Gość: meduza IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 14:47 Prokuratura i policja powinna szybko wnieść o badanie psychiatryczne Abłamowicza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KAT Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: *.mmj.pl 24.06.11, 14:56 Nad czym sie tu zastanawiać?Muzeum Śląskie i dyrktor Jodliński z pocałowaniem ręki przyjmną te eksponaty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanso Do darczyńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 15:02 Ja bym na Twoim miejscu na 100% wycofał darowizne i przekazał innemu muzeum. Nawet kiedyś jak bedziesz chciał przejsc sie i poogladac swoje eksponaty bedziesz glupio się czuł. Muzeum bytomskie nie zasluguje na te eksponaty. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
weritas1 Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... 24.06.11, 15:34 Bezwzględnie wycofaj darowiznę i przekaż eksponaty do Muzeum Śląskiego, jego dyrektor zasługuje na to, a Tobie będzie miło tam wpaść i je pooglądać. A tak? Za każdym razem będziesz się wnerwiał na samo wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: 64.31.191.* 24.06.11, 15:35 bierz chlopie ta kolekcje i albo zostaw ja sobie w domu, albo idz tam gdzie cie przyjma jak pasjonata i darczynce a nie zlodzieja... tak na marginesie pewnie sie oduczyl juz bezinteresownego przekazywania i pomagania. za te wyrazy wdziecznosci ktore otrzymal... dla mnie to tez przestroga... jak kiedys wejde w posiadanie podobnych artefaktow, w leganly sposob, za nic nie przekaze do muzeum. wole do szuflady schowac i nie szukac sobie klopotow tak to jest w tym zasranym kraju... tfu Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 jak cos znajde to zakopie glebiej 24.06.11, 16:14 dla swietego spokoju - zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
jalat Mam nadzieję, że od pierwszego lipca 24.06.11, 16:53 były pan dyrektor już dyrektorem nie będzie. Głupota, chamstwo i badytyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek gość portalu Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: *.play-internet.pl 24.06.11, 18:38 Panie Arturze, proponuję rozpocząć procedurę wycofywania darowizny . Obdarowany wykazał się daleką niewdzięcznością - w takim przypadku kodeks cywilny przewiduje wycofanie darowizny. Proponuję przekazać kolekcję Muzeum Śląskiemu w Katowicach - tam ona zostanie w pełni doceniona i szybko wyeksponowana. Polecam Panu lekturę ( w dzisiejszym "Dzienniku Zachodnim") "Scenek metropolitalno - gminnych" p. red. Michała Smolorza. Tam właśnie jest w sposób niezwykle wymowny opisany Pański przypadek chęci wzbogacenie - za darmo - zbiorów muzeum w Bytomiu. Cieszy mnie też fakt, że sprawę ma już Pan za sobą. Życzę powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Re: Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślask IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.11, 19:17 Cieszę się, że sprawa skończyła się pozytywnie. Proszę mi wierzyć jest Pan jednym z wielu, w tak chamski sposób potraktowany przez Abłamowicza. Poza wszystkim popisał się swoją klasą. Nie wiedzaiłam o sprawie i jak sobie poczytałam to nie mam słów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weda Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: *.mmj.pl 24.06.11, 21:02 CIESZY MNIE TO ZE TAK SIE SKOŃCZYŁO . SMUTNE BY BYŁO GDYBY SZLACHETNOŚC BYŁA KARANA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopello Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: *.2a.pl 25.06.11, 09:49 Rzecz jasna przekierować darowiznę dla jakiegokolwiek (byle innego) muzeum w regionie...bez zastanowienia. + bonus krótkie pismo do NIK na temat muzeum "podejrzliwego" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamibari Ten dyrektor wpisuje się w długa listę IP: 195.150.70.* 25.06.11, 10:12 idiotów, którzy więcej szkody czynią społeczeństwu niż przynoszą pożytku. To człowiek pokroju Ziobry. Powinno się go przebadać psychiatrycznie. Dla nauki ważna jest kolekcja i może ona pochodzić od samego diabła, byle była autentyczna. Takich urzędników powinno się zamykać w więzieniach. Przez nich musimy wypełniać setki papierków na jedynie do tego przeznaczonych drukach, a co maja dziką radość jeśli jeszcze mogą odesłać klienta po jakiś "potrzebny" świstek. Tak w wymiarze ludzkim to wyjątkowy kuta*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldi pod lupę dyr. Abłamowicza! IP: 109.95.200.* 25.06.11, 12:30 pod ostrą lupę powinny wziąć organy ścigania tego dyrektora; zwykle kocioł przymawia garnkowi. A jest on usuwalny, czy ma dożywotnią fuchę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo! Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: *.tylda.net 25.06.11, 16:57 jakiś czysty gorol ten dyrektor. Niech spieprza do swojej wsi, a nie tu ludzi na Śląsku oskarża! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: *.zamek.net.pl 25.06.11, 22:20 Drogi Panie Arturze. Niech Pan lepiej przekaże to komuś kto to doceni. Moją Propozycją jest Będzin i jego dwa obiekty - Zamek i Dworek. Jest gdzie je umieścić, a gdybyś załatwił to za pośrednictwem Pana Prezydenta Będzina (na marginesie gość jest twoim rówieśnikiem) to na pewno zostanie to docenione i... kto wie - może byś nawet został honorowym obywatelem miasta Będzina :-). To co przeżyłeś oznacza, że nie warto przekazywać takich rzeczy bez udziału lokalnych dygnitarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fetyszystka Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.11, 14:19 Polska to jednak wesoly i zabawny kraj : wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9846552,13_latek_do_sadu__bo_wyjal_zlotowke_z_wozka_w_sklepie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andel Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślaskie... IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 14:02 Ja bym wycofał, po co baran nad nimi pieczę ma sprawować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sprawa kolekcji podarowanej Muzeum Górnoślask IP: *.fucio.net 14.07.11, 02:00 Jednoznacznie widać, że jest tu idiota. Nie koniecznie na dyrektorskim stołku. W myśl panującego prawa (nie zależnie czy ono jest mądre) widać, że przedmioty zostały pozyskane nielegalnie. Można wymyślać, że dziadek, pradziadek czy jakaś inna osoba pozyskała je legalnie jeszcze przed wojną i właśnie się je odkryło, ale ... Osobiście też darzę sympatią takiego Janosika naszych czasów (pana Troncik), co to rozkopuje niczyje i daje społeczeństwu, ale co w ten sposób zostanie dla pokoleń i lepszego sprzętu badawczego za 20, 50 ...lat? Artykuły w gazetach i wymoczony w kwasie wyżarty kawałek miecza Odpowiedz Link Zgłoś