Dodaj do ulubionych

PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej

• Gość: rozbawiony Kielbasa s(pis)owa IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.11, 22:42
      Idzcie spac .......... bo tyn co bedzie tam z rana , nie tylko dlon pierwszemu Slazakowi uscisnie ale dostanie jakiegos kwiotka w szlonzakowskich barwach..... byla tez mowa o kielbasie i gorzole ale znajac szlyzierskich smakoszy szybko sie z tego pomyslu wycofano
      • Gość: hahaha Re: Kielbasa s(pis)owa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 22:55
        Idzcie spac .......... bo tyn co bedzie tam z rana , nie tylko dlon pierwszemu Slazakowi uscisnie ale dostanie jakiegos kwiotka w szlonzakowskich barwach..... byla tez mowa o kielbasie i gorzole ale znajac szlyzierskich smakoszy szybko sie z tego pomyslu wycofano <znowu dales w banie!:):)
    • Gość: kamil PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 22:53
      Ogladalem relacje w TV3 ten pan z Pisu czytal z kartki:):):)...przeciwko wpisywaniu Narodowosci Slaskiej jest SLD!!! Natomiast PO I PSL popieraja wpisywanie Narodowosci Slaskiej!
    • Gość: gość Re: PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.sti.net.pl 31.03.11, 23:19
      To porostu niedopuszczalne aby taki denny polityk sugerował co mają ludzie robić, to oburzające !!!!!
      • Gość: dkw Re: PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 10:41
        To nie polityk, tylko niedouczony robol po zaocznym technikum, takich ludzi nie można nawet
        nazwać ćwierćinteligentami.
    • Gość: cymbergaj-majster pacjent zajs szczuje : IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.11, 02:56
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9357334,_Wspolczesne_panstwo_bez_jasnej_legitymacji_moralnej__.html
      A Kurski(!) zajs doradzo.
    • Gość: celnik na Brynicy PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.11, 06:56
      A co Icek "Slazak" Migdalski na to ? :

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9358078,Migalski___Autonomia_Slaska__To_oderwane_od_rzeczywistosci____.html
    • Gość: Miszogun Miałem tego nie robić , ale jednak ... IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 06:56
      W końcu skoro Palestyńczycy którzy niczym , nawet językiem nie różnią się od innych Arabów są narodem , to tym bardziej Ślązacy .
    • Gość: ffjf PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.ramboll.fi 01.04.11, 07:28
      Facet mial pale z logiki!!!
      Bycie Slazakiem nie wyklucza "pozostania wiernym przywiazaniu do Polski"..
      Moze by tak zapelowal do innych mniejszosci narodowych, by w imie "dobra Polski" zrzekly sie swojej tozsamosci?
      No a na koniec to do podstawowki na lekcje histori Polski by go wyslac - bo polska wtedy byla silna gdy bylismy krajem wielonarodowym (Patrz Plska Jagiellonow). Ale nie on jeden z politykow jest nieoduczony i wiadomosci czerpie z gazety...
      • Gość: rozbawiony Re: PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.11, 08:04
        Oj widze po wpisach ze sie jednak z tego pomyslu nie wycofano............. gorzoly i kielbasy......... zaiste zna slazakowskich smakoszy WASZ prezes i wie jak takim dogodzic
    • von_hugoberg PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej 01.04.11, 07:44
      Już chciałem wpisać polską ale po takim apelu PiSu to się jednak zastanowię...
      ;-)
    • Gość: fizjonomista PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.11, 07:52
      Przyznaje - jestem "fizjonomosta" i mówie Wam:
      Ja Kaczynskiego nie uwazam nawet za Europejczyka.
      Gdzie takie zólwiopodobne egzemplarze sa produkowane ?
      WE Turmenistanie ? W autonomicznej republice tuwimskiej ???
    • Gość: Gość PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 08:20
      Skoro PiS apeluje to obowiązkowo należy zrobić odwrotnie i zadeklarować narodowość śląską!
    • Gość: Mike197 PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.airproducts.com 01.04.11, 08:25
      obawiam się że apel PiSuarów może przynieść odwrotny skutek ;-)
    • Gość: katowiczanka PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.ip.netia.com.pl 01.04.11, 09:16
      Choc nie jestem rdzenna Slazaczka, to kocham Slask. I mimo, ze nie zamierzalam wpisywac narodowosci slaskiej w spisie (uwazam, ze to przywilej dla tych, ktorzy sa na Slasku z dziada pradziaa) to skoro PIS tak apeluje zeby nie wpisywac narodowosci slaskiej, to jednak ja ją wpisze. Nie bedzie PISiak pluł mi w twarz i mowil co mam robic
      • Gość: rozbawiony Re: PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.11, 09:28
        Co niektory szlazakowiec istnej sraczki s(pis)owej dostaje, dalej wszystkich przekonywac jaka to krzywda WAM jedynym /prawdziwym/ koncze bo i mnie sie jeszcze udzieli.......... glupota w szczegolnosci ta slaska, bywa ponoc zarazliwa............... co widac i slychac
        • Gość: olo Re: PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 10:24
          Co niektory szlazakowiec istnej sraczki s(pis)owej dostaje, dalej wszystkich przekonywac jaka to krzywda WAM jedynym /prawdziwym/ koncze bo i mnie sie jeszcze udzieli.......... glupota w szczegolnosci ta slaska, bywa ponoc zarazliwa............... co widac i slychac < czy ktos na tym forum napisal" nie deklaruj Polskiej ???? Przestan jeczec czlowieku! Ogarnij sie !
    • Gość: korfanty_albert PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.serverhorror.com 01.04.11, 09:39
      Ja i moja rodzina juz zadeklarowaliśmy narodowość śląska, przez internet, więc odezwa pisowców nieskuteczna :)))
    • Gość: Piszpunta Koniec fanzolenia ... spis.gov.pl ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 09:54
      .. i jadymy z gorolami ...
    • Gość: kinga PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.altec.pl 01.04.11, 10:38
      PiS strzela sobie w nogę takimi komunikatami przed wyborami !!! Pisowcy nie szukajcia poparcia u "niby" Polaków kierunek śląsk zakazany
    • Gość: ewa PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: 83.141.106.* 01.04.11, 10:39
      Wiesz co? Urodzilam sie w Katowicach, takze moja mama, a moja babcia przezyla tu 60 lat.
      Nie jestem Slazaczka z krwi. Wszyscy w rodzinie nalezeli do AK. Dwoch braci dziadka zamordowano w obozach koncentracyjnych.
      Kocham to miasto, w parku chorzowskim spedzilam dziecinstwo.
      Jednak widzac to, co dzieje sie w Katowicach przez ostatnie 20 lat sama chetnie zaglosowalabym na RAS.
    • Gość: łał PiS histeria IP: 62.233.240.* 01.04.11, 11:01
      Łał takie "autorytety". Ale gdzie jaro??
      www.wpolityce.pl/view/9455/Rusza_Spis_Powszechny__Nasz_List_Otwarty_do_Slazakow__prosimy__nie_porzucajcie_polskosci_na_rzecz_sztucznej__narodowosci_slaskiej_.html
      PISoff !!!
    • Gość: sqro PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.11, 11:48
      Jak to nie jest wkręt primaaprilisowy, to te wypociny są jednym z najlepszych argumentów za tym by narodowość śląską zadeklarować. Nie można lepiej się odciąć od takich nazikatolskich popierdywań niż pokazać, że w żaden sposób nie należy się do wspólnoty która wydala z siebie takie oszołomy.
    • Gość: andrzej PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.cdma.centertel.pl 01.04.11, 12:00
      No cóż - po wypowiedzi Pana K. i innych przedstawicieli PIS moje wątpliwości się rozwiały. Nie chcę mieć nic wspólnego z "polakami" pokroju PIS. Wypełniłem więc w internecie Spis Powszechny i zadeklarowałem narodowość śląską, a jako drugą - polską. Bo ja się czuję Ślązakiem, obywatelem Polski, a odnoszę wrażenie, że dla PIS Polska kończy się na Przemszy, a na zachód od tej rzeki to tereny "podbite". Małomiasteczkowe szowinistyczne podejście. Kaszubi - tyż sie bójta, dyć wy to z Tuskiem trzymocie...
    • rojberek A cmoknijcie mje w rzić pisiory! 01.04.11, 12:19
      "Pierony i Szwaje"!
      • Gość: widelec Re: A cmoknijcie mje w rzić pisiory! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 12:06
        Nienawiść w sieci

W ostatnim czasie coraz więcej pojawia się na forum komentarzy bardzo obraźliwych słów na temat PiS i Pana Prezesa.
        W Polsce istnieją narzędzia, które walczą z takim postępowaniem od zgłoszenia moderacji do zablokowania całkowicie stron i cofanie uprawnień administratorom.
        Często jest tak , że to podczas pracy na stanowiskach urzędowych ustawieni członkowie platformy wypisują takie wulgaryzmy. Władze obecnego rządu nie panują nad tym zjawiskiem a nawet temu sprzyjają a przecież należy stanowczo z tym walczyć, bo to patologia internetowa budująca zło.

Proponuję zacząć od
        alme.blog.onet.pl/2,ID401756031,SL433163541,index.html

• dupcengier25 PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej 01.04.11, 14:05
      ja i moja rodzina ,spisalismy sie przez net ,oczywiscie narodowsc slaska,jezyk slaski ,a druga narodowosc to niemiecka ,bo rodzice mojej babci przybyli na slask z berlina .
    • dupcengier25 PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej 01.04.11, 14:25
      Po II wojnie swiatowej ,gdy komunityczne wladze zdjely autonomie z slaska,to w obozach koncentracyjnych ,polscy gorole bili i ponozali slazakow ,wobec wieloletniego wykorzystywania slaska przez kolejne polskie wladze i braku naprawionych szkod ,stanowcze nie dla Polski ! hmm na slasku jest sporo polakow ,to prawda,wladze polskie doskonale spolonizawaly mieszkancow slaska ,nawet godki slaskiej nie chca uznac za jezyk regionalny ,byle doic od dziesiecioleci slazakow ,kazdy narod ,ktory byl pod zaborem ,a slask od 6 kwietnia 1945 r. jest pod zaborem polskim ,odzyskiwal kiedys wolnosc ,moze nie za rok czy dwa ,ale za kilka lat slask bedzie wolny !
    • Gość: Joachim Uroczysta, slaska przygrywka ? IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.11, 15:11
      Uroczysta, slaska przygrywka, podobnie jak w parafii pod wezwaniem swietej Anny w Zabrzu w diecezji gliwickiej.
    • dupcengier25 PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej 01.04.11, 15:44
      bardzo ciekawa opinia ,a ktora sie zgadzam
      Nie jesteśmy częścią Polski! To Polacy przyszli do Naszego Kraju nie proszeni, z zarzewiem terroryzmu, sianego przez Polską Organizację Wojskową, który doprowadził do wojny domowej na Górnym Śląsku. A wszystko to dlatego, że nie uszanowała Polska wyników demokratycznie przeprowadzonego Plebiscytu, w którym ogół mieszkańców sprzeciwił się przyłączeniu Śląska do azjatyckich ludów! Byliśmy 1000 lat we wspólnocie europejskiej, do której Polska jako nuworysz, dopuszczona została dopiero w 2004 roku. Nic Nas nie łączy z tym azjatyckim krajem!
      • Gość: fred Re: PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 16:27
        wspólnocie europejskiej, do której Polska jako nuworysz, dopuszczona została dopiero w 2004 roku. Nic Nas nie łączy z tym azjatyckim krajem! < pierwszy raz widze Slazaka ktory nie zna gwary!:) W twoim domu mowilo sie po Polsku hehehehe:):):) Po POLSKU PATRIOTYCZNIE:) Pisem zalatujesz ........:):) .......i tania stalinowska propaganda:):) Pod Slazaka sie PODSZYWASZ:):) ty NASZ SLASKI NIEMCU:):) wielonickowy:)
        • dupcengier25 Re: PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej 01.04.11, 16:44
          hmm niestety w moim domu ,mowilo sie po polsku ,zreszta slasko godka jest coraz zadsza,poloczki doskonale spolonizowali,rdzenna ludnosc slaska ,to ze nie znom dobrze godki slaskiej nie znaczy ,ze jestem przeciwko slaskowi ,jestem calym sercem za pelna autonomia dla slaska.
    • Gość: maslon(s)ka PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.11, 20:37
      Wystarczy popatrzec na tego Sobierajskiego.
      Wystarczy popatrzec na jego zyciorys.
      Wystarczy popatrzec na jego "dorobek".
      Wystarczy popatrzec na ta "partie".
      I wystarczy/styknie.

Zeby jako Slazak sie pokochac - za ten piekny polski humor. :)))))))))
      • Gość: maslon(s)ka Re: PiS: Nie deklarujcie narodowości śląskiej IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.11, 20:38
        Zeby jako Slazak pokochac Polske - za ten piekny polski humor. :)))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka