Dodaj do ulubionych

Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ...

IP: *.chello.pl 09.07.10, 23:40
JUŻ WKRÓTCE WYBORY JA WIEM NA KOGO NIE ZAGŁOSUJĘ
Obserwuj wątek
    • politol59 Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... 10.07.10, 09:57
      W przedszkolach toże samo.
    • Gość: babcia Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 11:53
      a ja myślałam,że rejonizacja dotyczy tylko szkól podstawowych i ze
      to przezytek socjalistyczny.
    • Gość: petrus Propozycja dla beamtrów wsi Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 12:14
      Ustawcie się przed murem Urzędu Miejskiego jakieś 10m i rozpędźcie z całym
      impetem w jego kierunku uderzając pustym, kapuścianym łbem w mur. Albo wam się
      poprawi, albo pójdziecie w zasłużoną odstawkę !
    • Gość: znajacy temat Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.piotrowicenet.3s.pl 10.07.10, 12:47

Pani Burek wyjaśnia, że miasto nie może otwierać kolejnych klas w obleganych
      gimnazjach,nie wyjaśniając, że liczba klas w Gimnazjum nr 20 rokrocznie się
      zmniejsza na skutek systematycznie prowadzonych od 3lat działań Urzędu Miasta.
      Mimo warunków lokalowych i kadrowych na otwarcie 6 odziałów klas piewszych
      (tyle było do 2006r) w roku bieżącym jest zgoda na otwarcie tylko 3 oddziałów.
      W ciągu trzech lat liczba klas w G20 zmniejszyła się drastycznie - z 18 do 11
      planowanych na rok szk. 2009/2010. Widać uznanie władz miasta dla dobrze
      przacującego grona nauczycielskiego. Inaczej jest w okolicznych gimnazjach, np
      w Kostuchnie.
      • polsz Re: Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzi 11.07.10, 09:02
        przecież sołtys Kostuchny musi dbać o gimnazjum z Kostuchny. Lepsze trzeba zniszczyć
    • Gość: 123! Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.multimo.pl 10.07.10, 13:06
      miasto nie może otwierać kolejnych klas w obleganych gimnazjach, bo wówczas
      musiałoby je zamykać w tych mniej popularnych

No, jasne. Równość musi być. I to nic że są gimnazja do których nawet dyrektor
      boi się wejść - muszą być i już. Zamiast się cieszyć że ludzie sami im
      zrobili, bez pobierania opłat, najlepsze z możliwych rankingi szkół to w imię
      równości nic z tego nie będzie...
      Zamiast dowartościować dyrektora i nauczycieli z dobrego gimnazjum, zamiast
      sypnąć im dodatkowym groszem - nie, nie można, równość musi być.
      Przecież dla takich rodziców i dzieci gimnazjum "poza regionem" to nic
      wygodnego. Trzeba kombinować już na etapie zapisów, potem dzieciaka wozić albo
      załatwiać mu jakiś transport, nieraz organizować całą rodzinę do tego - ale
      rodzice uważają że dla dobrej edukacji warto ponieść pewne wyrzeczenia. I to
      robią. A tu miasto "nie może"...
      Gimnazja z samej swej ideii są poronionym pomysłem a tu gdy grupa nauczycieli,
      dyrektor, rodzice i uczniowie zrobili coś dobrego - miasto "nie może". Ale
      jeśli taka szkoła pojawi się w mediach - a bo jakiś olimpijczyk, a bo jakiś
      laureat konkursu, a bo jeszcze cokolwiek innego wyrywającego się z szarości
      polskiej oświaty to ani chybi jakiś notabl z wydziału edukacji chętnie przed
      kamerką czy do artykułu poperoruje, nie?
      • mara571 i jeszcze jedno nie przychodzi urzednikom 11.07.10, 22:28
        do glowy: rzetelna analiza, dlaczego jedno gimnazjum zapewnia wysoki poziom
        nauczania a inne maja klopoty nawet z dyscyplina uczniow.
        To tylko czesciowo mozna wytlumaczyc lokalizacja w tzw. lepszej i gorszej dzielnicy.
        Moze pomogliby w tym naukowcy z wydzialu Pedagogiki USl?
    • Gość: big pafff Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.net.stream.pl 10.07.10, 18:47
      Nie od dziś mam wrażenie że władze uważają mieszkańców miasta za uciążliwe
      szkodniki i próbują je wytępić wszelkimi sposobami. Są już bliscy sukcesu, na
      każdym kroku odruchy wymiotne obrzydzają życie w tym mieście i zachęcają by je
      opuścić.
    • Gość: z Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.10, 22:16
      "Może jeszcze zapytają, gdzie uprawiamy z mężem seks? - zżyma się jedna
      z matek." A z tym należy się pofatygować do magistratu droga pani, he,
      he
    • Gość: Pit Posyłasz dziecko do szkoły? Jak u Orwella IP: 178.56.4.* 11.07.10, 18:45
      Chcecie socjalizmu, to macie państwowe szkoły i ciekawe pytania od Uszoków.
      Między tzw. samorządem a państwem nie ma wielkiej różnicy, z tą małą, że
      samorząd jest jeszcze bardziej totalitarny.
    • Gość: ponkol Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 22:25
      No ta ja miałbym problem bo z sąsiadami nie utrzymuję żadnych kontaktów.
      Chyba że uznać za sporadyczne ich zaczepki o 50 gr na wino
    • Gość: joanka A może GWSH ........ IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.10, 11:16
      Pani Siejna wie bardzo dobrze, że to niekoniecznie o edukację w
      gimnazjum nr 20 chodzi, a o budynek. Mamy powtórkę sprzed paru lat.
      Chyba Pan rektor sąsiedniej Górnośląskiej wyższej Szkoły Handlowej
      bardzo naciska. A po coraz mniejszym naborze, my - rodzice obecnych
      i byłych uczniów już wiele nie wskóramy.
      • Gość: Alicja Re: A może GWSH ........ IP: *.146.68.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.07.10, 14:14
        Nic nie rozumiem...Dzieci są zameldowane to znaczy, że zamieszkują. Dyrektor ma obowiązek przyjąć, a gmina musi mu to umożliwić. Odwieczny problem: zameldowane - zamieszkujące.
        • Gość: Hann-a Re: A może GWSH ........ IP: *.centertel.pl 12.07.10, 16:40
          już wcześniej oszuk chciał część klas z G 20 zlikwidować, a pozostałe klasy
          przenieść do Zespołu Szkół poligraficznych / na przeciwko/ budynek jest
          potrzebny GWSH. Dwa lata temu wisiały nawet ogłoszenia o naborze/ lokalizacja w
          budynku G 20/ Sprawdźcie kto z rodzin katowickich notabli w GSWH pracuje,
          gdzie jest Śląska Rada oświatowa. Jakoś pan Śnioszek już nie pomaga uczniom i
          rodzicom.
          Dziwne też,że rodzice na treść oświadczeń nie zareagowali wnioskiem do prokuratury.
    • Gość: hm Wyścig szczurów i tyle IP: *.cable.smsnet.pl 12.07.10, 17:57
      Lepsze gimnazjum, liceum, uniwerek i magister na zieloną trawkę...
    • Gość: xx Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.171.102.236.static.crowley.pl 19.08.10, 15:57
      >>> Pod nowy adres przeniosłam się pięć lat temu i do dziś nie znam
      >>> prawie nikogo. Czy moje dziecko trzeba skreślić z listy
      >>> uczniów? - irytuje się Edyta Łozowska, mama drugoklasisty
      >>> i przewodnicząca rady rodziców, broniąca interesów mam
      >>> i ojców narzekających na urzędniczą inwigilację.

Ludzie z tak zwanego awansu społecznego, nie znają swoich sasiadów... I Pani
      została przewodniczącą rady rodziców... Smutne. Już widzę, jak będzie bronić
      interesów - po chamsku, na siłę. Bo relacji żadnych nie nawiąże - po co kogoś
      poznawać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka