Dodaj do ulubionych

Prezesie, przeproś i się tu nie pokazuj!

IP: *.tktelekom.pl 08.04.11, 09:02
Brawo Ślązacy ,choć jestem gorolem jestem za Wami ,mój mąż jest rodowitym Ślązakiem ,cała jego rodzina jak i otoczenie przyjęło mnie bardzo ciepło ,nie tylko mnie. W latach 50,60 Śląsk był jak bałkański tygiel ,brzmiały tu różne gwary. Ludzie umieli się dogadać , skłócić mogli i mogą ich do tej pory niestety ale politycy. Mówi się o szkoleniach na taki zawód na siaki ,czy nie można przeszkolić polityków ,aby umieli dyskutować a nie obrażać ,żeby wiedzieli na czym polega ich rola ,żeby widzieli cały kraj a nie wybrane okręgi.
Obserwuj wątek
    • pieronski_hanys Prezesie, przeproś i się tu nie pokazuj! 08.04.11, 09:05
      [sonda=Czy Jarosław Kaczyński]
      [*]obraził Ślązaków i nie powinien pojawiać się na Górnym Śląsku
      [*]nie ma pojęcia o Śląsku i Ślązakach, dlatego plecie bzdury
      [*]antagonizuje społeczeństwo, co jest jedyną szansą dla PiS w nadchodzących wyborach parlamentarnych
      [/sonda]
      • Gość: nana Re: Prezesie, przeproś i się tu nie pokazuj! IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 09:13
        Nie dość że jest coś za blisko śmierci Barbary Blidy to teraz obraża Ślązaków,
        do takich posunięć trzeba mieć tupet,...albo coś z głową.
        • Gość: kolo właśnie prokuratura umorzyła śledztwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:17
          bo nie było dowodów... podważasz Sąd?? i upierasz sie na teorii spiskowej?:)))
    • pieronski_hanys Przeproście i Sp... 08.04.11, 09:06
      PiS, przeproście i spokojnie odejdźcie od Śląska, o którym nie macie pojęcia.
      • Gość: kolo a kto ma zostać???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:16
        PO które rozumie Śląsk??? człowieku nie rób propagandy, pomyśł logicznie, są wybory to wszystko kampania..... jak już dojedziecie PiS i zostanie PO to co wtedy??? powtórka z PRL, to PO ma juz wsztko, nawet media. Jeszcze parę lat temu (choć w mniejszym stopniu) nazywano takie zjawisko, reżimem, pełzająca dyktaturą. Nagle wszyscy tacy delikatni, obrażeni. Dziwne to bo wcześniej dawaliśmy sie ruchac bez wazeliny i nikt sie nie burzył. Teraz jest wspólny wróg w postaci tego złego Kaczora oraz durne społeczeństwo myślące gazetami i telewizją.
        PS. żeby nie było, byłem wyborcą POPIS
      • firiduri Re: Przeproście i Sp... 08.04.11, 10:28
        pieronski_hanys napisał:

> PiS, przeproście i spokojnie odejdźcie od Śląska, o którym nie macie pojęcia.
        >
        Ale dlaczego mają odejść? Tylko dlatego, że nie mają pojęcia? Sam posiadasz wiedzę o wszystkim co w tym kraju istnieje?
        • pieronski_hanys forum internetowe bez poczucia humoru 08.04.11, 10:36
          To forum cierpi na brak poczucia humoru.

W PiS jest, a raczej było kilku sensownych ludzi. Było, bo teraz są w PJN.
    • Gość: kolo ale sztuczna zawierucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:09
      śmieszy mnie to jako rodowitego Ślązoka... kto jest skłócony??? Oburzeni mogą sie jedynie poczuć Niemcy mieszkający na Śląsku. Najśmieszniejsze jest jednak to że nagle gorolom zależy na Śląsku, burza minie i powrócimy do tych samych schematów; pijany górnik, śląskie debile i brudasy, volksdojcze, utrzymywanie przez warszawe upadajacego przemysłu, seriale ośmieszające Ślązaków typu Bercik, itp. Wtedy jakoś sie nikt nie obrażał, no ale jak słowe wayrwane z kontektu dotyczą Kaczyńskiego to oczywiście obowiązkowo sie trzeba obrazić, tak dla zasady. Wycieracie sobie gębę Ślązakami: gazeta, politycy, media. Sztucznie napomowany problem. Odwórcenie uwagi od kryzysu w samorzadach i burdelu w Polsce.
      gość: o jakim ty bałkańskim tyglu fandzolisz????? byly jakieś czystki etniczne? poczytaj trochę o regionie pogranicza.
      • Gość: ŁowcaKretynów Re: ale sztuczna zawierucha IP: *.static.sitel.net.pl 08.04.11, 09:20
        kolo....nie <fandzol>, lecz rzeczowo i kulturalnie napisz, co wiesz , bez deprecjonowania bliźnich, bo Ciebie też można przeczołgać, jak chama. Więc opisuj tą swoją sagę na pograniczu.....jak prawdziwy Hanys.
        • Gość: jes Re: ale sztuczna zawierucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:50
          a przerzuć się na inne forum i zobacz co tam warszawka wypisuje o Śląsku, im się tam cały czas wydaje, ze kogoś utrzymują, a w szczególności Śląsk, byłem na wycieczce szkolnej kiedyś w Warszawie to przewodniczka wiedząc skąd przyjechaliśmy bredziła, ze droga do Wilanowa jest zakorkowana, bo cała kasa na Śląsk idzie i szła.
        • Gość: kolo łowco kretynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:57
          moje pogranicze zamyka sie w terytorium piekar mikołowa i łazisk, kumosz to??? odnieś sie do moich wypowiedzi a nie przepytuj jak eSBek ...problem tożsamości polsko-niemiecko-ślosko-morawskiej zostawim ludziom mieszkającym na tych terenach
          • Gość: Ł Re: łowco kretynów IP: *.static.sitel.net.pl 08.04.11, 10:38
            Ale fest fandzolisz; a przy okazji: skąd wiesz o tym esBeku , z genów ojca?
            • Gość: kolo Re: łowco kretynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 11:05
              z historii najnowszej... nic innego w tym temacie nie masz do powiedzenia???
              • Gość: ŁowcaKretynów Re: łowco kretynów IP: *.static.sitel.net.pl 08.04.11, 11:47
                kolo...miałeś opisywać swoją prawdę o ...pogranicznikach,, to pisz. Ale najpierw wyjaśnij też, po jakie licho retro temat < esBe >jest między twoimi uszami aż tak ważny i dominujący jak ...dole i niedole Hanysa na miedzy w XX wieku. Możesz , tak za przeproszeniem..bez fandzolenia i gańby dla Hanysów?
    • bergman1 pis mo przerąbane jak pokład 510.Parasole niech so 08.04.11, 09:21
      bie teraz noszą.
      • janonet4-4 Re: pis mo przerąbane jak pokład 510.Parasole nie 08.04.11, 09:51
      • veneziano najlepsze to będzie, jak PiS wygra wybory 08.04.11, 10:06
        zesrasz się wtedy na rzadko !
        • Gość: hihi Re: najlepsze to będzie, jak PiS wygra wybory IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 10:42
          piszesz tak "kwieciscie" jako zakamuflowany Niemiec czy jako kulturalny Polak?
    • Gość: mk Prezesie, przeproś i się tu nie pokazuj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.11, 09:47
      zbierajcie lepiej podpisy pod petycją o darmową A1, a nie politykujecie tematami zastępczymi. Dziennik Zach. zrobił akcję w tej sprawie, a wyborcza tylko tym Pisem się onanizuje cały czas.
    • rojberek A mi to wisi co mówią Polacy o nas! 08.04.11, 10:48
      I nie oczekuję ich przeprosin - czekam tylko na znak gdy powiedzą, że trzeba chwycić za broń i walczyć o wolność mojego kraju - Śląska!
      • Gość: hihi Re: A mi to wisi co mówią Polacy o nas! IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.11, 11:09
        bajtel ciebie cza przez ryczka i po rzyci licom od zelaska,ze godzina prac
      • veneziano wtedy szybko weźmiesz nogi za pas i uciekniesz 08.04.11, 11:11
        do Kamerunu, gdzie twój pradziadek pokazywał Negerkom, co Slonsok potrafi
      • Gość: RedHead Re: A mi to wisi co mówią Polacy o nas! IP: *.waldex.3s.pl 08.04.11, 15:13
        Oczywiście, że legalny ruch autonomii Śląska miesza się znacząco z dążeniami niemieckimi i jest przez nie podżegany. Ślązacy mówią po Polsku i są Polakami! Tak samo jak i wszyscy zamieszkujący w pozostałych regionach kraju.
    • Gość: Asik Prezesie, przeproś i się tu nie pokazuj! IP: *.welnowiec.net 08.04.11, 10:51
      Dajecie się wciągać jak dzieci w zagrywki polityczne a zwykłego człowieka wszyscy mają gdzieś jakie ceny każdy widzi jakie zarobki tez przy wypłacie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać ale najważniejsze to zajmować się pierdołami podpuszczać ludzi na siebie PIS PO co za różnica wszyscy mają nas gdzieś czy jestes ślązokiem czy gorolem głosuj aby oni mieli dobrze a ty NIC
    • Gość: tajtaj Podobno Polska doplaca do Slaska? IP: *.santrex.net 08.04.11, 12:10
      Wiec o co ten nacjonalistcyzny jazgot w stolycy? Niech wreszcie Polska pokaze calemu swiatu na co ja stac bez "slaskiej kuli u nogi" :D
    • Gość: pierre Podrzutek Szarama IP: *.santrex.net 08.04.11, 12:17
      Ten facet powinien placic twarzowe za psucie slaskiego krajobrazu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka