Gość: koko oczywiście, że może.... IP: *.telpol.net.pl 11.03.12, 21:34 tylko musi najpierw chcieć a widocznie nie chce. Proponuję zrzucić się na dobrego prawnika i ruszyć sprawę do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie IP: *.slaskdatacenter.com 11.03.12, 21:34 Nie chce ,tak jak w naszej sprawie na osiedlu Paderewskiego w Katowicach .Prezes wyłudza podpisy in blanco na pożyczki z komercyjnego banku jakim jest PKO BP i prokuratura też nie dopatruje się przestępstwa .Musimy inaczej walczyć ze spóldzielnią Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem 11.03.12, 21:44 chcieliście rządów solidarności i etosu styropianowego, to macie co chcieliście.Pokażcie mi który kapitalista na na celu dobro człowieka pracy ??? Patrzy tylko i wyłącznie na własny biznes i własną kieszeń. Trzeba być totalnym debilem albo totalnie zaślepionym, aby głosować za kapitalistą ( czyli wyzyskiwaczem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie IP: *.slaskdatacenter.com 11.03.12, 21:56 Zastanów się to nie kapitalista ,to była spółdzielnia mieszkaniowa ,,ale prezeska złodziejkka i spóldzielców emerytow wykiwała.Emerycie nie interesowali sie ze względu na swoj wiek i zapewne rozne choroby co banda społdzielcza robi.I taki jest efekt . Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie 11.03.12, 22:04 Gość portalu: gość napisał(a): > Zastanów się to nie kapitalista ,to była spółdzielnia mieszkaniowa ,,ale prezes > ka złodziejkka i spóldzielców emerytow wykiwała.Emerycie nie interesowali sie z > e względu na swoj wiek i zapewne rozne choroby co banda społdzielcza robi.I tak > i jest efekt . tu nie ma co się zastanawiać. Za Matki Nieboszczki PRL już zarząd spółdzielni by siedział - a taka szuja kapitalistyczna jak ten sznajder nie miałby racji bytu, zgniłby w kryminale razem z zarządem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flam Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 21:54 Oto Polska właśnie, Polska PO (Paskudnie Oszukujemy), Solidaruchów i im podobnych. Złote góry obiecywali w 1989 roku, wygrali dzięki ciemnej masie, a dziś mają Je w głębokim poważaniu czyli w d...e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 21:56 Lokatorzy, pierwsza rzecz: zebrać się w paru chłopa, kominiarki na głowę i panią prezes spółdzielni wywieźć do lasu i spuścić jej baty, a niech was potem skarży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donek Sznajder, Szechter kto ma ich osądzić? IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 22:08 Sznajder, Szechter i inne Sztajnbachy są w Polsce bezkarnne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_adam Re: Sznajder, Szechter kto ma ich osądzić? IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 22:11 i jeszcze faktycznie trzeba szybko zastanwoic sie co z zarzadem spóldzielni moze to juz czas na jego zmiane - dzialajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja_adam Re: In blanco IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 22:08 Ludzie nigdy nie podpisujcie umów in blanco - czyli nie wypełnionej w całości, nigdy też nie podpiusjcie umow bez przeczytania - to sie robi na spokojnie potrzeba na to kilku dni - na pewno nie osobie która chodzi od drzwi do drzwi - mówi się " nie widzę dobrze, poczytam prosze zostawic, pokaze prawnikowi, rodzinie , synowi, itp. w wielu miastach są prawnicy którzy pomagają darmowo itp. a chocby i studentowi prawa - nie nabierajcie się na to- nigdy w ten sposób nikt nie ma prawa tego wymuszac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Mnie od dziecka uczono nie podpisywać in blanco. IP: *.jmdi.pl 12.03.12, 00:08 Zanim poszedłem do szkoły, już znałem ten zwrot. Może dlatego nikt mnie nigdy nie wyrąbał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mnie od dziecka uczono nie podpisywać in blan IP: *.slaskdatacenter.com 12.03.12, 00:31 In blanco można podpisać nawet nie wiedząc ,tak jak to robi prezeska z Paderewskiego .Roznosi dozorczyni nowe wymiary czynszu i każe odbiór podpisać na przygotowanych w rubrykach z nazwiskiem nr mieszkania i miejscem na podpis kartkach. Tytuł na kartce jest napisany mikroskopijnymi literami ,które odcina i można jeszcze dopisać to co sie chce ,bo miejsca jest na tyle .W ten sposób zadlużyła nas w banku PKO BP na 15 milionow zlotych ,do spłaty pewnie będzie 25 milionów .Złodzieje mają swoje sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
merkury-3 Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem 11.03.12, 22:14 Macie prawdziwy kapitalizm . To jest prawdziwa twarz kapitalizmu, czlowiek jest nikim liczy sie tylko zysk. To musi sie skonczyc rewolucja . Odpowiedz Link Zgłoś
wezyronly Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie 11.03.12, 22:16 wymiar sprawiedliwości - czyli także prokuratura - nie działa w tym państwie. Nie przekonałeś się jeszcze o tym? Ja, i to na własnej skórze, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie 11.03.12, 22:19 wezyronly napisała: > wymiar sprawiedliwości - czyli także prokuratura - nie działa w tym państwie. N > ie przekonałeś się jeszcze o tym? Ja, i to na własnej skórze, tak. bo to nie "wymiar sprawiedliwości" a BEZMIAR NIESPRAWIEDLIWOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
cheffin Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem 11.03.12, 22:25 Gdyby prezeska Anna Czajka nie zadluzala spoldzielni Sznajder by nie kupil,prezeska ma z tego profity wie ze ludzie szczegolnie emeryci nie maja kasy na skargi w sadzie wiec handluje mieszkaniami , to jest zwykly szwindel, najwyzsza pora by urzad miasta tym sie solidnie zajal. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie 11.03.12, 22:27 cheffin napisała: > Gdyby prezeska Anna Czajka nie zadluzala spoldzielni Sznajder by nie kupil,pr > ezeska ma z tego profity wie ze ludzie szczegolnie emeryci nie maja kasy na > skargi w sadzie wiec handluje mieszkaniami , to jest zwykly szwindel, najwy > zsza pora by urzad miasta tym sie solidnie zajal. miasto ( niestety ) do tego nic nie ma, na "narządy ścigania" nie ma co liczyć - czyżby czas na "własną inicjatywę" ?!?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cybten Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem IP: 88.220.188.* 11.03.12, 22:40 takie coś to tylko w Polsce bo u nas tylko rząd ma się dobrze i są zadowoleni ze swoich działań.takie mamy prawo bo ćwoki je ustanawiają a padlinożercy to wykorzystują i wszyscy zgodnie stwierdzą że działania są zgodne z (polskim)prawem.q..y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydek Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 23:01 Rozkład policji, rozkład sądów, rozkład prokuratury. Wszędzie tylko pazerne mordy. Skoro nie działa wymiar sprawiedliwości to obywatel musi sam zacząć się bronić z pominięciem tych chorych instytucji. Ciężko zrozumieć dlaczego tej szemranej kliki jeszcze nikt nie rozwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
konto.do.komentarzy Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem 11.03.12, 23:04 "Rok temu dwie rodziny zapłaciły nawet po 30 i 40 tys. zł, bo tyle żądała Sokolnia: - Pieniądze zostały wyłudzone. Do dziś nie zobaczyliśmy aktu własności" Na pewno są jakieś dowody wpłaty, potwierdzenia? Nie można z tym iść do sądu? "Mówił, że jest z administracji, że mamy nowego właściciela i trzeba odnowić formalności." To nie podpada pod wyłudzenie podpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw28 Zyd Sznajder IP: *.washdc.fios.verizon.net 11.03.12, 23:11 i zydowski bewzgledny kapitalizm.Glosowaliscie na Zydow;Walese, Tuska,Mazowieckiego, Kaczynskich, Komorowskiego itd. Jestescie Polacy idiotami,a pozniej placzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_zk Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem 11.03.12, 23:17 W Sosnowcu istnieją dwie Sokolnie zarejestrowane w KRS: 1. SPÓŁKA MIESZKANIOWA „SOKOLNIA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (KRS: 0000098114) przy ul. Narutowicza 50, której samoistnym prokurentem jest Anna Jadwiga Czajka 2. SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA SOKOLNIA (KRS: 0000100503) przy ul. Mireckiego 5, której prezesem zarządu jest ... Anna Jadwiga Czajka Czy ktoś rozumie o co chodzi? A może powiązania między tymi podmiotami też powinien zbadać prokurator? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie 11.03.12, 23:28 z_zk napisała: > W Sosnowcu istnieją dwie Sokolnie zarejestrowane w KRS: > 1. SPÓŁKA MIESZKANIOWA „SOKOLNIA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIA > LNOŚCIĄ (KRS: 0000098114) przy ul. Narutowicza 50, której samoistnym prokurente > m jest Anna Jadwiga Czajka > 2. SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA SOKOLNIA (KRS: 0000100503) przy ul. Mirecki > ego 5, której prezesem zarządu jest ... Anna Jadwiga Czajka > Czy ktoś rozumie o co chodzi? A może powiązania między tymi podmiotami też powi > nien zbadać prokurator? Proste - spółdzielnia powołała spółkę o tej samej nazwie z jakimś drugim podmiotem ( osoba prawną bądź fizyczną) z mniejszością swoich udziałów. Jako te udziały wniosła aportem lokale "zakładowe". Udziałowiec ( ten drugi, większościowy) poddał pod głosowanie uchwałę o sprzedaży sznajderowi tych lokali i biedna spółdzielnia, choć była "przeciw" ( zasada "ch.w.d.") biedaczka - została przegłosowana, nie miała wpływu na wynik glosowania.... I tym to sposobem zrobiono przekręt w "majestacie prawa". a spółdzielnia "niewinna", ona już na to nie miała wpływu, nic nie mogła.... KANALIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziad Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 23:43 No - i wszystko jasne. Spółka z o.o. "skupuje" nieruchomości Spółdzielni Mieszkaniowej. Teoretycznie zgodnie z prawem - w końcu każdemu wolno kupić. A że sprzedażą i kupnem kieruje ta sama osoba - to może być powód do zrzutów, no chyba że jest jeszcze ogniwo pośrednie - smutny pan Sz. i wszystko staje się legalne. Rosjanie mają takie fajne powiedzenie "wor w zakonie" (praworządny złodziej). Ale to wina naszych prawotwórców, którzy bezmyślnie wydalają z siebie kilogramy ustaw, których nie tylko nie rozumieją, ale nawet nie czytają Odpowiedz Link Zgłoś
zamiastki Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem 11.03.12, 23:31 Jest na to słowo, używane w latach siedemdziesiątych - pyzica. empiro.blox.pl/2012/02/Pyzica.html Odpowiedz Link Zgłoś
wedkarz123 Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem 11.03.12, 23:43 To jest tzw. Państwo Prawa - tak sobie myślę, że przy korycie nie są właściwi ludzie (politycy) jeżeli takie świństwa są możliwe. Najgorsze jest to, że obojetne czy to PO czy PIS, czy inni - kazdy, jak sie dorwie do władzy ma na swoim koncie podobne "sukcesy" za swoich rządów - czy to nasze prawo nie może być przejrzyste? Czy pani prezes biorąc pieniadze nie powinna od razu podpisać umowę notarialną, dlaczego to lokatorzy nie mogą wykupić mieszkań, tylko jakiś szemrany bizmesmen. Może to ludzie powinni sami zacząć porządki ....., ale to zaraz by okrzyknieto jako bezprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Typowe polskie "nie da się". IP: *.jmdi.pl 12.03.12, 00:04 Nikt nic nie morze. Tylko cwaniaki mogą bezkarnie rąbać biednych ludzi. Rzygać mi się chce na ten kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx To jest Polska za PO IP: *.toya.net.pl 12.03.12, 00:30 Będziecie jeszcze wspominac te czasy. Czasy PiS przy tym to pikuś. PiS dobierał się do ludzi z poprzedniej wałdzy, za PO dobierają sie do zwykłych ludzi a nikt z władz nawet palcem nie kiwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 00:57 Jest instytucja, ktora zalatwia takie sprawy szybko i sprawnie za rozsadne pieniadze. Opisywana jest w srodkach medialnych jako "nieznani sprawcy", po spotkaniu z ta instytucja niejeden juz przemyslal swoje postepowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie IP: *.slaskdatacenter.com 12.03.12, 01:08 wydaje ci się ,że to tak latwo .Oni sie dobrze ubezpieczają .To ja ciągle słyszę ,że może wydarzyć się w moim bloku pożar .Nawet jak ostatnio 10 lutego byłam u takiego inspektora od remontow (tak sie to chyba nazywa) to straszył mnie ,że może być u mnie w bloku pożar i nawet chciał mi pokazywać zdjecia takich pożarow ,ktore sie wydarzyly ale powiedzialam ,że nie chce oglądać takich zdjęć . . Odpowiedz Link Zgłoś
peterpan6661 Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie 12.03.12, 02:42 Naprawde Wam wspolczuje. Niewim co bym zrobil na Waszym miejscu, ale mysle, ze jest jakas granica na bycie oszukanym po ktorej zaczyna sie juz desperacja. Nie dawajcie sie zastraszyc i walczcie o dach nad glowa do konca, cokolwiek by to oznaczalo. Mysle ze nie po to nasi dziadkowie gineli na wojnie bysmy teraz dali sie prowadzic jak stado baranow. PS. MAM PROSBE: JEZELI CZYTA TO KTOS KTO ZNA SIE NA TEGO TYPU ZAGADNIENIACH NIECH NAPISZE JAK MOZNA POMOC TYM LUDZIOM. Odpowiedz Link Zgłoś
peterpan6661 Re: Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicie 12.03.12, 02:57 Sorry, ale zle napisalem ze nie wiem co bym zrobil - chyba za bardzo chcialem byc `poprawny politycznie`. Wiem co bym zrobil doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Znależć nieuleczalnie chorego emeryta 12.03.12, 01:40 Odpowiednio go zaopatrzyć i niech zrobi porządek z tym qurestwem. Blisko są kopalnie więc z zaopatrzeniem też nie powinno być problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoś Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 02:07 Skoro gestapo tuska nie reaguje, zastosujcie manewr włodowski.. powieście te ku... może co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebejusz Obraza uczuć religijnych z urzędu ścigana, IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 06:08 ale w takich przypadkach jak ten to organa milczą jak zaklęte. Bo przecież dotyczy to plebsu, a nie elity. Odpowiedz Link Zgłoś
pro-contra Jak się strajkowało na styropianie 12.03.12, 06:53 to teraz trzeba zbierać owoce swojej "walki" o wolność, sprawiedliwość i dobrobyt. Nie ma co ich żałować, bo sami sobie (a przy okazji innym) zgotowali ten los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totyczyja Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.12, 07:16 Typowo katolickie postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kraken28 Lokatorzy marzną i drżą przed nowym właścicielem 12.03.12, 07:31 to spółdzielnię powinni ludzie skarżyć. Jak mozna być takim zwyrodnialcem, piszę o spółdzielni, która nie tylko sama nie podniosła czynszu,ale nie próbowała egzekwować długów od niesolidnych lokatorów. Do mieszkańców: podziękujcie zatem swoim sąsiadom,którzy przez mieszkanie za darmo przyczynili się do powstania długu. Czy się ludziom podoba czy nie, to za mieszkanie płaci się czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś