23
            Stary coś ci się podupcyło, muzułmanie nie chodzą w turbanach.
          • Gość: mj Re: znawca realiów IP: 193.91.97.* 04.03.04, 11:26
            Jestes naprawde idiota koles! Omar nigdy nie nosil turbanu!! Co z tego, ze
            rozmawial z ktoryms z kolegow-Arabow? Uwazasz, ze nalezy im sie bo wygladaja
            inaczej, bo smia nosic turban w Polsce?
            Gdybys mial chociaz troche rozumu, probowalbys najpierw poznac ich kulture i
            religie, bo tylko idiota opowiada o czyms, o czym nie ma zielonego pojecia!!!
            Wierz mi, ze ich poglady i podejscie do zycia sa duzo lepsze od naszego,
            europejskiego, ktore przeciez jest "takie wspaniale i cywilizowane".
            Nie twierdze, ze rozumiem np Ramadan (miesiac niejedzenia,niepicia dopoki jest
            widno), ale maja odpowiednie podejscie i szacunek do wielu waznych spraw,
            kretynie!
            Picie alkoholu nie jest im zabronione (tylko w czasie ramadanu i tego
            przestrzegaja!!!!), nie wolno im sie tylko upijac!
            Nie pisz wiecej nic, bo nie masz pojecia, o kogo chodzi, i nie wiesz nic o ich
            kulturze!!!POczytaj najpierw cos!!!
            • Gość: znawca Re: znawca realiów IP: 81.219.117.* 04.03.04, 18:27
              No dobra, wycofuję się z tego turbanu - znałeś go więc wiesz lepiej. Ja tylko
              słyszałem o gościu w turbanie i kompel skojarzył go z tym homarem. Ale OK. Na
              szczęscie pisałem wszystko ze słowem "podobno".
      • Gość: wkurzylam sie RE: znawca realiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 13:38
        nie wiem skad masz takie fajne wiadomosci..ale wiem jedno...daleko nie
        zajdziesz z takim podejsciem do zycia czlowieka...nawet gdyby nosil turban na
        glowie nikt nie mial prawa go zaczepiac...NIE NOSIŁ TURBANU wiem bo go
        znalam...ludzie jacy wy jestescie zaszufladkowani...jak ktos jest inny to jest
        zly ? byles tam ? znales go ? skad wiedsz jaki byl ? jak sie zachowywal ?
        prawda jest taka ze sam jeste Żulem...i szkoda ze nikt tobie wczesniej nie
        wpieprzyl skoro tak do tej sprawy podchodzisz...skoro tak myslisz to jak mozesz
        uwazac sie za czlowieka ? jest w Tobie troche odrobina tolerancji ? obudz
        sie...bo jestes kolejnym trybkiem machiny zwanej zyciem w ktorej nie potrafisz
        sie pozbierac..is usprawiedliwiasz sie przed samym soba...obrazajac przy tym
        innych....JEGO JUZ NIE MA....a tym asz jeszcze czelnosc go obrazac ! takich
        ludzi jak ty powinno sie trzymac w klatkach...zeby sobie uswiadomili ze w ogole
        sa ludzmi...i ze maja uczucia...podejrzewam ze ten co zabil byl mniej wiecej
        twojego pokroju...widocznie tesh byl ZULEM....bez zrozumienia....poza tym co Ci
        do tego ze np byl pijany ? to czlowiek...byl na imprezie....inic nie wiesz o
        jego pochodzeniu bo gazeta klamie ! chcial sie bic ? czlowiek ktory by muchy
        nie skrzywdzil ? jeszce podobno ? z marsa to sobie wziales ? poza tym twoi
        kumple tesh musza miec informacje nie z tej ziemi i dosyc wybujala
        wyobraznie...zaslaniajac sie nimi i takimi z nieba wzietymi informacjami
        stajesz sie po prostu tchorzem..zyj tak dalej..a daleko zajdziesz...i pewnie
        tesh dostaniesz wpier...i czy to zbrodnia ze czlowiek dobrze bawi sie na
        imprezie ? i ze jest z innego kraju ? nie moze miec pieniedz ? nie moze sie po
        prostu bawic ? jak z Ciebie bylby znawca realiow to bys nie wygadywal takich
        glupot
        • Gość: znawca Re: RE: znawca realiow IP: 81.219.117.* 04.03.04, 18:30
          Rzeczywiscie, bardzo zazdroszcze temu kolesiowi ze tak dobrze umiał się
          bawić... tak dobrze się bawił, że nawet sie nie skapnął, że ktoś mu wbił
          kose :) Chylę czoła...
    • Gość: caterina MARSZ MILCZENIA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 23:12
      Piątek, 5 marca, godz. 15 Plac Wolności w Katowicach. Pokażmy, że dotknęła nas
      ta tragedia! Bo to JEST tragedia, nawet jeśli Gazeta stara się sprowadzić to
      wydarzenia do rangi zwykłej chuligańskiej i pijackiej bójki. Bo to mógł być
      każdy z nas. Bo to nigdy nie powinno było się wydarzyć i oby nigdy więcej się
      nie wydarzyło. Bo nie chcemy obawiać się o swoje życie, gdy wychodzimy na imprezę!
      Bo PROTESTUJEMY!
      • Gość: znawca Re: MARSZ MILCZENIA IP: 81.219.117.* 03.03.04, 23:18
        Jak sie nie chcesz obawiać o życie to zachowaj trzeźwość! Nie stosuj używek i
        nie wtrącaj się do awantur ani ich nie wszczynaj.
        • Gość: nieznający się średniowiecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 23:25
          Pewnie bo znawca nie lubi ludzi którzy używają używek i nosi nóż, więc uważaj.
        • Gość: Caterina Re: MARSZ MILCZENIA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 13:28
          Dzięki za dobre rady, zabrzmiało jak fragment poradnika "Jak przeżyć w dżungli".
          Mogłeś jeszcze dodać "nie wychodź z domu sama albo najlepiej w ogóle", "załatw
          sobie goryla", "nie rozmawiaj z obcymi" i kilka innych wskazówek. Wtedy na
          pewno byłąbym bezpieczna, ale za to cholernie zastraszona. Na marginesie: nie
          ćpam, nie piję i nie wszczynam bójek. Chcę po prostu żyć normalnie, choć to
          chyba niemożliwe w tym nienormalnym kraju.
          • Gość: znawca Re: MARSZ MILCZENIA IP: 81.219.117.* 04.03.04, 18:32
            > Na marginesie: nie
            > ćpam, nie piję i nie wszczynam bójek.

I właśnie do tego zmierzam - dzięki temu od nikogo nie oberwałaś :)
    • Gość: Przyjemna dziewczy Tragiczny śmierć IP: *.we.client2.attbi.com 04.03.04, 05:09
      Może ktoś sprawiać przyjemność (proszę) mówią mnie ile 1,5 Promila poziom
      alkoholu jest w języku angielskim? Dziękują.
      • Gość: Odpoczywają Re: Tragiczny śmierć IP: *.we.client2.attbi.com 04.03.04, 05:28
        Translation:

To nie ma znaczenie o 1,5 promila alkoholu w moczu, To sprawy o czym był w
        jego krwi. On mógłby nie był wypity
    • Gość: Bena Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.mim.pcz.czest.pl 05.03.04, 10:10
      Dla mnie to byla przede wszystkim zbrodnia. ZBRODNIA I TRAGEDIA!!! jakikolwiek
      byl powod bojki nikt nie zasluzyl na to aby zginac! dla Nas studentow to
      tragedia. dla jego rodziny jeszcze wieksza. wyslali dziecko na studia do
      obcego, dalekiego kraju i wraca nie z dyplomem, ale w trumnie...

a co do rasizmu, zyjemy w rasitowskim kraju, kazdy kto ma inny kolor skory sie
      z tym spotkal, kazdy kto wyznaje inna wiare pewnie tez...
      • Gość: rops3 Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.cafekontakt.pl 05.03.04, 10:16
        witaj bena!
        masz rację! morderstwo to zawsze morderstwo...
        przeraża mnie jak na wątkach o tym wydarzeniu pdłączają się różni psychopaci i
        robią sobie jaja. to jest szczyt podłości! nie do końca się z tobą zgodze z
        oceną "rasistowskiego kraju" mimo wszystko ta choroba dotyczy tylko nielicznuch
        polaków.
        trzymaj się :-)
    • Gość: Krzysztof K. Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 05.03.04, 13:12
      Gazeto! Psujesz się. To, że Omar miał 1,5 promila alkoholu we krwi nie znaczy,
      że należało go zabijać. Należy wszcząć śledztwo na temat bezczynności ochrony w
      klubie. Czekamy na solidną relację z całej sprawy.
      W Krakowie morderca dyskotekowy (zamordował z zimną krwią nożem tym razem
      współziomka) dostał śmieszny wyrok - kilka lat więzienia - jeszcze miał
      czelność występować o darowanie części kary. Nie wiem jak cała sprawa się
      skończyła, mam nadzieję, że mimo wszystko siedzi dalej.
      • Gość: Pytanie Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 19:51
        Wg gazety zasługiwał naśmierć bo miał 1,5 promila i był Amerykaninem
        palestyńskiego pochodzenia?
        • Gość: harc mistrz Re: To nie była zbrodnia na tle rasistowskim IP: 62.233.241.* 08.03.04, 12:01
          Niepotrzebnie robi się widowisko i z dreszczykiem show z tego tragicznego
          zdarzenia oraz wyciąga się zbyt dużo i o wiele za daleko idących wniosków.
          Była to jedna z wielu typowych dyskotekowych rozrób - nikt tylko nie
          przypuszczał, że skończy się ona tak tragicznie. Alkohol, migające swiatła,
          ogłuszająca i podniecająca muzyka, epatujące seksem dziewczyny, jurne i
          zawiadiacko-rycerskie chłopaki - czyż więcej trzeba, żeby zaczęło coś się dziać
          w przypadku jakiejś niesnaski lub zaczepiania. A czy ktoś się zastanowił, po co
          w dyskotekach jest aż tylu ochraniarzy? Takie rzeczy zdarzały się i nadal będą
          się zdarzać. Do końca nie da się im zapobiec...
          Trzeba być ostrożnym na takich imprezach, nie prowokować i nie dać się innym
          sprowokować do czegoś niedobrego.
          Więcej spokoju i rozwagi. Nie róbcie z pospolitych i raczej prymitywnych
          dyskotek pola chwały! A z tego nieszczęścia, które się przypadkowo stało na
          chuligańskim podłożu - romantycznej legendy i jakiegoś nieokreślonego bliżej
          pokojowego przesłania. Marsze, świeczki, symbole etc. etc....

Żal mi tego pakistańczyka, a zwłaszcza rodziców tego chłopaka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka