Gość: ja swinka IP: *.server.ntli.net 19.09.06, 18:50 czy daleko jest banbury od oxfordu? jak z komunikacja? i jakie to miasto to banbury? moze ktos zna i wie i moze napisac cos. czy lepiej mieszkac w oxfordzie czy banbury? gdzie przyjemniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieszka2006 Pomiedzy tymi dwoma miastami jest jakies 20 min 20.09.06, 11:23 pociagiem. pociagi jezdza czesto i bilet kosztuje jakie 7.50 (return). Poza tym Banbury jest male Oxford wiekszy i moze sympatyczniejszy pod wzgledem zycia ale tez i uciazliwy pod wzgledem ilosci mlodych ludzi (studentow). Nie dla mnie bo mi nie przeszkadzaja ale chodzi o fakt czy wybierasz sie z rodzina czy sama. Jesli sama proponuje O jesli z rodzina B. Poza tym z O jest latwiej dojechac do Londynu. Sama wole O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Pomiedzy tymi dwoma miastami jest jakies 20 m IP: *.server.ntli.net 20.09.06, 21:09 Tak Polacy narzekają na Anglików, że niekumaci i nawet Polski nie potrafią znaleźć na mapie, a tu okazuje się że Polacy nie gorsi i nie potrafią zerknąć na mapę i zobaczyć jak daleko jest z Banbury do Oxfordu. Wizyta na stronę kolei brytyjskiej żeby sprawdzić połączenia między tymi miastami to już dla nich matematyka wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
nieszka2006 Och daj spokoj Ralph to i tak sukces ze ktos 21.09.06, 15:31 umie odnalezc forum no powiedzmy tematyczne umiescic nowy post itd. Niektorzy sa tak nieporadni ze potrzebuja gotowcow zeby zyc. Nie wychodza z inicjatywa do ludzi. Po to jestesmy tu my...ci co wychodza i daj cos od siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nah Re: Och daj spokoj Ralph to i tak sukces ze ktos IP: *.plus.com 21.09.06, 15:39 To jest sukces?? No chyba zartujesz. Wystarczy tylko odpalic google i bardzo latwo znalezc te najwazniejsze informacje a o google maps to chyba caly swiat slyszal. Ja powaznie podejrzewam, ze problemem jest nie problem znalezienia informacji, ale ich zrozumienia. Nie oskarzam nikogo o brak znajomosci jezyka, ale nie zdiwiloby mnie gdyby to wlasnie bylo przyczyna problemow. Moim zdaniem, dla tego wiele osob zadaje banalne pytania tutaj, bo maja wszystko wylozone w jezyku ktory znaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinka Re: banbury a oxford IP: *.server.ntli.net 24.09.06, 19:41 jak zwykle niektorzy sa sarkastycznie wredni i zlosliwi, serio trzeba byc frustratem zeby sobie odbijac na forum. Zanim zadalam pytanie na forum przejrzalam google. Dokladnie wiem gdzie jest branbury, ile mil od oxfordu, znany jest mi tez dojazd oraz zdjecia owego miasteczka, czy tak drudno zrozumiec ze czasem czlowiek chce wiedziec cos z pierwszej reki??? np ceny biletow, drogi, dojazd, i ogolne wrazenie polaka w tym miescie? a nie z info turystycznego z google? so you guys take a chill pill before you start taking it out on people. pftt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: banbury a oxford IP: *.server.ntli.net 24.09.06, 21:31 To się pytaj o wrażenia, a nie zaczynaj od pytania "czy daleko jest banbury od oxfordu?". Odpowiedz Link Zgłoś
wk350 Re: banbury a oxford 26.09.06, 23:04 A obraz na żywo możesz zobaczyć tu: www.banbury-cross.co.uk/webcam.htm Odpowiedz Link Zgłoś