Gość: bor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 23:16 Wniosek z tego rozpaczliwego apelu wyłania się jeden. Tym kandydatem powinien być Michał Smolorz!!! Niezła bzdura. Kompletna fantasmagoria bez szans powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bajerun Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: 91.150.154.* 29.07.10, 23:41 niezłe podsumowanie jak na tego pana, nie spodziewałem sie takiej analizy... -- seta i zagrycha Odpowiedz Link Zgłoś
glomek Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr 30.07.10, 14:00 no wiec mam taka propozycje: 1) nalezy zwerbowac Anne Chapman, ta dzialajac na zlecenie wielkiej koalicji katowiczan uwiedzie obecnego prezydenta, a potem wmowi mu ze jednak kreca ja tylko kobiety 2) prezydent zakochany na zabój zdecyduje sie na zmiane plci, trzeba to zrobic szybko wiec bedzie doplata za ekspres, ale sfinansowac to moze ta wielka koalicja katowiczan 3) rownoczesnie prowadzony bedzie ostry lobbing w sejmie zeby odebrac kobietom bierne prawa wyborcze 4) po powrocie z tajlandii pan prezydent - kobieta nie bedzie mogl kandydowac! i tu go mamy! Miasto bedzie nasze! Błagam jednak, niech nikt nie marudzi, że propozycja jest nierealna, że nie można, że nie wyjdzie przeciez autor artykulu ignoruje nierealnosc swojego pomyslu, wiec nie ma co zarzucac tego mojemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habib Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.cable.smsnet.pl 29.07.10, 23:45 Bardzo trafiony artykuł...niestety. Na początku roku osobiście napisałem do Ś.P. Krystyny Bochenek bo uważałem ją za realne zagrożenie dla sołtysa. Niestety odzew był zerowy. Więc zakładam, że mało komu realnie zależy na zmianie władzy i wizerunku tego (jeszcze) miasta. Nie ma na Śląsku, silnej osobowości, która wzbudzałaby zaufanie mieszkańców?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszok Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 23:46 A dlaczego nie Sośnierz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 02:20 Bo skomprimitował sie kolaboracja z pisuarem gdy ten był u szczytu IV erpe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repeta Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: 213.76.130.* 30.07.10, 09:37 Ty się skompromitowałeś tym wpisem oszołomku. Weź, umyj się lepiej to przestaniesz czuć pisuarowy smrodek. Sośnierz to najlepsza alternatywa dla Uszoka bez względu na to z jakiej partii by nie pochodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oes Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 10:13 I może jeszcze bez względu na sprawę jego Fundacji? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: 83.143.103.* 30.07.10, 10:33 Człowieku wyluzuj nie wypatruj wszędzie wrogów jak pisowcy.Głosowałem kiedyś na Sośnierza ale facet dba tylko o swoją d...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repeta Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: 213.76.130.* 30.07.10, 10:40 Masz jakąś obsesję w związku z pisowcami? Molestował cię kiedyś jakiś? Chyba gazeta ci mocno wyszorowała pod deklem... Sośnierz okazał się być bardzo dobrym managerem przy okazji kas chorych, się mieście nie liczą się ideologie tak, jak w sejmie, ale właśnie sprawne zarządzanie. Znajdź mi kogoś związanego z Katowicami kto na tym polu miałby większe sukcesy,ago poprę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: 83.143.103.* 30.07.10, 11:40 Zakończyłem polemikę,ktoś kto nie umie pisać po polsku nie jest tego wart!Czytając Twoje nerwowe wypowiedzi to Ty chyba miałeś problem z molestowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repeta Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: 213.76.130.* 30.07.10, 11:44 To ty zacząłeś z urojeniami o pisowcach.. Argumentów brak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Fo kazdy kandydat bylby lepszy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.07.10, 04:52 kazdy kandydat bylby lepszy tylko czy sie znajdzie? na razie slychac o samych figurantach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Uszok = Kopel IP: 212.59.225.* 30.07.10, 05:44 Czepiacie się Uszoka a Kopel w Chorzowie to dopiero klęska: Ponad 15 lat rządów tych samych niekompetentnych ludzi, wyludniające się miasto (mam nadzieję, że następne wybory to będą już wybory burmistrza), rozpadające się kamienice, szambowozy na "najpiękniejszej ulicy miasta" (wolności) chamskie, prymitywne baby, które żrąc obsługują ludzi w urzędzie miejskim, prowincjonalna "kultura i sztuka" kreowana przez eks listonosza, brak jakichkolwiek pomysłów na walkę z bezrobociem i pozyskanie inwestorów, idiotyczne pomysły w stylu "światowy zlot chorzowian i festiwal orkiestr dętych ! ???), albo: ..."Jedną z nich jest, organizowany pod honorowym patronatem Zastępcy Prezydenta Miasta ds. Gospodarczych – Mariana Salwiczka, konkurs gastronomiczny o wiele obiecującym tytule „Chorzowskie Smaki”... - chyba sraki ..., menele otrzymujący osobiście od prezydenta lokale socjalne w kamienicach, gdzie działają wspólnoty mieszkaniowe (chyba w celu przegnania tych którzy jeszcze w tym mieście za coś płacą), zalew tandety i dziadostwa: ..."Chorzów jest miastem, o ponad 130-letniej tradycji, z dynamicznie rozwijającym się sektorem handlu i usług"... to chyba o sklepach wszystko po 4 zł ???, i dalej: ..."Chorzów zaskakuje różnorodnością - obok centrum handlowego (To o rozpiżdżonym AKS-ie?), dużych zakładów przemysłowych (jakich?), znajdziecie Państwo wspaniały górnośląski skansen i jeden z największych w Europie parków z ogrodem zoologicznym" (w którym zwierzęta zdychają z głodu), i dalej z oficjalnej strony miasta: "nasze gościnne miasto wita Was serdecznie w centrum Górnego Śląska, zachęcając do spędzenia czasu (gdzie?)i do udanych interesów (śmiech na sali - w sumie z 10 miejsc noclegowych), totalny brak perspektyw dla młodych ludzi (jakby nie Katowice w których pracuje spora część mieszkańców tego gościnnego miasta to bezrobocie jak w Albanii), prasa lokalna rodem z czasów Gomułki - "Wspólny Chorzów" czy "Chorzowianin" w której w każdym numerze jak w Trybunie Ludu - I sekretarz przecina wstęgę, i znowu ze strony: "Doborowe towarzystwo inwestorów zagranicznych - Mc DONALD's (to już kpina), STATOIL (jest chyba jedna albo dwie stacje benzynowe), PEPSI Co., restauracja PIZZA HUT (no tu już ból - pizzeria zdążyła się ewakuować z gościnnego miasta) - w sumie atuty że aż buty spadają - zapomnieli chyba jeszcze napisać że w macdonaldzie można się za darmo odlać, dalej: "Sprawna telekomunikacja - największej w kraju sieci i liczbie aparatów telefonii komórkowej i cyfrowej" - faktycznie każdy menel, który bierze z Mops-u kase ma komóre, dalej: "Naszą atrakcyjność podkreślają ponadto:dynamicznie rozwijający się system usług bankowych" - to o kredytach, które po raz pierwszy zaproponowano w zeszłym roku: na 1 listopada była oferta: "kredyt na znicze" ... w tym roku zaproponują pewnie na trumnę - bo taka jest przyszłość tego miasta. Więcej tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,324,57853730,57853730,CHORZOW_ZADUPIE.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Re: kazdy kandydat bylby lepszy IP: *.chello.pl 30.07.10, 08:48 Gratulacje dla int"redPL" za trafny tematycznie i rzeczowy artykuł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 05:45 To nie chodzi a Pana Smolorza, raczej chodzi o to że Katowice powinny być liderem zmian, w tym regionie, miastem przyjaznym dla mieszkańców a tu nie mówiąc o Rynku, nawet parku wodnego nie ma. To moze niech gazeta bedzie tym forum na którym beda zgłoszeni kandydaci i bedzie zrobiony sondaż co do ich poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr 30.07.10, 12:04 Bardzo trafne spostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnnie Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 05:48 Kwintesencja inwestycji Prezydenta: Przedłużenie ulicy Marzanny - Katowice Podlesie!!! 50m od nowowybudowanej drogi - wydane miliony ( wykup działek ) to jakiś absurd No i jakość: wybór wykonawcy - 50% wartości przetargu polecam lekturę tej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sznurek Katowice to .../wpisz właściwe określenie/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 07:13 Tego się już nie da czytać: "Jest to także apel do katowickich publikatorów. Nie znam redakcji, w której by nie krytykowano obecnej władzy gminnej w Katowicach i nie domagano się jej zmiany". Panie Smolorz, a ileż to tych redakcji jest w regionie? Ja Panu policzę: dwie kartki GW zwące się dodatkiem (4 miliony ludzi w regionie!), Jeden Dziennik Zachodni, dwie stacje TV i parę stacji radiowych (największe wzięcie ma Radio Piekary!). A potem tylko gazetki - pierdółki. Smutne niczym redaktorzy z 40. stażem. POTENCJAŁ! Ręce opadają. To raz. Dwa. Już nie da się słuchać tej nagonki na Uszoka. A weźcie go sobie, nam dajcie spokój! Poza Katowicami są źle zarządzane: Gliwice, Chorzów, Świętochłowice, Zabrze, Bytom. Katowice, to nie pępek świata, jak się Wyborczej i P.Smolorzowi zdaje. Nie samymi Katowicami Śląsk żyje. Napiszcie w dodatku, że jesteście samorządówką Katowic, a nie dodatkiem regionalnym, to sprawa stanie się jasna. Dodatek robiony telefonem komókowym i ograniczony do 10 metrów kwadratowych w obrębie rynku i okolic. Wstydzilibyście się. Powiem wprost, ruszylibyście Redaktorzy te tyłki, bo problemów tu jest na trzy dzienniki,a Wy macie jedynie wzdęcia katowickie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Bo Łukaszenka znów wygra:) IP: *.cable.smsnet.pl 30.07.10, 07:23 I Kopel, i Frankiewicz tyż. Trzej śląscy tenorzy rocznik 55 - to daje mi nadzieję, że Kazio Górski kiedyś odejdzie... (rocznik 59) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobuz Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.10, 08:49 Drogi Bor Panu M. Smolorzowi chodzi o to aby przejść od słów do czynów. Apel jest rzeczywiście rozpaczliwy, oparty na faktach autentycznych vide ostatnie wybory i kandydaci PO. Diagnoza bezlitośnie celna. PO potrafi tylko memłać! Nie liczę na Wielką Koalicję, liczę na matkę naturę. A do tego momentu planuję wyprowadzkę z miasta Katowice, przez co mam nadzieję dostarczę powodów do zastanowienia władzom miasta, vide Ludzie wyjechali z miasta i nikt nie wie dlaczego? Ale nie łudzę że znajdą trafną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.10, 09:01 Jestem za Wielką Koalicją! Brawo Panie Smolorz! Jeden z lepszych tekstów od kilku tygodni. Jak Tomczykiewicz został szefem klubu PO to może skończy się ten starczy uwiąd. Panowie obywatelscy platformersi do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość PO? Wolne żarty! IP: *.chello.pl 30.07.10, 10:13 Chopie, liczysz na PO? W Katowicach?! Nie pal tyle tego świństwa. Uszok Katowicami rządził będzie dożywotnio - niestety - ma rację Smolorz, ale tylko w tym punkcie. Na koalicję nie ma szans najmniejszych :( Odpowiedz Link Zgłoś
polsz jak Smolorza nie lubię 30.07.10, 09:37 tak tym razem przyznam mu rację. Swoją drogą jak już kilka osób zauważyło oprócz Uszoka jeszcze kilku nieudaczników w okolicy jest, np Kopel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Zieliński Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.softpro2.pl 30.07.10, 10:06 Co żeście się uparli na tego Smolorza,jakaś katowicka alfa i omega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlus_z_Uszokiem Wszystkie ręce na pokład - głosujmy przeciwko IP: *.152.135.117.dsl.dynamic.eranet.pl 30.07.10, 10:20 Jedyna szansa na obalenie bizancjum Uszoka to zagłosować nie ZA, ale PRZECIWKO, popierając tego drugiego, który ma największe szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ras Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.chello.pl 30.07.10, 10:53 Kto to jest M.Smolorz?Jakiś pismak co nie wie co pisze. Weź się do pracy a nie pisania głupot. Precz z pismakami. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_z_katowic Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... 30.07.10, 10:54 Podzielam opinię Pana red. Smolorza. Mam nadzieję, że mieszkańcom Katowic uda się wreszcie "zdetronizować" Pana prezydenta Uszoka. Problemem Katowic jest to, że aktualnie brak jest kontrkandydata dla Pana Prezydenta Uszoka. Winę ponoszą za to lokalni działacze polityczni, którzy nie potrafią go wykreować. Zamiast postawić na jakąś rozpoznawalną medialnie osobę, cieszącą się autorytetem społecznym, forsują swoich słabych kolegów-lokalnych działaczy. Zresztą ta naprawdę nie wierzą w możliwość zmiany w katowickim fotelu prezydenckim, nie zależy im na zmianie, ponieważ za cenę stanowisk "idą na układ" z P. Prezydentem Uszokiem. Na dzień dzisiejszy w Katowicach "panują" 3 ugrupowania : Forum Samorządowe Piotr Uszok, PO i PiS (mocno osłabione). Szansą dla Katowic jest zwiększenie aktywności przez ponadpartyjne, lokalne, obywatelskie organizacje, które wspólnie wykreują godnego kontrkandydata dla prezydenta Uszoka. Szansą jest również powstanie jednej silnej lokalnej organizacji społecznej, stanowiącej przeciwwagę dla Forum Samorządowego Piotra Uszoka. Biorąc pod uwagę nastroje społeczne w Katowicach organizacja taka miałaby b. duże szanse na uzyskanie dużej liczby mandatów w Radzie Miasta. Jeżeli członkowie tej organizacji nie pójdą na układ z Uszokiem, lecz przez całą najbliższą kadencję i będą mocno pracować jako silna opozycja dla P. Uszoka i pozostałych ugrupowań oraz wykreują godnego kandydata na Prezydenta, to wtedy wreszcie nastąpi prawdziwa zmiana władzy w Katowicach. M. zd. "przewietrzenie" w Urzędzie Miasta Katowice, pozbycie się zasiedziałych urzędników, wprowadzenie "nowej krwi” to cele, z którym zgadza się wielu świadomych obywateli-mieszkańcom Katowic. Do czego jest nam potrzebny Prezydent Uszok i jego leciwa koleżanka z Kostuchny Pani Krystyna Siejna ? Kogo oni reprezentują ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ir Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.10, 16:48 "kupców" z papendekla na 3-go Maja, Korfantego, Stawowej i Mickiewicza w stolicy Ślaska Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr 30.07.10, 10:57 Gość portalu: bor napisał(a): > Tym kandydatem powinien być Michał Smolorz!!! Smolorz już raz kandydował. I wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 Aż mnie zatkało!!! 30.07.10, 12:03 Smolorz chyba albo zaczął brać leki przepisane przez lekarza, albo też przestał brać leki źle przepisane! Myślałem, po artykułach od dłuższego czasu, że nie ma nadziei, a tu wreszcie normalny, sensowny artykuł, bez jadu i złośliwości, a za to całkiem z sensem. Czekam na dalsze artykuły w takim tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz z Oszukiem Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 13:33 W końcu rozsądna propozycja. Należy ją teraz szybko i energicznie wcielić w życie. Precz z Oszukiem i bandą jego popaprańców !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ir Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.xdsl.centertel.pl 30.07.10, 16:43 postawmy na Andrzeja Stanię z Rudy Śl. W czasie jego kadencji tamże, to zapyziałe i zniszczone mista bardzo się zmieniło, pozytywnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr IP: *.cable.smsnet.pl 30.07.10, 21:39 Najpierw koalicja a potem może być ktoś ze świata kultury regionalnej, na pewno będzie lepszy. Gdyby Kutz za bardzo się nie splatformił, miałby moim zdaniem szanse niemałe, no ale on od dawna nie mieszka w Szopienicach. Wieku mu nie wypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: 109.95.233.* 01.08.10, 18:26 Z całym szcunkiem ale prezydent i jego służby nic nie robią! Dzisiaj akurat przechodziłem ulicą mariacką: 1. pijany bezdomny śpi na ławce 2. kupy pod ławką 3. pełno śmieci butelek i petów na całej ulicy! Aż mnie odstraszyło! Ja się pytam i to ma być wizytówka miasta?? Gdzie straż miejska!!! gdzie agencja ochrony która mogła by pilnować ulicy tak jak jest w innych miastach, gdzie monitoring?? Gdzie służby które sprzątają ulicę??? Szkoda słów, wstyd mi za katowice, smród i brud!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... IP: *.tktelekom.pl 05.08.10, 11:26 "jednomyślnie krytykowany przez wszystkie środowiska polityczne"- skad takie zdanie, jesli dziennikarz pisze że wszystkie to znaczy ze nikt, "a jednocześnie nikt nic nie robi" to znaczy kto ????, przecież szanowny pan Smolorz robi!!!!!, chociażby pisze artykuły Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Michał Smolorz: Wielka koalicja albo... Piotr U... 05.08.10, 15:14 Uszok jak Lukaszenka. :( Odpowiedz Link Zgłoś