Gość: jestok1 IP: 212.184.115.* 09.04.12, 20:21 witam czy ktoś korzystał z ich usług i może się wypowiedzieć odnośnie poziomu świadczonych usług? najbardziej interesują mnie opinie odnośnie Laryngologii..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jestok1 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu IP: 212.184.115.* 09.04.12, 20:22 Marvit powinno być a nie Mavit , przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
olap.1 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 13.04.12, 23:14 Mojej córce w grudniu 2011 usuwali tam trzeciego migdałka. Polecam, Odpowiedz Link Zgłoś
mimi.113 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 25.05.12, 21:48 Właśnie wczoraj wyszłam z synem ze szpitala miał usuwane migdałki. Jestem bardzo zadowolona z pobytu tam:) Pielęgniarki bardzo miłe a lekarze pełen profesjonalizm. Często przychodzili się pytać jak się czuje mój synuś. Gorąco polecam tą placówkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilalomber Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 21.08.12, 14:24 Witam ! Niestety nie jestem zadowolona z opieki w mavicie. Dzisiaj razem z synem wróciliśmy z zabiegu- wycinania migdałków. Jak poszło jeszcze nie wiem , mam nadzieję, że dobrze. Jeżeli chodzi o organizację jest fatalna. Na pierwszej wizycie w poczekalni spędziliśmy trzy godziny, mimo pozdanej nam wcześniej godziny wizyty. A zabieg..... najpierw umówiono nas na 10.15 aby zglosić się na izbie przyjęć, dziecko miało nic nie jeść od kolacji dnia poprzedniego. Potem zwodzono nas przez następne godziny zabraniając podawania dzieciom jedzenia i picia. Po długim czekaniu dziecko zostało zooperowane dopiero o 18- dalej na czczo. A po narkozie nie można jeść i pić orzez conajmniej kolejne 4 godziny. Jestem w trakcie pisania skargi do NFZ. Prawda wygląda następująco dziecko nie może jeść tylko 6 godzin przed zabiegiem, mamy prawo asystować jako opiekun przy zabiegu ... Także pilnujmy swych praw. Jeżeli jest więcej niezadowolonych....piszcie skargi -chrońny nasze dzieci, bo nie są zwierzętami. Odpowiedz Link Zgłoś
lauba Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 22.08.12, 06:32 jeżeli operowała pani doktor,to czy była trzeźwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_113 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 24.08.12, 15:27 Nie wiem czy chciałaby Pani widzieć jak Pani dziecko leży na stole operacyjnym nie wiem czy to taki przyjemny widok !! A co do kolejki niestety czasami zdażają się wypadki nagłe albo coś się przeciągnie niestety tak jest i wyda mi się, że jedna skarga nie zmieni tego tak jest w każdym szpitalu. Wiem jako matka, że każda chce żeby jej dziecko było pierwsze ale niestety tak nie jest. Mój syn też czekał w kolejce ale byłam tam po to żeby się nim zająć a nie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
netka6666 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 29.08.12, 13:26 Poszłam za Pani radą i poczytałam o prawach pacjenta. I miałam rację co do obecności przy zabiegu: "Ponadto lekarz odmówi prawa do obecności rodzica z uwagi na: - zagrożenie epidemiczne, - rodzaj zabiegu (np. konieczność przeprowadzenia zabiegu w warunkach sterylnych, na bloku operacyjnym)." Jednak zanim polecimy gdziekolwiek na skargę - warto jednak się upewnić czy na pewno mamy rację....... Odpowiedz Link Zgłoś
ermat1 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 24.08.12, 11:57 Tak. Pan dr Bogusz poprawił mi drożność nosa. W prawej dziurce jest poprawa, w lewej jeszcze nie. Niestety Pana dr-a już nie ma?! Pani, która go zastąpiła jest beznaziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
lauba Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 25.08.12, 07:30 no i jeszcze do tego nieźle popija Odpowiedz Link Zgłoś
netka6666 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 29.08.12, 12:49 Mój syn miał w lipcu usuwany 3 migdał, przycinane boczne oraz zakładane dreny w uszach. Całość przeprowadzana przez panią doktor Mniszek. pełen profesjonalizm. Nie mam uwag. Są dwie sale operacyjne a zabiegi odbywają się równolegle i trwają każdy około godziny. Najpierw na stół idą małe dzieci bo u nich zabiegi trwają najkrócej a równocześnie najszybciej mogą się odwodnić. Co do obecności przy zabiegu - toż to bzdura jakaś. Chyba mylimy pojęcia bo moim zdaniem chodzi tu o obecność przy zabiegu ale nie w przypadku, gdy dziecko jest poddawane narkozie. Odpowiedz Link Zgłoś
margarita-2 do netka6666 18.03.13, 14:23 Witaj, moje dziecko ma skierowanie na 4 zabieg drenazu uszu, leczymy sie w Kajetanach, ale ostatnio ktos mi polecal MAWIT. Zastanawiam sie czy tego zabiegu nie zrobic w tej placowce. Moglabys mi napisac wiecej szczegolow co i jak, jacy lekarze tam operuja, czy mozna byc z dzieckiem przy usypianiu, no i czy tego samego dnia mozna wyjsc do domu z dzieckiem? Moze byc info na gazetowego. Bede wdzieczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kladii1979 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 14.02.13, 20:30 Witam, 13.02.2013 byłam z synem na zabiegu wycięcia 3 migdałka. Polecam MAVIT profesjonalna obsługa, personel uśmiechnięty, interesował się co dzieje się z dzieciakami,lekarze konkretni, czysto, super sale 2 os. po prostu rewelacja. Na zabieg szliśmy z NFZ, a czułam się jakbym szła prywatnie i zapłaciła grube pieniądze. Syn też miło wspomina pobyt. Byliśmy już w kilku szpitalach GCZMiD , klinika 2000 Żelazna, i bez porównania niebo, a ziemia (o porodówce na Bogucicach nie wspomnę). W MAVICIE to jak w serialowym szpitalu w Leśnej Górze. Naprawdę serdecznie polecam!!!!! Nie myślałam, że kiedykolwiek będę zadowolona z pobytu w szpitalu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milewidziany Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 18.02.13, 08:54 Witam, Czeka mnie operacja z rekonstrukcji kosci jarzmowej, czy ktoś miał doświadczenie w tym zakresie? Operacja trudna i zdarzają się komplikacje neurologiczne dlatego szukam najlepszego miejsca i operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
olap.1 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 18.02.13, 22:00 Ja polecam nowy szpital Tommed w Katowicach. Dobrzy fachowcy, bardzo miłe pielęgniarki, dobre warunki na oddziale laryngologii dziecięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
0hajdamek Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 14.10.13, 14:38 Ja jestem BARDZO ZADOWOLONA! Byłam tam z moim synem we wrześniu (tego roku) na usunięciu trzeciego migdała i przycięciu podniebiennych. Czysto, miło i przyjemnie! Sale dla dzieci przestronne, pogodne, personel medyczny bardzo nastawiony na jak najmniejszy stres dla dziecka oraz rodziców. Doskonała organizacja pracy - o godz. 11:00 zostaliśmy przyjęci na oddział, a o 13:00 syn miał zabieg. Następnego dnia wróciliśmy do domu. Jestem zachwycona - jakość usług na bardzo wysokim poziomie. Miałam kontakt z innymi szpitalami - m.in. z GCZD w Ligocie i Szpitalem w Chorzowie - na Tru...a, naprawdę te placówki wypadają bardzo miernie w zestawieniu z Mavitem. A doktor Ociepka - laryngolog wykonujący zabieg mojego syna, który 13 lat temu przeprowadzał zabieg również mojej córce, to świetny specjalista, cierpliwy, potrafiący nawiązać dobry kontakt z dzieckiem! POLECAM i pozdrawiam serdecznie personel medyczny tej placówki! Odpowiedz Link Zgłoś
dawid9944 Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 19.04.18, 01:10 Żeby jeszcze dyrekcji się chciało myśleć szłam z dzieckiem chodnikiem kiedy ochroniarz sikał pod kontenerem wstyd żeby nie było Nawet toi toia dla ochrony to jest jakiś obłęd a nie jak ktoś napisał jak w Leśnej Górze w Leśnej górze nie sikają pod kontenerem A to jest jakiś syf nie polecam tego szpitala i też tak dobrze nie leczą przy mnie wywieziono dwa ciała z oddziału dziecka i jakiej dorosłej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
black.realistka Re: centrum medyczne Mavit w Nikiszowcu 24.05.19, 16:31 Przyjechale do katowic tuz przed wekkendem z Danii.Bylem dzis w poradni na Bogucicach z dolegliwoscia dotyczaca zamkniecia kanalow sluchowych:nic nie slysze. Kiedys robiono na miejscu w poradni plukanke i zapominalo sie o dolegliwosci.Teraz otrzymalem skierowanie do Laryngologa.Od godziny 15 probuje sie zameldowac u kogos kto potrafi te skomplikowana czynnosc zrobic:oczywiscie takze prywatnie.Poniewaz dano mi kontakt na Mavit jako pogotowie laryngologiczne tam dzwonilem w pierwszej kolejnosci.Nie ma szans..NIE MA SZANS! I tyle w temacie naszej sluzby zdrowia i naszych lekarzy ktorzy maja ponoc tak niskie wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś