Dodaj do ulubionych

Wybór gimnazjum

12.04.11, 21:18
Ja chcę,żeby dziecko poszło do 10-tki,ewentualnie 5-ki,mąż opowiada się za tym na Grażyńskiego. Kiedyś 10-ka miała nieciekawą opinię ale teraz jak wiem jest o wiele lepiej.Ciekawa jestem kadry nauczycielskiej w dziesiątce,poziomu nauczania tam bo to gimnazjum stawiam pierwsze w wyborze.
Chyba że żadne z nich,a więc które?
Obserwuj wątek
    • Gość: zawo Re: Wybór gimnazjum IP: *.impact2.3s.pl 13.04.11, 11:03
      Jestes pewna, że do piątki?
      • yoda77xz Re: Wybór gimnazjum 13.04.11, 14:09
        5-ka,za sugestia dziecka,bo tam idą koledzy,jest najbliżej.Ale to nie jest kryterium.Do 10-ki byłoby z dojazdem tak samo jak i do 1-ki.Na Grażyńskiego trudno sie będzie dostać,bo u nas niestety jest rejonizacja.Papiery się złoży.Musimy mieć jakąś furtkę.Na dzien dzisiejszy gimnazjum nr 10 na Kukuczki.Jednak chciałaby sie dowiedzieć na jego temat od rodziców albo uczniów.
        A dlaczego nie 5-ka?
        • Gość: zawo Re: Wybór gimnazjum IP: *.impact2.3s.pl 16.04.11, 10:16
          Ha ! 5-tka to nasz rejon ale zdecydowaliśmy sie na gimn. nr 1. Nie chciałabym uogulniać ale niestety taka prawda, że do 5-tki cała "złota "młodzież z gwiazd, padereweskiego, zawodzia...
          Muszę przyznac,że w 1 jest bardzo bezpiecznie i po roku powiem, że nie zdażały się żadne
          " incydenty", spokojna dzielnica itd. ( dzicko zadowolone bardzo!) Ale trzeba dodać, że ci co poszli do 3-ki i 4-ki tez sobie chwalą. Moje dziecko miało średnią 5,4 i szkoda mi było ją posłac do 5-ki, która ma dosyc mierne wyniki ale przecięż trza przyznac, że dzieciaki jak są zdolne i chcą, to nawet po miernym gimnazjum dają radę :)
          • Gość: zawo Re: Wybór gimnazjum IP: *.impact2.3s.pl 16.04.11, 10:22
            Zapomniałam o najważniejszym .... rankingi...1- jako jedno z najlepszych
          • Gość: Hann-a Re: Wybór gimnazjum IP: *.centertel.pl 16.04.11, 10:35
            tylko nie posyłaj do 4-ki,jest gorsza niz 5-tka.
          • yoda77xz Re: Wybór gimnazjum 16.04.11, 14:29
            Tak,też słyszałam dobrą opinie na temat 1-ki.Ale czy to nie ma związku że przyjmują tam tylko z wysokimi średnimi dzieci z poza rejonu.To widocznie te dzieci ciągną w górę szkołę.A nie dzielnica wjakiej się znajduje.
            Czy mogła by mi pani skoro pani dziecko tam chodzi coś powiedzieć na temat poziomu nauczania i ogólnie atmosfery jak tam panuje.Mąż sie upiera a ja nie wiem czy sobie dziecko poradzi z nauką.
            • Gość: zawo Re: Wybór gimnazjum IP: *.impact2.3s.pl 16.04.11, 22:43
              Atmosfera w 1 jest ok.(bezpieczna i fajna szkoła) dodatkowa klasa jest tylko sportowa- sami chłopcy. Nie wiem jak będzie w tym roku szkolnym, dobre świadectwa nie pomagały w tym roku - trzeba było się przemeldować i kilka osób to zrobiło, bo nie było innej mozliwości. My składaliśmy dokumenty do1, 3 i 4 i wszędzie nas przyjęli ale o tym dowiedzieliśmy sie dopiero pod koniec sierpnia. Nie prawdą jest , że 5 jest lepsza od 4. Jak dostanie sie do 1 to da sobie radę jeżeli będzie chcieć i będzie chodzić. Nie przesadzajmy - to nie prywatne katolickie gimnazjum przecież :) chciałoby się :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka