Gość: ree IP: *.softpro2.pl 18.01.11, 09:14 Gdzie w Katowicach otwierają nowy sklep FRACK? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reree Re: FRAC IP: *.c201.msk.pl 18.01.11, 09:26 A co mało ci w Katowicach sklepów? Lepiej się zajmij pracą abyś miał za co w nich kupować www.jakoscobslugi.pl/obserwacja/36299217;jsessionid=868BFFFCAAF827203C543774B11C8993 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotkabronka Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 10:25 W katowicach jest mało sklepów takich jak FRACK ,FRESH . Na Tauzenie otwarli niedawno FRACKa i odtąd kupuję tam . Nie wiem czy mi tu wolno reklamę robić , ale napisałabym same plusy dodatnie dla ładnych i grzecznych ekspedientek( zaoczne studentki) i dla sklepu też i dla papryczki mniam mniam Byle się nie popśniły i może więcej promocji robili to i towar zejdzie i klient pan będzie uśmiechnięty ( na własne oczy widziałam jak klientka od kretynek wyzwała kasjerkę bo ta biedna nie zauważyła czegoś co imość pyskata chciała natychmiast.) Na drugi raz wywalę jej niechcący wózek a co ...wolno mi ja też klient www.youtube.com/watch?v=affCbixG544 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieznajomy Re: FRAC IP: *.sycomp.pl 26.01.11, 19:59 Idąc do Fraca widze świeże warzywa mięso, tylko jedna ekspedientka,(czarne włosy, okulary) jest bardzo nie miła byłem świadkiem kłotni po miedzy pracownikami z jej uczestnictwem to byla masakra taka babe powinni zwolnic, poza tym widze ze dziewczyny ciezko tam pracuje ciekawe ile im placa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po fracku Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 20:20 wczoraj byłam tam ostatni raz, ale nie powiem dlaczego niech sami sobie sprzedają i kupują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: FRAC IP: *.via.zamek.net.pl 30.01.11, 22:25 ja robiłam zakupy we fracku w Dąbrowie ale powiem szczerze że im sklep jest dłużej tym mniej dbają o świeżość i różnorodność towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 18:21 oj nie chcielibyscie wiedziec ile nam placa..... to jest skandal i mysle ze musicie sie powoli przyzwyczajac do gorszej obslugi poniewaz po prostu przestaje nam zalezec. z gory przepraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajemnica:) Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 02.03.11, 20:40 Jaka praca taka płaca:)Jak sie opierdzielasz to ile bys chciała/al zarabiac.Ja pracuje i nie narzekam,atmosfera z wypłaty do wypłaty coraz lepsza:)Ekipy tylko pozazdrościc:P A klient coraz bardziej wymagający:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: FRAC IP: 194.126.164.* 03.03.11, 20:13 i tu sie zgadzam robota cieżka klijent wymagający ale ekipa fajna poza tym nowym kierownikiem ręce w kieszeni trzyma za robotę by się wzioł szcun dla pani kierownik ewy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarancza Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 04.03.11, 21:11 no jasne ze ekipa zarabista:)chodz sa wyjatki ....... zgadzam sie ze wielki szacun dla kierowników Pani Ewy,i Pana Piotra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjereczka Re: FRAC IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.11, 18:56 zgadzam się ekipa fraca jest super super fajna zarobki super hmmmm ale jak się ktoś opiepsza to jego strata zarabie 1100 i tak zawiele a kierowniczka EWA jest bardzo bardzo fajna miła i sympatyczna a zarazem sprawiedliwa pozdrawiam załoge fraca i kierownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: FRAC IP: *.centertel.pl 04.03.11, 11:51 Moim zdaniem praca w Frac-u Katowice jest super,zespół pracowników jest zgrany,kierownictwo super a co do zarobków jest spoko.Jak komuś się nie podoba niech się zwolni i nie przeszkadza innym pracować bo utrudnianie nie jest na miejscu.Jesteśmy sklepem na najwyższym poziomie i tego powinni wszyscy pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 12:48 skoro sklep jest na najwyzszym poziomie to i zarobki takie byc powinny... a 1100zl dla kasjerek to porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: FRAC IP: 31.60.67.* 07.03.11, 12:55 Nie wydaje mi się żebyś gdzie indziej zarobiłabyś więcej,jak się nie podoba to się zwolnij i znajdź inną pracę gdzie zarobisz tyle ile chcesz.Ktoś napisał jaka praca taka płaca i ja też jestem tego zdania.Ja daje z siebie co mogę i wydaje mi się że wypłata jest tego warta:)Pozdrawiam wszystkich pracowników Frac-a:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: FRAC IP: *.softpro2.pl 07.03.11, 16:01 a jakieś dodatki macie czy panie kasjerki 1100 i do domciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: FRAC IP: *.sycomp.pl 07.03.11, 19:36 Wszyscy gadacie bez sensu a szczególnie jakas glupia Szarancza (beznadziejna nazwa) i juz widze te podlizywanie pani Ewie i panu Piotrowi to niedobrze mi sie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 12.03.11, 23:47 zazdrościsz że niektórzy sie potrafia dogadac z kierownictwem i boli cie to ???to powiedz to oficjalnie na sklepie a nie na forum,ha ha ha zazdrośnica/zazdrośnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sob Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 23:55 Mówi się: "jaka płaca taka praca".....;) I jak już piszecie, "delikatnie" sugerując, że jesteście pracownikami w sklepie Frac, publicznie, choć nie macie jaj by wyrażać swoje opinie nie anonimowo, używajcie lepiej ku temu słownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tera_ja wyszedł zając zza krzaka i udaje junaka IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 00:46 @sob Jakiego słownika użyć aby zrozumieć to co piszesz ludziom źle opłacanym w kraju ,którego nie chcą opuścić z różnych powodów . O jajach też seplenisz anonimowo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: wyszedł zając zza krzaka i udaje junaka IP: *.centertel.pl 08.03.11, 10:32 Frac to najlepszy sklep jaki powstał na śląsku jestem z niego zadowolona,towar na najwyższym poziomie,zawsze świeże warzywa i owoc,o wędlinach i rybach nie wspomnę bo są pyszne i także świeże ale są klienci co robią na złość pracownikom tego fajnego sklepu.Bywałam w frac-u w dąbrowie oraz jak otwarli w sosnowcu ale najlepiej kupuje mi się a Katowicach ponieważ jest miła obsługa i czego potrzebuje to pracownicy mi zawsze pomogą i doradzą,widać że się starają na fajną opinie.Pozdrawiam sklep w Katowicach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownica:) Zadowolona Pracownica:) IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 08.03.11, 19:17 Pracuje w Frac-u w Katowicach od samego początku, zarobki są super:) pracownicy są zgrani,poza wyjątkami, to chyba w wszystkich zakładach pracy tak jest.Wiadomo pracowac trzeba,ciężko ale wiemy za co pracujemy.Negatywne opinie pracowników co do płacy,to mam pytanie? czemu sie nie zwolnisz daj miejsce pracy ludzią którym zależy na pracy i będa sie starac,a nie tak jak ty.O klienta staramy sie zawsze służymy pomocą:,klienci robią nam naprawde na złość i niemacie pojęcia jak robią na złość,(szczególnie)konkurencja(pracownicy sklepów obok Fraca) .A klienci są różni.Zapraszamy na zakupy:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zadowolona Pracownica:) IP: *.softpro2.pl 09.03.11, 10:47 A ile zarabiacie ? szukam pracy ale muszę cały dom za pensję utrzymać ,dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka Sobia Ja! Re: Zadowolona Pracownica:) IP: *.unknown.vectranet.pl 11.03.11, 22:53 Ja pracuje w tym Sklepie ogolnie niema co narzekac,czasem lepiej czasem gorzej,sa miesiace co idzie zarobic ale sa tez gorsze,ogólnie jak wszedzie!ale poprostu te Ludzie to tragedia tak wymyslaja traktuja nas jak bysmy byli niewiadomo czym gorzej niz dno,hasła typu Klient Nasz PAN słyszymy co chwile,ale niewidza tez ze my tam nie stoimi tylko ciagle jestesmy w ruchu,jestem ciekawa czy Ich tak trakruja u nich w pracy troche szacunku My tez jestesmy Ludzmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano ba Re: Zadowolona Pracownica:) IP: *.inet-siec.pl 12.03.11, 00:24 i tu się zgadzam traktują nas jak dno,a oni nie są lepsi wymyślają i wymyślają maskra czasami se tak myślę ze mam dośc ale zaciskam zęby i z uśmiechem na ustach odpowiadam dziekuje i zapraszam ponownie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))))))) Re: Zadowolona Pracownica:) IP: 31.60.175.* 31.03.11, 12:23 Dziewczyny trzymajcie się nadchodzą wypłaty może nie wszyscy będą zadowoleni ale nie będzie źle,i nie rezygnujcie za szybko bo zawsze może być lepiej:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.Elżbieta Re: FRAC IP: 46.148.0.* 12.03.11, 23:24 Witam ;) Jestem klientką sklepu FRAC ,jestem BARDZO ZADOWOLONA że taki sklep u nas powstał,zawsze można kupic swierze wędliny,owoce,warzywa,pieczywo,i to lubię!!!Mam nadzieje że nie tylko ja jestem tak przychylnie nastawiona do tego sklepu ,i mam nadzieje że macie wielu klientów również zadowolonych takich jak ja:)byłam świadkiem wielu nieprzyjemności w stosunku do pracownic sklepu ale ludzie zrozumcie oni tez pracuja!!! tak jak my!!!miło dziewczyny obsługują doradą co najważniejsze, to dlaczego im dokuczacie???Jak chcecie sie wyrzyc to weźcie na balkon wyjdzcie i sie wykrzyczcie a nie na innych to robicie,okropne!!! SUPER NAPRAWDE POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW TEGO SKLEPU JESTEM Z WAMI ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 23:58 swierze pisz świeże wyrzyc pisz wyżyć gość portalu: p.Elżbieta napisał(a) >Jak chcecie sie wyrzyc to weźcie na balkon wy > jdzcie i sie wykrzyczcie a nie na innych to robicie,okropne!!! to dopiero zwyczaje okropne i ostrzeżenie dla faceta co chciał mieszkanie w 'kolbie' kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 17:26 Ja też jestem pracownikiem Fraca i jak tu czytam niektóre posty to śmiać mi się chce , ale nieważne. Póki co to ja też jestem zadowolona z zarobków oby tak było dalej. Praca do lekkich nie należy, ale jak już pisali moi poprzednicy komu się nie podoba to droga wolna. Mam tylko nadzieje że po 20 marca polowa ekipy nie pójdzie na L4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: FRAC IP: *.centertel.pl 16.03.11, 11:46 Może nie będzie tak żel jak opisują tu nie którzy,ja jestem klientem od początku i nie mogę się zgodzić że pracownicy są źli lub nie mili,zawsze się spotykam z uśmiechem,pomocą i widać że panuje tam miła atmosfera.Pracownicy naprawdę się starają.Byłam świadkiem rozmowy pracownic że przyjedzie kierownik regionalny i bały się że się do czegoś doczepi,to mój apel do kierownika regionalnego"Pracownicy zawsze są mili,służą pomocą,sklep zadbany i zawsze wszystko świeże i piękne,więc nie ma do czego się czepiać,jak klient zadowolony to jest dobrze.Co do pensji tak jak piszą tu nie którzy pracownicy to dajcie im podwyżkę bo naprawdę się im należy,zobaczcie sobie jak wyglądają inne sklepy i jaka jest w nich obsługa lub jakość towaru".Pozdrawiam wszystkich pracowników i życzę powodzenia i wysokich pensji które wam się należą.Zadowolona klientka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korsa Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.11, 20:09 Fraco to oszuści jak wszedzie.Dzis kupłem w promocji ogorki korniszony po 2,81.Kupcie je normalny syf.Tak wyglaga promocja we Fraco!!! Ogorki flaki!!! Ale w promocji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F<R>AC Re: FRAC IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.04.11, 08:24 Jak sie nauczysz pisać i czytac to możesz podejść do Fraca kupic ogórki w promocji! A syf to ty masz w domu:) Powodzenia w nauce Polskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskółka Re: FRAC IP: 46.148.0.* 06.04.11, 21:04 ha ha ha to ci się udało czemu obrażasz pracowników przecież to nie oni wprowadzają ceny do komputera tylko fakturzysta to jego wina ze inna cena była na kasie a inna wystawiona na promocji!!!! wiec goń się ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 08.04.11, 08:38 Słuchaj co ty byś chciał za 2,81,kup sobie za 6,00i nie bedziesz miec syfu ........a po drugie skarge złóz do producenta a nie do fracka bo my tego nie pakujemy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: FRAC IP: *.tvkstella.pl 11.05.11, 22:12 masz prawo domagać się zwrotu różnicy a oni muszą ci ja wypłacić i wiem że w wielu ich sklepach robią to zbędnych ceregieli taką maja zasadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 06.04.11, 21:06 i zwolnili kolejną osobę z fraca źle się robi ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: FRAC IP: *.centertel.pl 07.04.11, 10:35 To wszystko jest nie możliwe,następna osoba zwolniona zostaje nas coraz mniej a pracy coraz więcej ciekawe jak nas wynagrodzą za wykonywanie dwóch etatów w jednym,miejmy tylko nadzieję że tego co robimy dla tego sklepu zostanie docenione i dobrze nam wynagrodzone,pozdrawiam zarząd Frac-a,i liczymy na was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczko:D Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 08.04.11, 08:34 No jak Dziewczyny pisaly kolejna Dziewczyna zwolniona,uważam ze to co sie dzieje w tym sklepie staje sie jakimś koszmarem,zle sie odezwiesz i zostajesz zwolniona:(pracy coraz wiecej,klientów przybywa co Nas Cieszy ale niestety zarobki coraz mniejsze........a szkoda bo Kazda z nas wykonuje uczciwie swoja prace i nalezy to doceniac.godziwe wynagrodzenie 1000 i premi brak bo kazdy wie jak długo za takie wynagrodzenie bedziemy pracowac,Mamy rodziny ......które musimy tez utrzymac,rozumiem ze czasem w sklepie nie kazdemu sie podoba ale robie fotek i wysyłanie dalej staje sie lekka przesada.mam nadzieje ze powoli wszystko wróci do normy i do pracy bedziemy szli usmiechnieci i z przyjemnościa bo jak narazie niestety Nie!Trzymajcie sie Dziewczyny bedzie Dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F<R>AC Re: FRAC IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 08.04.11, 08:49 Zarobki coraz miejsze teraz bedziemy placic za remament, ale mysle ze bedzie coraz lepiej bo szkoda by bylo sie zwolnic, szkoda ze wzgledu na super ekipe i kierownictwo.Kierownictwo zawsze staje za nami:) i tak powino bydz w kazdej pracy.Ja jestem dobrej myśli ze bedzie coraz lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była pracownica Re: FRAC IP: *.c201.msk.pl 08.04.11, 09:01 Powiem szczerze.Sklep i praca w nim ogólnie jest zadowalająca nie mogłam narzekać.No cóż z tego jak personel podzielił się na grupy.Większość personelu chce się upodobać męskiej części załogi sklepu i wychodzą potem nieporozumienia.Nie zdziwi mnie jak wywiąże się tam jakiś romans typu pracownica kierownik bo widziałam tam kilka niedogodnych sytuacji.No cóż niektóre pracownice tylko tak mogą zachować tam pracę bądz awansować.Bo dziwny awans tam już się przytrafił mam na myśli sklep FRAC w Katowicach .Ale widocznie tak musi być nie wszyscy dbają o swoją godność.Koleżanki szanujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 08.04.11, 09:45 Z tego co wiem to romansów brak!Kieronictwo każde zajęte!Fakt grupy sie porobiły jak wszędzie.No niestety Ciebie system wyeliminował.Szanujemy sie bardziej niż Ty,bo uczciwie pracujemy na swoje pensje,a ty widocznie wdałaś sie w romans bo ciebie zwolnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheheh Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 08.04.11, 12:36 hehe smieszysz mnie grupy to mało powiedziane niektóre tak liza dupe ze nie idzie na to patrzec,niebede psiała imion bo poco kazdy wie o kogo chodzi.........lizcie lizcie moze ostatniego wpłynie wiecej daremnioki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 23:12 Pieprzycie wszyscy!!! A moze pogadać o kasiE!!! kTO WZIĄŁ KASE W sm Piast.Prezesunio wywalił kioski i robi za pieniadze czlonkow PiASTA PARKING DLA fraCO. Zobaczcie - parkingi oznakowane -wykafelkowane i tylko dla Fraco Ale jaja.A prezesunio Piasta baluje we Wloszech.A za co!!!A dyrektor techniczny - nie ma go w pracy calymi dniamu!!!I co!!za czyje !! Ale jaja!!! Co na to czlonkowie SM Piast> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja;) Re:czy się leży czy sie siedzi 1000 się należy IP: *.inet-siec.pl 06.05.11, 19:15 Hejka ludzie wiec atmosfera w pracy coraz bardziej hu.... ;( ludzie idą na l-4 biorą urlopy na żądanie;) i co najgorsze zwalniają a czym to jest spowodowane ano ostatnia wypłatą 1000zł.kpina jeden wielki żart wg mnie i innych!!!nie mają szacunku do pracowników (tyczy się to oczywiście góry)bo kierownictwo ok więc tak ja postawiliśmy 8 godzin i dziękuję (w końcu mam za to płacone)rekrutacja trwa w najlepsze tylko czy mówią ludziom ile będą zarabiać tak naprawdę czy tak jak mam mówili na rozmowie kwalifikacyjnej PREMIE!!!!ha ha ha ale ogólnie było ok przez 3 miesiące wiec jeśli chcecie we Fracu pracować zastanówcie się pozdrawiam wytrwałych ale ilu nas zostanie czy będzie lepiej nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niechżyjebal Re:czy się leży czy sie siedzi 1000 się należy IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.11, 09:38 www.prawnik-online.eu/porady-prawne/ile-wzrosnie-minimalne-wynagrodzenie-w-2011r W tym pierwszym roku pracy nauczyć się jak można najwięcej ,poznać możliwości wielu szefów i branż. Nie czekać na łaskawą podwyżkę u neokapitalistów , którzy też dopiero uczą się pić krew ludzką. Korzystać z dóbr dostępnych na półkach i uczyć szefa , że na wszystko trzeba sobie zapracować . Zaufany lojalny sumienny pracownik to najlepszy nabytek dla każdego przedsiębiorstwa. Jeżeli szef o tym jeszcze nie wie, to wcześniej czy później trafi kosa na kamień . 1000 zł to wystarczy na kosmetyki i na naukę i pytajcie świata czy go na was stać. Takie młode , ładne dziewczyny jak z FRACka nie powinny się zestarzeć za bezcen przy kasie w jakimś śmiesznym sklepiku. Gdy byliśmy młodzi wszystko było proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re:czy się leży czy sie siedzi 1000 się należy IP: *.unknown.vectranet.pl 12.05.11, 20:13 hejka,zgadzam sie z Toba atmosfera jest do bani grupy jakich mało,Kapusów coraz wiecej!żenada dokładnie cały miesiac zapie...nia za 1000 złoty to chyba lekka przesada płacimy za złodzieji,a roboty coraz wiecej bo ludzie odchodza,jesli chodzi o reszte to robia bo musza zyc,daje głowe ze jak teraz bedzie tak dalej pójda...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re:czy się leży czy sie siedzi 1000 się należy IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 09:32 Ja uważam że gdyby góra bardziej się przyjrzała i zareagowała na zachowanie Kierowniczek i temu jak traktują niektórych pracowników dużo by sie zmieniło i nikt nie czół by sie jak smieć Odpowiedz Link Zgłoś
biblista39 Re:czy się leży czy sie siedzi 1000 się należy 05.05.19, 21:54 witam; Jestem byłym pracownikiem firmy FRAC, czytając jeszcze w trakcie pracy opinie pracowników (na forum pracowniczym) nie wierzyłem, że opisywane zdarzenia mogą być realne, teraz wiem, że nie jestem jedyną sobą poszkodowaną, szukam tą drogą byłych i obecnych pracowników sklepów FRAC, którzy byli lub nadal są mobbingowani przez przynajmniej jedną osobę przełożoną (tak jak ja); szukam również osób, które są świadkami nie przestrzegania praw Kodeksu Pracy w firmie, chciałbym zebrać poszkodowane osoby i nawiązać z nimi kontakt. Ważne jest tylko aby się odważyć walczyć o swoje. Pozdrawiam Adam. Osoby, które uważają, że poniosły straty moralne z tego tytułu bardzo proszę o kontakt: adasadam37@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupczyk Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 12:17 FRACowe cuda powoli zamieniają się w stragan , na którym kaszankę i inne frykasy pakuje się w papier pakunkowy i to taki szybko wchłaniający w siebie wszystkie soki i tłuszcz z zakupionego ścierwa. Taki ładny sklep i nie wiem czego brakuje tam bardziej ? - papieru czy może wizji przyszłej klapy no bo jak nie będzie opakowania należytego to zwyczajnie nie kupię lub oddam przemakający towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 18:56 Drogi KUPCZYKU nie zauważyłeś tabliczki z napisem"" Na życzenie klienta pakujemy w pół pergamin "". Może warto się rozejrzeć lub zapytać dlaczego towary pakowane są w ten a nie inny papier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: FRAC IP: *.sycomp.pl 30.06.11, 19:52 We Fracu robi się coraz gorzej... Obsługa nie miła trudno się czegoś dowiedzieć od pracowników a nawet kierownika jeśli nadal tak będzie się działo to będę zmuszony spisać sobie numer telefonu do głównej siedziby i złożyć zażalenie no i oczywiście będę obserwować pracowników i kierownictwo NIESTETY pozdrawiam pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 10:11 Jeżeli bedzie tak dalej jak jest czyli coraz gorzej jestesmy traktowani, to polowa sie zwolni lub pujdzie na l4, bo juz nieda sie pracowac normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 10.07.11, 20:46 Co ty piszesz!!! ja tam pracuje robię swoje i jakoś nikt do mnie nie ma pretensji TYLKO TY dynamic.chello.pl masz jakieś problemy weź się do roboty i będzie OK a nie tylko narzekasz i narzekasz piszesz głupoty i takie tam i to nie jest twój pierwszy GŁUPI wpis na forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: FRAC IP: *.silesialan.eu 11.07.11, 08:44 Możesz napisać czy CV wysyłałaś bezpośrednio do sklepu w którym pracujesz czy do głównej firmy? dzięki za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smieszne Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 12.07.11, 08:48 co ty opowiadasz chyba sam lub sama niewiesz co piszesz tam akzdy ma dosc,wiesz czemu pracujemy bo mamy rodziny ale jak tylko cos znajdziemy odrazu narka,tam sie da pracowac heheheh za 1000 zeta smieszna kasa za to co robimy!tam sie lubi tego co nic nie robi!pozdrawiam laseczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek^^ Re: FRAC IP: *.infocoig.pl 14.07.11, 15:43 W listopadzie 2010 bylem na rozmowie w sosnowcu na fakturzystę, jakaś pani kierownik obiecywała mi podstawę 1000 zł + premie, gdzie w sumie na miesiąc możnaby wyciągnąć 1800 zł, czy ktoś słyszał tam to takich zarobkach? Nie przyjąłem tej oferty swoją drogą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: FRAC IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.11, 12:49 frac to lipa obóz pracy a w katowicach to już przee,,,,,,,,, pani jola hmmmmm szaleje grzecznie powiedziane ona będzie premie przyznawać tym co lubi no nierobą i lizusom a ci co naprawe zapiepszają takich ludzi się nie szanuje trzeba spadać z fraca katowice obóz pracy mówie wam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperados_woman Re: FRAC IP: *.infocoig.pl 18.07.11, 19:37 A ile tam zarabiacie? Z 1300 zł da się wyciągnąć na miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 20.07.11, 22:02 1300 hehehehe ja cie prosze,tam wyciagniesz maxymalnie 1100 a wiesz czemu bo płacisz za złodzieji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 20.07.11, 22:02 a kogo Lubi:) chyba nikogo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperados_woman Re: FRAC IP: *.infocoig.pl 21.07.11, 15:56 Z tego co czytam, to w żadnym sklepie nie ma normalnego kierownictwa... Więc czy na te ogłoszenie na kierownika odpowiadają same osoby z gestapo... A ta pani Jola to chyba kiedyś czytałam pracowała w innym sklepie, albo to może zbieżność imion..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: FRAC IP: *.silesialan.eu 20.07.11, 08:42 Mam pytanie,pojawiają się oferty pracy z Frac tylko jak na nie odpowiedzieć mailem? nie listownie jeśli maila nie podali tylko jest aplikuj a nie ma jak go przycisnąć .To jest link do strony praca.gazetapraca.pl/200,4001,,1064377,,Sprzedawca.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tita czita Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 09:39 Przecież tam masz taki żółty pasek, na którym pisze 'wpisz swój adres' i daj enter i przyjmie ofertę na którą odpowiedzą (jak będą chcieć i ochotę mieć ) To jest aktywne bo sprawdziłam przed chwilą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: FRAC IP: *.silesialan.eu 20.07.11, 09:51 Dzięki wielkie ,dopiero się uczę na kompie i stąd ta niewiedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tita czita i pisze Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 10:16 Oni tam więcej zamieszania robią niż oferują. Jak patrzę w te oferty gdziekolwiek to zwyczajnie cieszę się ,że mam to za sobą. Mają wymagania dla kandydatów na stanowiska , do których przyrośli dupami przy jedynych swoich kwalifikacjach 'trzymaj stołek'. Jełopy nie są w stanie zrozumieć co do nich mówisz , będą cię egzaminować,oceniać.... założyć maskę ulubionego bohatera Nikodema Dyzmy i asertywnie do przodu. Stracić można tylko wtedy jak się wdepnie w jakieś goowno, ale póki co pozytywnie do przodu zakładając ,że kadrowiec to szuja , ale zdarzają się ludzie wszędzie... "Idź w góry nie zwlekaj, tam przygód moc czeka, więć zapakuj plecak swój i na rajd ruszaj znów.." to było moje hasło do 'ruszenia' czegokolwiek (mam nadzieję ,że znasz melodię i pójdziesz śpiewająco) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.11, 08:16 uzyjcie swojej mocy... wezcie urlopy na zadanie i sklep sie nie otworzy. pamietajcie ze pracujecie 8 h a nie 9 no i inna robota was nie znajdzie. to nie Rzeszow, tu roboty jest mnostwo jak sie chce pracowac. wiec nie narzekac zlozyc wypowiedzenia w liczbie ok 10 i sie cos zmieni. kurde dzialac a nie plotkowac po katach i marudzic.... niektorzy pracuja tam tyle ze spokojnie by sobie przez ten czas znalezli prace za ponad 1000 skoro tyle wam nie odpowiada. a moze nie umiecie....? Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: FRAC 27.08.11, 09:03 jestem klientką FRAC na ul Zawiszy Czarnego i przyznam, że o ile personel sklepu jest w porządku, sam sklep również, to jestem zniesmaczona chyba kierownikiem sklepu - bubek taki, średniego wzrostu lekko krępy, który się nie obcyndala tylko jeździ po pracownicach za takie pierdoły że mnie jako klientce szczęka opada. Bywam we FRACu ze 2 razy w tygodniu a na bubka trafiam bardzo często. Ostatnio stoję sobie "na mięsie", 4 panie za ladą, bubek stoi pół metra obok mnie i drze ryło, że panie źle się komponują za ladą, bo "najważniejsza z nich stoi z tyłu". No kurfa ludzie, to te inne są upośledzone, że mi wędliny nie ukroją? Co mnie jako klientkę obchodzi że ta jest najważniejsza, skoro każda umie to samo i mnie jest wszystko jedno która mnie obsłuży? Klienci stoją i czekają w ogonku a temu się na wykłady zebrało-panie stoją pokornie i samie nie wiedza czy obsługiwać, czy słuchać bubka - masakra. Podobne jazdy na stoisku z pieczywem i na owocach. Ten człowiek ma ze sobą jakiś poważny problem i powinien się udać do specjalisty. Kilka razy miałam chęć mu zwrócić uwagę, ale pewnie by się potem wyżył na pracownikach, więc dałam sobie spokój. Współczuję wam drogie Panie, bo skoro koleś mnie, osobie nie związanej ze sklepem, tak podnosi ciśnienie swoim chamstwem, to wyobrażam sobie jak wy macie zszargane nerwy. Brrrr... ps. jeśli ktoś z pracowników tu zagląda to mam takie pytanie: czy chleb który macie na sklepie jest przywożony upieczony, czy pieczecie na miejscu? (np Kołodziejczyk?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 29.08.11, 08:02 Witam chleb jest przywieziony!niepieczemy go na miejscu!My tylko pieczemy swoje Frackowskie Chleby!ale Kołodziejczyk ejst dobrym piekarzem i gwarantuje Pani ze zawsze jest Swieży!a co do kierownika to Sama Pani oceniła jak jest! zapraszamy na zakupy:)pracownicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: FRAC 29.08.11, 23:03 chleby od Kołodziejczyka uwielbiam :) Pozdrawiam panie, a zwłaszcza tą, która mi nigdy nie pozwala wiązać reklamówki z ciepłymi kajzerkami bo zgumowacieją :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 30.08.11, 18:42 witam a jak ta pani wygladała krótkie czarne włosy ja też ja lubie chociaż obsługa na piekarni to nie ta sama co była ja też ją pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: FRAC IP: *.silesiamultimedia.com.pl 06.10.11, 19:52 Witam,do Fraca przychodze 3 dni w tygodniu sklep zadbany ale jak Pani wczesniej napisala sama wiem jaki ten kierownik jest nie mily dla personelu a nie na tym rzecz polega to nie auschwitz traktujmy siebie rowno a nie ze wiecej kasy zbiera to mysli ze Bog wie kim jest!!!!! w dodatku slyszalam ze oszukuje.. a to chyba nie wypada robic kierownikowi podobno nie placi za zjedzone przez siebie produkty ze sklepu a pozniej obciaza kosztami pracownikow na inwentaryzacji. jezeli czyta to jakas pracownica ze sklepu to zrobcie cos z tym nie pozwolcie sie oszukiwac!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stala.klientka Re: FRAC 02.09.11, 15:20 Witam, Jestem klientka Frac'a w Katowicach na 1000leciu koło tesco. Robię zakupy głównie na dziale mięsnym i mogę pare rzeczy napisac na ten temat. Jeśli chodzi o kierownictwo to jedynym, który zasługuje na pozytywne opinie jest kierownik całego sklepu, bodajże pan Piotr. Jest kompetentny, miły i kulturalny. Nieraz miałam okazję widziec i słyszec jak się odnosi do pracowników, czy klientów. Miałam także okazję widziec w akcji jakiegoś innego kierownika (taki niski) który był bardzo niegrzeczny, o kulturze nie wspomnę. Nie dośc, że wobec ekspedientek zachowywał się chamsko, to jeszcze do klientów zachowuje się arogancko! Panie ekspedientki na mięsnym często się zmieniają, ale niektóre na zmianie są bardzo uprzejme. Jedna z nich, która kilka razy ostatnio mnie obsługiwała, taka może koło 50tki elegancka pani w okularach. Potrafi świetnie rozmawiac z klientem i zawsze wychodzę zadowolona po zakupach u niej. Ogólnie rzecz biorąc Frac ma bardzo dobre mięso, wędliny i sery i to w przystępnych cenach, a niekiedy jak trafię na promocję to naprawdę cena jest bardzo niska, tak więc polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byli Pracownicy Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 02.09.11, 19:07 Witam zgadzam sie z Panią w 100%takiego kierownika jak Pan Piotr to chyba niebedzie,jest super idzie sie z Nim dogac w Kazdej sprawie,jest Nam bardzo Przykro ze Nas Pan opuszcza.Bedzie to naprawde odczuwalne ale Mamy ze neizapomni Pan o Nas!i jeszcze wyskoczymy gdzies Nasza stara ekipa!pozdrawiam i zyczymy powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stala klientka Re: FRAC IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 19:49 witam co ja powiem o fracu serce mnie boli ta laska z piekarni podobnież została kierownikiem no sory jak ta firma ma takich wyzwolonych kierowników co cycami błyska maliny na szyji i jeszcze z piwskiem na przystanku no nie dziewczyny te fajne spadajcie z fraka ona wam psuje opinie a do góry fraka tom pani kierownik dajcie na odstawke szkoda tych starych fajnych pracownic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 19.09.11, 23:02 do pani świadomości jak mi pani piersi zazdrości i maliny to tylko współczuje widocznie nie ma co pokazac i kto wam tej maliny zrobic ha ha zal mi a następnym razem prosze mi to powiedziec w oczy a nie na forum pisac i się ukrywac zazdrośc przemawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 10:27 Nic takiego nie widziałam,tzn.wielkiego dekoltu u kierowniczki Marty,a specjalnie się przyglądałam jak jest ubrana.Co do szarego papieru,w które rzekomo pakuje się wędliny ,także nie stwierdziłam takiego zjawiska,jak zawsze zapakowano mi wędlinki w firmowy pod foliowany papier;tak więc zastanawiam się do jakiego(którego) Fraca osoby komentujące chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyczek Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 10:41 We FRAKu koło TESKO albo jest papier , albo nie ma. To nie pojedynczy przypadek jak i to ,że zapakowano salceson , a na naklejce 'psia karma' albo zapakowano kaszanka , a na naklejce 'pasztetowa wędzona' Cena wcale nie ta sama. Niby nic, ale jednak nie w porządku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 14:17 Co do tego że panie mylą kody i jest nabite coś innego to się zgodzę,choć mnie się to nigdy nie przytrafiło,to byłam świadkiem takich zdarzeń;ale z tym papierem to naprawdę nigdy się nie spotkałam a jestem tam częstym gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na dzisiaj Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 21:07 FRAC pakuje wędliny w szary papier pakowy!!! Chyba w zamierzchłych czasach powojennych pakowano słoninę w taki szary papier. Taki papier powstaje z odzysku. Widziałam kiedyś film jak uzyskuje się papier z makulatury. Wędruje do kotła wielkiego cały odzysk makulatury z koszów lub wysegregowany przez pracowników pracujących przy odzysku. Powstaje potem z tego papier na opakowania,kartony i szary papier. Zwróciłam uwagę na ten szary fakt dopiero w domu . Wyciągnęłam coś mokrego , szarego z siatki zdziwiona 'co to jest' To był boczuś zapakowany w szary miękki papier (podobny do toaletowego) Mokry bo cały soczuś i tłuszczyk wsiąkł w ów szary i miękki Frontem nie tylko do ekspedientek , ale i frontem do klienta wędlin ustawiło się na dzisiaj kierownictwo FRACA. Cóż mogą ekspedientki zrobić jak braknie szarego papieru i każą im pakować w Gazetę? One nic, ale klienci wcale nie muszą kupować tak zapakowanego towaru. To się nadaje do SANEPIDu. Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: FRAC 23.09.11, 20:57 nie wiem gdzie wy te wędliny kupujecie, ale ja dostaję je zawsze w papierze firmowym Frac, woskowanym od wewnątrz,i jeszcze położone na woreczku foliowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........! Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 09:07 Ludzie dajcie spokój! KABLUJECIE JEDEN DRUGIEGO, OBGADUJECIE i nazekacie wiec lepiej sie zwolnijcie bo z takimi ludzmi to nikt nie chce pracowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My:) Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 26.09.11, 09:41 Jak ci sie niepodoba to sie zwolnij!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik sosnowie Re: FRAC IP: 193.106.84.* 02.10.11, 20:24 witam wiec duzo prawdy jest w tym co piszecie ja zapierd.. jak dziki osiol pracowalam na farcu w sosnowcu na koszalinskiej super ekipa dziewczyny..,, i zostalam zwolniona bez powodu bo pani Ilonce sie nie spodobalam zapierd.. od samego poczatki nie zaplacili nam za towarowanienie mielismy dnia wolnego przez 2 tyg. czasami po 12-13 h.. ale jak sie pracuje z taka ekipa mam na mysli dziewczyny mieso warzywa (niektore) kasy.. sa wyjatki..ale lubialam tam pracowac staralam sie.. niestety byla m doceniaona przez nietorych kierownikow ..ale przylazl taki z rzeszowa i bu./..czar prysl .. pewnie umawia sie po pracy z nasz "zajeb" kierowniczka ilonka ktora dosc ze robi przekrety (przeceny w poludnie zeby sobie kupic taNEJ wybiera sobie do sciepkow dobre ladne warzywa.. i.. hm chodzi o kase:) ale to wyjdzie.. na jaw jesli chcecie tam pracowac to polecam ale ne dajcie sie tak ja sie nie dalam tej wywłoce i teraz zostalam bezrobotna... taka zwykla ,,zdzi..... typy masz kase jestem twoja mnie rob jakich malo!!! aaa a klienci niech uwazaja na myte wedliny!:) tak na marginesie.pozdrawiam czarna wywloko i zycze jak najgorzej zeby twoje przekrety wyszly na jaw:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: FRAC IP: *.centertel.pl 04.10.11, 18:22 Witam małe zdrobnienie we FRACU KATOWICE Też zapindalamy ludzi nie ma do pracy ale WĘDLIN sie NIE MYJE!!!!!!może u was u nas NIE POZDRAWIAM I TRZYMAJCIE SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fracki Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 05.10.11, 19:15 hejka Wielka druzyno Frackowska jasne ze katowice nie myja wedlin:)mamy zawsze swieży towar!ogólnie jest git :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: FRAC IP: 79.175.225.* 24.10.11, 09:24 JAD wypływa Ci zewsząd !MASZ problem ok ale nie oczerniaj naszych wędlinek ( zawsze świeżych ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była/y Re: FRAC IP: *.sycomp.pl 26.10.11, 14:46 Ja też pracowalaem we fracu w katowicach i moge powiedziec ze tam jest jeden wileki syf magazynierzy kradna kierowinicy stosuja mobing pracownice klada sobie kłody pod nogi tylko zeby podlizac sie kierownikowi i dostac wieksza premie i nawet dochodzi do czegos wiecej miedzy pracownicami a kierownikiem czyli jeden wielki burdel doslownie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: FRAC IP: *.ngm.net.pl 26.10.11, 14:55 Co za bydło pracuje w tych katowicach, a i nie tylko, w tej sieci handlowej, dyskusje sięgają bagna,to świadczy o firmie,nie posiadają umiejętności poszukania pracowników/kierowników i ich wyszkolić!!!!!@Ta pani Jola to się nadaje do sprzątania biur chociaż tam też chcą inteligentne osoby.Jak można nie zapłacić za godziny ewidentnie przepracowane! przecież są grafiki,to jest chamstwo i nieuczciwość a tego wymagają od ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: FRAC IP: *.centertel.pl 27.10.11, 19:56 PRZEPRASZAM mówimy o ZAWISZY 16 czy o 8 bo to jest różnica!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: FRAC IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 31.10.11, 14:57 Frac= mobing, żałosna kasa a wręcz jałmużna, złodziejstwo. Kto widział żeby w takich niby delikatesach nie było kamer i ochrony... najlepiej żeby za wszystko płacili pracownicy a ci na górze i tak wychodzą ,,na swoje,, Ludzie odchodzą i stałej ekipy nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miało bydz lepiej! Re: FRAC IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 31.10.11, 19:05 Miało bydz lepiej, każdy z starej ekipy(ktora sie wykrusza)w to wierzył a jest coraz gorzej, pracujemy za 5, na wszystkich działach,staramy sie jak najlepiej,i tak tego nikt nie docenia, za takie pieniadze, za wypłate 1000zł, za co utrzymac rodzine.Stara ekipa całą odejdzie!. ludzi nie docenia to sie każdy zwolni!!bo to jest śmiechu Warte!!Za wszystko płacimy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 31.10.11, 19:46 Witam Zgadzam sie z Wami,kasa dramat takie grosze poprostu tragedia!złodzieje dziennie wynosza,ale co sie dziwnic jak sam keironik nas okradał a teraz bedziemy placic!Osoby nowe porazka przychodza odchodza,maszyna sie dzielimy jak ammy dobry dzien dadza jak nei zapie...my an mopach,kaza nam psiac ze pracujemy do 22 a wychodzimy o 22:40 tak codzinnei i co gdzie te godziny ida:)zawszystko jestesmy odpowiedzialni nie sprzedaz w terminie i to twój problem poprostu parodia:)wiec tzreba szukac parcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fracki Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 31.10.11, 20:03 powiem krótko teraz kolejki beda jak neiwiem prosze wybaczyc ale neibedziemy biegali i szybko obsługiwali o 14 wychodzimy jak klient bedzie stał za 10g kiełbaski 30 min to mu sie znudzi i pójdzie tam gdzie pracownik ejst usmiechniety i szybki a my mino tego ze staramy sie zapie...my niemamy za to płacone!wiec ida swieta a w Fracku kolejki sie pojawia:)))miłego i beznerwowego stania!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: FRAC IP: *.toya.net.pl 31.10.11, 20:31 Może zróbcie strajk włoski, ale całą ekipą :D hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac Re: FRAC IP: *.centertel.pl 01.11.11, 12:07 mam pomysł nie chodźmy jutro do pracy wiecie ile maja premii kierownicy Rzeszowa którzy do nas przyjedzaja jak Michał i ci inni dochodzi do 5000 tysięcy za co???a my pojeb.....zapie........ za 1200 bo tyle dostałam ja na 16 a na 8 to dziewczyny dostały po 1100 paranoja ciekawa jestem czy prezes wie co się dzieje na śląsku,jak hasło pada pani dyrektor jedzie to co sklepy maja być na błysk bo pani dyrektor jedzie,łamane są przepisy bhp,nie ma przerw po 15 minut tyle co się należy dochodzi nawet do tego ze w biegu się je,nigdy nie wychodzimy po 8 godz tylko dłużej zawsze zostajemy nie płacom nam za nadgodziny,a pro po gdzie kasa za moje nadgodziny!!!albo ostatnia akcja jak kierowniczki na sklepie zaiwaniały we dwie na okrągło bez wolnego bo 3 kierownik na l-4 uciekł wtedy jaki region.był miły ciekawe jak je firma doceniła pewnie po 1000zł dostały bo tylko tyle możesz liczyć na koniec miesiąca to jedyna rzecz jaka masz gwarantowana Wiec wcale nie jest tak wesoło jak co niektórzy myślą.a to nie tylko u nas na sklepie dąbrowa,sosnowiec,jastrzębie wszędzie tak jest STRAJK STRAJK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja! Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 01.11.11, 19:49 powiem tak jak zwykle macie racje,zobaczymy czy beda tay madzy przed swietami:)poco teraz strajk zróbimy przed swietami i wtedy odczuja co i jak jak neibedzie miał kto pracowac szkoda bo ogólnie ludzie sa fajni ekipa tez okey idzie sie dogadac ale co pensja robi swoje!mysla ze dadza bony i ejst ok nieprawda czemu ja z mojej premi mam płacic za czyjsc urlop czyjes l4,zwalniaja ludzi nie puszczaja na urlopy i potem bioram nam z premi boze gdzie tak jest,kazdy prywaciasz szanuje swoich ludzi a tu:( oj szkoda gadac,a takie pisanie ze kiełaski myte to jest nei prawda,niemyjemy oddajemy je albo przeceniamy a z bułeczkami to niemam pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żory Re: FRAC IP: *.zory.vectranet.pl 01.11.11, 21:02 widze ze nie tylko u nas sie tak dzieje .... Pani Małgorzata obiecywała nam ze w tym miesiacu bedą o wiele lepsze wypłaty ze nie zzabiara nam premi bo dobrze wyszła iinwentaryzacja podobno najleppiej na śląsku i coo .... tak to jest my zapier**my ,jestesmy szczuci ja psy i za co za marne 1000 zł a takie miały byc zarobki mielismy dostawac premie po 500-1000 zł... STRAJK STRAJK STRAJK !!!!! niech nam to wytłumaczą !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: FRAC IP: *.com-promis.3s.pl 01.11.11, 22:17 hiperwyzysk.pl zachęcam do umieszczania placówek ze śląska i zagłębia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla bla Re: FRAC IP: *.c192.msk.pl 02.11.11, 17:45 nooo wielki strajk, z którego nic nie wyszło... Zobaczymy wypłaty za miesiąc. Najlepsi są Ci co wizytację robią i potrafią rozpier.... to co ładnie poukładane, najlepiej robić pod każdego kierownika inaczej i stać pod drzwiami i patrzeć kto idzie, bo każdy ma swoje widzi misie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA!!!!!!!!!!!!!!!! Re: FRAC IP: 31.62.13.* 02.11.11, 19:56 wiecie co jak zobaczyłam pasek z premia to mi sie płakc chciało 0,00zł bo za co człowiek zaperda... cały miesiac na tych hu... 986 zł 2 dni nadgodzin niewypłaconych za 986 zł w dupie mam taką robote!!!!!!!! strajk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 20.01.12, 21:46 jestem i bylam klienta sklepu frac w katowicach i wiecie co zaczynam sie zastanawiac co tam jest grane????co chwila inne ekspedientki co to za firma gdzie ludzie zmieniaja sie jak choragiewki na wietrze obsluga coraz bardziej nie mila a stoisko miesne szok co tam za ludzie pracuja..jedynie co mozna pochwalic to stoisko z warzywami zawsze ladnie ulozone sympatyczna dziewczyna i mila obsluga i tu jest plus..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyvz Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 00:03 Droga klientko słusznie zauważone że dziewczyny się zmieniają co chwile ale nic dziwnego ..za najniższa krajową na 3 stanowiskach od pon do niedz od 6 do 22 , przy czym nigdy o 22 sie nie wychodzi. Ciągłe oszczędności a to reklamówek ..a to prądu za niedługo nawet frac papieru nie kupi na socjalny ... nabiał po dacie najlepiej jakby pracownicy wykupywali zeby nie było strat .. paranoja !!! Bo za straty i tak zapłacą pracownicy (bo pójdzie z puli premii) którą mało kto widziął na oczy a jak widział to 50-100zł brutto ...nie wiadomo czy się z tego śmiać czy płakać ...urlopu nie da się wybrać bo nie ma kogo na twoje miejsce i tak wkoło macieju.. jak potem ma się nie zmieniać personel ...jak mają się uśmiechać ekspedientki ...a z mięsa i ryb jak mają być miłe skoro dają towar a potem się znajduje np.:ryby w nabiale rzucone przez klienta ...jak Pani myśli co z tym się dzieje? musimy kupić :( i nikogo nic nie obchodzi ;( to jak można być potem miłym i uprzejmym ...niech się Pani trochę otworzy oczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik praca IP: *.ngm.net.pl 03.11.11, 07:07 Jaka dyrekcja,taka firma!!!!!!! żenujące,z ludzi we własnym kraju robią bydło,płacą na bułkę z margaryną,firma bez ambicji,rzmowy o pracę to miernota a pieniądze biorą za lojalność,no i nie prawne potrącanie za inwentaryzaję,co na to Państwowa Inspekcja Pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: praca IP: *.xdsl.centertel.pl 04.11.11, 10:50 frac to jedno wielkie gow..o. Zapie...sz ponad sily a wypłata jest poprostu śmieszna!!! Powinna sie tym zainteresować Inspekcja Pracy i to jak najszybciej. Ja proponuje strajk włoski na świeta!!! niech sobie przyjadą z Rzeszowa i zapier...aja za 1000zl na wszystkich dzialach. hiperwyzysk.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: praca IP: *.xdsl.centertel.pl 29.11.11, 12:28 ja również jestem za STRAJKIEM najlepiej na święta. Niech sobie kierownictwo rzeszowskie zapie... i niech poczują co to znaczy. Bo frac to jeden wielki wyzysk pracowników, a spłacanie inwentaryzacji to już jest totalne bezprawie niech ochrone zatrudnią a nie pracownik ma zlodziei łapać. KOMPROMITACJA i DNO!!! ludzie zapie...ją i starają się, a i tak wiecznie jest źle, pracuje sie na kilku działach a do tego za magazyniera to jest wstyd żeby kobiety przyjmowały towar z warzyw, lub z mięsa i przenosiła po 100kg cebuli a gdzie reszta towaru. a jak ktoś idzie na l4 bo mu kręgosłup klęknie to jest komentarz że mu sie robić nie chce. Tak sie sznuje ciężką pracę ludzi we Fracu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucona.. Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.11, 22:14 ja pracuję we Fracu na norwida w sosnowcu.. co tam się dzieje to woła o pomste do nieba.. jak dostaliśmy w spadku kierowniczkę z "legionów" to zapowiadało się super,że wszystko jakoś się wyprostuje itp..a teraz mh... po kolejnej tragicznej inwentaryzacji wprowadzono nowe zasady .. zakupy tylko w wyznaczonych godzinach..(od 8:45 do 9 i kasuje nas fakturzystka) brak wyjść na szybkiego nawet dymka .. ciągłe pretensje i straszonka.. pozbywają się starych pracowników bo winią ich za zły wynik inwentaryzacyjny... że niby my kradniemy towar i przez to jest tak żle.. proponuję na początek ocenić obiektywnie swoją pracę zanim zacznie się szmacić swój personel droga pani Justyno!!!!!!!!! mam wrażenie że brak dobrej organizacji w biurze jest główną przyczyną takich wyników inwentaryzacyjnych.. jak również niedokładne sprawdzanie dostaw bo magazyn też nas nieźle rąbie.. o bałaganie w papierach nawet szkoda wspominać bo i tak nikt się do tego nie przyzna!!! najlepiej użyć starej jak świat metody spychologii i o wszystko obwinić niczemu winnych pracowników którzy na codzień wypruwają sobie żyły dla tego sklepu i to za jakie marne grosze... nie zdziwię się jak któregoś dnia personel po prostu nie przyjdzie do pracy o ile tak łagodnie można nazwać tą tyrkę..!!! najśmieszniejsze jest to że tam nawet nie można zachorować bo od razu czeka cię bruk..ale tylko szarych pracowników taki los czeka bo kierowniczki mogą chorować mieć biegunki czy inne niedyspozycję..może pani hałdasiowa w końcu powinna otrzymać jakiś mały mail z informacją co dzieje się na tym sklepie.. jest kilka spraw które powinny zobaczyć światło dzienne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: FRAC IP: *.ngm.net.pl 19.11.11, 12:23 Braki,braki,jak ma ich nie być jak struktura organizacyjna jest partyzantką, Jola nie ma pojęcia o handlu i sklepach sieciowych,nie ma żadnych szkoleń a jak ma to na poziomie wiejskiego sklepiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 23:51 moja kochana jestem z wami ja pracuje we fracu w katowicach i jest to samo co u was musimy sie wszyscy połączyć i poprostu zastrajkowa c dwa sklepy w katowicach są za pozdrawiam pisze do dziewczyny z sosnowca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucona.. Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 13:25 do Soni i dziewczyny z katowic : i tutaj się zgodzę z Tobą w zupełności..nigdy nie będzie dobrze i to na żadnym sklepie na śląsku skoro mamy takich a nie innych regionalnych.. myślałam że źle jest tylko u nas ale jak czytam wasze wypowiedzi to cały region narzeka i to nie dlatego że im się pracować nie chce... widocznie coś nie działa jak powinno.. śląsk to nie jest podkarpacie tutaj sklepów typu sieciówki jest pełno dookoła właściwie jeden na drugim więc przegrywamy walkę o klienta przez co zwalniani są dobrzy pracownicy bo koszty sklepu są za duże..wykonujemy pracę za trzech czterech pracowników i to za jakie pieniądze.. 1000 zł można zarobić w byle sklepie osiedlowym gdzie nie ma kierowników regionalnych którzy tylko szydzą i straszą pracowników zamiast ich wspierać i działać na ich stronę..dziwna to firma której polityką jest gnębienie pracowników i nie dbanie o klienta.. ładne i świeże warzywa czy dobrej jakości wędliny nie wystarczą aby zatrzymać u siebie klienta .. a to przecież dzięki klientom utrzymujemy się na i tak trudnym rynku sieciówek.. co do strajku toni9e wierzę że uda się to zorganizować bo na każdym sklepie znajdzie się ktoś kto się wyłamie.. niestety :( jednak to nie komuna że można robić co się chce z pracownikami inie doczekać konsekwencji .. przecież jest tyle odpowiednich organów które mogą się tym zająć..wystarczy kilka odważnych osób aby coś mo9gło zmienić się na lepsze z korzyścią dla pracowników i klientów bo zadowolony pracownik to dobry pracownik a klient to wyczuwa i chętniej wraca do sklepu gdzie personel jest usmiechnięty i uprzejmy a nie zastraszony i zestresowany.. trzymajcie się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: FRAC IP: *.net137.okay.pl 23.11.11, 22:01 Widzę, że temat fraca jest tutaj poruszany na bierząco. Dlatego mam pytanie: czy ktoś się orientuje cokolwiek w sprawie likwidacji jednego z Fraców w Tarnowie? Klienci o tym wiedzą, nowy właściciel przychodzi pytać o sklep, a Rzeszów z Kier. regionalną milczy [lub udaje głupa] Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica fraca Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 10:13 nie słuchaj bzdur!! odkąd Frac istnieje żaden sklep nie został zamknięty więc się nie ma o co bać, prędzej zredukują personel niż dojdzie do zamknięcia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była pracowniczka Re: FRAC IP: 85.28.137.* 24.11.11, 16:32 Redkcja - w jednym sklepie nie ma w ogóle magazyniera, za niego pracuje kierownik. Na sklepie pracuje od 2 do maks 3 pracowników. także redukcja już dawno była. Likwidacja - jeden frac w rzeszowie już zlikwidowano, jakiś mały czyli takie jak te w Tarnowie Zarobki - brak jakiejkolwiek premii od 4 miesięcy dla wszystkich bo każda inwentaryzacja wychodzi źle - ludzie wynoszą towar a pracownicy nie nadążają spłacać strat. Obroty - ciągle maleją Pracownicy mają umowy do 31 grudnia tego roku. Przez konkurencję i wysokie ceny conajmniej jeden sklep upada. Nikt nic w niego nie inwestuje. Nawet na żarówki trzeba czekać tygodnie. Także likwidacja jest całkiem możliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica fraca Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 06:46 u nas też jest cięzko.. brak premii wysokie ceny i pełno w okół sklepów dyskontowych ale nie wisi nad nami widmo zamknięcia.. osoby pracujące w rzeszowie a odwiedzające sląsk mówią że żadnego zamknięcia nie było.. ile w tym prawdy nie wiem... na każdym sklepie są braki w personelu bo obroty spadają a koszty sklepu ciągle rosną.. złodziei pełno , na każdym kroku ale co się dziwić jak nie ma ochrony ani monitoringu.. więc my płacimy za wszystko a jeszcze nas oskarżają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 19:17 wczoraj wieczorem jedna z pracownic - młodziutka dziewczyna siedziała na kasie i płakała - druga ją zapytała "co ci powiedział?". Ta zapłakana nawet nie była w stanie mówić i koleżanka ją wysłała migiem na zaplecze. Czyżby znów uroczy kierownik wpadł na sklep i rozdawał wypowiedzenia? Jeśli to czytasz sympatyczna kasjerko, to nie martw się, znajdziesz inną pracę, a jemu wszystko kiedyś wróci z nawiązką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENTKA Z 1000LEC Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 21:30 lubie robic zakupu we Fracu ale strasznie mi zal personelu, ostatni widzoałam jak babsko ochrzanialo personel przy klientach, to po prostu bezczelnośc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfny synek;) Re: FRAC IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.12.11, 23:31 Ludzie jet żle więc zacznijcie pokazywać tym pier.... idiotom że tu jest slonsk (dla tych z rzeszowa śląsk) a nie pier....ne podkarpacie gdzie w obrębie 100km nie ma roboty. U nas za 1000zł to znajdzie się 10 robót!! Obóz pracy mogą zakładać u siebie piepszone neandertale!! Pozdrawiam wszystkich pracowników fraca a szczególnie bardzo ładne ekspedientki;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaziu_21 Re: FRAC 16.05.12, 21:09 popieram przeceny dla siebie do dziś robi. pozdrawiam cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to sem ja Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 29.12.11, 22:29 nie wierze tak bez wpisów tak dobrze macie ;)GRATULACJE;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaśko Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 30.12.11, 19:37 ponoć w Rzeszowie kasjerki zarabiają kokosy premie po 1.tys mają Odpowiedz Link Zgłoś
padada Re: FRAC 30.12.11, 19:40 Najlepsza załoga i chyba atmosfera w pracy jest na Koszalińskiej pozdrawiam koleżanki i kolegów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 02.01.12, 17:39 JEDNA WIELKA BANDA ZŁODZIEJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!WYZYSK CZŁOWIEKA PRZEZ CZŁOWIEKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: FRAC IP: 188.125.56.* 03.01.12, 11:28 Dokładnie!!!! Wypłaty są poprostu żałosne!!! za ten zapieprz przez cały grudzien, latanie po wszystkich dzialach...poprostu śmieszne... Gdzie premia za utargi...gdzie te pieniądze...???!!! No w kieszeni Pani Joli lub Pana Darka!!Lub Kierowników Rzeszowskich!!! Tylko przepraszam bardzo kto zapie...ł??? Tania Śląska Siła Robocza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBOL Re: FRAC IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 22:31 Co Wy wiecie o zap...aniu? Co? Odpowiedz Link Zgłoś
chilligroup Re: FRAC 04.01.12, 03:18 W dzisiejszych czasach ciężko o dobrą pracę ______________________________________________________ Tanie wizytówki firmowe laminowane Śląsk Katowice Chorzów Folie okienne na szyby okna witryny sklepowe Bytom Zabrze Mikołów Orzesze Oklejanie wyklejanie witryn sklepowych okien szyb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica fraca Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 10:08 bez przesady z tym brakiem dobrej pracy... to że we fracu jest takie bagno to nie znaczy że wszędzie tak jest!!1 może zarobki nie są wszędzie na odpowiednim poziomie ale za to atmosfera lepsza i łatwiej się pracuje... bez wieprza czy starej panny na karku..;) w tych sklepach dzieją się takie cuda bo to prywaciarz nie żaden koncern gdzie trzeba przestrzegać procedur ustalonych odgórnie..we fracu procedury tworzą się adekwatnie do sytuacji byle tylko zgnoić pracowników...prawdą jest że to my - pracownicy po części ponosimy za to odpowiedzialność bo im na takie dziadostwo pozwalamy...gdybyśmy zaczęli walczyć o to co i tak się nam należy to tym z rzeszowa w końcu rura by zmiękła!! przecież śląsk i zagłębie to ni9e jest ciemnogród jak podkarpacie!! tu naprawdę mamy o wiele lepsze możliwości jeżeli chodzi o znalezienie pracy...może w końcu prezesunio i cała banda darmozjadów z rzeszowa zrozumie że pracowników trzeba szanować bo bez nich tej firmy nie ma..ale zanim do tego dojdą miną chyba wieki..jak pracownicy zaczną masowo odchodzić (co już ma miejsce na niektórych sklepach) to może wtedy przejrzą na oczy.. choć szczerze mówiąc to na to bym nie liczyła..pracownicy z pipidówek na podkarpaciu nauczyli ich że można z nimi robić co im się tylko zapragnie:zabierać premie, bony, nie płacić za nadgodziny a oni idąc za tym przenieśli to badziewie do nas i praktykują je ciągle nie zważając na nas czyli na pracowników!!! smutne to ale prawdziwe.. zastanawia mnie tylko kto będzie u nich pracował jak zeszmacą już wszystkich na śląsku i zagłębiu? sami będą zapier... by zadowolić prezesa...bo owszem praca ,pracą każdy z nas ma rodzinę na utrzymaniu , rachunki itp.. ale mamy też swoją godność a i cierpliwość kiedyś się skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 16.01.12, 19:45 zapraszamy w środę na zebranie z panią dyrektor lokal koło fraca nr 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczy w słup Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.12, 16:14 > przecież śląsk i zagłębie to ni9e jest ciemnogród jak podkarpacie!! koleżanko, rozumiem że cię ponosi z nerwów ale nie obrażaj przy tym ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfrak Re: FRAC IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.12, 00:54 " Gdzie premia za utargi...gdzie te pieniądze...???!!! No w kieszeni Pani Joli lub Pana Darka!!" A chodzi o Darka kierownika z Mielca, który pracuje teraz w Tarnowie? A żebyście wiedzili ile dostał premii za delegacje w sosnowcu to chyba wybuchłyby zamieszki... Ale tak już lizusy mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr.... Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 21.01.12, 13:01 a no tak mają lizusy a ci co zapie....... i nie wiedzą gdzie ręce no to mają 1037,06 gr wypłaty ,na "szczęście" mamy kamery i widać kto zapie... a kto się opie... ja też bym chciała przychodzić do pracy na którą chce i wychodzić o której chce a jedną kasę brać , nie sprawiedliwa jest praca w fracu i nie sprawiedliwie dzielone premie naprawdę czasami mam dość i jak bym tym jebła ale szkoda mi dziewczyn niektórych i zapindalam z nimi mięso,ryby ,wędliny ,sery, pieczywo , jako magazynier sprzątaczka i jeszcze inne prace pozdro dla frac Katowice 16 i 8 trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka fraca Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 24.01.12, 20:36 tiaa pana DARKA--DELEGACJA--KOSZTOWAŁA--oj kosztowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: FRAC IP: *.centertel.pl 28.01.12, 11:21 do pana PPREZESA,może pan by też dał dla pracowników jakąś FAJNĄ SUMKĘ kasy na premie dla pracowników sieci FRAC na śląsku!!!!!GRATULUJE POMYSŁU WSPARCIA DLA RODZINY MADZI KTÓRA ZAGINĘŁA MOŻE KOMUŚ SUMIENIE SIĘ URUCHOMI I ODDA DZIECKO!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 01.02.12, 09:27 a ja zapraszam pana prezesa,panią dyrektor-na koszalińską i niech zobaczą-w jakich warunkach tam się pracuje od niedzieli-nie działa ogrzewanie--na magazynie 8 st.na sklepie 6 st.--kasy koło drzwi--wiec przy samych kasach ze 2 st. to jest koszmar--ALE KOGO TO OBCHODZI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicia pip Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 01.02.12, 11:20 witam sprawę proponuję zgłosic w trybie NATYCHMIASTOWYM do PIP ponieważ pracownik nie może pracować poniżej 15 C !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja typ niepokor Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 01.02.12, 22:14 nawet sam'' pan regionalny'' nie raczył odwiedzić sklepu-od piątku--a potrafi tam zaglądać czasem nawet dwa razy dziennie--ale po co.. no przyjedzie--jak juz będzie działać a co do DARU 100 TYS. TO NIGDZIE NIE PODAJĄ ZE TO FRAC OFERUJE--tylko prywatny przedsiębiorca--ewentualnie POBLISKIE DELIKATESY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIOCIA PIP Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 01.02.12, 11:24 CZŁOWIEKU TO NIE POMYSŁ TYLKO DARMOWA REKLAMA DLA FRACA A ONI I TAK TO OD PODATKU ODPISZĄ I WYJDĄ NA SWOJE TYLKO ZE WY ZA TO ZAPŁACICIE BO KTOŚ MUSI ZWRÓCIĆ TE 100 TYŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie antyfanka Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 03.02.12, 01:38 hej-antyfrac czy darek z mielca jest aż tak dobry ????? ze potrafi sklep odbudować--zeby lepiej wyszła inwentura???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jaaa Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 03.02.12, 01:40 JAK na innych sklepach zachowuje się''regionalny''Dareczek'' też zawsze i wszystko jest źle???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfrac Re: FRAC IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.12, 11:51 @nie antyfanka - widzę, że propaganda działa. Nie wiem czy pytasz czy stwierdzasz... Prawda jest taka, że od roku czasu gdzie Pan D. pracuje, każda - czytaj KAŻDA inwentaryzacja wychodzi źle. Poproś swojego fakturzyste/fakturzystke to pokaże ci wyniku inwentaryzacji poszczególnych sklepów. Nie będę pisał o cyfrach bo nie wiem czy mozna tak publicznie je podawać ale pamiętam za kadencji wcześniejszych kierowniczek jak manko wynosiło mniej jak 1.0% - mialo byc lepiej, a teraz jest burdel. Pytanie - dlaczego Pan D. pomimo klęski jest chwalony? - potrafi świetnie "smarować", ma dobrą gatkę a podlizywanie się kierowniczce regionalnej zaliczyć można do kategorii sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: FRAC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.12, 13:48 Ja zapraszam Panią Dyrektor bez zapowiedzi na sklepy, grafiki pisane ołówkiem żeby można było bez pytania pracownikom zmieniac godziny pracy, niektóre nie wiedzą jak mają przyjsc na dzień następny do pracy, o przerwie to mozna zapomnieć, za niedługo kasjerkki to beda w pieluchach siedzie, na Legionów brak maszyny do mycia więc 2osoby mogą zapie...c caly sklep, na koszalińskiej brak ogrzewania. Ja mam wrazenie ze we Fracu to wogóle zadne przepisy prawa pracy i przepisy bhp nie obowiązują. Wypłaty oczywiscie uzależnione od widzi mi sie Pani Kierownik. Kto lepiej dupe liże ten ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 03.02.12, 23:40 <<<<<<Kierownik. Kto lepiej dupe liże ten ma>>>>> nie koniecznie--kto zapie... ten ma ja wiem że kasjerki narzekają na wypłate--ale tak naprawdę-one tylko stoją/siedzą na kasie--wiem-każdy ma swój dział--ale wiadomo --kasa najważniejsza-wiec kasjerki mają najmniej-taka prawda ale na mięsie/warzywach--tam jest zapie... piątek/sobota-to już szok--a pani z warzyw --sama na dziale--na kasie,towar oodbiera,ceny musi zrobic,przebrać towar,oddać towar,ułożyc według schematu ''vel jolantowego--pietruszka w wachlarzyk-jabłuszka dupka do dupki-cytrynki w piramidke.selerek przepołowiony,kapustka na pół,ziemniaki,buraki--rodzajami--owacje,tajfuny,sruny...... a szkoda gadać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 03.02.12, 23:57 wiecie co ja pracuje na koszalińskiej ktoś już kiedyś pisał--że tam jest najlepsza--ZAŁOGA--tak jest najlepsza,potwierdzam w 100% kierowniczka DOROTKA najlepsza pod słońcem-nie znam drugiej takiej osoby--ona powinna być KIEROWNIKIEM MIESIĄCA-ba ROKU Kierowniczka Ilona również--nie wspomne o kierowniku KRZYSZTOFIE z takimi ludzmi można pracować ale cóż--niestety--przez pana Dareczka-regionalnego/pseudo-regionalnego--bo on nie zasługuje na takie miano-wszystko się zmieni:( Ale my już mamy sposób na ciebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOWICE!! Re: FRAC IP: *.unknown.vectranet.pl 04.02.12, 18:36 Potwierdzam ze na warzywach jest zapier...,warzywa kasa,mieso,pieczywo i w kolo.U nas tez jest ekipa która zawsze sie trzyma razem:)(ekipa)reszta ekipy bo ludzie sie pozwalniali i znalezli nowa prace.U nas tez same zmiany,zmiany na gorsze.I wiem ze bedzie gorzej,zaniedlugo nie bedzie komu pracowac,beda sami nowi. jak sie dowiedzielismy ze Nasza kierowniczke główna P.Ewe zabieraja na nowy sklep do Dąbrowy to poplakalismy sie!!!Najlepsza Kierowniczke,która od samego poczatku juz ponad rok z nami jest zawsze była za nami,a teraz bedzie juz tylko gorzej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: FRAC IP: *.inet-siec.pl 04.02.12, 19:40 NO CO TY ? TERAZ BĘDZIECIE MIELI NAJLEPSZĄ KIEROWNICZKĘ NA ŚWIECIE!!!!! JAK TO ONA STWIERDZIŁA NIE ONA PIERWSZA I NIE OSTATNIA (CHODZI O MOBIN.....) BRAK PRZERW ,LUDZIE SĄ OD ROBOTY A JAK 14 TO DO DOMCIU IDZIE ;) POGRATULOWAĆ ALE ONA JEST NAJLEPSZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSPÓŁCZUJE WAM KRZYŻ NA DROGE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: FRAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 00:56 a ja cie sloneczny patrol uwielbiam i bardzo bede za toba tesknil. trzymaj sie dzielnie,bo jestes najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona/smutna Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 10.02.12, 16:22 :) dziękuje:P również tęsknić będę-dziekuje za współprace,pomoc- ale jeśli tak dalej będzie jak jest trzeba będzie ZWINĄĆ ŻAGLE:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona&załaman Re: FRAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 18:22 hej!!! słoneczny patrol :)) muszę cię pocieszyć i powiedzieć, że gdyby nie ty i kierowniczki to nie byłoby po co do pracy przychodzić,.......... uwielbiamy cię wszyscy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 11.02.12, 20:14 :):) mimo wszystko nasz sklep--jest THE BEST:) szkoda tylko ze kierownik-zrezygnował--ale cóż--MIŁOŚĆ NIE WYBIERA:) prawda????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????????? Re: FRAC IP: 93.175.66.* 10.02.12, 18:55 sorry o kim mowa???za kim będziesz tęsknić?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona/ Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 10.02.12, 19:29 za moim kierownikiem--który zwinął żagle z tego bagna a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbuntowana Re: FRAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 20:00 ...wszystko wszystkim ale wiecie co ? - mamy pracę marnie platną,ciągle słyszymy " wszystko źle" ale słuchajcie mamy siebie w tej "czarnej dziurze" i to jest zajebiste !!!!! to dla was warto tam jeszcze przychodzić z Wami się śmiać i czasem popłakać - zwyczajnie WARTO !!! To WY drodzy pracownicy nadajecie temu sklepowi sens bycia,nie "parówa" czy "apacz" - chwała WAM za to !!!!!! - pozdrawiam :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: FRAC IP: *.szczecin.mm.pl 21.02.12, 19:18 pozdrawiam koszalinska, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczny patrol:) Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 21.02.12, 20:04 dziękujemy i również pozdrawiamy:) zapraszamy ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruń Re: FRAC IP: *.c201.msk.pl 21.02.12, 20:34 i2.pinger.pl/pgr405/44c9f30a0007a9434f05e01c/ojciec_rydzyk_zrobi_1145a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fraczek Re: FRAC IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 11.02.12, 07:52 A z którego sklepu jestes? i za jakim kierownikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbuntowana Re: FRAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 22:24 ..hejka :):) Frac - Koszalińska pozdrawia :):) - niech żałuje każdy kogo u nas nie ma !!!!!!! niee nie ...jeśli myślicie że u nas to manna leci nam z nieba - to błąd !!! zapie...my jak dzikie osły ale wiecie z czego się cieszymy ??? że u nas są tacy wartościowi ludzie i że staramy się mieć w miarę zdrową atmosferę w pracy !! a ja lubię soboty -pierwszą zmianę - bo jest zajebisty ruch, pełno ludzi,zero koszyków, syf w koło :) ale dajemy spoko radę bo nikt wtedy nie wytyka nam : że nie ma " dupka do dupki" ,tego zasranego wachlarzyka, wyjścia awaryjnego, planu "B", :):):) i tego,że ciągle jesteśmy w fazie " niemowlęcym" :) My w ten dzień handlujemy !!! i cieszymy się z ilości klientów !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plan B Re: FRAC IP: 79.175.231.* 12.02.12, 14:17 zbuntowana ma rację!!!! u nas jest najfaniej w soboty z zajeb....ym syfem na sklepie.... ale czy klienci w ogóle zwracają na to uwagę? przecież po sklepie chodzą uśmiechnięci pracownicy zawsze gotowi pomóc..... co z tego że lada z mięsem kompletnie pusta ( tu się handluje na całego), że nawet dostawy nie zdążymy wyłożyć.... Jakby w taki dzien przyjechał Pan Prezes to by miał niespodziankę..... owszem o godzinie 14 jesteśmy zmęczeni ale nadal wychodzimy z pracy z uśmiechem. Dlaczego ? Bo mamy zajeb...stą załogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOWICE!! Re: FRAC IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 12.02.12, 16:56 Ja byłam u was na otwarciu i przez trzy dni,macie ruch owszem. Ale najlepsza ekipa na katowicach!i to nas trzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: FRAC IP: 188.125.56.* 05.02.12, 17:39 zgadzam sie warzywa mają przejebane, latanie miedzi dostawą za 7tys gdzie magazynier jej wogole nie odbiera a stoiskiem po drodze kasa. To jest chore że przerzucając ziemniaki(worek25kg) musisz leciec jeszcze na kasę i to szybko bo kolejka. o piątku i sobocie nie wspomne. a jeszcze znajdz czas na przebranie stoiska i dostawy chyba ku... za niedlugo przy kasie bede ten towar przeglądać, ukladaj odmianami broń boze zeby sie jablka pomieszały.Oczywiscie nikt ci na warzywach nie pomoze bo każdy ten dzieł omija szerokim łukiem i sie nie dziwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: FRAC IP: 188.125.56.* 05.02.12, 17:40 Pozdrawiam Załamaną ja też z warzyw więc wiem o co chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: FRAC IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 18:10 Witam,ja tez pracuję w Sosnowcu i to,co teraz sie wyprawia-wiem jedno--skończy sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownica Re: FRAC IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.02.12, 18:12 Ja powiem tyle pracuje na dziale warzywnym 15miesiecy,i mam dość,dzwigania tych worków po 25kg,w ciagu dnia co najmiej 10 worków po 10kg,co tydzien warzenia całego działu,kręgosłup to juz mi wysiada! Za takie pieniadze nie warto, jak miesie kolejki,to warzywa ida pomagac,na kase warzywa,maszyny brak jedna kasierka i jedna osoba z warzyw i myjemy cały sklep mopami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: FRAC IP: 188.125.58.* 06.02.12, 10:03 U nas jest to samo!!! Warzywa latają wszedzie bo przecież dadzą radę...Skoro nosisz taki cieżar przy dostawie potem na stoisko to wszystko wywozisz to jeszcze dasz radę w miedzy czasie latac na kase i pomagac na innych dzialach...za te same pieniadze co reszta. Jak jedna idzie na urlop to zapie...sz 10dni pod rzad, a jak tos z kasy czy piekarni wypadnie to nie ważne bo przecież warzywa siada na kasę. O przerwie zapomnij bo warzywa przerwy nie mają. Zapraszamy Inspekcje Pracy do sklepów najlepiej w piątek albo w sobotę jak dostawa z warzyw przychodzi!!!! I Pana Prezesa niech zobaczy jak fajnie dzwig sie jablka w drewnianych skrzyniach a przychodzi ich 200kg, albo kiszonki w drewnianych skrzynkach nie wspomne o klementynce bananach a najlepszy jest korzeń w skrzyniach do których dziewczyny nie dostają a muszą to same dzwigać bo akurat magazyniera nie ma albo przyjmuje papier do dupy zeby się za bardzo nie przepracowal bo przecież pracownik dzialu warzywa owoce i tak musi to przyjac bo trzeba to na stoisko przyjąć. Ostrzegam nie przyjmujcie sie do Fraca na warzywa - Grozi Wózkiem Inwalidzkim!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica fraca Re: FRAC IP: *.centertel.pl 06.02.12, 20:05 WARZYWA WARZYWA WARZYWA!!!!!!!!!!!!!!HELLO NIE TYLKO WY NA TYCH FRACACH JESTEŚCIE A MIĘSO??????????????????HELLO TEŻ MA PRZEJEBANE SAMA PRZYJMUJESZ WYKŁADASZ I ROBISZ CAŁĄ RESZTĘ UŻERASZ SIĘ SIĘ Z TYMI CO TO KUPUJĄ A ŚWIERZE TO????NIE MIESIĄC TEMU PRZYSZŁO!!!!!!!!!!!!!PARANOJA I TAKI DAREK PRZYJEDZIE I CI POWIE LADA BRZYDKA!!!!!!!!!!!!!!A JA CHCE SZYNKĘ ZE SPODU LADY I WSZYSTKO SIĘ WALI NA LADZIE CENÓWKI KRZYWE BO SIĘ PRZEKRĘCIŁY CO TO JEST????ZAPRASZAM PANIĄ PREZES I PANA PREZESA W SOBOTĘ MIĘDZY 9-13 RANO NA SKLEPY GDZIE MY 5 A KOLEJKA ROŚNIE A ZRESZTĄ CO ICH TO OBCHODZI???LICZY KASA!!!!NAJLEPSZY TEKS p.DARKA NOOOOOOOOOO SKLEP OGÓLNIE OK ALE LADA................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 06.02.12, 21:57 no hello hello napisałyśmy tak jak jest--bo zauważyłam ze zawsze kasjerki piszą i narzekają--wiec pora na warzywa-a teraz na mieso więc jakie hello u was lada brzydka u nas cąłe stoisko brzydkie--w godzinach 9-13-bo brakło 3 jabłek w paczce-a dwa lekko obite--a i ceny nie było na jednej cebuli szalotce--a znowu była cena na grapefruita-a jego nie było--a lodówka obsraana kapuchą-ale co ja zrobie jak u nas kapucha schodzi-i ludzie paprają i oczywiscie wizyta dareczka reg. a o 15tej pani J. i pretensje na cąły świat--bo brzydko cytryna lezy-a jabłko-nie odmianą A CO ROBIŁA PANI WARZYWNA NA I ZMIANIE no co--nic--według pani J. ALE ZE na kasie siedziała(prawie non stop-bo koleżanka kasjerka-na L4poszła)że towar sama odbierała-bo magazynier ślimak,a towar przebierała a protokoły robiła--i co wyszła o 15-tej ale co..to kogoo- przeciez na podkarpaciu jest jjeden magazynier i 3 kasjerki i 3 warzywne-i cąły sklep pachnący,dofolowany-czysty-kasjerki sa najlepsze-najlepsze sklepy--zero strat-kradzieży nić--wszystko najlepsze-stoisko warzywne to przecudne tylko tu na śląsku/zagłebiu są nieudolni ludzie:( ahhhhhhh szkoda gadać-taki regionalny to o doope rozczaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: FRAC IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 17:48 Ja też pracuję we FRACU. Jakbym była mądrzejsza to bym pracowała w urzędzie albo cieplutkim biurze a tak to … niestety FRAC. Piszecie , że we FRACU jest prze...e , to prawda ale w ogóle w spożywce jest syf. Jak tylko coś lepszego znajde to stąd uciekam ale póki co pracuję i trochę dziwią mnie narzekania tych strasznie uciemiężonych co na zmianie nie mogą spokojnie wypalić po 10 cygarów. Niestety samo się nie zrobi a jak kasjerki chcą być tylko kasjerkami to muszą iść do TESCO , AUCHANA , CAREEFOURA itp. ( myślę , że by nie chciały). A co do Regionalnego – to już inna sprawa – jego ciągłe niezadowolenie ze wszystkiego doprowadza wszystkich do szału – chyba bez względu na sklep . No wlaśnie czy jest jakiś sklep gdzie przychodzi i mówi „jest ok”. Jak przetrzymamy te mrozy to już wszystko przetrzymamy . Pozdro dla SOSNOWCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Nabiał tez jest przeje... IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 19:39 No laski,jak już sobie tak dyskutujecie,to może i ja się przyłączę?Ja co prawda nie robię ani na mięsie,ani na warzywach,a wyobraźcie sobie,że też zapie...m,jak dziki osioł..Na nabiale. I gdybym wiedziała,że czeka mnie taka harówa,to bym się głęboko zastanowiła,przyjmując się do pracy.. U nas towar przyjmuję sama,sprawdzam,wykładam i większośc dniówki spędzam na kasie...Potem zachodze przed lodówki i nie wiem,od czego mam zacząć..Wyć się chce,a jak juz przyjedzie regionalny i wytknie każdą "dziurę"to chce się ściągnąć fartuch i jebnąć wszystkim..Towar przeterminowany,uszkodzony,np.jajka bo jakaś paniusia musiała koniecznie przejrzeć ze 20 opakowań,zanim trafiła na te,które jej się podobają---nikogo nie obchodzi.Codzienne sprawdzanie terminów,przeceny dwa razy dziennie-ku...-co ja jeszcze robię w tym fracu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frac Re: Nabiał tez jest przeje... IP: 93.175.66.* 07.02.12, 21:14 wiecie co każdy narzeka???a no bo ja ja ja ,ale ogólnie to cały sklep ma przejeba....... cenówki brak krzywa bo się przękręciła nie w tą stronę,jabłka brak a pomidor a kapusta a mandarynka,a DZIURY DZIURY DZIURY no na podkarpaciu to najlepsi prcują tam problemów nie ma sklepy idealne błyszczą czystą podłogą oknami i takie tam jak to idealnie na rozmowie gadali PREMIE !!!!!!!!!!jakie premie co 2 miesiące brak bo inwenture trza zapłacić URLOPÓW BRAK BO LUDZI NIE MA DO ROBOTY JA PRACUJE WE FRACU 2 LATA I NIE MIAŁAM/EM URLOPU I CO MAM ZROBIĆ MYŚLICIE ŻE JA RODZINY NIE MAM!!!! WALE TO ZWALNIAM SIĘ :) POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Nabiał tez jest przeje... IP: *.infocoig.pl 08.02.12, 13:50 Tak czytam wasze wpisy i wiecie, że na pewno w rzeszowie est takie same gó... jak na śląsku, tylko kity wam wciskają, że tam sobie radzą itp. Bo co innego mają powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: FRAC IP: *.zory.vectranet.pl 29.02.12, 23:10 hello 5 w sobote na rano?? U nas są trzy w sobotę, a kolejki do nabiału i nic nie robisz tylko kroisz i podajesz, bo nawet do lady brak szans żeby dołożyć, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: FRAC IP: 188.125.56.* 10.02.12, 10:11 Najlepsze jest przepisywanie kart pracy:) ...rypałam inwentaryzacjie 12godzin na drugi dzień mialam od 17-22 potem dwa dni na rano...oczywiscie po co mi wolne...a "Pani Kierownik" kazała przepisywać nie tak jak byłam w pracy, tylko tak jak na grafiku jest napisane. I z moich 3 dni nadgodzin zrobilo sie zero!!! Poszanowanie pracownika, zapie...sz ponad sily i gó... masz...chyba tylko garb na plecach!!! Zapraszam Pana Prezesa niech porozmawia z pracownikami a nie z kierownikami!!!! A Pan Darek chodzi i tam dziura tu dziura brzydko zle...sklep brudny..Hallo to proszę samemu tak zapie...c jak my...latanie miedzy dzialami ze sobie czlowiek palcem nie może trafić a na sam koniec dnia mop w ręke i mycie podlogi czarnej nie do domycia i dwie osoby do tego...ile mozna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . wszędzie jest to samo IP: *.c201.msk.pl 10.02.12, 19:44 www.youtube.com/watch?v=a0vXhwYDfOA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfrac Re: wszędzie jest to samo IP: *.net137.okay.pl 10.02.12, 21:36 Zrozumcie w końcu, że PREZES MA TO WSZYSTKO W DUPIE!!! On nigdzie nie przyjedzie, nikim i niczym sie nie przejmie dopóki kasa wpływa do jego portfela i do jego willi we Francji! Prezes Wam nie pomoże tylko on to stwarza, że jest jak jest. Co Wy ślepi czy jacy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.12, 14:41 Miałam nieprzyjemność styczności z firmą FRAC. Zdenerwowało mnie to do tego stopnia, że postanowiłam to napisać ku przestrodze dla innych. Zostałam zaproszona na rozmowę z sprawie pracy (na stanowisko kierownicze). Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że na miejscu niema nikogo z kim odbędę rozmowę rekrutacyjną. Niema bo niema. Kierownik musiał gdzieś pojechać. Tak oczywiście nie dali w żaden sposób znać, że rozmowy nie będzie, a ja straciłam kilkanaście złotych na paliwo. Myślę, że to w wystarczający sposób pokazuje w jakiej części ciała, kadra zarządzająca średniego szczebla ma „zwykłych pracowników”. I druga sprawa. Czy to prawda, że wszyscy kasjerzy i kierownicy dostają najniższą krajową tj. 1500 brutto i jest im obiecywana premia w wysokości, 1-2,5 x 1500 brutto (w zależności od stanowiska), a faktycznie dostaje się minimalną krajową + jakieś ochłapy w wysokości paru dziesięciu złotych? Faktycznie łamane są prawa pracownika i trzeba zostawać po godzinach bez dodatkowego wynagrodzenia? Jeśli chodzi o mnie to żałuje tych kilkudziesięciu minut, które poświęciłam na dojazd na miejsce. Szkoda, że tak późno poczytałam informacje nt. tej firmy, bo na pewno podziękowałabym na wstępie. Osobiście odradzam firmę FRAC, ze względu na ich stosunek do ludzi. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnowiec Re: FRAC IP: *.play-internet.pl 14.02.12, 19:21 Zaraz,zaraz-nie wszędzie tak jest.ja pracuję na takim sklepie,gdzie kierownik by się tak nie zachował.Nie można oceniać ogółu po jednostce,czyż nie? Miałaś akurat pecha,ja w ogóle nie spotkałam się z sytuacją u siebie,żeby ktokolwiek z kierownictwa opuścił sklep i zostawił pracowników samopas.. Co do tych premii,to tez jest różnie.Dotychczas raz zdarzyło się nam otrzymać wypłaty niskie,rzędu 1300,reszta w miarę ok.Nie ma co liczyć na takie premie,o jakich piszesz,kto naopowiadał Ci takich głupot? To jest sklep! A w żadnym innym chyba nie dostaniesz kasy około 1600,1700 i przeciętnie 10 dni wolnego miesięcznie. Jest tylko jedno ale--trzeba pracować,a nie opie...c się.. Premie zależą od utargów,od wyników inwentaryzacji (niestety jesli wychodzą źle,trzeba je spłacać-a wychodzą) Każdy kto podejmuje prace we fracu jest powiadamiany przeciez na rozmowie kwalifikacyjnej o tym. Zostajemy czasami po godzinach,ale nikt nas do tego nie zmusza,a każda godzina jest wliczana i płacona-czy ja pracuję w innej firmie,niz reszta fracowiczów?Bo ja nie kaman... Ludzie! Ja nie rozumiem Waszych żali,złości i frustracji.Ja tez mam czasami dość,ale przeciez jak wam nie pasuje-pozwalniajcie się i szukajcie innej roboty,spokojniejszej,lżejszej.. Powodzenia!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: FRAC IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.12, 15:16 @sosnowiec "Zostajemy czasami po godzinach,ale nikt nas do tego nie zmusza,a każda godzina jest wliczana i płacona" To co napisałeś jest śmieszne. Nie czasami tylko ZAWSZE! Kiedy wyszedłeś/aś z pracy o 22:00 albo chociaż o 22:05? Nigdy! Bo trzeba wymyć sklepeć, zwroty z pieczywa zrobić, schować część warzyw do chłodni, zakryć wędliny itp. A kierownik/kierwoniczka nie pozwoli zacząć robić tego wcześniej bo "może wejść klient, nie daj Boże prezes o 21:58". Dlatego po 22:00 robi się za darmo. Jak w Sosnowcu są inne praktyki w płaceniu za nadgodziny to Wam gratuluję. Gdzie indziej wpisanie na liste innej godziny niż 22 równa z pisaniem listy obecności od nowa. I są to nakazy i kieroników sklepu i kierowników regionalnych. Pozatym nikt by nie narzekał, że praca jest ciężka jeśliby dostawał za to zasłużone pieniądze. Niestety spłaca niemi straty sklepu, czyli tych tam w Rzeszowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 15.02.12, 16:45 A W JAKIM SKLEPIE mięsnym--takim zwykłym-na targu,na osiedlu--wychodzi się punktualnie po zamknięciu sklepu--wszystko trzeba również pochować,posprzątać itp. kolezanka pracuje w takim sklepie--czynnym od 9 do 17--i co--w pracy musi byc już na 8-co by zdązyć ze wszystkim,a wychodzi minimum o 18-tej a płacone ma za 8 godzin. Zresztą nie tylko ona tak ma--prawie w kazdym mięsnym czy warzywnym. We fracu-do pracy przychodze na 5.55--i nikt mi nigdy nie powiedział ze z apóźno przychodzę--fakt--nie wychodze nigdy punkt 14--ale ja jestem z warzyw--wiec nie mam szans-aby wyjść punkt 14(choć niektórzy moga) ale kasjerki,dziewczyny z piekarni wychodza zaraz po 14-tej Tylko niektórzy nie mogą zrozumieć--że to wszystko zależy od sklepu--od kierownictwa NA MOIM SKLEPIE--SA NAJLEPSZE KIEROWNICZKI aaaaa i nigdy,nigdy nie poprawiamy kart pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolitka Re: FRAC IP: *.dynamic.lte.plus.pl 15.02.12, 17:41 No to gratuluje że nie przepisujecie kart, my wiecznie przepisujemy i wiecznie jest problem z grafikiem bo jest robiony z dnia na dzień. Po to jest prawo pracy przepisy bhp i normy zeby sklep ich przestrzegał, niestety we fracu prawo nie obowiazuje, przynajmniej w sklepie u nas. Milo ze sa gdzies sklepy fracowskie z zadowolonym personelem. Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 15.02.12, 18:09 lolitka a z jakiego sklepu jesteś????? bo pamietam ze z warzyw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnowiec Re: FRAC IP: *.play-internet.pl 18.02.12, 19:30 Do An: Strasznie narzekasz,a ja już wspomniałam-po co więc dalej pracujesz we fracu?Zwolnij się jak Ci nie pasuje i poszukaj sobie pracy gdzieś,gdzie wyjdziesz punktualnie o godzinie zakończenia pracy. Ja w handlu pracuję nie od wczoraj i nie od kadencji fraca.I zapewniam Cię,że z żadnego sklepu nie wychodziłam wcześniej niż pół godziny po skończonej pracy,bo tez trzeba było posprzątać i wykonać szereg innych czynności przygotowujących sklep na następny dzień. W moim sklepie nie pracuje się źle.Mam wspaniałe kierowniczki,koleżanki.Mogę narzekać jedynie na regionalnego,któremu nigdy nic nie pasuje i potrafi zdołować samym swym widokiem.No i chciałabym żeby nas było więcej.Wtedy sklep rzeczywiście byłby obrobiony jak należy,a tak to niestety czasami jest to fizycznie niewykonalne.. Może w innych sklepach są inne praktyki,ja sądzić mogę jedynie po swoim.Dlatego gdyby więcej osób wypowiadało się na tym forum,wiedzielibyśmy więcej i jak jest naprawdę. Niech powiedzą też coś Ci,co są zadowoleni lub chociażby nie bardzo zawiedzeni... Pozdrawiam zadowoloną.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebudu FRAC i po bulu IP: *.c201.msk.pl 18.02.12, 19:55 www.youtube.com/watch?v=IOyCUTrjRbE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: FRAC IP: *.net137.okay.pl 01.03.12, 01:04 Ja nie mam nic przeciwko zostawaniu po pracy tylko przyznaj, że ktoś to powinien wynagrodzić. To nie jest tak, że z mojej winy muszę pracować po godzinach... Ale za darmo? Jak można na to nie narzekać?! Jak nie za darmo to docenić pracownika chociaż premią, PEWNĄ premią bo skoro zostajemy po godzinach i sueminnie pracujemy to dlaczego mamy wysłuchiwać: "było manko więc nie dostajecie premii - haha frajerzy, daliście się wyru...". A tak pozatym już nie pracuję we fraku ;] Ale moje znajome/znajomi pracują i zaglądam tutaj licząc na to, że coś się zmieni albo jakiś strajk zrobicie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucona.. Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 17:02 witam nie wiem na jakim sklepie ty pracujesz (piszę do gość sosnowiec) ale mam wrażenie że nie piszesz o FRACU... wejdź na forum rzeszowskie i poczytaj o sytuacji na sklepach po za naszym regionem!! jak i o tych " u nas" przecież dobrze wiesz (skoro pracujesz w tej firmie) że wyjście punktualnie z pracy jest nierealne !!! pracuję tam prawie rok i tylko raz udało mi się wyjść o 14:05 :| z popołudniowej zmiany kilka razy udało się wyskoczyć około 22:35 i to nie jest tak że ruszamy się jak przysłowiowe muchy w smole!! ale sklep po zamknięciu trzeba przygotować czyż nie? wytłumacz mi skoro twierdzisz że wychodzicie o czasie jak to robicie??!! jak dziewczyny z mięsa wyrabiają się na 22:15 albo laski z pieczywa?? chętnie poznam waszą tajemnicę i podzielę się nią u mnie na sosnowcu ;)) piszesz że masz tak dobrze , że płacą wam za nadgodziny(które są tylko czasami) że raz była słabsza wypłata rzędy 1300 zł mh ... cóż to za frac ?????????? od razu się tam przenoszę ;)) bo u "mnie" na sklepie tyram jak wół za samą podstawę no chyba że głęboko siedzisz w tyłku kierowniczek to owszem dobrze wtedy zarobisz.. pozdrawiam wszystkich wytrwałych ;)) pamiętajcie że w grupie jest siła...ps panie mądry z sosnowca : nie tak prosto jest zrezygnować z pracy i z dnia na dzień pozostać bez środków do życia zwłaszcza gdy ma się na utrzymaniu rodzinę.. z tą myślą cię pozostawiam i czekam na zdradzenie tajemnicy ekspresowego wyrabiania się po zamknięciu sklepu ...;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słoneczny patrol Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 26.02.12, 08:13 zasmucona w sosnowcu sa 3 fraki--na koszalińskiej na legionów i na norwida--podejrzewam--ze ty jesteś z tego ''najgorszego''czyli z norwida.-gdzie ani dobre kierowniczki,ani obrót--nieprawdaż??? ja pracuje w tym chyba ''najlepszym''ale najlepszym--nie przez regionalnego-czy regionalną jolantę--bo nasz sklep jest najgorszy dla nich--a wiesz dlaczego.. dlatego ze nasze kierownictwo jest super--nie pozwala na takie traktowanie--jak oni by chcieli--fakt--nie wychodze z pracy o 14--przewaznie 14.30-14.40 ale nie przeszkadza mi to--do pracy przychodzę o 5.55-w innych sklepach musisz być przynajmnie pół godziny wczesniej. co do zaróbków--potwierdzam--kolezanke u góry-nie pamietam nicku--ja też najmniejsza wypłate dostałam 1300 zł--ale były jeszcze bony-wiec nie było tak źle. Co do wychodzenia po popołudniowej zmianie--z mięsa i z pieczywa laski u nas wychodzą najszybciej--nie wiem jak mieso to robi--ale oni często sa pierwsi odrobieni--wiadomo zalezy od dnia-czasem na warzywach ja później wychodzę. ale najcześćiej 22.30 wychodzą wszyscy,no chyba ze maszyna do mycia padła-i nie działała z tydzien--to tak wychodziliśmy przed 23-jeszcze te mrozy,chlapy i podłoga nie do wymycia. AAAA I W TYŁKU KIEROWNICZEK NIE SIEDZIMY--BO JEST NAS DUŻO--I BYŚMY SIĘ NIE ZMIESIŁY:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucona.. Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.12, 18:53 do słonecznego patrolu... najlepszego czyli??? cóż to za taki cudny sklepik moja droga? śledzę w miarę na bieżąco forum fracowskie i czytałam wypowiedzi dziewczyn i z legionów jak i z koszalińskiej i wybacz ale ochów i achów to raczej w nadmiarze nie było..;) to po pierwsze, po drugie skąd założenie że norwida to najgorszy sklep? według kogo?i jakich kryteriów? bo chyba nie poczty pantoflowej?.. bo gdybym musiała się nią sugerować i brać pod uwagę "ploty " i komentarze na temat dwóch pozostałych sklepów na sosnowcu to wybacz ale też niewiele dobrego mogłabym napisać... tylko czy to w czymś komuś pomoże? obrzucanie się nawzajem błotem?... nie mów mi że masz tak kolorowo bo w to nie uwierzę... w końcu każdy z tych sklepów to jedna firma która niestety ku naszemu nieszczęściu egzystuje dzięki wyzyskowi pracowników i notorycznemu łamaniu naszych praw!!! nie znasz kochana ani naszego kierownictwa ani ekipy więc nie oceniaj na podstawie jakiś domysłów czy bóg jeden raczy wiedzieć czego!!!!!!!!! to że napisałam że kolo z sosnowca siedzi w dupie kierownictwa to było moje osobiste przemyślenie na podstawie pracy we fracu na przełomie roku!!!!!!!! bo owszem kiedyś dobrze się tu zarabiało ale te czasy to już przeszłość bo skoro dziewczyny z kasprzaka piszczą jak im źle ( a jest to ukochany sklep Jolanty) więc nigdzie nie może być dobrze!!!!!!!! i to jest niezaprzeczalny i niepodważalny fakt... tyle w tym temacie..pozdrawiam twój najlepszy sklep..;) i coś na doczytanie ...forum.nowiny24.pl/frac-t19742/page__st__280 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczny patrol Re: FRAC IP: *.cable.smsnet.pl 26.02.12, 20:23 obrzucanie błotem nic nikomu nie pomoże-fakt ale o ''najgorszy''sklep chodziło mi--ze w złym miejscu jest-naokoło plejada,auchan,lidl,biedronka--wiec ruch mały,obroty małe--bo czysciutko macie-na sklepie--na warzywach wszystko dupka koło dupki---u nas nie ma szans na taki ład--chyba ze w poniedziałki i niedziele--wtedy może tak. kierownictwo macie,mieliście--nie wiem jak teraz,czy macie pełne kierownictwo-ale moja koleżanka przeszła od nas do was--i po miesiącu zwątpiła...inna bajka. nasz sklep jest-najlepszy--pod względem--zdrowej atmosfery w pracy--szanujemy się nawzajem--są wyjątki oczywiście-jak wszędzie. najgorszy jest--przez regionalnego i innej watahy:) Jolanty sklep na ''kasprzaka''już się rozsypał---wszyscy ci ''lepsi''przeszli na nowy sklep. pozdrowionka dla twojego sklepu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucona.. Re: FRAC IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 08:09 wybacz"słoneczny" jakieś małe nieporozumienie a raczej źle zinterpretowałam Twoje słowa.. ale nieważne..;)również pozdrawiam wasz sklep i życzę abyście dalej tworzyły tak zgraną ekipę o jakiej piszesz. wiesz u "nas" też zżyłyśmy się ze sobą i pomagamy sobie nawzajem jak tylko możemy.. fakt kilka wyjątków jest ale tak bywa wszędzie... przez pewien czas miałyśmy rotację jak i personelu tak i kadry kierowniczej... teraz już to wszystko zaczyna się klarować więc wszystkie wierzymy że może będzie lepiej. Jak to mówią "nadzieja umiera jako ostatnia" wiem że regionalny was nie rozpieszcza ,kiedyś był także naszym kierownikiem i dobrze pamiętam niektóre absurdalne decyzje ale co zrobić.. nawet z nim na karku dacie sobie radę jeżeli będziecie trzymać się razem a wasze wyniki dzięki waszej ciężkiej pracy będą tak dobre jak dotychczas .. pozdrawiam jeszcze raz ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezespoleca najlepszy IP: *.c201.msk.pl 01.03.12, 13:01 Prosto z Anglika. Jeszcze ciepłe AMBER SECOND-HAND www.lumpeksy.pl/page_katowice_1_maja_28_amber_secondhand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze trwam.. Re: IP: *.play-internet.pl 05.03.12, 16:04 Ja pracuję tez we fracu,jest niewesoło i zapewne,gdy znajdę lepszą,ba-inną ofertę pracy,odejde bez żalu. Na poczatku mi się podobało,nawet bywałam zadowolona z siebie,bo harowałam,ale opłaciło się,pensje były super.Nigdzie nie zarobiłam tyle,co tu.Ale niestety przyszła inwentaryzacja,i okazalo się,że mamy w ch... do spłaty za złodziei sku......Dlaczego?!!!! Co ja jestem winna,ze nie ma ochrony,ze nie ma nawet kamer,no co? Ale kogo to obchodzi,skoro personel i tak zapłaci..Przeszłam kolejno przez wszystkie działy..Piekarnia,mięso,nabiał i warzywa.nie jest miło na tych stosikach,o nie.Ja juz wolę być kasjerką,one przynajmniej głównie obsiadują kasę,a w wolnych chwilach towarują sklep. Ale działy sa przeje.. Najlepsza chyba piekarnia,czyściutko i cieplutko.Potem mi podeszło mięso i wędliny,trzeba się czasem nadźwigać,ale przeważnie skupia się na sprzedazy.Aaa i o ladę oczywiście trzeba dbac,bo się czepiają ze aż czyści. Później zaliczyłam warzywa.Nie wiem,dlaczego utarło się,że są niefajne i że jest cięzko.Magazynier odbiera towar w całości,trzeba tylko dbać by dkoładnie przebierać towar,układać według życzeń dupka do dupkii jest git.Ale ja najgorszy syf miałam na nabiale.Spędziłąm na nim tydzień,kiedy laska była na L4 i powiem wam,że tam bym nie poszła za żadne skarby.Dzień zaczynasz od przecen,sprawdzania wszystkich dat,bo wczoraj miałaś poukładane,a już popołudniu ludzie poprzekładali cały towar,jak im pasuje i gdzie im pasuje.Później sama!!!!!!!przymujesz dostawę,przeważnie 2 palety i oczywiście sama ja wykładasz.Kolejne przeceny,przewalanie towaru a i latanie na kasę.Ja bym nie została na nabiale za nic na świecie,wolałabym się zwolnić.Współczuję koleżankom.Dlatego wybrałam warzywa.Miałam taki wybór,więc skorzystałam.Układam sobie jak chcą i nawet jak się dra,że nie tak,olewam to-jutro i tak przyjedzie kolejny przydupas i i wymysli po swojemu.. Ludzie za 1100 sia wysilać?Ja dalej haruję tak samo,i gdzie te premie dalej?Nie ma.Były,skonczyły się.I dlaczego kolejne inwentury nagle się pogarszają z dnia na dzień?Nie rozumiemy tego?!Jak może sie stać,że mija kilka dni,i przychodzi mail,że nasza inwentura niestety zwiększyła się o np.11 tys...No ku... jakim cudem? Idzie wiosna,może bedzie wiecej ofert pracy,trzeba uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hasta la vista Re: IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 11:11 Ja sie zalapalem do pracy do fraka akurat w tym czasie co premie sie konczyly... Słyszałem o premiach 400-500zł więc na początku zapał do pracy miałem spory. Szybko się rozczarowałem niestety... Wytrzymalem ponad dwa lata i sie poddalem. Normy sa teraz wygórowane strasznie ale 'jak nie wyrabiasz to jesteś złym pracownikiem'. Doszło do takiej patologii, że inni praconicy gdy nie wyrabiasz mają Cię za lenia i ściemniacza - ale przecież Ty pracujesz już ponad normę! Gdzie indziej by Cię doceniono a tutaj jest się złym pracownikiem bo nie wytrzymujesz chorego, wciąż rosnącego tempa... Najgłupszym i najśmieszniejszym gadaniem jakie przyszło mi usłyszeć we fraku było tłumaczenie kiedy pracownicy się zwalniali lub ich zwalniano, nie zatrudniano na ich miejsc nowych i mówiono: będzie mniej pracowników to będziecie więcej zarabiać. Co za chore kłamliwe tłumaczenie! Nigdy się to nie przełożyło na wypłaty. Człowiekowi przybywa pracy a regionalni napędzają lojalnych pracowników wizją lepszych wypłat, a potem wielkie rozczarowanie... Co do inwentaryzacji to faktycznie coś jest na rzeczy... Człowiek pilnuje i stara się jak tylko możliwe a kolejne inwentaryzacjie wychodzą gorzej. Czary jakieś. A podejrzewają Ciebie, że wynosisz towar. Po pracy meldujesz się i pokazujesz co masz przy sobie. Obojętnie czy coś ukradniesz czy nie i tak za to zapłacisz - polityka firmy FRAC. Czemu nikt jeszcze nie zajął się tą firm?!!!!! Dziękuję dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucona123 Re: 08.03.12, 19:36 bo taka jest polityka fraca mój drogi... wykorzystać pracownika do reszty nie dając nic w zamian ..no może puste obietnice :( też pracuję tu sporo czasu i znam już politykę firmy.. kiedyś dobrze się zarabiało a teraz to jałmużna ... szkoda słow !!!!!!!!!!! beznadzieja i tyle ... a na inwenturach to nas jebi... jak chcą ... Odpowiedz Link Zgłoś
frac2012 Re: 12.03.12, 20:50 Dzień po inwenturze.... Aż strach jutro iść do pracy... ZNowu będziemy bez premii? Odpowiedz Link Zgłoś
padada Re: 14.03.12, 20:28 no dziś mamy wyniki inwentury standard..miesiąc w miesiąc to samo.. 35 tys do spłacenia na dzien dzisiejszy,bo pewno po tygodniu i tak wzrośnie. ściema,ściema i jeszcze braz ściema--oni z góry już wiedzą ile dany sklep ma mieć strat. Odpowiedz Link Zgłoś
arabzbroda Re: 15.03.12, 21:21 A co sądzicie o nowych kierowniczkach Katarzynach - Mięsnej i Piekarniczej? Ważne się zrobiły --co ??? Firma się rozwija , a syf jaki był taki jest. Ale na pewno Regionalny wymyśli plan B , C a może nawet D. Grunt to zap... ać za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucona123 Re: 08.03.12, 19:30 moja droga FRAC to jakieś bagno...pracujętu rok i kiedyś było lepiej ale teraz.. żanada ...u nas na norwida rotacja personelu niższego szczebla jak i kadry kierowniczej powoduję chaos i ciągły brak premii.. niby obiecują że będzie lepiej ale już w to nie wierzę!!!!!!!!!!!!! jak tylko masz okazję zmieniaj pracę i tyle..pozdrawiam z sosnowca;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawmag16 Re: 23.03.12, 21:16 ola nie strasz nie strasz bo się posrasz hahaha twoje teksty mnie śmieszą straszysz zwolnieneima każdy chce żeby go Frac zwolnił żeby wkońcu mieć spokój i szybką motywację do znalezienia innej pracy i godej płacy!!! aaa pozatym ciekawe co Darek albo Pan Prezes by powiedziął na nagrania z cytatami typu : "chcesz to się zwolnij!!!" "wszyscy tu kradniecie " "wszystkich was wypier***" moje zdanie chcesz to nas zwolnij tylko ....cwaniaro zwalniasz po kolei żeby nei było że kilka osób na raz bo ktoś by się mógł dojebać żę zbiorowe zwolnienia .... nigdy praca we fracu ...NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
padada laski z norwida???? 24.03.12, 19:59 jak się pracuje z kamerami?? u nas są od wczoraj--i na razie przezywamy szok termiczny:) jak sie zachowujecie--normalnie,tak jak przed monitoringiem--bo my mamy wrazenie--ze bardziej będziemy pilnowani''obserwowani'' my niz złodzieje. Zmniejszyły wam sie straty???? Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucona12345 Re: laski z norwida???? 01.04.12, 16:52 nie jest źle, po pewnym czasie nie zwracasz uwagi na kamery, zapomina się o nich.. fakt , bywa tak, że dzwonią ,że kolejki na kasach i kasjerki nie reagują albo o jakieś inne bzdety ale ogólnie nie ma dramatu... szkoda tylko że odniosłyśmy wrażenie, że kamery są na nas pracowników a nie na złodziei bo jak nas okradają to nikt nie dzwoni że mamy złodzieja na sklepie... pozdrawiam i nie przejmujcie się tak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
padada Re: laski koszalińskiej???? 06.05.12, 00:37 czy ktoś z koszalińskiej ma jeszcze ochotę przychodzić do pracy?????? a było tak dobrze---niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kaziu_21 Re: laski koszalińskiej???? 07.05.12, 21:57 macie qr.. zdecydowanie racje że cze ba zwijać żagiel. z tonącego statku kapitan <dorocia> niech zejdzie ostatnia. kierowniczka dorota jest aniołem, ale zaczyna przesiąkać RZESZOWEM. a tak propo to jedzmy wszyscy na piknik a do pracy nie przychodźmy ciekawe co by powiedział na to RZESZÓW pozdro dla wytrwałej koszalińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
padada Re: laski koszalińskiej???? 08.05.12, 00:14 kaziu..... chciałabym cię poznać--kto TY????? nie uwierze w to ze ktoś z koszalinskiej przesiąknie rzeszowem--rzeszów próbuje-wszystkiego-aby skłocić załoge,pozwalniać,pobojcyć,wysyła gumowe uszy---aby być na bierząco--bo przecież RZESZÓW jest THE BEST--a śląsk-ZAGŁEBIE to już wogóle porażka--nieudolni są/jesteśmy P.S. A JAK -NO PEWNIE ŻE JEDZIEMY NA PIKNIK:) W ZESZŁYM ROKU ZNALIŚMY SIĘ LICHO---TERAZ TO JUZ JAK RODZINA:) KAZIU_21:) Odpowiedz Link Zgłoś
frac-srak Re: laski koszalińskiej???? 08.05.12, 00:25 > a tak propo to jedzmy wszyscy na piknik a do pracy nie przychodźmy ciekawe co b > y powiedział na to RZESZÓW a co by powiedział... nic zatrudnił by kolejną osobe,niewazne czy na magazynie,czy kasie--czy warzywach,miesie Odpowiedz Link Zgłoś
szpro-tka80 Re: 29.04.14, 08:08 Witam,we fracu na legionów pracowałam nie całe dwa miesiące,ponieważ zostałam zwolniona bez podania przyczyny,kierowniczka sklepu nawet nie regionalny wręczyła mnie i koleżance wypowiedzenie i powiedziała,że nie musi nam wyjaśniać dlaczego -same powinnysmy sie domyślić.Żart i nie szanowanie już nie pracownika ale człowieka he he! Odpowiedz Link Zgłoś
lotna8 Re: FRAC 10.05.12, 18:36 WITAM WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH!!!!!!! Opowiem co ostatnio się dzieje we FRAC Katowice 16.... tak tym podpalonym więc gotowi........ jakież tam ludzie robią masakra!!! fałszywi którzy za 100 zł więcej premii to tak skarżą masakra,ale to później dalsza historia.... Wszystko zaczeło się od podpalenia naszego sklepu wiadomo robota sprzątanie i takie tam, no ale jak do roboty to zależy kto bo święta trójca pani kier. pani warzywko, pani nabiałówka. podobno tak się narobiły tak ale od pierdół które wymyślały,co 20 min. na papieroska,no i kawka,ci co byli wtedy na zmianie to jeszcze więcej wiedzą co one robiły... obgadywały wszystkich nawet panią kier. które była na urlopie bogu ducha winna ze sklep się spalił a ona z urlopu nie wróciła!!!!!!!!!!!!!!!!no faktycznie jak tak można!!!! bzdura kobieta ma w hu..... urlopu bo wierzcie od początku na urlopie nie była czyli od 2010r.!!!!!! a te pizd....tak na niej siadły pewnie czkawkę miała masakra ale jak wróciła z urlopu to ręce zakasała do roboty a nie chodziła i udawała że coś robi tak jak tamte ,chłodnia nabiałowa to musiała być chyba petycja napisana na umycie bo 4 dni czekała by ją umyć,ale jak przychodziłąm do pracy to co pani nabiałówka chłodnie myła!!!więc w końcu została umyta w niedziele na zmianie pani kier. m.stoisko warzywne też zostało umyte po kilku dniach no wiadomo petycja ,trójca święta PRACOWAŁA!!!!inni to nic nie robili tylko one biedne ale najlepsze było to jak pani warzywko wiadomo kto była ciachnięta i się przyznała że chodzi i kabluje panu kierownikowi cytuje " no wiecie czemu ja zarabiam najwięcej z warzyw,bo pan kierownik to lubi jak mu się mówi co na sklepie,no wiecie o co mi chodzi"koniec cytatu no i co wy na to nie wku..........się z takimi ludźmi robić ,fałszywi ;( tylko płakać ,wymagają od pracownika to niech dadzą przykład,ale dzisiaj to było najlepsze jak zrobiły se stolik za kontynerem na śmieci i kawkę piły na słońcu i i listwy podobno myły ja też bym chciała i by jeszcze mi za to zapłacili!!!!i co kto może to może,proponuje zrobić zebranie i pewne rzeczy poruszyć kasjerki wiedzą o co chodzi o rozliczanie dziewczyn,o przerwy,o to że inni muszą zapier.... a inni to mają w dupie pójdą nakablują i premie mają,o paski dziś jest 10 a ja paska nie mam bo pan kierownik przy sobie nosi.Serce się kroi jak to widzę wszystko,jak tak może być,musimy się razem trzymać dziewczyny,magazynierzy też są z nami!!! pozdrawiam wybrańców..... Odpowiedz Link Zgłoś
arabzbroda Re: FRAC 10.05.12, 21:26 lotna8 - to , że jeździsz na rowerze to nie znaczy , że jesteś najmądrzejsza , a jak twój chop zarabia 120 000 tys na rok i ci wszystko wisi - to nie znaczy , że ci wszystko wolno. Chcesz pasek to idź i się upomnij - komu był potrzebny już dawno go ma. Trójca WieBeSy to pozory , wszystkie są cwaniary ale jak przyjdzie co do czego to każda każdą sprzeda. Jutro 25 palet - idę spać Odpowiedz Link Zgłoś
lotna8 Re: FRAC 11.05.12, 08:32 masz pecha ja to autobusami ,a nie rowerem ha ha ha ha ale jazda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arabzbroda Re: FRAC 10.05.12, 21:30 lotna8 - to , że jeździsz na rowerze to nie znaczy , że jesteś najmądrzejsza , a jak twój chop zarabia 120 000 tys na rok i ci wszystko wisi - to nie znaczy , że ci wszystko wolno. Chcesz pasek to idź i się upomnij - komu był potrzebny już dawno go ma. Trójca WieBeSy to pozory , wszystkie są cwaniary ale jak przyjdzie co do czego to każda każdą sprzeda. Jutro 25 palet - idę spać Odpowiedz Link Zgłoś
arabzbroda Re: FRAC 10.05.12, 22:53 lotna8 - to , że jeździsz na rowerze to nie znaczy , że jesteś najmądrzejsza , a jak twój chop zarabia 120 000 tys na rok i ci wszystko wisi - to nie znaczy , że ci wszystko wolno. Chcesz pasek to idź i się upomnij - komu był potrzebny już dawno go ma. Trójca WieBeSy to pozory , wszystkie są cwaniary ale jak przyjdzie co do czego to każda każdą sprzeda. Jutro 25 palet - idę spać Odpowiedz Link Zgłoś
arabzbroda Re: FRAC 11.05.12, 21:45 lotna8 - to , że jeździsz na rowerze to nie znaczy , że jesteś najmądrzejsza , a jak twój chop zarabia 120 000 tys na rok i ci wszystko wisi - to nie znaczy , że ci wszystko wolno. Chcesz pasek to idź i się upomnij - komu był potrzebny już dawno go ma. Trójca WieBeSy to pozory , wszystkie są cwaniary ale jak przyjdzie co do czego to każda każdą sprzeda. Odpowiedz Link Zgłoś
lotna8 Re: FRAC 08.06.12, 21:16 Boże jak ludzie nie mają wstydu,przyjść do pracy i udawać że się nic nie stało,wiadomo o kogo chodzi nie!!!!!!!oskarżać niewinne osoby i taki wstyd zrobić przed całym sklepem!!!!!!pokazała klasę jaką damą jest ,ale my jesteśmy tą drugą panią kier.;)wszyscy widzieli są świadkowie kto pierwszy zaatakował jak tak można powinna konsekwencje ponieść za to co zrobił on i ona WSTYD I HAŃBA WSTYD I HAŃBA Odpowiedz Link Zgłoś
jabolec12 Re: FRAC 10.06.12, 14:25 pozdrawiam frac katowice prosze o kontakt z panią której skradziono dokumenty myśle że będe mógł pomuc w odzyskaniu . Odpowiedz Link Zgłoś
byla12 Re: FRAC 08.11.12, 17:30 Ja również bardzo pozdrawiam frack sosnowiec, a zwłaszcza życzę powodzenia pani Roksanie, która wyjeżdza za granice do pracy. Pani Jola napewno już ma zasyepstwo na jej miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
byla12 Re: FRAC 08.11.12, 17:33 Uwaga, uwaga na pana z Rzeszowa, kotry uwielbia knuć i po.....ać wspólpracowników, czerpie z tego chora satysfakcję. A plecy ma mocne i jest nietyklany poniewaz ma dobrze ustawiona rodzine w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucona12345 Re: FRAC 18.02.13, 22:41 och marcinek zwany dalej dulibanem.. hahha przyjechał na śląsk jako magazynier potem nagły awans na kierownika! co za żenada .. nawet klienci pytają kto zrobił z niego kierownika bo wygląda jak ostatni lump... wiecznie nie ogolony, ubrany jak kloszard, normalnie wstyd! pracuję w sosnowcu na norwida w tym najgorszym sklepie jak to mawia ruda małpa ;) najgorszym bo..? personel flaki sobie wypruwa żeby jakoś było a ona wiecznie ma pretensje! co za głupie babsko z kiosku ruchu haha prawda Jolu? tam się zaczynało? czy może na bazarku bo takie właśnie masz obycie.. bazarowe.. zero kultury zero obycia! i ta kaśka wrrrrrrrr trzy włosy na krzyż na łbie a udaję miss zagłębia ;) fujjjjjjjj ;p wiecie jakie jest motto fraca? "nie patrz co frac może zrobić dla ciebie ale co ty możesz zrobić dla fraca" ;) tak bardzo szkoda mi dziewczyn.. że są zmuszone tam pracować przynajmniej niektóre.. co mądrzejsze poszły na L4 i mają FRACA w dupieeee i tak zrobili z nas złodziei z nas wszystkim włącznie z cudnymi kierowniczkami które już tam nie pracują.. i co Jolu inwentaryzacja i tak wyszła do bani.. twoja teoria wzięła w łeb:) walić FRACA piszmy maile do p. Hałdaś może to coś zmieni.. może ktoś w końcu zrobi porządek z tą chołotą z rzeszowa ;p trzymajmy się razem a będzie dobrze pamiętajmy że na silnego zawsze znajdzie się silniejszy ;)))))))))) i z tą myślą was zostawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fracofan50 Re: FRAC 10.06.12, 18:25 lotna8 ty widzę dużo ryczysz , a ta krowa co dużo ryczy to wiesz mało mleka daje i jeszcze jedno wstyd to jest kraść Odpowiedz Link Zgłoś
lotna8 Re: FRAC 10.06.12, 22:13 no pewnie że wstyd to jest kraść jak pijesz do mnie to popatrz wokół siebie, tobie to pewnie się podoba jak się kobiety bije,rusza cię to,co???krowa ze mnie nie,ale ciele z ciebie tak,na pewno w 100%wkurza niektórych to że jest taka osoba co potrafi się dogadać z pracownikami,boli nie?!?!?!najlepiej udawać lub nie pamiętać co się stało dnia wcześniejszego i oskarżać innych za wszystko,ja tam i tak czekam na regionalnego pogadam se z nim od serca co i jak.Pozdrowienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fracofan50 Re: FRAC 10.06.12, 23:14 lotna8 tu akurat się mylisz nie rusza i nie podoba mi się to jak się kobiety bije ciszy mnie to że umiesz dogadać się z pracownikami .życzę owocnej rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
lotna8 Re: FRAC 11.06.12, 20:31 ha ha ha ty myślisz że ja to kierowniczka?!pomyłka ja na kasie,mięsie i reszcie sklepu ale dzięki za uznanie jutro wolne to odpocznę ;) pozdrowienia dla wszystkich z fraca do środy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
panmagazynier Re: FRAC 12.06.12, 10:46 walic sw.trojce i ten zakichany frac i osoby co obrabiaja innym dupeczki. Niech kazdy robi swoje... lotna8 ja wiem kto ty :P Odpowiedz Link Zgłoś
fracofan50 Re: FRAC 13.06.12, 21:29 lotna8 jakaś ty pusta jesteś wszyscy wiedzom buraku kto ty jesteś więc tłumaczenie jest zbędne Odpowiedz Link Zgłoś
jabolec12 Re: FRAC 13.06.12, 22:17 JESZCZE RAZ PROSZĘ TĄ PANIOM KTÓREJ SKRADZIONO DOKUMENTY O KONTAKT ,NAJLEPIEJ BY BYŁO ABY PANI PODJECHAŁA DO PARKU ,CZYLI DO MIEJSCA ORGANIZACJI PIKNIKU .JA PRACUJE W OCHRONIE PARKU ROZMAWIAŁA PANI WTEDY ZEMNĄ .JESTEM W POSIADANIU FILMU NA KTÓRYM WIDAĆ WSZYSTKO .PROSZĘ O PILNY KONTAKT.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
panmagazynier Re: FRAC 01.07.12, 01:40 duzo sie dzieje ploty urosly a forum umarlo??????????????????????????????????????? plotkary co jest z wami????????????????????????????????????????????nowych tematow nigdy za malo. przecierz lubicie smarowac innym dupska :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: FRAC 06.10.12, 23:32 ostatnio nie widze w sklepie takiej miłej dziewczyny - chodziła zawsze w chustce na głowie. Czy ona już nie pracuje? Jeśli tak, to szkoda-bardzo była zawsze pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
panmagazynier Re: FRAC 06.11.12, 16:38 No nie pracuje tak jak i Ja zreszta bo tylko najlepsi potrafia scierpiec to ze czlowieka za pacana tam maja, a kierownik lysy ciul szpieg szoguna <buahahaha> niby fajny koles a jednak co rzeszowskie to rzeszowskie. nie bede sie rozpisywal bo pewnie bym pocisnal im wszystki a po co.... p.s- serdecznie pozdrawiam moj maly haremik z 16-stki....hehe... buziak dziolchy ;) Odpowiedz Link Zgłoś