Dodaj do ulubionych

IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o...

27.03.12, 12:24
Sobie jaja robią :D Inwestycja na miarę możliwości Uszoka i Skowrońskiego. Ja pie**** co za miasto, co za ludzie tutaj pracują nad ściąganiem inwestorów? :O
Obserwuj wątek
    • Gość: abc IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 12:25
      no prosz,zaproszonych gosci wiecej niz pracownikow
    • uii Szykujcuie kase 27.03.12, 12:28
      Szykujcie kasy podatnicy. Teraz Uszok sie bedzie odwdzieczal zakupami.
      • Gość: Edi Re: Szykujcuie kase IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 13:07
        Uszok po takiej zniewadze to sobie powinien w łeb strzelić.
    • Gość: ciotka Miś rządzi, miś radzi, miś nigdy cię nie zdradzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 12:29
      Bareja wiecznie żywy...
      Chciałbym zobaczyć poważne miny zaproszonych na tą fetę notabli. Bo przyklejone uśmiechy zapraszających mają tutaj mniejsze znaczenie :)
    • oberix Poprostu wstyd..... 27.03.12, 12:45
      Śmiać się czy płakać ;)
      • Gość: Dag Re: Poprostu wstyd..... IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 12:53
        płakać
      • Gość: Otarcie łez Re: Poprostu wstyd..... IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 12:55
        To nie jest Dział Handlowy tylko oddział dany w formie pocieszenia (przecież to było jasne już w zeszłym tygodniu), bo im przykro było, że już tyle razy Katowice zostały pominięte. No cóż z wielkich nadziei klapa, trzeba jakoś to przeżyć, może w przyszłości jak sytuacja gospodarcza się poprawi, mając przyczółek w Katowicach, bardziej poważnie nas potraktują?
    • Gość: tom hahahahaha!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 12:53
      powinni jeszcze CNN i BBC zaprosić na otwarcie tej mega inwestycji.
      Żenada...
    • Gość: oserwator IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: *.3s.pl 27.03.12, 12:58
      Jak zwykle żenada w wykonaniu miejscowej władzy.
    • Gość: fgff IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: 195.116.19.* 27.03.12, 13:06
      "IBM szuka w Polsce nowej lokalizacji. Decyzja o inwestycji zapadnie jesienią - donosi "Puls Biznesu"

- Firma zapowiada, że może utworzyć od jednego do trzech tys. etatów - twierdzi informator dziennika. W grze o nowe centrum amerykańskiego giganta są Katowice, Łódź i Poznań. Największe szanse ma to pierwsze miasto.

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,97222,10021792,Centrum_uslugowe_IBM_moze_dac_nawet_3_tys__etatow.html#ixzz1qJX7ydY6

Może wkradł się błąd???
      trzeba wykreślić z tekstu "tys." ???
      Gratulacje Włodarze miasta. gratulacje Burmistrz Kostuchny
      • Gość: Ferdek Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy IP: *.unknown.vectranet.pl 27.03.12, 13:46
        Pewnie chodziło że od jednego etatu do trzech tysięcy. Jeśli tak to się zmieścili w planach.
        • Gość: oczywistość Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 14:15
          Dokładnie - określili że od jednego do 3tys. etatów. Jest TRZY czyli zmieścili się w przedziale
      • ceght Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy 27.03.12, 14:52
        nic sie nie wkradlo, od jednego etatu do 3tys etatow, zmiescili sie w zakresie:)
    • Gość: wdzięczny mieszkan IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 13:14
      To bardzo dobra informacja.

Niektórzy nie zdają sobie sprawy jak wazna dla przyszłości i rozwoju miasta. Prezydent Uszok wykazał się wyjątkową sprawnością przyciągając taką firmę z najszybciej rozwijającej sie branży na świecie. Wieczni maruderzy już zaczynają lamentować, że trzy osoby, że czekolady i piwa na rynku nie rozdają, że to, że tamto. Ale tak się buduje siłę miasta w świecie. Piotr Uszok o tym wie i dlatego działa a nie marudzi!
      • Gość: tom Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 13:18
        taaaak... a za kilka dni przeczytamy w Gazecie Poznań albo Łódź że IBM otwiera tam centrum na 3tys. osób
      • Gość: O z tego roku na szybko z Krakowa: IP: *.welnowiec.pl 27.03.12, 23:46
        1. EPAM Systems, firma zajmująca się usługami outsourcingowymi do końca 2012 r. zatrudni w Krakowie 150 osób - poinformowano podczas czwartkowej konferencji prasowej. W mieście w branży outsourcingu działa już około 50 firm.

2. 100-150 inżynierów zatrudni do końca tego roku amerykański koncern z branży energetycznej FMC Technologies w swoim nowotworzonym centrum badań i rozwoju w Krakowie. Pierwsi pracownicy rozpoczną pracę w kwietniu tego roku.

3. Amerykańska firma State Street Corporation, zaliczana do czołowych dostawców usług finansowych dla inwestorów instytucjonalnych, ogłosiła we wtorek, że zatrudni co najmniej 600 kolejnych pracowników w ciągu najbliższych trzech lat w swoim centrum w Krakowie.

4. Francuski koncern energetyczny Electricite de France (EDF) uruchomi w Krakowie swoje piąte na świecie centrum badań i rozwoju. Ośrodek będzie się specjalizował w technologiach czystego węgla oraz współspalania biomasy.

5.
    • Gość: Leon Szał. IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 13:42
      Pacze i pacze. I nie mogę sie nadziwić. Szał.
    • Gość: aborygen23 Nie chodzi o IBM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 13:46
      Nie emocjonujcie się tym IBM i 3 osobami. Nawet centrum usług (czyli praca 'na gwizdek') dla 2000 pracowników niewiele zmieni. Miasto będzie się rozwijało jedynie wówczas gdy sami założycie firmy high-tech. Spójrzcie na małą Danię i jej udział w biznesie opartym na wiedzy.
      Czego chcemy ('w zamian') od władz miasta ? Oczywiście nie kolejnych mega-centrów handlowych (bo to ma każda dziura w 'trzecim świecie') lecz przestrzeni i instalacji do dobrego spędzania wolnego czasu. W ciągu ostatnich 23 lat nie powstał w Katowicach ani jeden basen, likwidowane są korty (p. korty "Baildonu'), niszczeją obiekty historyczne (p. stary dworzec). To wszystko powinno (było) przyciągać ludzi po pracy - twórczej (a nie tylko odtwórczej).
      Dużo małych, przyjaznych obiektów dla ludzi - to szansa dla nowych Katowic.
      • weritas1 Re: Nie chodzi o IBM 27.03.12, 16:37
        A te, które są, niszczeją. Byłam w niedzielę w Parku Kościuszki i poczułam się, jakby czas cofnął się do listopada. Tony zgniłych liści, gałązek, jeden syf! Żałuję, że nie miałam przy sobie aparatu bo MIASTO OGRODÓW zasługuje na dokumentację fotograficzną.
    • Gość: pandzik Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy IP: *.telpol.net.pl 27.03.12, 13:53
      omg,

posikany jestem...
    • Gość: prawda Ja zatrudniam 11 osób, ale jak zadzwoniłem IP: 212.160.172.* 27.03.12, 14:06
      do HGW, żeby zrobiła mi konferencję to nawet nie pozwolili z nią rozmawiać... to czemu tam dla 6 miejsc pracy przychodzi cała władza??? Czyżby w Warszawie olewano przedsiębiorców w przeciwieństwie do Śląska się pytam???
    • Gość: OTIS IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: *.150.143.129.internetia.net.pl 27.03.12, 14:17
      A po co mi ta informacja? co z tego wynika że zatrudniają sześć osób?
      • Gość: heh Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy IP: *.internetia.net.pl 27.03.12, 15:02
        W IBM 6, ale w urzędzie miejskim 25 dla obsługi tej kolosalnej inwestycji ;)
        • Gość: pan d Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy IP: *.telpol.net.pl 27.03.12, 15:59
          buahahaha
    • Gość: Adaś Miauczyński IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 14:36
      dz.... k.... ja p.....
    • Gość: Kowall IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: *.3s.pl 27.03.12, 14:47
      Katowice miasto ogrodów, a w każdym ogrodzie IBM :)
    • Gość: janek2010 zabiedzony dziennikarzyna nie dowiedział się ilu IP: *.emea.ibm.com 27.03.12, 15:01
      zabiedzony dziennikarzyna nie dowiedział się ilu naprawdę ludzi będzie zatrudniał ten oddział i napisał jak wygląda stan na dzień dzisiejszy...

brawo - gazeta dawno już osiagnęła poziom superexpressu czy faktu - teraz juz te "pisma" musza gonić was
      • gazeta_katowice Re: zabiedzony dziennikarzyna nie dowiedział się 27.03.12, 15:07
        Gość portalu: janek2010 napisał(a):

> zabiedzony dziennikarzyna nie dowiedział się ilu naprawdę ludzi będzie zatrudni
        > ał ten oddział i napisał jak wygląda stan na dzień dzisiejszy...
        >
        > brawo - gazeta dawno już osiagnęła poziom superexpressu czy faktu - teraz juz t
        > e "pisma" musza gonić was

Może nie taki zabiedzony ten dziennikarz, jak niepewny przyszłości dyrektor, „Pytany przez "Gazetę", ile osób pracuje w nowym oddziale firmy, przyznał, że jest ich sześć, w tym jego dyrektor. - Nowych pracowników mamy trzech. Nie jestem w stanie powiedzieć, jak będą wyglądać dalsze nasze plany w tej kwestii - mówi.

Więcej... katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11427258,IBM_inwestuje_w_Katowicach__Zatrudnil____trzy_osoby.html#ixzz1qK2BcobP
      • Gość: Dozór witam Pana z IBM ? IP: *.welnowiec.net 27.03.12, 16:05
        Centrala wie, że w pracy wdaje się Pan w polemiki na forum ? Skoro nie to to pozwolę sobie życzliwie wysłać linka na kilka dostępnych adresów z pytaniem czy jest to oficjalne stanowisko firmy.
      • Gość: Pytek Re: zabiedzony dziennikarzyna nie dowiedział się IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 17:08
        Panie Janku z IBM. Z tego co wiem dziennikarz pytał o to na konferencji prasowej. Inni też napisali ile osób zatrudnicie. Niech Pan, Panie pracowniku IBM jeszcze raz przeczyta tekst.
    • Gość: sssaaa Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.12, 15:01
      No to Skowroński na pewno zgarnie za to ładną nagrodę.
    • settembrini Re: IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy 27.03.12, 15:03
      Czy gdy mają zatkaną kanalizację w biurze, to IBM też zwołuje konferencję prasową? Bo to przecież wydarzenie tego samego kalibru co otwarcie oddziału handlowego z 3 pracownikami. Śmieszni są.
    • Gość: BillGatesPipa ooooo matko IP: *.welnowiec.pl 27.03.12, 15:43
      Oooo matko poplułem się zupą.
      Jak się zadławię następnym razem to nie wiem kogo pozwać IBM, czy naszych lokalnych kacyków?
      Buhahahahaha
      Nie puszczą mi tego więc nie klnę, ale to co chciałbym powiedzieć Uszokowi i pozostałym VIPom zostało już zakazne przez konwencję genewską i przy moich słowach hitler to lalka barbie.
      Tylko jedno: DECYDENCI - umiecie spojrzeć w lustro i się nie zabić śmiechem???
      A ile kosztowała ta biba na której mordy pokazywaliście???
      Po swoich rządach napiszcie książki ze swoich poczynań. Na jej podstawie zrobi się komedię - Oscar murowany.
    • Gość: __j IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: *.3s.pl 27.03.12, 15:44
      DZ 2011-07-28: "IBM zapowiada, że może utworzyć od jednego do trzech tys. etatów"

No to się zmieścili w zapowiadanym przedziale :D
    • Gość: Tedy "Obciach roku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 15:52
      To jest wstyd na skalę światową. Wstyd dla miasta,dla Uszoka ,wojewody, ale głównie dla IBM.
      No to macie darmową "antyreklamę" , ale blamaż , aż mi za was wstyd...
      Powiadomię z wielką ochotą znajomych w Szwajcarii ( branża IT), jak to firma IBM zainwestowała w Katowicach...
      Ż e n a d a...
      A tak przy okazji panie Uszok, markeciki stawiaj sobie dalej, bo tylko to umiesz...Wielki biznes
      jak widać ma Katowice daleko...To pokłosie sprawy Siemensa i jego planowanej kiedyś siedziby w Brynowie. W końcu wybrali Wrocław, a zdolni studenci z Polski, z Katowic pracują wszędzie,tylko nie tu... przykre panie Uszok
    • Gość: Sari Żenujące wydarzenie IP: *.home-net.com.pl 27.03.12, 16:18
      Na miejscu Prez. Uszoka, zweryfikowałbym wcześniej ile osób zatrudnił katowicki oddział IBM, a dopiero później rozważył czy wziąć udział w konferencji prasowej. Facet dał się wykorzystać przez IBM. Dzięki takim "hojnym gestom" informatycznego "giganta", na Śląsku spadło bezrobocie o całe 6 osób! Przecież to żenada żeby nagłaśniać w lokalnych mediach takie nic nie znaczące dla regionu wydarzenie. Równie znaczące byłoby ogłoszenie, że w Katowicach otwiera się sklep spożywczy "Żabka", który zatrudnił 6 ekspedientek.
      • Gość: Anna Re: Żenujące wydarzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 16:36
        No nie o 6 a o 3 (trzy) :)

3 było już wczesniej zatrudnionych i przyjechali otworzyć ten "oddział"

BUHAHAHHAHAHAA
        • Gość: Al_iBaba Re: Jak to u Uszoka IP: *.sukcesnet.pl 27.03.12, 17:07
          Żenada ale jak widać są jeszcze naiwni wierzący w słowa Pana Uszoka
    • Gość: IT guru zenada, zenada, zenada... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.12, 17:13
      zenada, brak slow, rece opadaja....

kto i po co wogole nakrecil atmosfere a juz chcialem na slask wracac a tu taki paszkwil...

poknijcie sie w glowy Ci ktorzy za to zamieszanie odpowiadaja.
      • Gość: Wojtek Re: zenada, zenada, zenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 17:34
        U mnie na ulicy jest malutki sklepik, który zatrudnia 6 osób.

Dlaczego uszatego nie było na otwarciu ?
    • Gość: bbb IBM inwestuje w Katowicach. Zatrudnił... trzy o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 18:20
      U-szopka roku 2012.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka