Dodaj do ulubionych

Pora umierać

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.11, 12:31
.....czy pan kocho ślónsko ziymia, czy pan je na łobiod rolady z modróm kapustóm, czy pan lubi nasze hajmaty? ...... dobre , dawno się tak nie uśmiałem. Od razu przypomniała mi się "TELEFONIADA" i dwóch matołów z Chorzowa którzy nie umieli odpowiedzieć na pytanie : kto napisał "Arię z kurantem" Moniuszko - czy Kościuszko.
Albo konkurs w Radiu Piekary: jak sie nazywo tako krzinia do keryj jak idymy na wybory wciepujymy kartki - dopiero po 5 min. jeden ze słuchaczy dostał intelektualnego olśnienia zadzwonił i powiedział że to urna. I wygrał - kołdra i 2 poduszki.
Ale już drugie pytanie w radiu brzmiało: co to jest PKB - nikt nie wiedział bo nikt nie zadzwonił.
Obserwuj wątek
    • cirano Re: Pora umierać 07.02.11, 13:45
      Ale do "kościołka" lotajom jak wściekli, te nasze woły i pielgrzymka do Piekor mało ftory opuści...
      Nabijej sie Michał ze Szołtyska jak ci to uciecha robi, ale prosza niy za dużo, ja?
      • Gość: Hann-a Re: Pora umierać IP: *.centertel.pl 07.02.11, 13:59
        Faktycznie czas już żebyś się przeniósł na tamten świat
        • Gość: sw Re: Pora umierać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 14:05
          oj, tak się nie mówi...
      • Gość: Alojzy Re: Pora umierać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.11, 14:16
        To jak naród ślunski bydzie mioł swój rzónd i elity intelekualne co nim pokierujum - mo sie rozumieć , to M. Szołtysek napewno zostanie ministym kultury - niy. W rzundzie ślonskim mo sie rozumiec, albo ambasadorym zostanie M. Szołtusek ., albo przynajmnij attache kulturalnym np. przy ambasadzie śląskiej na Białorusi.
        he he he he he he he he he he he he .
    • Gość: no nie Pora umierać IP: 213.139.155.* 07.02.11, 14:00
      > niespożyty idol poklimakteryjnych Ślązaczek
      Troszka "zu fest", Autorze.
    • Gość: milkboxer Pora umierać IP: *.syrion.pl 07.02.11, 16:00
      Ni lubia wos, panie Smolorz, ale mocie recht :D
      • cirano Re: Pora umierać 09.02.11, 07:28
        Uważaj hanno co piszesz, bo nasze języki też potrafią kąsić
        • Gość: harc mistrz =----> Re: Pora umierać (???)... spróbuj "snikersa"!!! IP: *.1000lecie.pl 09.02.11, 10:19
          No to się nam Michał Smolorz wysilił... na kolejny złośliwy "antyśląski" felietonik.
          Taki ktoś jak Mirek Szołtysek też jest bardzo potrzebny.
          Ja np. uwielbiam Jego "zajebiście" lśniące koszule, w których występuje na koncertach i w telewizji. No i piosenki, oczywiście... i tańczące panienki.
          (HKP)
          ...
          www.youtube.com/watch?v=mlzdwppLn2Q
          Muzyka lekka, łatwa i przyjemna. Bajory i "Bajer Fulle" mi się już przejadły.
          Koalicyjny "tercet egzotyczny" mamy za to w sejmiku śląskim...
          • cirano Re: Pora umierać (???)... spróbuj "snikersa"!!! 10.02.11, 07:35
            ...i tak trzimej, harcymeister.
            Niy jest to wprawdzie światowo kultura, a o tyj marzy Smolorz, ale muzyczka co poruszy kożdym sercym. I o to biega

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka