7bart7 Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S 25.06.12, 13:22 Przecież nie koncert się liczy a kasa, kasa i jeszcze raz kasa którą można zapłacić przyjaciołom i znajomym królika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właściciel Mariacka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 13:34 Kolejny przykład "wybiórczego rzetelnego dziennikarstwa" a może to wielce szanownej "pani dziennikarz" rzeczony pokaz zakłócił spoczynek. Porażająca jest ignoracja gazety, która się wielce przejmuje, iż podczas parominutowego pokazu ktoś spadł z krzesła, jednocześnie ignorując fakt, iż mieszkańcy, właściciele jak i cżłonkowie Wspólnot mieszkaniowych na ul. Mariackiej, podczas wielogodzinnych wieczornych i nocnych koncertów, gdzie natężenie dźwięku w ścisłej zabudowie mieszkaniowej dochodzi do 120dB, odchodzą od zmysłów. Tam też mieszkają starzy ludzie, chorzy i rodziny z dziećmi i nie przypominam sobie jakiegoś aktu prawnego, który wyłączył tę z ulicę spod powszechnie obowiązującego prawa czy też nadał jakieś inne, co znajduje choćby nawet powierdzenie w wyrokach karnych uznających za winnych organizatorów koncertów naruszania ciszy nocnej. Proszę bardzo, niech pan Krot na spółe z Tokarskim i UM wykupią wszystkie kamienice w tym i samą ulicę, wtedy faktycznie niech sobie robią co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Mariacka IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 13:38 @Właściciel Przede wszystkim, wtórny analfabeto, wypadałoby wiedzieć, co się komentuje. A ponieważ nie wiesz, podpowiem ci: komentujesz list czytelniczki, mieszkanki Katowic, do Gazety. Reszty twoich wypocin nie skomentuję, skoro ty nie zadajesz sobie trudu, by czytać ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
dozsa Ewa Gasz vel Fatamorgana 25.06.12, 14:21 Gość portalu: Julek napisał(a): > @Właściciel > Przede wszystkim, wtórny analfabeto, wypadałoby wiedzieć, co się komentuje. A p > onieważ nie wiesz, podpowiem ci: komentujesz list czytelniczki, mieszkanki Kato > wic, do Gazety. Reszty twoich wypocin nie skomentuję, skoro ty nie zadajesz sob > ie trudu, by czytać ze zrozumieniem Mistrzu, zanim zaczniesz ubliżać innym od wtórnych analfabetów i co wypada podczas komentowania, wytęż umysł, otwórz google i wpisz np. "Ewa Gasz Katowice" i wówczas zobaczysz, że jej hobby to pisanie na łamach Katowickiej GW, a szczególnie narzekanie. Mogę iść o zakład, że Ewa Gasz to wymyślona osoba która często pisze i narzeka do GW, takich osób jest parę, nie tylko w GW, ale też np. w Dzienniku Zachodnim ;-) Takie kreatywne dziennikarstwo, szczególnie jak prawdziwy autor boi/wstydzi się podpisać pod swoim artykułem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Mariacka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 14:40 @Julek Jasne, że nie skomentujesz bo zapewne nawet ich nie rozumiesz, ale nie męcz sie, idź spowrotem pod budę z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibol Re: Mariacka IP: *.play-internet.pl 25.06.12, 14:59 Ewa nie ewa ale rzeczywiście bredzisz bo nie jest to miejsce na takie imprezy jest Muchowiec (zresztą niedaleko ) jest plac pod Spodkiem jest park Kościuszki i trzeba być naprawdę idiotą organizować coś takiego w centrum (i tu racja obok szpitali ) co do Mariackiej to też poroniony pomysł ale cóż Uszok i jego kumple mieszkają na zadupiu i mają w dupie ludzi z centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: Mariacka IP: 198.178.236.* 25.06.12, 15:08 Gdyby mieli w dupie, to by właśnie robili na zadupiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mariacka IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 17:44 No, tym "spowrotem" nas przekonałeś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo a mieszkańcy pobliskich ulic spadali z krzeseł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 13:23 :))))))))))))))) mam wrażenie, że to pisała znajoma Pani od ciepłych grzejników w cugach oraz psów w lodziarniach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: a mieszkańcy pobliskich ulic spadali z krzese IP: 198.178.236.* 25.06.12, 13:29 Mi krowy dziś nie chciały dać mleka. A kury się nie niosły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka_poranka Re: a mieszkańcy pobliskich ulic spadali z krzese IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 13:38 Ty się śmiejesz, a kto zapłaci za straty moralne i połamane krzesła? Tak trudno zrozumieć, że tylko w tej części miasta mieszkają osoby starsze i dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mt Re: a mieszkańcy pobliskich ulic spadali z krzese IP: 89.25.246.* 25.06.12, 20:58 To miało być śmieszne?Tu nie chodzi tylko o osoby starsze i dzieci tylko o tysiące mieszkańców ,którzy bez koncertów Uszoka mają wiele nocy wypełnionych rykami pijanych bachorów. Odpowiedz Link Zgłoś
chronoxs Wy to chyba nie mieszkacie w Katowicach ale.. 25.06.12, 13:26 na wsi. Czy to takie trudne do zrozumienia, że imprez w pobliżu bloków mieszkalnych nie robi się po godzinie 22.00? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mt Re: Wy to chyba nie mieszkacie w Katowicach ale.. IP: 89.25.246.* 25.06.12, 21:04 Jakbyś mieszkał w pobliżu Urzędu Wojewódzkiego to byś wiedział,ze władze miasta spokój mieszkańców mają już od dawna gdzieś.Ryki do 5 nad ranem to naprawdę częste zjawisko.Przykładowo-Teatr Gugalander,Pub 2b3,letni Ogród Teatralny,jazz Klub Hipnoza i wiele,wiele innych miejsc.Oczywiście zero interwencji policji czy straży miejskiej.Straż ewentualnie pojawi się 2 godziny po zakończeni wrzasków,około 8 rano żeby mieszkańcom zakładać blokady na kołach samochodów albo odholować je na lawecie bo np. BOR z Warszawy nie życzy sobie żeby na danych ulicach parkowały samochody.No cóż...tak wygląda życie w Uszokolandii.Dodam tylko,że dziennikarze GW też mają te hałasy głęboko.Wręcz zachęcają do ożywiania w ten sposób centrum miasta.niestety taka jest smutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Normalny Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 13:27 Ot Polakowcy na Śląsku. Raban, hałas i mało pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S 26.06.12, 07:44 podobnie jak z hanysów. Chlają, awanturują się i jeszcze pyskują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekka Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 13:40 Ciekawe jakbyś zareagował, gdyby Tobie pod domem strzelali sztucznymi ogniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: 198.178.236.* 25.06.12, 13:50 Ja bym odpowiedział z fuzji dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
chronoxs Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S 25.06.12, 15:18 Gość portalu: jorge napisał(a): > Ja bym odpowiedział z fuzji dziadka. Niezłe niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr mam pod nosem Auchana! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 13:53 co roku świetuja swoje urodzinki i puszczają ognie... jak mam to swojemu psu wytłumaczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: mam pod nosem Auchana! IP: 198.178.236.* 25.06.12, 14:01 Daj mu kiełbasy, powiedz że z Auchana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Re: mam pod nosem Auchana! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.12, 14:30 tej tańszej to sie nawet nie chyci ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: mam pod nosem Auchana! IP: 198.178.236.* 25.06.12, 14:32 Ważne by wyrobić w nim odruch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO Malkontenci do budy! IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 14:36 Zawsze się znajdzie ktoś, komu coś przeszkadza. Myślę, że nie ma sensu się przejmować takimi odosobnionymi głosami i dalej robić swoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Malkontenci do budy! IP: *.play-internet.pl 25.06.12, 15:07 Jesteś durniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Malkontenci do budy! IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 18:09 "Zawsze się znajdzie ktoś, komu coś przeszkadza. Myślę, że nie ma sensu się przejmować takimi odosobnionymi głosami i dalej robić swoje!" @KOKO - miasto, to "zlepek" róznych ludzi i różnych potrzeb i po to są władze, zeby to korordynować. Nie można burzyć spokoju jednych, zaspakajając potrzeby drugich, jak również kosztem spokoju jednych, pozbawaic rozrywki innych. Pogodzenie tego nie ejst trudne, zależy od dobrej woli, ale ważniejsze są przepisy, kóre to regulują. Ja wiem, zę Uszok może dać przepisom "dyspensę" i w nocy może walić z armat, jednak nic takiej decyzji nie tłumaczy, chyba że kasa, kóra miala spłynąć właśnie tam. Ale to nie mieszkańców interes. Miasto nigdy nie będzie wsią cichą i spokojną i swój hałasik miejski ma cała dobę, ale takie serwowanie dziął armatnich w środku nocy, to naruszenie praw pozostalych mieszkańców. Są miejsca odpowiednie na takie koncerty, chociażby okolice Spodka, większa i otwarta przestrzeń - na placu sejmu jest jak w studni, a jak koniecznie każda impreza musi kończyć sie takim łomotem, to proponuję Muchowiec, czy inne, które pozwoli sie oddać rozrywce jednym, a da spać drugim. W Katowicach nic sie nie dzieje w porównaniu z dużymi europejskimi miastami, ale tam nie do pomyślenia jest taka impreza miedzy mieszkaniami i to w środku nocy. Czasmi raz czy dwa razy w roku, całe miasta świętują jakieś obchody, ale z dział tez nikt o pólnocy nie wali. Pisząc - "Myślę, że nie ma sensu się przejmować takimi odosobnionymi głosami i dalej robić swoje" - pokazujesz, że myślenie jest ostatnią rzecza, którą sie zajmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_bywa Re: Malkontenci do budy! 27.06.12, 14:06 Gość portalu: gosc napisał(a): > Pisząc - "Myślę, że nie ma sensu się przejmować takimi odosobnionymi głosami i > dalej robić swoje" - pokazujesz, że myślenie jest ostatnią rzecza, którą sie za > jmujesz. W tym jest problem - myślący są na wymarciu. Teraz liczy się tylko egoizm, skoro ja się dobrze bawię, to furda chorzy z pobliskich szpitali - ja jestem zdrowym "bykiem" i mnie się należy rozrywka. Tylko nawet Prezydent Katowic i jego urzędnicy chyba nie wiedzą, że za kilka lat, mogą się też znaleźć w szpitalu, koło którego następca urządzi taki samą "imprezę". Odpowiedz Link Zgłoś
felucjan Nowa jakość Katowic - ma być jak ja chcę. 25.06.12, 14:52 Zacznę od tego, że moje koty przeżyły stres związany ze sztucznymi ogniami. Zastanawiam się tylko kto jest temu winien? Organizator koncertu, koty, czy ja? Autorka artykułu nie ma problemu ze znalezieniem winnego. Organizator koncertu, bo przecież chyba nie koty. Na tak prostym logicznym wywodzie bazuje większość ludzi o roszczeniowej postawie i narzekających na każdą zamianę, każde odstępstwo od rutyny. Reaguje na to strachem i niezadowoleniem nie zadając sobie podstawowego pytania: a może naturalnym środowiskiem kota nie jest mieszkanie w bloku i to ja popełniam częściowo błąd zmieniając naturę. Może to ta Pani idąc na łatwiznę chce zmieniać wszystko i wszystkich, nie zadając sobie pytania: a co mogę u siebie zmienić, żeby było mi lepiej? Ja dla dobra moich kotów powinienem zmienić miejsce zamieszkania. Jeżeli nie, muszę liczyć się z konsekwencjami mieszkania w mieście i przyzwyczaić do tego. W zamian mam blisko sklepy, szkoły, urzędy, pracę... Może ta Pani powinna się zastanowić nad zmianą miejsca zamieszkania na spokojniejsze kosztem tego, że będzie miała dalej do pracy, sklepu, córka do szkoły... Poza tym nie lubię jak ktoś nie potrafi uczciwie powiedzieć, że sam źle się czuje w jakiejś sytuacji, z jakimiś ludźmi im nie po drodze, tylko w swoje uczucia ubiera innych np. pacjentów szpitala czy starszych ludzi. Nie pomyślała, że może pokaz sztucznych ogni im się podobał, bo przypominał miłe chwile z życia, kiedy chodzili na koncerty, potańcówki, czy może grali na akordeonie pod oknem sąsiada, który się wiecznie o coś złościł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nowa jakość Katowic - ma być jak ja chcę. IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 18:18 Lucjan, nie pitol i za dużo nie myśl, bo nie dajesz rady. Pamiętaj, zę maisto to pewna społeczność i pewne zasady. W miescie całkiem cicho nigdy nie jest, i kazdy jest tego swaidomy, ale nie myl "gwaru miejskiego" z bombardowaniem o pólnocy. To jest kompletne ignorowanie przepisów, ludzi i ich praw. Odsyłasz ludzi na wies, a może prosciej odesłać "armatnią" imprezę za maisto, nie pomyśłaleś o tym. Guzik mnie obchodzą towje koty, nieważne czy płaczą dzieci, ważne, ze naruszono w ten sposób przepisy, które w końcu, do cholery chyba po coś są, i że władze pokazują jak je lekcewazą, i w ten sposób tyranizują ludzi. Mieszkańców interesy są zadbane tylko przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
felucjan Re: Nowa jakość Katowic - ma być jak ja chcę. 25.06.12, 22:33 To pokaż mi przepis, który zabrania organizowania imprez masowych w mieście nawet w nocy. Po prostu nie ma takiego przepisu. Więc proponuję się nim nie zasłaniać. A złość to dobrze rozładować właśnie na takiej imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj bomba Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: *.com 25.06.12, 16:18 Zawsze jakiś dziadek albo babcia się przyczepi do koncertu. Nie ma się nimi co przejmować. Ostatnio pomagałem w organizacji festynu połączonego z koncertem na boisku pomiędzy blokami. Było naprawdę głośno, o północy było jeszcze strzelanie petardami, fajerwerki i co? Nikomu nie przeszkadzało oprócz kilku zgredów, chcieli na nas nasyłać policję albo straż miejską, ale się zdziwili, bo straż obstawiała ten koncert. Zaproponowaliśmy im taki układ: niech wejdą na scenę i powiedzą do bawiących się ludzi, że im głośno i trzeba kończyć koncert, ewentualnie zrobimy to w ich imieniu podając jak się nazywają. Od razu się utleniły zgredy. Odpowiedz Link Zgłoś
bazbaz73 Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S 25.06.12, 17:15 Typowe dla dresiarstwa zastraszanie i brak poszanowania innych. Wyp...ać poza teren zabudowany z głośnymi imprezami. Nie jesteście dresiarze sami w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: *.centertel.pl 25.06.12, 19:30 Wynocha oszuk z Centrum razem ze swoimi dresiarzami i wazeliniarzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 22:57 Właśnie, my chcemy chlewiki w centrum. Li i jedynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: *.centertel.pl 26.06.12, 09:02 chlewiki to macie na swoim Podlesiu i Kostuchnie,tam sobie urządzajcie swoje festyny, ale wam świnki będą kwiczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaaaaa Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 19:40 Nie piszę na temat szpitali i leżących w nich pacjentów, bo tu pełna zgoda. Natomiast gdy czytam, jak pani Gasz pisze, iż co innego Mariacka, bo ta wrasta już w życie codzienne i rządzi się swoimi prawami, to aż chciałoby się napisać, że fajnie by było, gdyby szanownej pani Ewie Gasz urządzono podobne piekło, jakie przeżywają mieszkańcy Mariackiej, Warszawskiej, Mielęckiego i innych sąsiednich ulic. Jeśli jakiś kretyn wpadnie na taki pomysł i urządzi w sąsiedztwie pani Gasz identyczne miejsce rozrywki, to za dwa lata z satysfakcją pełną napiszę, iż owa okolica też rządzi się już swoimi-rozrywkowymi-prawami i wrosła w tkankę miasta, hehe. Szanowna pani, proszę zatem nie pisać takich bzdur!!! Wszystko dobre, byle daleko od nas, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
badi69 Bezmyślność organizatorów koncertu na placu Sej... 25.06.12, 20:30 chcesz cisze i spokoj wyprowadz sie z centrum. proste. jako mieszkaniec tego rejonu, z radoscia witam kazda inicjatywe tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 08:58 idioto,to moze okoliczne 2 szpitale tez nalezy przeprowadzić ? ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mt Re: Bezmyślność organizatorów koncertu na placu S IP: 89.25.246.* 25.06.12, 20:54 Zgadzam się w 100 %.Oczywiście ci,którzy nie mieszkają w tej okolicy mają to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś