Dodaj do ulubionych

co na rozstępy?!

IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.09.04, 12:38
Mam dopiero 16 lat, a na plecach i troszkę na udach pojawiły mi się rozstepy.
Byłam już u dermatologa, który przepisał mi masc - cepan. Wyjasnił mi, że
pojawiły się na wskutek szybkiego wzrostu. przepisana masć niezbyt mi pomaga.
Juz nie wiem co mam z nimi robic. Głupio mi pokazywać sie w stroju
kąpielowym, a muszę dosyc czesto (jestem zapisana na basen)chciałabym przez
ten rok szkolny przeprowadzic sobie jakąs kuracje czy cos takiego.
Popróbowac, abym na kolejne wakacje bez wstydu wyszła na plaże. pomózcie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kakaka Re: co na rozstępy?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:52
      Musze cie rozczarowac- niestety nic na nie nie pomaga. Tez kiedys szukalam
      odpowiedzi na to pytanie. Medycyna nie zna lekarstwa. Laser tez nie pomaga.
      Trzeba zapobiegac a nie leczyc.
    • alionetta a ja POWIEM TAK 14.09.04, 20:08
      HEJ, JA TEŻ MAM ROZSTĘPY...DZIŚ ZNACZNIE MIEJSZE, A WIESZ DLACZEGO? BO ĆWICZĘ
      JOGĘ....DORADZAM więc ODPOWIEDNIE POZYCJE I WYTRWAŁOŚĆ PRZY ICH
      WYKONYWANIU....JA STOSUJĘ ĆWICZENIA NA POŚLADKI: KŁADĘ SIĘ NA BRZUCHU UNOSZĄC
      JEDNOCZEŚNIE DO GÓRY WYPROSTOWANE NOGI I RĘCE...GŁOWA ZWRÓCONA BYĆ POWINNA
      RÓZNIEŻ KU GÓRZE...PAMIĘTAJ O ODDYCHANIU...TWORZĄC TAKĄ KOŁYSKĘ/ŁUK LICZYSZ NP.
      DO 50 SEKUND...(Z POCZĄTKU MOŻE MNIEJ) I POWTARZASZ ĆWICZENIE KILKAKROTNIE...
      ja teraz ćwiczę regularnie dzień po dniu...już jestem wprawiona więc nie męczą
      mnie te ćwiczenia..bardziej nużą, dłuży się liczenie...rozstępy w dużej części
      zniknęły...mała część pozostała, ale tak naprawdę nie wstydzę się
      tego...kwestia oswojenia się z myślą i zaakceptowania własnego wyglądu....a tak
      w ogóle celulitis jest chyba gorszy...tego nie mogę się pozbyć-nawet
      ćwiczeniami....
      ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI!
      • Gość: naina Re: a ja POWIEM TAK IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 14.09.04, 23:37
        Ja też chodzę na Jogę i zauważyłam,że można zgubic parę cm w biodrach,o co
        przecież najtrudniej.Rozstępy mam także,a to z czasów kiedy szybko urosłam.Nie
        da się ich pozbyć-to fakt,ale stosuję krem Dove wyszczuplający,przynajmniej
        skóra jest jędrna.Kremy likwidujące rozstępy to badziewia,jak drogie by były-
        nie pomogą.Pozdrawiam!
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: co na rozstępy?! 15.09.04, 00:29
      na pytanie postawione w temacie odpowiem wprost : NIC.
    • Gość: Q Re: co na rozstępy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:07
      krem NOREL
    • Gość: asia Re: co na rozstępy?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:44
      działa olejek cynamonowy kosztuje ok 8zł
      7 kropli dodaje do tandetnego kremu i smaruje nogi , mozna owinac folia
      spozywcza i na godzinke wejsc pod kocyk ( tak robie wieczorem ) a rano zanim
      wyjde poprostu tylko wsmarowuje, rozstepy sa mniejsze ,dobrze działa tez papka
      z fusów kawy - kawe zapazyc odlac wode dodac jakis balsam do ciała lub mydło w
      płynie i wcierac w nogi, spłukac
      polecam ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka