Dodaj do ulubionych

Prawdziwe oblicze posłów PiS

IP: *.aster.pl 24.09.10, 17:52
Poseł Tobiszowski, jak wynika z wczorajszej debaty sejmowej nad tzw. „obywatelskim” projektem ustawy o działalności spółdzielni mieszkaniowych i dzisiejszego głosowania, jest wyjątkowo obłudnym i pokrętnym osobnikiem! W środowisku spółdzielców stara się uchodzić za obrońców ich praw i interesów a tymczasem wczoraj tak mówił w ramach tej debaty: „Jest to projekt obywatelski wprowadzający zapisy, które regulowały funkcjonowanie spółdzielni w okresie sprzed dużej zmiany z 2007 r.

Reprezentując Prawo i Sprawiedliwość, czyli formację, której idea spółdzielczości jest bliska i której na sercu leży, aby spółdzielczość we wszystkich swych wymiarach się rozwijała, musimy określić genezę, dokonać diagnozy tego, w jakich okolicznościach, w jakim otoczeniu działa dzisiaj spółdzielczość.”

Ale to były tylko słowa dla naiwniaków, bo zagłosował…. przeciw wnioskowi PO o odrzucenie już w pierwszym czytaniu tego projekt będącego w rzeczywistości, jak przyznał przedstawiciel wnioskodawców, projektem związków rewizyjnych a nie spółdzielców. Ponieważ on głosował przeciw, to uczyniła tak reszta baraństwa z PiS – w sumie 111 posłów! W tym inni posłowie ze Śląska – Izabela Kloc i Adam Gawęda.

Tak więc między bajki można włożyć to, że tym posłom rzeczywiście zależy na naszych sprawach,

Zwracam uwagę, ze dwa miesiące temu za namowa posła Tobiszowskiego klub PiS zagłosował za odrzuceniem wniosku o powołanie nadzwyczajnej komisji sejmowej do spraw mieszkalnictwa i spółdzielczości.

Trzeba sobie wobec tego jasno powiedzieć, ze poseł Grzegorz Tobiszowski jest wrogiem spółdzielców i trzyma z prezesami. Od dawna krążą słuchy o jego dziwnych powiązanich z Krajową Radą Spółdzielczą.

I jak głosować teraz na PiS?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wyborca Re: Prawdziwe oblicze posłów PiS IP: *.warszawa.mm.pl 24.09.10, 19:55
      No proszę, a tak nam wmawiają, że zależy im na naszych sprawach!
      • Gość: Spółdzielca Gdańsk Re: Prawdziwe oblicze posłów PiS IP: *.net.stream.pl 24.09.10, 21:36
        Szanowni Spółdzielcy
        Już czas byście przejrzeli na oczy . PO i PiS manipulują wami głosując tak by chronić własne interesy.Ugrupowania Lewicowe pokazują cały czas w głosowaniach że popierają anarchię zbuntowanych prezesów SM , którzy w obawie przed utratą stołków działają wbrew prawu bojkotując ustawę. Praworządny Premier udaje głuchego i ślepego mimo wielu pism, które dostał w tej sprawie od Członków SM i Stowarzyszeń, to samo robią wszystkie odpowiedzialne za taki stan rzeczy ministerstwa.
        Czas na nas Obywateli tego kraju, by w nadchodzących wyborach samorządowych i wszystkich następnych głosować na ludzi, którzy zadeklarują służyć Narodowi wykorzystywanemu przez różnej maści karierowiczów , nie spełniających programów wyborczych i dbających wyłącznie o własny interes.
    • Gość: WJS Re: Prawdziwe oblicze posłów PiS IP: 178.19.180.* 24.09.10, 22:24
      GŁOSOWANIE Nr 19 - POSIEDZENIE 74.
      Dnia 24-09-2010 Godz. 09:32

Pkt 16. porz. dzien. Pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o działalności spółdzielni mieszkaniowych

Głosowało - 407 Za - 231 Przeciw - 176 Wstrzymało się - 0 Nie głosowało - 53

Klub/Koło Liczebność Głosowało Za Przeciw Wstrzymało się Nie głosowało
      PO 206 186 185 1 - 20
      PiS 157 143 32 111 - 14
      Lewica 43 39 - 39 - 4
      PSL 31 21 6 15 - 10
      niez. 9 6 2 4 - 3
      Polska_Plus 7 6 6 - - 1
      SDPL 4 4 - 4 - -
      DKP_SD 3 2 - 2 - 1
      ===============================
      Nie można się dziwić SLD, które oczywiście wspiera swych ziomków, jednak oburzony jestem postawą posłów PiS. ltórzy nie kierując się własnym rozsądkiem polegają na wskazaniach chorążych, gdyż wykazują się brakiem predyspozycji do zasiadania w Sejmie !!!
      • Gość: Wyborca Re: Prawdziwe oblicze posłów PiS IP: *.aster.pl 27.09.10, 17:54
        W związku z niezrozumiałym dla wielu spółdzielców głosowaniem większości posłów PiS nad tzw. „obywatelskim” projektem ustawy o działaniu spółdzielni mieszkaniowych, zamieszczam treść maili wysłanych przez moich znajomych do posła G. Tobiszowskiego odpowiedzialnego w PiS za sprawy spółdzielczości mieszkaniowej.

Szanowny Panie Pośle,
        Zanim otrzymacie Państwo oficjalne stanowisko KZLiS w sprawie głosowania posłów PiS o odrzucenie ,,obywatelskiego" projektu dotyczącego spółdzielczości mieszkaniowej, pragnę wyrazić swoje oburzenie z powodu głosowania 111 posłów PiS przeciw odrzuceniu tego projektu w pierwszym czytaniu.

Pokazaliście Państwo swoje oblicze w sposób kompletnie lekceważący całe rzesze spółdzielców, którzy Wam zaufali i głosowali na Was, a Pan Panie Pośle przewodził całej tej akcji.

Całe zaufanie i szacunek, jaki miałam dla Pana, w tym momencie straciłam i nie jestem w tym odosobniona.

Otrzymujemy z terenu listy od spółdzielców, że jest to skandal, co robicie już kolejny raz.

Poprzednio odrzuciliście powołanie Komisji Nadzwyczajnej, również z Pana inicjatywy. Nie ujdzie Wam to na sucho. Środowiska spółdzielcze w całej Polsce straciły do Was zaufanie.

Nie interesują nas Wasze partyjne rozgrywki z PO, tylko dobro naszych spółdzielców, a Wam chodzi tylko o ,,kasę". Zobaczymy jakie będzie to miało przełożenie na przyszłoroczne wybory. Również szef Waszego Klubu Poseł Błaszczak głosował przeciw spółdzielcom. Zapisaliśmy sobie wszystkie Wasze nazwiska i zapamiętaliśmy również nazwiska tych 32 Posłów głosujących za odrzuceniem tego skandalicznego PRL - owskiego projektu Prezesów.

Na listy kierowane między innymi do Klubu Parlamentarnego nie odpisujecie, co stanowi lekceważenie nas w najwyższym stopniu.

Pozwoliłam sobie na te parę gorzkich słów, ale to prawda.

Przesyłam pozdrowienia
        A. G

i drugi mail:

Szanowni Państwo!

Uprzednio podałem tylko link:

gdansksuchanino.mojeosiedle.pl/viewtopic.phpt=58570&sid=a2736fbc09a79a3d9eb63ae5770d1f6c

do mojej wypowiedzi na Forum Suchanino, teraz przedstawiam tylko konkluzję moich wywodów zawartych w załączonym, poprawionym pliku: Sromotna klęska lobby Prezesów SM w Sejmie1.pdf.

Po sławetnym ostatnim wystąpieniu Grzegorza Tobiszowskiego w Sejmie RP, oświadczam jeśli nie zostanie usunięty z klubu parlamentarnego i partii PiS, nie będę głosować na PiS, dotychczasowego mego faworyta i będę namawiał innych do podobnego zachowania. Wiadomo, że ordynacja wyborcza RP uniemożliwia głosowanie na poszczególnych kandydatów, więc świadomi Spółdzielcy nie poprą PiS-u, jeśli Grzegorz Tobiszowski nadal będzie w ich szeregach.

Nie dziwi mnie sprzeciw posłów Lewicy, ani nieobecność nielicznych z PO m.in.: Donalda Tuska, Janusza Palikota, czy Adama Szejnfelda, o dziwo Pani Julia Pitera zagłosowała za odrzuceniem.

Oburza mnie głupota albo obłudna postawa posłów PiS-u.
        Proszę o szczegółowe wyjaśnienie !!!

Pozdrawiam,
        WJS
    • Gość: ciekawski Re: Prawdziwe oblicze posłów PiS IP: *.chello.pl 27.09.10, 23:24
      Proszę bez krępacji napisać o co chodzi w tej poruszonej w tej notce sprawie ?
      Czemu tylko psy wiesza się na PiS ? / może słusznie ? /. Dlaczego nie mówicie o głosach innych posłów ? Kto to ten Tobiszewski ?
      • Gość: harc mistrz =----> Re: Prawdziwe oblicze posłów PiS IP: 95.215.21.* 28.09.10, 10:10
        Proszę jasno napisać Czytelnikom Forum O CO TAK NAPRAWDĘ CHODZI W TEJ SPRAWIE?
        Na czym polegać mają zmiany.

Bo "jak nie wiadomo o co chodzi"? - to na pewno chodzi o "kasę".
        (HKP)
        ...
        CZUWAJCIE, SPÓŁDZIELCY MIESZKANIOWI: CI STARZY - DOŚWIADCZENI I CI... NAIWNI (NOWI)!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka