Dodaj do ulubionych

Talony weglowe

IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 20:01
Może ktoś napisze jak w tym roku wygląda sprawa deputatu weglowego na kopalniach . Krążą słuchy że po wprowadzeniu akcyzy kopalnie nie wydaja talonów , bo nie ma wytycznych . Podobno talon będzie musiał być u notariusza potwierdzany ? Jest to chyba prawda bo trudno kupić talon na wegiel w internecie z jakiejkolwiek kopalni .
Obserwuj wątek
    • Gość: kolo Re: Talony weglowe IP: *.centertel.pl 11.02.12, 15:09
      W mojej kopalni nie dają jeszcze talonów. W ubiegłym roku od stycznia były.
    • Gość: luki Re: Talony weglowe IP: *.play-internet.pl 16.02.12, 13:56
      Kompania Weglowa już rozwiazała problem . Wydawane są talony , lub wypłacana kasa za węgiel - jak kto woli . I nareszcie płacą tak jak powinni 580zł/t . Górnik nie traci tak jak poprzednio ( był o 200zł do tyłu jak nie wziął talonu ) . Pozatym ukrócili wreszcie pasożytnictwo "koników " - nie opłaca sie już ten proceder . Brawo !
    • Gość: o--> Re: Talony weglowe IP: *.c201.msk.pl 16.02.12, 15:41
      Bravo!!!! Niech żyje komuna!!!! Niech żyje rozdawnictwo!!! Dla wybranych !!!!! Mnie żadnego talonu nie dali. Może jestem gorszym obywatelem? Może za rzadko do kościoła biegam? Może,.... a ch. z morzem!
      • Gość: luki Re: Talony weglowe IP: *.play-internet.pl 16.02.12, 19:01
        Czeba się było zatrudnić na grubie i zap...ć przez 25 lat w pyle,larmie i niepewności czy wrócisz po szychcie do chałupy - to bys talon dostał !
        • Gość: sraniewbanie Re: Talony weglowe IP: *.c201.msk.pl 16.02.12, 20:16
          A ja przez 25 lat goowna gulików wybierałem. A smród był na pół miasta. I talonu nie dostaję, nawet bonifikaty na opłaty za kanalizację nie dali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka