Dodaj do ulubionych

"K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sztu...

07.07.11, 17:49
A mnie przeszkadza pani Rojewska wisząca na słupie ogłoszeniowym od ostatnich wyborów. Może podeśle Pani umyślnego na Koszarową, żeby sprzątnął tę makulaturę?
Obserwuj wątek
    • Gość: richer "K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sztu... IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 17:52
      Słusznie. Kubeł, szmata i niech dadzą przykład współpracy ponad podziałami na rzecz miasta :)
    • Gość: Ada "K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sztu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 17:55
      O co chodzi z tymi słowami, które nie przeszkadzają radnym? Przecież wiadomo, że są to wyrazy, których używają polskie elity. Jeśli wierzyć, że nagrania prywatnych rozmów przedstawiane w mediach są autentyczne, to takim słownictwem operują politycy od prawa do lewa. Czym się tu oburzać? Co tu ma przeszkadzać?
      ;) :)
    • Gość: Ad "K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sztu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 18:01
      Czy członkowie stowarzyszenia Moje Miasto zebrali artykuły z GW, w których występują wulgaryzmy, czy może takie kwiatki uznali za dopuszczalny przejaw kunsztu literackiego?
    • Gość: de "K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sztu... IP: 93.175.66.* 07.07.11, 18:14
      A takie pozdrowienia lub raczej powitanie na stacji w Chorzowie ładne ?

imageshack.us/photo/my-images/98/dsc00374zk.jpg/
      • Gość: de Re: "K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sz IP: 93.175.66.* 07.07.11, 18:16
        żeby było śmieszniej ten budynek z tyłu z flagą to sąd ...
    • Gość: liks Wg mnie najładniej wyglada czysta IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 18:36
      Wg mnie najładniej wygląda czysta, ładnie pomalowana elewacja a nie jakieś murale czy graficiarstwo. Niedawno była dyskusja (o zgrozo) czy malować pociągi. Oznaka kultury są czyste, zadbane mury a nie radosna twórczość. Czyli sposobem na wandalizm ma być malowanie czegoś innego, równie pstrokatego, żeby na tym już nic nie napisać? No jest to metoda. Śmieci pod dywan.
    • rico-chorzow "K..." i "ch..." prof.Miodka, 07.07.11, 21:06
      Polaka,jednego - podobno - z najwyższej elity polskiej nauki,nie przejmowały te najczęściej słuchane,używane i jakże wymowne w treści "polonizmy",sam był,przecież,swego czasu za wprowadzeniem tych "polonizmów" do medii,pewnie i szkół,czyż to nie wspaniale posłuchać dziecka wracającego z szkoły używającego polszczyzny prof.Miodka:

- wiesz dziadku ta sku.....ła nauczycielka wpier....ła taką chu..wą ocenę,ją chyba pojeb....ło,co ona ku..wa chce,ta piz...a?,

Polskie elity naukowe były zawsze czymś specjalnym,więc nie dziwmy się jakimś radnym:)
      • Gość: kaziczek Re: "K..." i "ch..." prof.Miodka, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 01:29
        A powiadają, że telewizja jest dla wszystkich...

Czy mają rację?
    • Gość: kaziczek "K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sztu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 01:25
      O sztuce:
      ten Nikifor z Krynicy miał kuuuupę szczęścia: nikt go nie pytał o świadectwo dojrzałości (tym bardziej o inne dyplomy) tylko na pierwszy rzut oka stwierdził, że TO JEST SZTUKA! (ja, nieskromnie, zgłaszam zdanie odrębne).
      To było za czasów stęchłej komuny, a teraz...
      A teraz ja zadaję pytanie: CO to jest SZTUKA? Czy wystarczy być MAGISTERem SZTUKI, żeby była to SZTUKA? I niezależnie od tego, jakie gó... się spłodzi?

O tym, co w cudzysłowie (nie w "cudzysłowiu"!, panie MAGISTERze):
      Podeprę się tym, co zapamiętałem z pogadanek prof. Jana Miodka w jego telewizyjnej "Ojczyźnie - Polszczyźnie":
      1/ jeśli słowa TE (wstydliwie wykropkowane w celu uprzyjemnienia żywota delikatnouchym) należą do języka polskiego - a ich przynależność można potwierdzić przez stwierdzenie ich obecności w "oficjalnych" słownikach języka polskiego - to ich używanie nie powinno być uważane za naganne. Mało tego: zaniechanie ich używania spowoduje niechybnie ich zapomnienie, a więc ZUBOŻENIE języka (pokrętne to, ale kupy się trzyma). Oczywiście, UŻYCIE Z SENSEM, adekwatnie do kontekstu - a nie jako "przerywnik".
      2/ jeśli sens wypowiedzi (albo emocja wypowiedzi) miałyby osłabnąć na skutek nieużycia słowa powszechnie uważanego za BEEE, nie należy się powstrzymywać - znowu ważna jest uwaga o użyciu z sensem.

Wracając do tytułu artykułu (bo durnoty z zasady nie czytam): radni działają roztropnie - i tego należy po nich oczekiwać.

Jeśli kogoś moje wypociny znużyły - serdecznie przepraszam - sam-em MAGISTER (a to zobowiązuje).
    • Gość: bujać się Re: "K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sz IP: *.c201.msk.pl 08.07.11, 07:43
      weritas1 napisała: > A mnie przeszkadza pani Rojewska wisząca na słupie ogłoszeniowym od ostatnich w > yborów. Może podeśle Pani umyślnego na Koszarową, żeby sprzątnął tę makulaturę? Najpierw z obowiązku nie wywiązał się pełnomocnik komitetu wyborczego a od pół roku z obowiązkow które nakłada ordynacja na prezydenta nie wywiązuje się Uszok. www.rp.pl/artykul/558344.html
      Art. 71 ustawy o ordynacji
      5. Plakaty i hasła wyborcze oraz urządzenia ogłoszeniowe ustawione w celu prowadzenia kampanii wyborczej pełnomocnicy wyborczy komitetów wyborczych obowiązani są usunąć w terminie 30 dni po dniu wyborów.
      6. Wójt (burmistrz, prezydent miasta) postanawia o usunięciu plakatów i haseł wyborczych oraz urządzeń ogłoszeniowych nieusuniętych przez obowiązanych do tego w terminie, o którym mowa w ust. 5. Koszty usunięcia ponoszą obowiązani.
      • Gość: Hann-a Re: "K..." i "ch..." radnym nie przeszkadzają. Sz IP: *.centertel.pl 08.07.11, 08:07
        No i jak zwykle miś oszutek, który tylko spija miodek
    • Gość: jo Pan D. i Pani R. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 09:06
      Panie Dolnikiewicz i Pani Rolewska miałabym ochotę zapytać waszych sąsiadów czy macie pieski i czy zbieracie po nich kupy (bo wykazujecie sie niebywała wrażliwością estetyczną - ciekawe czy wybiórczą czy całościową -) może zanim będziecie protestować to zapytajcie innych czy im sie też tak bardzo niepodoba jak wam - bo nie przypominam sobie aby dano wam we władanie miasto Katowice.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka