Dodaj do ulubionych

Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:23
Jeśli rzeczony kandydat cytował dowcip to niezbyt dokładnie. Obudzony po 50 latach WILenin zostawił kartkę : "Wyjeżdżam na emigrację. Obudzić Dzierżyńskiego. Zaczynamy wszystko od początku".
Obserwuj wątek
    • Gość: egon Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: 81.15.191.* 07.10.10, 20:25
      Dobry plan. Wszystko od początyku. Na początek wszystko zaorać i zasiać trawe a potem niech wyrośnie las i bedzie dobrze.
    • Gość: jingis Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:30
      A więc te całe zamieszanie o dworzec, spodek, nikisz to po prostu chrapka na stołek architekta miasta bo priv biznes nie idzie
      :;)

małość
      • Gość: kat Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:40
        Co ty opowiadasz, przecież Konieczny juz nieraz mówił, że nie chce być architektem miasta. A z tego co wiem to jemu akurat wiedzie sie calkiem dobrze. Kwk promes to już marka światowa. A że walczy o miasto to chwała mu za to, takich wiecej a będzie lepiej!
        • Gość: ciekawy jakoś to Godlewskiemu nie przeszkadzalo... IP: 217.153.211.* 08.10.10, 17:04
          Godlewski Arkadiusz był zastępcą prezydenta Katowic i...? wtedy jakoś nie narzekał? I moim zdaniem nic nie zrobił w tej sprawie, choć podlegały mu kluczowe działy: inwestycji oraz projektów europejskich. Teraz próbuje lansować się na niezależnego... Porażka. Poza tym - niektórzy go bronią, że nie mógł się przeciwstawić Uszokowi. To ja się pytam - czemu trwał na stanowisku? czemu popierał w ten sposób politykę władz miasta? i wreszcie dlaczego chce starać się o posadę prezydenta skoro być może ulegał obecnemu prezydentowi? Według mnie istenieje wówczas obawa, że mógłby wykonywać polecenia partii albo jakiś grup interesów, skoro tak skutecznie podlegał Uszokowi...
      • Gość: ???? do jingis IP: 109.77.30.* 07.10.10, 20:40
        czy ja wiem czy jest to chrapka na stołek architekta miasta? To jest wybitny fachowiec, trzeba przyznać. jak Uszokowi architekci radzili inaczej niż on myślał, to sobie powołał swoja grupę architektów i słuchał się ich opinii, hehe. Smaczku dodaje fakt, że w tej grupie jest jego córka :-)
        (poszukaj sobie artykułu w archiwum gw).

Godlewski myśli dobrze, bo plan zagospodarowania przestrzennego jest Katowicom bardzo potrzebny, aby ożywić centrum. Taki plan spowoduje, że inwestorzy beda mieli jasny dowód i zielone światło na działanie. A to Katowicom jest bardzo potrzebne. No i jak Godlewski zrezygnuje z budowy tego budynku na Rynku, co było pomysłem Uszoka, to ma plusa. Kolejny gmach dla urzedasów? Po co?
        • Gość: jingis Re: do jingis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:45
          pewnie macie racje - cofam i przepraszam
          • matka_jest_tylko_jedna jest... 08.10.10, 03:41
            jest nieprawdopodobne jak wyborcza wspiera godlewskiwego, to cos niebywałego :) tak bezczelnie, w biały dzień, ale tupet :D
      • Gość: B Załosny jesteś IP: *.chello.pl 07.10.10, 20:45
        Ile on zarobi na takim stołku? 4 lub 5 tyś brutto? Przecież on taką kasę ma za jeden projekt domu jednorodzinnego, a takich pewnie wychodzi parę z jego studia. Nie mówiąc już o innych projektach . Więc pisanie o tym że dla stanowiska czyli kasy sprawia że jesteś żałosny. Znając charakter Koniecznego to on by pewnie to charytatywnie robił ;)
        • Gość: jingis Re: Załosny jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:49
          cooofaaam !!! Faktycznie gościowi takie krzesło na nic nie potrzebne
          może coś ruszy w Kato !!!
        • Gość: xxx Re: Załosny jesteś IP: 194.242.1.* 07.10.10, 21:46
          Za jeden dom, to raczej ma 200-300, a nie 4-5 tys.
          • Gość: ojek Re: Załosny jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 08:56
            Projekt domu to około 10-20 tyś. Średnio, bo jest jeszcze ważne kto go robi.
        • helisiostra Re: Załosny jesteś 07.10.10, 22:45

• Gość: black Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:31
      Fajne takie korytko - architekt miasta
    • Gość: trav Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: 109.95.238.* 07.10.10, 20:34
      no i odebrać park brzydkiemu Chorzowowi, może jeszcze jakieś osiedle brzydkiemu Siemianowicowi i powiedzmy dworzec brzydkiemu Sosnowcowi. to jest plan!
    • Gość: elvis Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 20:45
      Glownym problemem Katowic jest brak miejsc pracy dla mlodych ludzi po studiach, brak inwestycji. GW jakos uparcie twierdzi ze glowny problem to przestrzen miejska. Moze i tak ale to jest sprawa drugorzedna. Szkoda ze kandydaci zaczeli tak samo szczekac.
      • Gość: swoboda_t Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 23:47
        Jedno z drugim ma ścisły związek, bo Kaktowice są w większości rankingów atrakcyjności biznesowej na szczytach, a z przyciąganiem inwestorów jest już jakby gorzej. Przy czym nie tak źle, jak niektórzy twierdzą. Bezroocie w mieście jest jednym z najmniejszych w całym kraju (sporo mniejsze niż np. Krk i Wro), ja jestem z tych "młodych, po studiach" i zmojego otoczenia prawie nikt nie narzeka. "Prawie", bo niektórzy mają papierki, ale umiejętności poszukowanych przez pracodawców już nie, no ale to już nie jest wina miasta.

A p. Godlewski powinien przedsatwić konkretne pomysły, skzice, wizuzalizacje. Bo to, że jest źle, że obecna władza jest do dupy, ze trzeba tego i owego to każdy wie. Ale jak p. Godlewski chce niczym Uszok kolejne 4 lata rozstrząsać jak powinno się wyremontować Rynek, zamiast to po prostu zrobić (od początku do końća procesu styknie 12 miesięcy) to ja dziękuję.
      • gofrrr Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o 08.10.10, 05:11
        Zgadzam się z tobą w 100 procentach. W tej chwili nic innego nie przeczytasz. A gdzie tu usprawnienie urzędów (chociaż gdzieś czytałem o przedłużeniu pracy w środy), lub projekty w tragicznie zapomnianych przez władze dzielnicach jak Szopienice, Wełnowiec, Bogucice czy Załęże ? Może zamiast prześcigać się w pomysłach na centrum, warto popatrzeć trochę szerzej ?

Ale wracając do postulatów Godlewskiego, plan zagospodarowania - podstawa ! Aż wstyd bierze, że jeszcze takowego Katowice nie posiadają.
      • Gość: Akik46 Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: 83.143.103.* 08.10.10, 18:31
        Nareszcie rozsądny wpis,a nie dyskusja o Koniecznym.Właśnie o takich problemach powinni mówić kandydaci na prezydenta Katowic.Jeżeli chodzi o pana Koniecznego to ostatnio nie słyszałem o sukcesach jako architekta ,a raczej:manifestach,listach otwartych,kielichach dworcowych itp.Uważam,że stanowiskiem w Urzędzie by nie pogardził.
        • Gość: Moka Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.10.10, 21:48
          @akiki - majaki, kolego, majaki,

trzeba znac sie na tym o czym sie mowi
          konieczny to jedno z dwoch nazwisk z kraju, ktore pojawiaja sie na swiecie jezeli chodzi o architekture, mamy szczescie, ze urodzil sie w okolicy

nie ma mowy o skoku na stolek bo to nie ta liga w ogole...

dobrzy architekci za zaprojektowanie zwyklego domu/rezydencji biora dziesiatki tys. zl,
          funkcja urzednika do niczego nie potrzebna...
    • Gość: 36 głosów na AG Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: *.chello.pl 07.10.10, 20:52
      Sorry Panie Uszok. Skurczybyk Godlewski ma jaja. Cała moja rodzina bedzie głosować na Godlewskiego a liczy w Katowicach 36 osób. W niedziele idziemy do kościoła pomodlić sie o dobry wynik wyborów dla Katowic :). Ksiądz mówił ostatnio żeby wybrać dobrze. A u nas nie położono kostki brukowej przed parafią. :(.
      • Gość: jajarz Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:53
        Przepraszam przyjacielu ale gdzie Godlewski ma rzeczone jaja ?
    • Gość: John Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:55
      Wszyscy do urn!!! Mamy wpływ na to co wokół nas !!!
    • Gość: ben [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: pedro Jak kandydat chce promowac slaskosc w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 21:20
      Niy ma za duzo konkretow w programie...
      • Gość: swoboda_t Re: Jak kandydat chce promowac slaskosc w Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 23:51
        I to mnie martwi, bo p. Godlewski wygląda na jedyną realną alternatywe Uszoka. Ale poza pięknymi słowami i oczywistymi oczywistościami jakoś niewiele wiemy. Facet był wiceprezydentem ds. inwestycji(!), jest przedsatwicielem najważniejszej partii w kraju, a konkretów brak. Ja jestem "nikim", ale ubiegając się o urząd zaprezentowałbym konkretne rozwiązania, które uważam za słuszne i w mairę możliwości poparł to wizualizacjami, szacunkami kosztów itd. A tu mamy tylko gadke-szmatke, każdy tak może. CHCEMY KONKRETÓW!
        • Gość: Aśka Re: Jak kandydat chce promowac slaskosc w Katowic IP: *.centertel.pl 08.10.10, 08:51
          No tak a słyszałeś o Marku Szczerbowski - akurat jego gazety nie promują bo to przecież układy prasowe! Ma wizję i od kilku lat walczy z urzędniczym podejściem do sprawy. Jest menadżerem a nie urzędasem. Sprawdź jego stronę www.marekszczerbowski.pl
          • Gość: dd Re: Jak kandydat chce promowac slaskosc w Katowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 22:37
            hahahahaha
            z sld i sportem się zajmuje - pewna ścieżka na prezydenta
            na szczescie marek szczerbowski ma małe szanse
    • Gość: Gość Dlaczego GW lansuje Godlewskiego? IP: 81.219.121.* 07.10.10, 21:30
      A gdzie reszta kandydatów? Jesteście najbardziej nieobiektywna gazetą. A reszta kandydatów? Siedzi w domu i je płatki? Tylko Godlewski prowadzi kampanie?

• Gość: Doktor Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: *.150.137.198.internetia.net.pl 07.10.10, 21:39
      To, że Gazeta Wyborcza ze wszech sił promuje pana Godlewskiego chyba już wszyscy wiedzą, ale że jesteście (czytelnicy) tak zaślepieni wiarą, że pan Godlewski cokolwiek zrobi to podziwiam tę wiarę. Ktoś zamierza się modlić za dobry wynik wyborów. Świetny pomysł. Proponuję do "zdrowasiek" dorzucić prośbę, by pan Godlewski jak przegra wybory robił coś dla tego miasta (w okresie do następnych wyborów i wtedy wystartował z konkretami), a nie żył marzeniami jak większość forumowiczów, wierzących w jego idealną postawę wobec miasta i mieszkańców.

Uważam, że wielu z Was byłoby w stanie jak z rękawa rzucić kilka, czasem dużo lepszych propozycji na zmianę oblicza Katowic niż pan Godlewski. Problem w tym, że realizacja tych celów już na starcie obiłaby się o mur przepisów prawnych, a potem o czynnik ludzki.

Obawiam się o Katowice rządzone przez kogoś kim steruje partia. Jeśli Wam to nie przeszkadza to pozostaje mi tylko pochylić się i pozostać w zadumie jak łatwowierne mamy społeczeństwo i jak Gazeta Wyborcza pokazuje swój obiektywizm każdego dnia promując pana Godlewskiego.

Nie chodzę do kościoła, jednak wierzę w sprawiedliwość i uczciwość, a co za tym idzie, że pan Godlewski przegra te wybory mimo olbrzymiego wsparcia GW.

Takie zachowanie PO i GW sprawia, że moje sympatie do ogólnopolskiej PO (nie raz na nich oddawałem głos) znacznie spadają.

Niestety cel zawsze jest jeden. Władza.

Mieszkańcy zostają z boku, ponieważ jak widać we wszystko uwierzą co kandydat POGW zaproponuje.
      • Gość: yoda Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.com-promis.3s.pl 07.10.10, 21:53
        Też żeś Amerykę odkrył, że partie i politycy dążą do władzy. Po to są, żeby rządzić, przecież nie głosuje się na kogoś po to żeby pierdział w opozycyjny stołek, tylko po to żeby realizował program. Z jakim skutkiem, to już inna historia, ale po to są kolejne wybory, żeby ocenę rządzącym wystawiać.
        • gofrrr Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o 08.10.10, 05:20
          Gość portalu: yoda napisał(a):

> przecież nie głosuje się na kogoś po to żeby pierdział w opozycyjny stołe
          > k, tylko po to żeby realizował program.

Ale program swój, osobisty. A nie polecenia z góry, od zarządu. Dlatego można się bać człowieka oddelegowanego przez partie.
          • Gość: ciekawy Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: 217.153.211.* 08.10.10, 17:20
            Zgadzam się. Niestety, moim zdaniem, pan Godlewski jest właśnie takim człowiekiem oddelegowanym przez PO. Był zastępcą Uszoka i jakoś mu jak sądze, nie przeszkadzał marazm w mieście, a teraz udaje niezależnego... obudził się!
      • Gość: sprytny Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 08:14
        Zgadzam się w pełni. Ten artykuł powinien mieć podtytuł: ogłoszenie wyborcze. Jeszcze ta sonda obok artykułu - ż ą ł o s n e :(
        • Gość: Michał Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.chello.pl 08.10.10, 09:58
          Co złego, mośku, jest w tej sondzie? Nie podobają mi się pomysły goście, klikam NIE, podobają, klikam TAK. Nikt mi nie każe na niego głosowac, tylko typy takie jak ty myślą, że jak się o kimś napisze, to z przymusu. Niech Uszok wyjdzie na miasto i powie, jakie ma pomysły, też pewnie o nim napiszą w lokalnych gazetach. Podobnie Szczerbowski, fajny facet, ale siedzi i pierdzi w stołek, nie chce mu się do ludzi
    • Gość: polip A jakie stanowiska zajmował Godlewski od 2002 roku IP: *.zamek.net.pl 07.10.10, 21:45
      Od 2002 Urząd Miasta Katowice, Z-ca Naczelnika Kancelarii Prezydenta Miasta;
      od 1 marca 2007r. Z-ca Naczelnika Wydziału Rozwoju Miasta;
      od czerwca 2007r. Wiceprezydent Miasta Katowice odpowiedzialny za Informatykę, Inwestycję, realizację głównych projektów strategicznych miasta.

Tak! Zacznijmy wszystko od poczatku!

• bartoszcze Re: A jakie stanowiska zajmował Godlewski od 2002 07.10.10, 23:18
        Gość portalu: polip napisał(a):

> Od 2002 Urząd Miasta Katowice, Z-ca Naczelnika Kancelarii Prezydenta Miasta;
        > od 1 marca 2007r. Z-ca Naczelnika Wydziału Rozwoju Miasta;
        > od czerwca 2007r. Wiceprezydent Miasta Katowice odpowiedzialny za Informatykę,
        > Inwestycję, realizację głównych projektów strategicznych miasta.

Auć. Nie spodziewałem się, że aż tak był odpowiedzialny za powstały syf.
        Ale też jego jedyną szansą jest powiedzieć otwarcie "wiem, co spindoliliśmy przez te lata i zrozumiałem wreszcie, jak należało to zrobić".
      • Gość: Aśka Re: A jakie stanowiska zajmował Godlewski od 2002 IP: *.centertel.pl 08.10.10, 10:37
        No i co zrobił podczas swojej kadencji??? Nic!!! teraz obiecuje to co mógł zrobic przez 4 lata aby posiedzieć jeszcze trochę w tym samym budynku ale teraz jako prezydent. I znowu zamierza nic nie zrobic choć będzie mógł!!!! Kpina
      • Gość: Moka Godlewski na plus IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.10.10, 21:53
        sa stanowiska i stanowiska

zostal vice z rozdania i nie mial to tylko na papierze
        wiec nie mogl nic zrobic
        uszok robi reczene sterowanie i z-ca nie ma nic do powiedzenia

potrzebujemy kogos innego niz uszok,
        godlewski ma przynajmniej szersze horyzonty
        i zna sie troche na miescie, przynajmniej sie zdazyl napatrzyc..

i sam nie przepadam za PO ale sa gorsze partie...

• Gość: Patataj Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 22:14
      Godlewski jakby chciał to by swoje projekty realizował od kiedy został wice, a jak mu Uszok nie pozwalał na nic albo miał inną wizję to PO mogła zostać partią opozycyjną.
      Zaoranie = kolejne 4 lata konkursów, koncepcji, projektów. Ja dziękuje za takie pomysły.
    • Gość: zniesmaczona Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 22:19
      Jak on mi Uszoka przypomina
    • Gość: redaktor Gazeta zaczadzona PO IP: *.146.49.35.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.10, 22:22
      Sam jestem dziennikarzem (nie powiem z jakiej gazety) i mogę jedynie współczuć kolegom z GW, że muszą za psie pieniądze merdać ogonami wokół Platformy Obywatelskiej. Żałosna, trochę śmieszna, ale przede wszystkim pouczająca degrengolada dobrej kiedyś gazety. Żegnam.
    • Gość: urbanista Każdy będzie lepszy od sołtysa Uszoka IP: 178.73.63.* 07.10.10, 23:01
      ... a Godlewski z całą pewnością. Marnował się na stanowisku jako zastępca sołtysa, powinien był wczesniej złożyc rezygnację, wówczas jego kandydowanie byłoby bardziej przekonujące. A przy okazji: nie musi mówic, że nalezy wszystko zaczynac od początku, bo Uszok nawet nie zaczął, tylko mówił że zacznie. W związku z tym każdy jego następca niczego nie musi zmieniac, bo nic nie zostało zrobione, co zreszta ułatwia sprawę...
      urbanista
    • Gość: KATOWICZANIN Www.marekszczerbowski.pl IP: 194.242.0.* 07.10.10, 23:21
      WWW.MAREKSZCZERBOWSKI.PL

FZCEBOOK: Marek Szczerbowski
      GOLDENLINE: Marek Szczerbowski

Zapraszamy na forum na stronie oraz o wpisy na FACEBOOK i GOLDENLINE

Potrzebujemy młodych i prężnych menedżerów!!! Inaczej to miasto czeka stagnacja i regres!!!!!!

• gotrak Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o 07.10.10, 23:40
      Jedno jest pewne - im szybciej Piotr Uszok odejdzie z prezydenckiego urzędu tym lepiej dla przyszłości Katowic. Nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien mieć już co do tego wątpliwości. Osiągnęliśmy dno, a obecna polityka miasta to jedynie cyniczna gra pozorów. Arkadiusz Godlewski z całą pewnością pomoże nam odbić się od dna. Rozpocznijmy od początku, Katowice potrzebują wielkiego obywatelskiego przełomu, jestem za zmianami na lepsze!!!
    • Gość: robert Gdzie on mieszka? IP: *.siec2000.pl 07.10.10, 23:49
      Jak nie mieszka w centrum to nie wierzę, że zrobi coś dobrego dla Katowic.
      Wszyscy prezydenci jakich pamiętam (Nesteruk, Śmiałek, Dziewior,Uszok) mieszkali w południowych dzielnicach, a z centrum zrobili dziadostwo, menelownie, bazar handlowy i plątaninę autostrad.
    • Gość: jer Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 23:50
      Błąd popełnił Pan Godlewski jeden był vice pod Uszokiem... Piszę że był pod ponieważ temu Panu nie da się przedstawić żadnego własnego pomysłu; wszystko co innych to złe tylko moje jest super! Pragnę przypomnieć kilka wypowiedzi Uszoka o :
      Rynku
      Stadionie GKS
      Aquaparku na Kościuszki
      Komunikacji tramwajowej na południu Katowic
      Kinie Capitol
      Parkingach w centrum i przy wjeździe do centrum
      Starym dworcu
      Przebudowie al. Korfantego
      itp. itd.

Większość tych rzeczy miała być skończona przed 2010 i co ?!
    • Gość: an archi do Roberta Koniecznego IP: 94.254.191.* 08.10.10, 00:36

Godlewskiemu, jako wiceprezydentowi Katowic podlegał bezpośrednio Wydział Budownictwa UMKce. Kumasz kolego?
      • gotrak Re: do Roberta Koniecznego 08.10.10, 01:18
        Taktyka Uszoka polega na kupowaniu kogoś lub jego podporządkowaniu i obarczeniu odpowiedzialnością. W jednym i drugim wypadku, jedynie dla siebie zachowuje prawo ostatecznej decyzji. A potrafi zwlekać bardzo długo, miałam okazję się o tym przekonać. Potrafi wysłuchać różnorodnych opinii i nie podjąć żadnej decyzji, potrafi kiwać głową na tak a postąpić wbrew temu czego można było się spodziewać, potrafi wysłuchać najmądrzejszych opinii specjalistów i podjąć odmienne decyzje. Pomimo zewnętrznych pozorów prostolinijności jest to człowiek: bardzo podejrzliwy, nieufny, niedostępny oraz pokrętny w swoim rozumowaniu. Jego działania i decyzje niewiele mają wspólnego z demokratycznym ładem. To autorytarne rządy zadufanego w sobie człowieka, na szczęście coraz więcej osób to dostrzega.
        • Gość: Moka Re: do Roberta Koniecznego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.10.10, 21:55
          bardzo dobre podsumowanie oszuka

uszok = brak logiki + kompleksy + reczne sterowanie
    • Gość: vision direct Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... IP: *.opera-mini.net 08.10.10, 07:46
      To wszystko było do rzyci. Trza zrobić tak. Neverowi dać placu na ten blaszok wiela chce i bele gdzie ino nie przed dworcem. Autobusy pod ziemią na placu Szewczyka niech za to zrobi. A na wierchu robimy RYNEK !!! I od razu mamy go z deptakami 3Maja i Stawowa. Katowice pierwszy raz w historii zaczynają wyglądać jak miasto !!! I postarajmy się tego NIE SPIEPRZYĆ bo drugiej szansy nie będzie.
    • Gość: jo Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 08:33
      Dyć to jest spadochroniarz wie ktoś kaj sie tyn chadziaj urodzioł?Uszok to jest przinajmni ślonzok
      • Gość: Loki Re: Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko o IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.10.10, 21:56
        Oszuk to soroń jakich mało,

to ja już wole uczciwego gorola niż takiego *^%@...

• mieszkaniec_wsi_katowice Plan dla Katowic jest taki: zacząć wszystko od ... 08.10.10, 08:34
      Każdy, byle nie Uszok!
      Godlewski nie jest idealny, ale jest jedynym kontrkandydatem, który może wygrać z dotychczasowym p.rezydentem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka