Dodaj do ulubionych

O sztuce odwracania uwagi

20.12.10, 12:55
"W teatrach bywam często, jeżdżę nawet od miasta do miasta, oklaskuję kolejne premiery, ale dalibóg pani Gajewskiej w życiu na scenie nie widziałem. Jednak mogło mi coś umknąć, wszechobecny ani wszechwiedzący nie jestem, pytam więc pośród krytyków i teatrologów, którzy zęby zjedli w tej robocie - i widzę bezradne rozkładanie rąk."
widocznie pytał takich samych specjalistów jakim sam jest. Pani wicemarszałek była między innymi aktorką w Teatrze Rozrywki.
Ponadto nie jest w polityce osobą nową ale widocznie niezbyt przez Smolorza lubianą więc znów zaczął swoje prywatne gierki kopane
Obserwuj wątek
    • Gość: Skarbnik O sztuce odwracania uwagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 13:03
      Oj mówiłem, mówiłem co się święci. Czujnym okiem patrzyłem jak Pani G. poprawia na Sesji Pani Marszałek koraliki, a Pan S. otaczał opiekuńczymi skrzydłami obydwie Panie. Co powiedziałem jest udokumentowane nas stronach marszałkowskich. Czyli po staremu. I ciągle nie mogę zrozumieć czemu, mimo 3 gigantycznych festiwali finsowanych z kiesy marszałka i miasta, a takżę wcale nie małej firmy energetycznej, która te wydarzenia zasila, jest tak żałośnie i pusto. Ciągle nie mogę zrozumieć, dlaczego nasza najzdolniejsza młodzież zajmuje się organizacją rzeczywiści interesujących wydarzeń we Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu. Dlaczego w konkurencji o ESK, tacy jesteśmy siermiężni i szablonowi. A może, zwyczajnie, jest tak, że to wcale nie chodzi o to żeby coś zrobić, a mieć święty spokój, co gwarantują swoi ludzie i dawno przetarte szlaki.
      PS. Aktorka na zarządcę gosppodarki, to jet dopiero numer!!!!!!
    • Gość: Ślązaczka Re: O sztuce odwracania uwagi IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 13:51
      Ty jak zwykle na posterunku . ....a co tam u ciebie w Kielcach ???
      • Gość: Skarbnik Re: O sztuce odwracania uwagi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 14:46
        Droga Ślązaczko, na posterunku to ja jestem zawsze. A skoro o Kielcach mowa, tam też, bo Góry Świętokrzyskie to przecież najstarsze góry. Słychać dużo. Powstało Europejskie Centrum Bajki, świętokrzyskie znakomicie promuje się w mediach. Jest dużo wystaw i koncertów. Warto pojechać, to w końcu tylko ponad godzina drogi.
        • Gość: Ślazaczka Re: O sztuce odwracania uwagi IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 16:42
          Skarbniku,ty też z Kielc jesteś, jak polsz?? OK, bądż sobie z Kielc ,ale co cię tak bardzo obchodzi Nasz Śląsk , Gorzelik ,Nasze wewętrzne sprawy. Kielce was potrzebują . My sobie poradzymy !!
      • polsz Re: O sztuce odwracania uwagi 20.12.10, 15:27
        wciąż masz jakieś kompleksy w stosunku do Kielc?
      • Gość: miglanc Re: O sztuce zdobywania informacji IP: 89.174.219.* 20.12.10, 15:29
        Pani Gajewska jest aktorką i reżyserem w Teatrze Nowym w Zabrzu. Wystarczy 2 minuty googla by to sprawdzić. Jeśli redaktor Smolorz nie potrafi korzystać z wyszukiwarki internetowej to powinien poprosić o to kogoś z redakcji Gazety Wyborczej, która publikuje te kompromitujące felietony.
    • Gość: IKAR Przecież Pan WIE! IP: 213.17.142.* 20.12.10, 14:29
      Panie redaktorze,

gratuluję odwagi. Podczas grupowego, i nie tak dawnego, plucia na Uszoka obawiałem się o Pana obiektywizm dziennikarski. A dziś, wskazuje Pan celnie na standardy PO...

Pozostaje tylko pytanie, czy nie obawia się Pan o zdrowie psychiczne czytelników GW? Przecież w ostatnich miesiącach wytłumaczono im na łamach GW dokładnie, że wszystko co złe, zaściankowe i nieudolne to Uszok, a to co postępowane, wizjonerskie i profesjonalne to PO. I oni uwierzyli. Jak to teraz z nimi będzie Panie redaktorze? Przecież Pan doskonale wie, że ci ludzie mają zarliwą potrzebę utorzsamienia się z kimś, kto da im ułudę należenia do "lepszej" większości...

Pozdrawiam serdecznie i przy okazji wyrażam nadal swoją troskę o zdrowie i uszokowe paranoje forumowicza o pseudonimie Hann-a :)
      • Gość: yano Re: Przecież Pan WIE!/ikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 20:06
        lotej trocha niżej, i w końcu naucz się, że tożsamość jest ino przez z z kropką
    • Gość: leon Tuskomatołki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 14:40
      no coz,wojewodzkie Tuskomatołki w akcji !
    • Gość: antygorolistka O sztuce odwracania uwagi IP: 213.139.155.* 20.12.10, 16:52
      To on, po tym opluciu Kutza, jeszcze jest na swoim stolku ??!
      To juz dla mnie jest !!!skandal!!!

> partyjny cysorz Tomasz Tomczykiewicz
      Dla mnie to neo-grazynista, zawodowy cwaniaczkowiec.
    • adam81w Re: O sztuce odwracania uwagi 20.12.10, 16:57
      polsz napisał:

> "W teatrach bywam często, jeżdżę nawet od miasta do miasta, oklaskuję kolejne p
      > remiery, ale dalibóg pani Gajewskiej w życiu na scenie nie widziałem. Jednak mo
      > gło mi coś umknąć, wszechobecny ani wszechwiedzący nie jestem, pytam więc pośró
      > d krytyków i teatrologów, którzy zęby zjedli w tej robocie - i widzę bezradne r
      > ozkładanie rąk."
      > widocznie pytał takich samych specjalistów jakim sam jest. Pani wicemarszałek b
      > yła między innymi aktorką w Teatrze Rozrywki.
      > Ponadto nie jest w polityce osobą nową ale widocznie niezbyt przez Smolorza lub
      > ianą więc znów zaczął swoje prywatne gierki kopane

A jak Spyrę w swoich "artykułach" podkopywał to szok.
      • Gość: yano Re: Lutostański w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 20:11
        a ty znowu na forum a tyle razy mówiłem ci przestań zajmować się naszymi śląskimi sprawami ty pieroński gorolu, kochasz Spyrę to go sobie weź
    • Gość: Hubert Czeladz IP: 213.139.155.* 20.12.10, 16:58
      www.slaskie.pl/strona_n.php?jezyk=pl&grupa=20&identpodzial=1638&zarzpr=0&id_menu=34
      Czeladzka ? Czeladzianka ? Czeladzianinka ? Czelotka ??

No tyroski wjym, boch myslol ze Turkiestan.....
    • Gość: adam śląska gospodarka w teatrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 20:34
      ludzie to tylko kajzer z Pless mógł to wymyślić
    • glomek Re: O sztuce odwracania uwagi 20.12.10, 21:38
      nie znam dokonan pani wicemarszalek na polu kultury i tez nie interesuje mnie zbytnio wydzial kultury za ktory ma odpowiadac.

bardziej martwi mnie ze ta sama pani ma nadzorowac wydzial 'strategii'. tak sie dziwnie utarlo ze ten wydzial, ktory powinien byc jednym z najistotniejszych, powierzany jest matolkom, ludziom bez kompetencji i bez realnej sily w zarzadzie. poprzednio byl to pan Stach, teraz pani aktorka.

nie wiem czy dobor nadzorujacego czlonka zarzadu jest przyczyną marginalizowania obszaru zarzadzania strategicznego w wojewodztwie czy tez moze jego skutkiem, ale fakt pozostaje faktem - podejscie strategiczne lezy, od lat. wydzial ktory powinien kreowac przyszlosc wojewodztwa, ktory powinien byc osrodkiem mysli strategicznej, silnym partnerem w dyskusji z Ministerstwem Rozwoju Regionalnego w chwili gdy ksztaltuje sie nowa rzeczywistosc, nowy uklad sil w polityce regionalnej, w zwiazku z powstaniem Krajowej Strategii Rozwoju Regionalnego, nie pelni zadnej z tych ról.
      jest niedoinwestowany w srodki, ludzi, zarzuca sie go zadaniami glupimi a pozbawia decyzyjnosci w kwestiach waznych.

teraz uzyskalismy gwarancje ze przez nastepne 4 lata bedzie tak samo, albo gorzej. po raz kolejny 'strategie' podrzuca sie jak niechciany ochłap temu najmniej rozgarnietemu, pewnie razem z 'gospodarka' - kolejna przeciez zupelnie nieistotna dziedzina.

wspomniany w artykule Carl von Clausevitz przewraca resztki kosci w grobie wespoł z Sun Zi na drugiej półkuli. Moze chociaz ktos kupilby ksiazki obu panow czlonkom zarzadu pod choinke...
    • Gość: fanek Smolorz zakuty łbie/Przez przypadki:wiersze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 12:36
      niestety znajomość przeglądarek internetowych żadna, trzy minuty wystarczyły aby znależć jak poniżej:
      GAJEWSKA, Aleksandra (1971- ).
      Przez przypadki : wiersze / Aleksandra Gajewska ; fot. Grzegorz Cinkowski. – Katowice : ”Ślask”Wydawnictwo Naukowe, 2010.
      – 57, [3] s. : il. ; 20 cm. ISBN 978-83-7164-623-2
      i czy nie jest to bufon ?,może ktoś łaskawie dostarczy tę wiadomość Smolorzowi

• wilhelm4 Re: Smolorz zakuty łbie/Przez przypadki:wiersze 21.12.10, 17:03
        Ta publikacja jest akurat bardzo nowa, moze za nowa.
    • lehoo O sztuce odwracania uwagi 28.12.10, 20:59
      "Układ trzech równań z pięcioma niewiadomymi - ciężkie zadanie"

Nic podobnego. Dowolne dwie niewiadome traktujemy jako parametry i rozwiązujemy układ równań względem pozostałych trzech niewiadomych. POzdrówka :-)
    • schlesien4000 Re: O sztuce odwracania uwagi 29.12.10, 01:38
      ino RAŚ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka