Gość: KATOWICZANIN IP: *.chello.pl 09.07.10, 23:40 JUŻ WKRÓTCE WYBORY JA WIEM NA KOGO NIE ZAGŁOSUJĘ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
politol59 Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... 10.07.10, 09:57 W przedszkolach toże samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 11:53 a ja myślałam,że rejonizacja dotyczy tylko szkól podstawowych i ze to przezytek socjalistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrus Propozycja dla beamtrów wsi Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 12:14 Ustawcie się przed murem Urzędu Miejskiego jakieś 10m i rozpędźcie z całym impetem w jego kierunku uderzając pustym, kapuścianym łbem w mur. Albo wam się poprawi, albo pójdziecie w zasłużoną odstawkę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajacy temat Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.piotrowicenet.3s.pl 10.07.10, 12:47 Pani Burek wyjaśnia, że miasto nie może otwierać kolejnych klas w obleganych gimnazjach,nie wyjaśniając, że liczba klas w Gimnazjum nr 20 rokrocznie się zmniejsza na skutek systematycznie prowadzonych od 3lat działań Urzędu Miasta. Mimo warunków lokalowych i kadrowych na otwarcie 6 odziałów klas piewszych (tyle było do 2006r) w roku bieżącym jest zgoda na otwarcie tylko 3 oddziałów. W ciągu trzech lat liczba klas w G20 zmniejszyła się drastycznie - z 18 do 11 planowanych na rok szk. 2009/2010. Widać uznanie władz miasta dla dobrze przacującego grona nauczycielskiego. Inaczej jest w okolicznych gimnazjach, np w Kostuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzi 11.07.10, 09:02 przecież sołtys Kostuchny musi dbać o gimnazjum z Kostuchny. Lepsze trzeba zniszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123! Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.multimo.pl 10.07.10, 13:06 miasto nie może otwierać kolejnych klas w obleganych gimnazjach, bo wówczas musiałoby je zamykać w tych mniej popularnych No, jasne. Równość musi być. I to nic że są gimnazja do których nawet dyrektor boi się wejść - muszą być i już. Zamiast się cieszyć że ludzie sami im zrobili, bez pobierania opłat, najlepsze z możliwych rankingi szkół to w imię równości nic z tego nie będzie... Zamiast dowartościować dyrektora i nauczycieli z dobrego gimnazjum, zamiast sypnąć im dodatkowym groszem - nie, nie można, równość musi być. Przecież dla takich rodziców i dzieci gimnazjum "poza regionem" to nic wygodnego. Trzeba kombinować już na etapie zapisów, potem dzieciaka wozić albo załatwiać mu jakiś transport, nieraz organizować całą rodzinę do tego - ale rodzice uważają że dla dobrej edukacji warto ponieść pewne wyrzeczenia. I to robią. A tu miasto "nie może"... Gimnazja z samej swej ideii są poronionym pomysłem a tu gdy grupa nauczycieli, dyrektor, rodzice i uczniowie zrobili coś dobrego - miasto "nie może". Ale jeśli taka szkoła pojawi się w mediach - a bo jakiś olimpijczyk, a bo jakiś laureat konkursu, a bo jeszcze cokolwiek innego wyrywającego się z szarości polskiej oświaty to ani chybi jakiś notabl z wydziału edukacji chętnie przed kamerką czy do artykułu poperoruje, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 i jeszcze jedno nie przychodzi urzednikom 11.07.10, 22:28 do glowy: rzetelna analiza, dlaczego jedno gimnazjum zapewnia wysoki poziom nauczania a inne maja klopoty nawet z dyscyplina uczniow. To tylko czesciowo mozna wytlumaczyc lokalizacja w tzw. lepszej i gorszej dzielnicy. Moze pomogliby w tym naukowcy z wydzialu Pedagogiki USl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big pafff Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.net.stream.pl 10.07.10, 18:47 Nie od dziś mam wrażenie że władze uważają mieszkańców miasta za uciążliwe szkodniki i próbują je wytępić wszelkimi sposobami. Są już bliscy sukcesu, na każdym kroku odruchy wymiotne obrzydzają życie w tym mieście i zachęcają by je opuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.10, 22:16 "Może jeszcze zapytają, gdzie uprawiamy z mężem seks? - zżyma się jedna z matek." A z tym należy się pofatygować do magistratu droga pani, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Posyłasz dziecko do szkoły? Jak u Orwella IP: 178.56.4.* 11.07.10, 18:45 Chcecie socjalizmu, to macie państwowe szkoły i ciekawe pytania od Uszoków. Między tzw. samorządem a państwem nie ma wielkiej różnicy, z tą małą, że samorząd jest jeszcze bardziej totalitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponkol Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 22:25 No ta ja miałbym problem bo z sąsiadami nie utrzymuję żadnych kontaktów. Chyba że uznać za sporadyczne ich zaczepki o 50 gr na wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka A może GWSH ........ IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.10, 11:16 Pani Siejna wie bardzo dobrze, że to niekoniecznie o edukację w gimnazjum nr 20 chodzi, a o budynek. Mamy powtórkę sprzed paru lat. Chyba Pan rektor sąsiedniej Górnośląskiej wyższej Szkoły Handlowej bardzo naciska. A po coraz mniejszym naborze, my - rodzice obecnych i byłych uczniów już wiele nie wskóramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: A może GWSH ........ IP: *.146.68.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.07.10, 14:14 Nic nie rozumiem...Dzieci są zameldowane to znaczy, że zamieszkują. Dyrektor ma obowiązek przyjąć, a gmina musi mu to umożliwić. Odwieczny problem: zameldowane - zamieszkujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hann-a Re: A może GWSH ........ IP: *.centertel.pl 12.07.10, 16:40 już wcześniej oszuk chciał część klas z G 20 zlikwidować, a pozostałe klasy przenieść do Zespołu Szkół poligraficznych / na przeciwko/ budynek jest potrzebny GWSH. Dwa lata temu wisiały nawet ogłoszenia o naborze/ lokalizacja w budynku G 20/ Sprawdźcie kto z rodzin katowickich notabli w GSWH pracuje, gdzie jest Śląska Rada oświatowa. Jakoś pan Śnioszek już nie pomaga uczniom i rodzicom. Dziwne też,że rodzice na treść oświadczeń nie zareagowali wnioskiem do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Wyścig szczurów i tyle IP: *.cable.smsnet.pl 12.07.10, 17:57 Lepsze gimnazjum, liceum, uniwerek i magister na zieloną trawkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Posyłasz dziecko do szkoły? Przyznaj się gdzie ... IP: *.171.102.236.static.crowley.pl 19.08.10, 15:57 >>> Pod nowy adres przeniosłam się pięć lat temu i do dziś nie znam >>> prawie nikogo. Czy moje dziecko trzeba skreślić z listy >>> uczniów? - irytuje się Edyta Łozowska, mama drugoklasisty >>> i przewodnicząca rady rodziców, broniąca interesów mam >>> i ojców narzekających na urzędniczą inwigilację. Ludzie z tak zwanego awansu społecznego, nie znają swoich sasiadów... I Pani została przewodniczącą rady rodziców... Smutne. Już widzę, jak będzie bronić interesów - po chamsku, na siłę. Bo relacji żadnych nie nawiąże - po co kogoś poznawać... Odpowiedz Link Zgłoś