Dodaj do ulubionych

Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży ob...

IP: *.150.133.34.internetia.net.pl 05.11.10, 13:23
Pani Konieczna jak to często bywa mija się z prawdą. Pierwsze prace nad przygotowaniem do udzielenia zamówienia na projekt rozpoczęły się ok 2 lata temu. Proces inwestycyjny takiego przedsięwzięcia jest tak długi, że zawsze o jakieś wybory zahaczy.

No ale wybory się zbliżają więc nie mając za sobą żadnych osiągnięć, trzeba kontestować osiągnięcia konkurentów:)
Obserwuj wątek
    • Gość: bajka Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.10, 13:51
      Rzeczywiście, też mi osiągnięcia. Ekipa Dziuby ma sto pomysłów na minutę, wywala forsę, po czym w połowie realizacji, albo nawet nie w połowie - wycofuje sięz pomysłu. A pomysły Hyde Parku, cokoły, kostki i inne duperele na placu Baczyńskiego? A projekt nowej biblioteki głównej? Kosztował kupę kasy, a poszedł w błoto. Pan prezydent rzuca się jak ryba na piasku, a wszystko, co robi, pozbawione jest GŁOWY. Tu i tam coś odnowią i udają autorów wielkich osiąnięć. Przy wpływach, jakie mająTychy co roku, to co robi Dziuba, to nic. To żadna łaska. I dlatego trzeba go wreszcie wymienić. Poza wszystkim przyda się też wreszcie przewiwtrzyć ten stołek i ten gabinet, a właściwie cały ratusz. Niektórzy za bardzo przyrośli do stanowisk.
      • Gość: adas Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.150.133.34.internetia.net.pl 05.11.10, 14:00
        @bajka
        Kolejny przyboczny kandydatki się odezwał. jak przesiać to co napisał przez sito prawdy, to nic nie zostaje.
        • Gość: kolo Dziuba musi sie wkupic w laski kiboli IP: 46.112.69.* 05.11.10, 17:45
          zwłaszcza po tym jak paradował w szaliku Ruchu Chorzów.
          ale on co 4 lata obiecuje to samo, więc to żadna rewelacja, stadion, mediateka, sranie w banie...
    • Gość: jazon66 Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 14:01
      Obecnie na mecze pilkarskie przychodzi srednio 8oo kibicow w tym 100 to dzialacze i to dla nich ten stadion na 20000 a reszta tyszan zaplaci za tego giganta i jego utrzymanie w podniesonych w przyszlosci podotkach . Dziube stac ale czy nas ??????
    • Gość: tyski Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży ob... IP: *.150.139.7.internetia.net.pl 05.11.10, 14:07
      po pierwsze stadion ma być na 15800 widzów, a po drugie dałaby sobie ta Pani już spokój bo tylko uaktywnia się co 4 lata...
    • Gość: oszuk Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.chello.pl 05.11.10, 14:15
      znowu wypłynęła bo są wybory. niech się weźmie za robotę a dopiero potem kandyduje. przegra z kretesem.
      • Gość: mieszkaniec os U P.Basiu IP: *.150.155.57.internetia.net.pl 05.11.10, 15:36
        niech pani w końcu zrozumie że juz nikt nie buduje stadionów wielofunkcyjnych Tychy potrzebuja tego stadionu jak ryba wody ..... Piłka nożna to sport nr 1 w Polsce a dobry stadion to otwarta droga do sponsorów a co za tym idzie silnego GKS stadion ma bys na 15 tys i spokojnie w extraklasie sie zapełni NIESTETY TĄ WALKA PRZECIWKO STADIONOWI PIŁKARSKIEMU wyborców sobie pani nie przysporzy .
        • Gość: normalny Re: P.Basiu IP: *.chello.pl 05.11.10, 16:36
          ja będę głosował na P. Konieczną właśnie dla tego by ten stadion nie powstał ... i co ?
          PS.
          GKS Tychy w ekstraklasie ... he he - dobry żart...
          • Gość: gosc Re: P.Basiu IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 21:02
            To sobie Pani Basi program poczytaj, ona też chce budowy stadionu, tyko, że wielofunkcyjnego.
        • Gość: mk Re: P.Basiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.10, 16:42
          pieprzxysz bzdury. Najpierw niech Tychy mają drużynę na poziomie, potem budują stadion piłkarski. PS gdyby tak jakiś dobry biegacz urodził się w Tychach to lepiej wypromowałby to miasto niż g.niana drużynka.
          • Gość: R Re: P.Basiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 17:32
            Hahaha myslicie, ze ekstraklasa to tak sama splynie bo bedziecie miec stadion??

Powiedz mi kiedy ostatnio graliscie w 1(drugiej) lidze?? Na prawde myslisz, ze wszyscy beda sie klaniac przed wami bo macie stadion?? Gks Tychy jest znany na Slasku tylko przez hokej pilkarsko szczerze to nie istniejecie. Gieksa hojraki mieli zdobywac ekstraklase i co?? 6 lat 1 lidzie.

Cracovia ma nowy stadion i co?? I 4 punkty a na stadionie tlumow nie widac, nie liczac sektora fanatykow.
          • Gość: xxx Re: P.Basiu IP: 178.218.233.* 16.11.10, 20:40
            Masz łeb durniu jak gó...ana drużynka . Gilewicz ,Czerkawski to tylko dwa przykłady które bardziej wypromowały Tychy niż nawet fabryka Fiat . Mniej takich matołów jak ty .
        • Gość: kolo jednego już zyskała... IP: 46.112.69.* 05.11.10, 17:59
      • Gość: nic Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 18:13
        Głupia babo,dzieci nigdy nie trenują na takich obiektach. Do treningów potrzebne są małe ośrodki. Nie słyszałem zresztą nigdy o żadnym lekkoatlecie z Tychów. Znam takich którzy mówią, że kobieta to drugi gatunek człowieka.
    • izaiaga Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży ob... 05.11.10, 17:31
      "NIESTETY TĄ WALKA PRZECIWKO STADIONOWI PIŁKARSKIEMU wyborców sobie pani nie przysporzy"

Może wręcz odwrotnie?
      Większość znajomych przekonała się do p.Basi własnie dzięki jej pogladom nt. budowy stadionu
    • Gość: G Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży ob... IP: 212.59.250.* 05.11.10, 17:32
      Ta kobieta nie ma pojęcia o sporcie, stadionach i potrzebach miasta! Stadion to wizytówka miasta, a kto ogląda lekkoatletów w masowej skali? [z całym szacunkiem dla nich i innych sportowców] Jestem mieszkańcem Tychów a stadion jest własnością miasta a nie GKS więc jeśli ma dojść do budowy nowego obiektu to tylko takiego, który będzie spełniał wszystkie wymogi PZPN [czyli m.in. 15000 miejsc] niezależnie od tego czy ktokolwiek by na nim grał, a nie kolejnego kurnika dla II-ligowców... To jest dopiero marnotrawienie pieniędzy. Potem jakby się okazało, że potrzebny większy stadion to nikt go nie rozbuduje, bo wiadomo jak to w Polsce jest [będą teksty w stylu "sami chwieliście to macie, my nie damy na to kasy skoro dopiero go remontowaliśmy"]. Co do lekkoatletów to ja rozumiem, że potrzebują bieżni, torów rozbiegowych i pola do rzutów ale im wystarczy trybuna na 2000 miejsc a nie pełnowymiarowy stadion. Poza tym na żadnym stadionie w Polsce, niezależnie od dyscyplin sportów rozgrywanych tam nie ma zawsze kompletu publiczności!! Ba, powiem, więcej: rzadko kiedy jest komplet niezależnie czy np ekstraklasa jest tam od 10 lat i maja 5 tytułów mistrzowskich! Jeśli stadiom ma być wizytówką to ma spełniać wszystkie wymogi, bo miasto ma stwarzać możliwość gry wszystkim na wszystkich klasach rozgrywkowych. Gdy wybudują mniejszy stadion to tak jakby powiedzieli "wy nigdy nie będziecie dłużej w ekstraklasie a o pucharach nie macie co marzyć [zawsze możecie sobie na Śląski pojechać], a poza tym was to nigdy wiecej ludzi nie będzie chciało oglądać... bo NIE!" ...taka prawda.
      • Gość: kolo Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: 46.112.69.* 05.11.10, 17:49
        skoro klub używa stadion to niech go sobie sam wybuduje, jak to w cywilizowanych krajach
        po co 100 milionów z moich podatków ma iść na coś z czego nigdy nie skorzystam?
      • Gość: mk Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.10, 18:11
        stadion piłkarski to: garstka widzów raz na dwa tygodnie przez półtorej godziny i grający na nim kopacze w beznadziejnej polskiej lidze i to nawet nie "ekstraklasie", bo Tychy się tam nie mogą dostać od wieków - poza epizodem z Sokołem Pniewy.
        To juz sensowniejszy byłby park wodny, bo WSZYSCY chętni mogliby korzystać i to nie siedząc z papierochem i krzycząc "sędzia, ty ch.ju".
        Jeśli jednak miałby powstać stadion to własnie z bieżnią, zeby miał kilka zastosowań, do treningów, można byłoby utworzyć jakiś klub lekkoatletyczny w Tychach i łowić talenty w szkołach. Można byłoby też zorganizowac w Tychach filię AWF-u.
        Oczywiście fanatycy piłkarscy tego nie zrozumieją, oni chcą mieć stadion piłkarski, by nim sie chwalić przed innymi fanatykami.
    • Gość: gosc Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 18:07
      To ten Dziuba i jego ludzie są genialni, jak dwa lata trwało zanim wyłoniono firme, co zrobi projekt, to firmę, co ma wybudować stadion będą wyłaniać ze trzy lata, albo więcej! Racja, Konieczna nie ma osiągnięć, bo startuje w wyborach, a nie jest prezydentem urzędującym. Jakie osiągnięcia dla miasta miał Dziuba 10 lat temu, kiedy został prezydentem? Bo ja żadnych nie znam!
      • Gość: spartan Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.chello.pl 05.11.10, 19:45
        P. dziuba już się pokazał przy budowie szkoły koło targowiska,
        której budowy nigdy nie ukończono,a przyniosła tylko same straty,
        Tychom przydało by się kąpielisko z prawdziwego zdarzenia,
        bo paprocany to bagno, no ale jak ktoś na przysłowiowe
        pięć minut przed wyborami takimi obiecankami chce kupić
        sobie wyborców…no, nie wiem,
        ale wiem że jak p. gramatyka podpisuje się na forum
        jako konieczny to takie same będą wybory

• Gość: ank Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: 46.113.78.* 05.11.10, 20:49
          Gość portalu: spartan napisał(a):

> P. dziuba już się pokazał przy budowie szkoły koło targowiska,
          > której budowy nigdy nie ukończono,a przyniosła tylko same straty,

Dziuba nie wybudował tej szkoły a Gądek:)
          Pani Barbaro, niech Pani przypilnuje tych swoich internetowych pijarowców, coby trochę poczytali zanim będą komentować, bo to wstyd i jeszcze Pani przez nich nie wygra tych wyborów, a wtedy znowu zostanie tylko posada w osiedlowym klubie...
    • szoferek1 Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży ob... 05.11.10, 22:22
      Pan Dziuba ma ambicje aby Tychy miały I - ligę?
      Już na hokej brakuje pieniędzy,a skad weźmie na piłkę? Od sponsorów? Jakich?
      Myślę że Pan Dziuba już się skończył jako włodarz miasta i nie ma pomysłów na nastepne lata.Budowanie nowego stadionu,w sytuacji gdy nie ma drużyny piłkarskiej na przyzwoitym poziomie,to jest tak jak by zakładać drużynę strzelecką w zakładzie dla ociemniałych.Centrum miasta praktycznie nie istnieje - nie ma! Puste place bez jakichkolwiek planów zagospodarowania,Paprocany - rozpoczęte i co dalej? zostawić w połowie roboty?Byłem gorącym zwolennikiem Pana Dziuby,ale stwierdzam że skończyły mu się pomysły na rozwój miasta na następną kadencję.Dlatego trzeba wybrać kogoś nowego,z nową wizją miasta,bo nie tylko sport się liczy w Tychach.Obrzeża miasta zaniedbane (dzielnice),drogi pożal się boże.Przykładem niech będzie niemoc miasta w modernizacji ul. Oświęcinskiej.Od browaru do Fiata dzidostwo jak w Rumunii,dziury,ciemno,droga śmierci! Czy Pan Prezydent przewiózł swoje du....sko w godzinach szczytu tą ulicą? Proszę się przejechać i zobaczyć jak mieszkańcy Pańskiego miasta jeżdżą do pracy.1km/godz.!Może lepiej zmienić priorytety i zamiast stadionu poprawić warunki życia mieszkańców(też miasta Tychy)!!!
      • Gość: Jasiu Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: 188.33.8.* 06.11.10, 09:27
        szoferek1 napisał:

> Pan Dziuba ma ambicje aby Tychy miały I - ligę?
        No ma! Żeby zrobić z tego zarzut, trzeba być chyba z komitetu Koniecznej:)

> Już na hokej brakuje pieniędzy,a skad weźmie na piłkę? Od sponsorów? Jakich?
        Pokaż mi w Polsce drużynowy sport kwalifikowany, który nie ma najmniejszych kłopotów finansowych. Tyski stadion zimowy należy do najnowocześniejszych w Polsce jeśli nie jest najlepszy, a na pewno bezpieczny. Wiem, bo chodzę.

> Myślę że Pan Dziuba już się skończył jako włodarz miasta i nie ma pomysłów na n
        > astepne lata.Budowanie nowego stadionu,w sytuacji gdy nie ma drużyny piłkarskie
        > j na przyzwoitym poziomie,to jest tak jak by zakładać drużynę strzelecką w zakł
        > adzie dla ociemniałych.
        Używanie niepełnosprawnych w politycznej dyskusji jest co najmniej niesmaczne. Mi byłoby wstyd...
        >Centrum miasta praktycznie nie istnieje - nie ma! Puste
        Pewnie byś tam postawił kolejny hipermarket co?

> place bez jakichkolwiek planów zagospodarowania,Paprocany - rozpoczęte i co dal
        > ej? zostawić w połowie roboty?

Nie można zostawić, dlatego najlepiej żeby kontynuował ten co rozpoczął. Przypominam że Paprocany zostały wybrane ośrodkiem pobytowym dla Euro 2012. Tylko mi nie mówcie że to Piramida. Bez mosirowskiego ośrodka, (który, przy budowie też był krytykowany, że wspomnę) i bez zaangażowania władz miasta, NIC by z tego nie było. Pokonaliśmy konkurencję (było ich zdaje się 250) i z tego trzeba byc dumnym i oddać sprawiedliwość a nie dla doraźnych celów politycznych wymyślać niestworzone historie.

>Byłem gorącym zwolennikiem Pana Dziuby,ale stwier
        > dzam że skończyły mu się pomysły na rozwój miasta na następną kadencję.Dlatego
        > trzeba wybrać kogoś nowego,z nową wizją miasta,bo nie tylko sport się liczy w T
        > ychach.
        No coś Ty!:) Gdybyś znał budżety gminy, uchwały Rady i rozpoczęte projekty wiedziałbyś czy Dziuba pomysł ma:) Ja za to jestem ciekawy, kto inny ma wg Ciebie pomysł na nową wizję miasta? Przedszkolanka z klubu osiedlowego? Informatyczka z browaru? Nauczyciel ze szkoły?
        Oni mają mieć wizję miasta?? Nie żartuj.

A może organizator festiwalu?
        >Obrzeża miasta zaniedbane (dzielnice),
        Słyszałeś o kanalizacji za setki milionów złotych? Największy projekt w Polsce tego typu. NIkt od 89 roku tyle nie zrobił dla dzielnic obrzeżnych co Dziuba.
        drogi pożal się boże. ech będzie niemoc miasta w modernizacji ul. Oświęcinskiej.Od browaru do Fiata d
        > zidostwo jak w Rumunii,dziury,ciemno,droga śmierci! Czy Pan Prezydent przewiózł
        > swoje du....sko w godzinach szczytu tą ulicą? Proszę się przejechać i zobaczyć
        > jak mieszkańcy Pańskiego miasta jeżdżą do pracy.1km/godz.!Może lepiej zmienić
        > priorytety i zamiast stadionu poprawić warunki życia mieszkańców(też miasta Tyc
        > hy)!!!
        Oczywiście, można sprowadzać problem do dupska. Dobrze że Dziuba jest profesjonalistą i tego nie robi, a rozwiązuje realne problemy.
        Ja rozumiem dyskurs polityczny, on jest potrzebny, każdy może mieć swoje racje. Ale miłość Boską, trzymajmy się faktów!!
        • Gość: kolo Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: 46.113.87.* 06.11.10, 09:48
          komitet wyborczy prezia czuwa :)
          czyżby to pan Gramatyka?

straszną ciemnote wciskacie ludziom, nie wstyd Wam??

• Gość: gość Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 10:17
            Dokładnie tak samo pomyślałem, że to robota Gramatyki, który broni status qui, jak niepodległości. No ale co on zrobi po przegranych wyborach? Trudno się dziwić, że tak walczą, stosując metody poniżej pasa, ale cel uśięca środki!
            • Gość: Tolo Baśka drobi kroki IP: 46.113.8.* 07.11.10, 13:51
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Dokładnie tak samo pomyślałem, że to robota Gramatyki, który broni status qui,

Z zasady nie polemizuje z osobami, które nie potrafią mówić po polsku (w tym przypadku również po łacinie), ale że ewentualna (choć mało prawdopodobna, ale jednak możliwa) wygrana Koniecznej cofnęłaby nas w rozwoju do epoki przedgądkowej to się odzywam.

Ludzie z wizją mają to do siebie, że robią coś, czego przeciętniacy nie rozumieją. Basia jest przeciętna, jest to przeciętność uzasadniona, bo przeciętne jest jej wykształcenie (chyba matura - nie chodzi o to że ją ma albo nie ma ale to że nie potrafi się do tego przyznać) i przeciętne doświadczenie zawodowe (klub osiedlowy).

Wizjonerzy mają tą cechę, że potrafią wizjami się dzielić i bronić ich przed przeciętniakami.
              Dlatego właśnie Baśka nie wygra. Ludzie mają dość kurdupli na szczytach władzy z ambicjami i tylko z nimi. Potrzebują ludzi czynu, choćby takich którzy potrafią załatwić dla miasta kasę. (tak na marginesie: ile kasy załatwiła dla klubu uszatek Baśka?). Boli to że nie ma się jak porównać? No musi boleć, ale nikt nie kazał kandydować.

A wracając do meritum:
              Zwolennikom Baśki i jej średniowiecznych poglądów na sport polecam artykuł:
              "Polski futbol znowu w modzie. Lechia Gdańsk wykorzystuje ducha Solidarności by wesprzeć polski boom, a nowo wybudowane stadiony zachęcają kibiców, którzy biją rekordy frekwencji - pisze brytyjski tygodnik The Observer."
              www.sport.pl/pilka/1,64946,8625101,Brytyjski_tygodnik__Powrot_polskiej_pilki__jest_coraz.html
              • Gość: Tolo Re: Baśka drobi kroki IP: *.trans.net.pl 07.11.10, 14:26
                Acha, nie jestem Michałem Gramatyką, ale nie powiem, pochlebia mi to porównanie:)
        • szoferek1 Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży 12.11.10, 20:58
          Dobrze że na opinie wyrażane na forum gazety nie ma wpływu jakiś przydupas Pana Dziuby,który na forum Tychy Nasze Miasto wprowadził cenzurę i wszystkie niepochlebne i niewazeliniarskie posty kasuje!
          A to że mam odwagę pisać że Dziubie skończyły się pomysły na dalszą kadencję i wizję Tychów, nie świadczy że popieram P.Konieczną,przeciwnie, nie rozumiem jakim sposobem bez przerwy próbuje załapać się do jakiegoś koryta? Uparta dziewczyna,ale mało przebojowa i pewnie byłaby w urzędzie szarą myszką bez jaj.
      • Gość: ZET Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: 178.218.233.* 06.11.10, 16:41
        Człowieku ty jesteś wogóle z Tychów ?? Chyba nie bo piszesz bzdury jakich mało . Czy pan Dziuba jest prezesem GKS-u ?? Bo nie rozumiem dlaczego miałby się martwić ,że braknie pieniędzy na sport ( choć pewnie i tak nie braknie ). Pokaż mi te zaniedbane obrzeża ,a najlepiej porównaj Tychy z innymi miastami bo jeżdżę po całej Polsce i wypadamy na tle innych dobrze . Pani Koniecznej już dziękujemy .
    • Gość: GOSC Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży ob... IP: *.chello.pl 05.11.10, 23:10
      I PROSZE PANA DZIUBE O TO ABY OPROCZ BUDOWY STADIONU ZADBAL ROWNIEZ O CZYSTOSC MIASTA TYCHY. NIE DA SIE PRZEJSC NIE NAPOTYKAJAC ROZBITYCH BUTELK PO TYSKIM PIWIE. ONE SA WSZEDZIE. NAJBRUDBNIEJSZE MIASTO W POLSCE.
    • Gość: Ninna 60 Stadion za miliony? IP: *.150.155.119.internetia.net.pl 06.11.10, 00:17
      Nie będę na Panią głosować-od wielu lat walczy Pani o fotel prezydenta bezskutecznie.Czy to jakaś obsesja? Przecież nie wymagam aby to właśnie Pani rządziła miastem.Czy aby na pewno jest Pani taka ambitna,skoro przez tyle lat nie uzupełniła Swojego wykształcenia mimo iż niektórzy ten fakt przypominają?.Zapewniam Panią nie jest Pani konieczna dla miasta,ale dla koleżanek chyba tak.Zobaczymy,ale nawet jak Pani wygra te wybory,to cudów w Tychach nie będzie.
      • Gość: kolo Re: Stadion za miliony? IP: 46.113.87.* 06.11.10, 09:51
        cudów pewnie nie będzie, ale odświeżenie na scenie politycznej by się przydało.
        i nie pisze tu że koniecznie musi wygrać p. KOnieczna.

• Gość: :) Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: 188.33.8.* 06.11.10, 10:18
      Tak sobie czytam ten artykuł i sądzę, że to co mówi Pani Konieczna, potwierdza jedynie, że jest ona przeciw tyskiemu sportowi.
      Nie trafiają do mnie argumenty, że najpierw małe boiska itd (w Tychach jest ponad 30 boisk sportowych w różnych miejscach, zbudowanych z różnych pieniędzy (gminne, fundusze, unijne itp) Na te boiska z pewnością pieniędzy nie zabraknie jeśli trzeba będzie wybudować nowe, czy się to Pani Koniecznej będzie podobać czy nie (na marginesie... całe szczęście że nie może postulować w kampanii wyborczej budowy nowych klubów osiedlowych...).
      Jest mnóstwo argumentów za tym, aby taki stadion powstał. Jednym z nich jest to, że jest to kolejny etap w sportowym rozwoju dzieci i młodzieży. Tak tak. Nie można - nie mogąc wytłumaczyć sobie perspektywicznych wizji innych - negować ich postrzegając perspektywę jedynie swojego nosa (tak jak to Konieczna robi).
      Mówienie, że stadion jest niepotrzebny bo nie mamy drużyny na miarę tego stadionu, jest li tylko przejawem totalnej ignorancji w zakresie znajomości prawa, ekonomii, zrównoważonego rozwoju, bezpieczeństwa czy spraw społecznych.

Przecież gdyby nie taka postawa jaką prezentuje Dziuba, nie mielibyśmy nie tylko sportowców ale (żeby daleko nie szukać) muzyków. Mama powiedziałaby bowiem swojej córce - nie kupię Ci skrzypiec bo na nich grać nie potrafisz.

My małe boiska już mamy, jeśli ktoś potrafi ruszyć tyłek znad klawiatury i chce zobaczyć coś więcej niż pobożne życzenia swojego sztabu wyborczego zobaczy że np właśnie teraz na boisku na osiedlu A (Dziuba je zbudował) trenują chłopcy w wieku 7-10 lat. Wszyscy tak samo ubrani, w bezpiecznych butach i strojach. Mają szatnie i prysznice.
      Tylko, że jeśli nie będziemy mieć stadionu, który pozwoli im wzbudzić w sobie marzenia o sławie w sporcie, o pełnych trybunach, o sukcesie, to szybko zwrócą się do kombinatorstwa, łapówkarstwa i pójdą po którymś z treningów na pierwsze w życiu piwko z kolegami.

Stadion, będzie dla nich sygnałem,że po coś opłaca się sportowo trenować.
      I tego im i mieszkańcom miasta życzę.
      • Gość: Tyszanin Re: Stadion za miliony? "Tychów nie stać na duży IP: *.chello.pl 09.11.10, 07:25
        Pani Barbaro,przez slowa takie jak" w Tychach jest potrzebny stadion wielofunkcyjny" utracila Pani kilka tysiecy glosow!!!!!!!!!!!
        A w to ze "wybuduje" Pani kompleks basenow i wprowadzi Pani w zycie swoj program wyborczy i tak nikt nie wierzy.
        Nie przepadam za Panem Dziubą ale mimo tego ze mnostwo razy tyszan zawiodl mam wieksze zaufanie do niego niz do Pani.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka