Gość: Hmm IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 19:20 Co to qwa jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomasz Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 19:24 Ja wiedziałem, że tak będzie... Nie chcę narzekać, ale na tle Trójmiasta i Stolycy wypadło to raczej słabo. Bit z e-jay'a chyba. Wykonawcy nie trzymają taktu. Rymów nie uraczysz, a przecież jesteśmy kopalnią artystów hiphopowych i rockowych. Można było się bardziej przyłożyć i zaprosić ludzi, którzy się na tym znają. Mam nadzieję, że tak jak u warszawiaków będzie druga część i autorzy pomyślą o współpracy z artystami, nie tylko muzykami. Na pewno chętnie pomogą i będzie naprawdę na bogato. Ja rozumiem, że jest to na wesoło, ale troszkę na odpieprz. W zasadzie nie jest to narzekanie, lecz konstruktywna krytyka. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem i nie zraziłem, tylko zmobilizowałem do roboty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypadlo, jak wy... Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.hsi8.kabel-badenwuerttemberg.de 21.07.11, 21:11 Nie znam z Trojmiasta, ale "Projekt warszawiak" jest wprost kryminalny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakubek Re:Po jakiemu to? IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 12:49 Nie mogę docenić poziomu tego projektu/utworu bo nie jest to po polsku. Czy można prosić o podkład w języku literackim? To co jest to ani polski ani niemiecki! U was nie ma szkół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonsko mara Sam szkryfna yno tela... IP: *.superkabel.de 22.07.11, 13:06 To je ganba, ganba epno ganba do Szlyjzjerow ,zas sie bydom Wulce i Gorole s nos lachac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ wyścigi kto zrobi z siebie wiekszego wsiura IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 16:15 promocja gówna w gazecie w najlepsze beztalencia obesrane Odpowiedz Link Zgłoś
mawt zal 23.07.11, 01:42 aczkolwiek nie współdzielę obszaru kulturowego z osobą, która napisała wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SGL Re:Po jakiemu to? IP: 188.123.201.* 22.07.11, 13:23 Zaistniałeś. Teraz grzecznie zaktualizuj bazę wirusów i wyłącz komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milkboxer Re:Po jakiemu to? IP: *.syrion.pl 22.07.11, 13:35 Właśnie problem w tym, że to jest po polsku. A miało być po śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys Re:Po jakiemu to? - spolszczony ślonski 22.07.11, 18:50 Mosz recht, to jest trocha spolszczony ślonski, ino ło to łazi, żeby gorole tyż coś forsztelowali. Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys synek, to jest po ślonsku, 22.07.11, 18:49 synek, to jest po ślonsku, jak niy forsztelujesz to naszporuj na kniga ło etnolekcie ślonskim i się poducz! na edukacja nigdy niy je za późno! Odpowiedz Link Zgłoś
rawahecht "Mały" feler? 22.07.11, 19:35 Nie wiem, może sie myla, ale zdowo mi sie, że Ci sie forsztelowanie z fersztyjowaniem leko pier...., łonacy?! Co to godosz? Odpowiedz Link Zgłoś
pieronski_hanys Re: "Mały" feler? 23.07.11, 10:00 Niy wjym, jak u Ciebie, ale u mje "forsztelować" tłumaczyło się na polski "wyobrażać/rozumieć". Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
rawahecht Re: "Mały" feler? 23.07.11, 14:14 A jo sie durch nie umia forsztelować, żeby forsztelować (sie), oprócz wyobrażać (sobie), abo przedstawić (sie), mogło jeszcze cokolwiek innego oznaczać. Ale jak jużech pisoł, może mi sie tak ino zdowo. Mom nadzieja, że sie fersztyjujymy, no bo przeca nie forsztelujymy? Toż, pacz tam jako! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapciuchu jeden Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 21:46 Nie "Stolycy", tylko "stolicy" albo "Warszawy". Naucz się trochę szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek-wioskowy Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o 23.07.11, 07:00 uczenie szacunku to tresura oparta na strachu, szacunek trzeba sobie zdobyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q_zic Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.silesnet.net 21.07.11, 19:25 żenujące... Panie Kazimierzu... za grosz smaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rrrrajmund Wielki Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.11, 19:59 No, On akutrat byl ino statysta. Docenmy Jego gotowosc do podpierania mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.mikolow.multimetro.pl 21.07.11, 21:39 zas polityka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin Ale siara, chyba projekt obciach, żalPL IP: *.ngm.net.pl 21.07.11, 19:31 Jeszcze gdyby był cały po naszemu śpiewany a nie jakiś gorolski-mix. Jakieś kiepskie dicho z remizy, lepiej żeby się tym nie chwalili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rrrrajmund Wielki Re: Ale siara, chyba projekt obciach, żalPL IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.11, 20:01 Ja, richtig slonski orginalton niy slysza, raczyj ino imitat. Slonski beat "gardlowy". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg! Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.146.181.109.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.07.11, 19:33 Amatorskie i żenujące. Po zapoznaniu się z tym materiałem jest mi wstyd i mam ochotę wyprowadzić się ze Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.hsi8.kabel-badenwuerttemberg.de 21.07.11, 21:13 Jednego Gorola mniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg! Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.181.50.154.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.11, 01:51 Założyłem się ze znajomymi, że pojawi się tu taka odpowiedź - no i proszę - jest! Niektórzy w swoim postrzeganiu rzeczywistości są boleśnie przewidywalni. Odpowiedz Link Zgłoś
jojosto Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o 21.07.11, 22:55 o to, to! Gość portalu: omg! napisał(a): > Amatorskie i żenujące. Po zapoznaniu się z tym materiałem jest mi wstyd i mam o > chotę wyprowadzić się ze Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
czornefuzekle Niy ma wom gańba 21.07.11, 19:43 Za piyrona niy poradza spokopić o co łazi w tym projekcie. Jeno tyla co by łostudy nom narobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rrrrajmund Wielki Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.11, 19:58 Doceniam zaangazowanie i wysilek. Ale oprócz dziwno-sympatycznego ruszania ustami nic mnie tu nie przekonuje i podnieca. (Najgorsze jest, ze chyba nie sa Slazakami, przynajmniej nie ten pierwszy "slodki".= Podpisuje "nie tyle narzekanie", "co konstruktywna krytyke". To srednio biedne, a (jeszcze nie) bogate, Hopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.11, 20:19 To nie Projekt Ślązak, a kpina. Tylu mamy zdolnych artystów, którzy zmontowaliby klip na wysokim poziomie, a wyszedł z tego śląski krupniok. Osobiście byłoby mi wstyd pochwalić się czymś takim, a tym bardziej publikowac online. Odpowiedz Link Zgłoś
1kasza Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o 22.07.11, 07:08 A może byś tak krupnioka nie obrażał. Krupniok w porównaniu z tym szajsem stoi na równi z kawiorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvid Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.welnowiec.net 21.07.11, 20:29 ale wiocha... Przeciez u nas Hip-Hop, blues i jazz na wysokim poziomie, nie szlo kogos profesjonalnego skrzyknac do projektu? A tak wyszlo wiejskie diskopolo tzn diskoslunsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.sileman.net.pl 21.07.11, 20:40 Pi piyrwsze to sie to powinno nazywać "projekt Hanys" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:55 żenujące... A Dyla z TVP Katowice to chyba jako dodatkowe zajecie... Kuca występ pozostawiam bez komentarza. Najważniejsze, że se chop pojodł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskiekatowice Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 21:02 ani dobre ani złe...nijakie jak każde xero :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.play-internet.pl 21.07.11, 21:39 Ja to dupcze, o co chodzi? Co to ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM. Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 21:53 Chociaż jestem ze śląska i powinno mnie to jarać, to niestety wieje jak dla mnie tandetą i oryginałowi nie dosięga nawet do pięt. Już sam klub w którym było to kręcone świadczy o poziomie tego marnego "teledysku(?)". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzkie dymy Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 22:16 Gorzkie dymy kabaretu rak lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
jojosto Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o 21.07.11, 22:53 koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.ip.netia.com.pl 21.07.11, 22:58 Nie jest to wcale aż takie złe, i nie wiem, czego tu można nie rozumieć. Jak ktoś nie łapie, o co chodzi z moplikiem, to jego problem. W sumie i tak lepsze, niż Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłębiok Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 23:03 hehe no to doliście dupy kormele. Do Warszawiaka to się nawet nie umywo ,-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hercklekot Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.11, 16:54 > doliście moze ty tam doisz Panie Gorolinski: To wcale nie takie proste z tym jezykiem(sic) slaskim. Nie wystarczy zawsze zamieniac kazde "a" na "o". :)) A czasami po prostu nawet nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 23:05 Wygląda jakby gorole się zabrały za śląskie śpiewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopek Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.compnet.pl 21.07.11, 23:20 Warszawiak jest profi artystycznie, choć tak naprawdę o niczym. Trójmiasto porażka. Projekt Ślązak podoba mi się i to bardzo. Ale mogli zaprosić Bułka do tej impry sądzę że lepiej by wyszło. Jak ktoś domyśla sie tekstu tzn. nie zna gwary. No to niech się domyśla, trudno żeby Pr Śl był po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ olé Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.11, 16:57 Hopek: nie jest po slasku. Czesciowo blesnie po pseudoslasku, a czesciowo w dla Slazaka wcale nie zrozumiale. A szczególnie sens i wic tego produktu. Kamera, estetyka, realizacja: OK. Ale "przekaz"(massage), slonski slang, wic itp. zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.c193.msk.pl 21.07.11, 23:28 Jedyny plus teledysku i tekstu utworu: - dziewczyna pyta ,,Sorry, Warszawa to, który zjazd z autostrady", - odniesienie do A1 i A4. Akurat Projekt Warszawiak i mieszkańcy stolicy mogą tylko pomarzyć o Autobahnie :D Dopiero od roku mają 10,4 km ekspresówki S8. Pod względem infrastruktury drogowej Górny Śląsk jest lata świetlne przed Kongresówką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o 22.07.11, 14:55 Gość portalu: xyz napisał(a): > Akurat Projekt Warszawiak i mieszkańcy stolicy mogą tylko pomarzyć o Autobahnie > :D > Dopiero od roku mają 10,4 km ekspresówki S8. > Pod względem infrastruktury drogowej Górny Śląsk jest lata świetlne przed Co przeczy twierdzeniu, jakoby wszystko budowało się tylko w Warszawie. Dzięki , zapamiętamy to. > Kongresówką :-) A Ty jesteś jakiś wiek w tyle z historią. Od niemal stu lat nie ma czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.c193.msk.pl 22.07.11, 15:47 No tak, teraz w stolycy większość to imigranci z Podlasia. Kongresówki nie ma, ale mentalne różnice nadal widoczne (nie tylko Wa-wa, także Cz-wa czy Zagłębie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ olé Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.11, 16:59 > Autobana > co przeczy..... ze tylko...... No gdyby nie adolf.......to bysmy "la gufno" mieli. :) I pniondze unijne (=niemieckie). Odpowiedz Link Zgłoś
milosnikjedynki Piwna Formacja - Nasz Zielony Śląsk. 21.07.11, 23:59 Ciekawsza jest już ta piosenka Piwnej Formacji: www.youtube.com/watch?v=GTIjTUhm-kM Dlaczego w DZ czy GW nic nie piszą o utworach o Śląsku Piwnej Formacji czy Skrzeka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niskiśląsk Re: Piwna Formacja - Nasz Zielony Śląsk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 12:23 albo to: www.youtube.com/watch?v=GLTx1YH6yQQ Underground "Niy poradza" Odpowiedz Link Zgłoś
rawahecht S Z K A R A D N O Ś Ć ! ! ! 22.07.11, 00:06 Ta sprawa jest prosto, jak konstrukcjo cepa. Wszystkie dziołszki z tego clipa pogonić do dom (mode to jeszcze i gupie), a chopow i tych żulicznych disco-podciepow wrazić do szole i lina urznońć ! To, że Kutz sie nie udowieł tymi kloskami, to dowod, iż mo pieronym wpływowego anioła stroża, abo nawet dwóch(?) Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... 22.07.11, 00:16 Promocje, reklama... a tu za każdym razem jakiś taki "Bercik" z tego wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabinka Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o IP: *.play-internet.pl 22.07.11, 01:52 Nie czujecie klimatu prymitywne ciule:) Odpowiedz Link Zgłoś
firiduri Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o 22.07.11, 13:53 Gość portalu: Sabinka napisał(a): > Nie czujecie klimatu prymitywne ciule:) My po prostu do wyczuwania klimatu ciula nie używamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekzielarz Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o 22.07.11, 14:43 "Nie czujecie klimatu prymitywne ciule:)" To można być bardziej prymitywnym od tego "dzieła" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Re: Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską o 22.07.11, 20:08 Gość portalu: Sabinka napisał(a): > Nie czujecie klimatu prymitywne ciule:) O! Czyżby Pani Sabinka DYLA się odezwała?! Pani Sabinko, po prostu delicje Pani nam zaserwowała! Dziękujęmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 02:56 Niestety ale cały ten klip jest na poziomie naszych TV regionalnych. Taki scenariusz napisałby każdy kto się na tym nie zna - banał. Niestety żyjemy w czasach , w których hoduje się kicz a na zawodowstwo nie ma miejsca. Pytanie jest tylko jest - czy to się zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
1kasza Znacie Projekt Warszawiak? Poznajcie śląską odp... 22.07.11, 07:03 Co to za prymityw!? Tak to jest , jak gorole robią film o Ślązakach ! Fujjjj ! Odpowiedz Link Zgłoś