Dodaj do ulubionych

W parku Zielona przybędzie sportowych atrakcji

IP: *.bphleasing.pl 02.09.11, 11:25
Szkoda, że Zielona nie będzie już tylko do spacerowania. Cały ten chłam wdziera się gdzie może.
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: W parku Zielona przybędzie sportowych atrakcj IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.11, 16:59
      Czy autor artykułu zadał sobie trud poznania nazwiska głównego projektanta obu tych inwestycji tzn. tej nad Pogorią i tej w parku Zielona ? Czytam którąś już wzmiankę na ten temat i tej podstawowej informacji nie doczytałem się. To tak jakby pisać recenzję np. filmu i nie podać nazwiska reżysera .
      • Gość: Jo molo? IP: *.rdns.sun-net.pl 02.09.11, 17:42
        mam mieszane uczucia co do mola na Pogorii. Dobrze, że coś tam zrobili dla ludzi, ale samo molo jest lekko mówiąc kiczowate, po prostu gargamel i projektant nie ma się czym szczycić, zwłaszcza, że funkcjonalna, to ona jest tylko dla ratowników. W Tychach na Paprocanach też coś tam zainwestowali i postawili zwykłą kilkuset metrową keje na około kąpielisk po której można faktycznie zrobić sobie spacerek "nad wodą", czy przysiąść dla relaksu i która służy tez do cumowania sprzętu pływającego. Na Pogorii, tak naprawdę molo to przejście dla ratowników do swojego punktu, a pospolity ludź, co najwyżej może sobie zdjęcie na niej zrobić i spadać w inną miejscówkę po 2 minutach.
    • Gość: klim W parku Zielona przybędzie sportowych atrakcji IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.11, 19:29
      Molo ma swój klimat. Jest utrzymane w stylu starych XIX - wiecznych kąpielisk. To molo spacerowe więc pomysł żeby służyło także jako keja do cumowania łódek przy tak przepełnionej plaży jest dość ryzykowny. Przystań dla żeglarzy znajduje się po przeciwnej stronie jeziora. Zresztą na końcu mola przycumowany jest pływający pomost dla wodniaków.
      • Gość: Jo molo spacerowe? IP: *.rdns.sun-net.pl 02.09.11, 19:54
        daj spokój. Na tym wąskim jak keja molo można zrobić co najwyżej 40 kroków i to licząc tam i z powrotem. Co do cumowania sprzętu pływającego. Tak jak napisałem, w Tychach keja (spacerowa, bo spokojnie tak ją można nazwać) oddziela kąpielisko od otwartej wody jeziora. Z jednej strony jest kąpielisko, a z drugiej w jednym miejscu sprzęt pływający).
        Co do stylu molo, to nawiązanie jest tak nieudane jak większość nowych kamienic w Polsce, które próbują udawać historyczne. Molo jest ładne, bo nowe, nic poza tym.
        • Gość: Jo apropo wygladu całej Dąbrowy IP: *.rdns.sun-net.pl 02.09.11, 20:18
          mam nadzieje, że nadejdzie dzień w którym bloki, bloczki i inne budynki miasta będą odnawiane z jakimkolwiek gustem, bo żal patrzeć na tą pstrokacizne. Rozumiem, że kolorowo, to wesoło, ale...
          Superjednostka, śmieszne kolorki balkonów na oś Broniewskiego(obok Huty Bankowej i szpitala), bloki na Tiereszkowej i Cedlera w Gołonogu, czy "odnowienie" pawilonu Centrum, to tylko przykłady bezguścia, które bije po oczach w całej Dąbrowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka