Dodaj do ulubionych

????????????????????

IP: 195.114.177.* 24.10.10, 22:39
Witam.
Mam poważny problem. Obok mojego mieszkania jest mieszkanie wykupione od spółdzielni mieszkaniowej. Niestety, od prawie 4 lat nikt w nim nie mieszka, odcięty jest prąd i gaz, nie ma centralnego ogrzewania, w oknach kraty a drugie drzwi z blachy. Wejść tam można tylko za pomocą czołgu (stare budownictwo). Problem w tym, że ze względu na brak ogrzewania (mieszkanie parterowe nad nieogrzewaną piwnicą), na ścianie w moim mieszkaniu wychodzi grzyb. Zgłaszałam problem w spółdzielni, która ma to gdzieś bo tamto to mieszkanie własnościowe, a moje zaledwie spółdzielcze, a spółdzielnia olewa swoich lokatorów, jednemu z radnych Katowic, który też to ma gdzieś bo..... a ja co roku odgrzybiam i maluję ściany bo wychodzi grzyb. .Aby wytoczyć właścicielowi sprawę w sądzie muszę znać jego adres . Znam tylko imię i nazwisko oraz firmę w której kiedyś pracował, ale gdzie obecnie przebywa nie mam pojęcia i nawet nie wiem jak to ustalić. A na prywatnego detektywa mnie nie stać. Może ktoś wie co mam zrobić - pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: ???????????????????? IP: 195.43.143.* 25.10.10, 08:03
      Miałem podobny problem z sąsiadem, który nie mieszkał we własnościowym mieszkaniu.
      I zrobił się w nim prawdziwy gołębnik, bo inteligent zostawił otwarty balkon!

Zgłoś sprawę oficjalnym pismem do Sanepidu o zagrożeniu mikrobiologicznym. Oni już dojdą do właściciela. Pozatym w UM w wydziale ewidencji ludności sprawdzisz kto tam jest zameldowany.
      • Gość: Asia66 Re: ???????????????????? IP: 195.114.177.* 25.10.10, 17:28
        Gość portalu: Greg napisał(a):

> Miałem podobny problem z sąsiadem, który nie mieszkał we własnościowym mieszkan
        > iu.
        > I zrobił się w nim prawdziwy gołębnik, bo inteligent zostawił otwarty balkon!
        >
        > Zgłoś sprawę oficjalnym pismem do Sanepidu o zagrożeniu mikrobiologicznym. Oni
        > już dojdą do właściciela. Pozatym w UM w wydziale ewidencji ludności sprawdzisz
        > kto tam jest zameldowany.

Pomysł jest niezły, dzięki Greg.

Może ktoś ma jeszcze jakiś??
        • tadeusz542 pomysł Grega jest OK 25.10.10, 20:30
          Rada Grega jest OK tyle ,że aby "nadać skrzydeł" San-Epidowi przypomnij sobie czy ostatnio nie chorowaliście /najlepiej dziecko - chociaż to wiadomo trauma/ na jakieś nieżyty gardła z pluciem flegmą , nie macie jekichś notorycznych bólów głowy ,czy bólów stawów albo wszystko razem czy nie jesteście prawie zawsze w domu zmęczeni a poza domem macie lepsze samopoczucie /
          to są skutki mieszkania z grzybem więc napisz to we wniosku i zasugeruj ,że grzyb w opuszczonym mieszkaniu może wkrótce przejśc na wszystkie mieszkania powyżej .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka