synecek 06.09.12, 11:06 Panie Zydorowicz,to zacznij pan cojś robić żeby się udało! A nie tylko uaktywniać się przed wyborami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bopos Re: Radny przygotował koncepcję, jak może wygląda 06.09.12, 11:31 synecek napisał: > Panie Zydorowicz,to zacznij pan cojś robić żeby się udało! A nie tylko uaktywni > ać się przed wyborami! --- A może Ty 'synecek' ruszysz dupę i wspomożesz ten projekt czynnie a nie tylko żądania i pretensje bez 'ruszenia palcem w bucie' - co? Do roboty marudo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Radny przygotował koncepcję, jak może wygląda IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 12:11 Co za głupoty prosto z Kiepskich - jak nie ma/miasto/, jak ma /na promocję, głupawe hasła, schnące słoneczniki/ wywala sie 80mln z budżetu! Zydorowicz chyba niedoinformowany były redaktorek tv, skoro nie wie, że porządny basen z solanką, sauną można mieć za 20-25 mln? Miasta wojewódzkiego nie stać? To skąd wzięły małe miasteczka, które je wybudowały? To już paranoja, kto tu rządzi...I nikt w całej redakcji nie potrafi zadać kilku sensownych pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
kfr7 ochooo zaczyna się Platfusy zaczynają obiecywać... 06.09.12, 12:57 Widać w mediach, że od kilku dni platfusy zaczynają kampanię obiecywania, a ja się pytam za co? Lepiej idźcie wspomóc Godlewskiego do parku i może tak jak on wyprowadzajcie wielkie inwestycje z Katowic (Centrum Nauki) Odpowiedz Link Zgłoś
moro11 Radny przygotował koncepcję, jak może wyglądać ... 06.09.12, 13:04 ZNAKOMITY PROJEKT !!! Dziesiątki tysięcy mieszkańców południowych dzielnic Katowic, czekają na zrealizowanie tej,jakże potrzebnej inwestycji.Poza odkrytym basenem na Rolnej,nie mamy tu DOSŁOWNIE NIC,co mogło by służyć szeroko pojętej ,całorocznej rekreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: southstream23 brawo dla tego radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.12, 13:54 I o to chodzi: o nieduże inwestycje w infrastukturę sportowo-rekreacyjną. Tak trzymać ! I oczywiście stopniowo wyłączać centrum dla samochodów i rozbudowywać drogi rowerowe. Podobno UM pracował ponad rok nad projektem poszerzenia ul. Kościuszki dla ruchu samochodowego i wycięciem drzew. To powinno dać do myślenia. To samo dotyczy Aquaparków z wyspami, palmami, delfinami i rurami. To równie głupie pomysły - na całe szczęście zarzucone. Wiadomo powszechnie że należy budować obiekty pływackie (np. 25m) bo tylko to podnosi realnie jakość życia obywateli. Mamy oczywiście prawo ciągle pytać: ile zbudowano basenów w Katowicach od zmiany systemu (czyli od 1989 roku) ? Jak na razie odpowiedź jest prosta: ZERO (nawet stary basen na Zadolu zamknięto). A więc popierajmy inicjatywę tego pana, bo to głos wołającego na pustkowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: brawo dla tego radnego IP: *.182.47.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.09.12, 14:10 Jestem za! niby duże miasto, a nie ma gdzie z dzieckiem iść jak pada deszcz. Wyprawa na basen do Mikołowa albo Dąbrowy to dla mnie za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
ps-x Re: brawo dla tego radnego 21.09.12, 19:43 wszystko świetnie tylko za co? Nich platforma już zejdzie ze sceny bo tylko potraficie obiecywać, najlepiej głośno krzyczeć nie znając realiów finansowych miasta, tylko ślepo krytykować, ale jak się dochodzi do głosu to widać, że nie jest już tak kolorowo. Następne wybory i tak wygra Uszok, dlaczego? Dlatego, że w mieście coś powstaje i nie jest tak dramatycznie, najbardziej śmieszy mnie ta garstka platfusów najgłośniej krzyczących o wycinkę kilku drzew na Kościuszki. Nie macie czego konstruktywnie krytykować to krytykujecie jakiś zamiar wycięcia 10 drzew - śmiech na sali. Mam nadzieje że polska w końcu przejrzy na oczy, a w Katowicach będzie rządził jakiś człowiek znający się na tym mieście. Notabene - Pan Godlewski (to ten radny radny wyprowadzający inwestycje CN z miasta) przeprowadził się do Katowic kilka miesięcy przed ostatnimi wyborami - bez komentarza. Miastem Katowice powinien rządzić rdzenny katowiczanin. "Byle co tylko nie PO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Normalny Re: Radny przygotował koncepcję, jak może wygląda IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 13:33 Z cyklu bajeczki Godźka. Przedstawiciel stadionowej chuliganerii najpierw obiecywał tramwaj na os. Odrodzenia, teraz centrum sportowe, a póki co jego działalność w radzie to m.in. drenowanie budżetu miejskiego w celu wspierania klubu kopaczy gks. No i likwidacja ławek w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: Radny przygotował koncepcję, jak może wygląda IP: *.182.47.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.09.12, 14:02 Panie Normalny, jak Pan myśli, że szybko uda się wybudować tory na Jankego to gratuluję optymizmu. Jak widać władze inwestują całą kasę w centrum, więc jeszcze trochę potrwa zanim zaczną myśleć szerzej. Dobrze, że są ludzie, którzy próbują skierować myślenie osób rządzących w tym mieście (czyt. Piotr Uszok) na takie problemy jak komunikacja os. Odrodzenia. Nie wiem od kiedy ten radny jest w radzie, ale o koncepcji tramwajów na Jankego słyszałam już parę lat temu, kiedy przeprowadzałam się na Odrodzenia. Dalej wierzę, że ta inwestycja jest realna jeśli znajdą się ludzie drążący temat i starający się o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Radny przygotował koncepcję, jak może wygląda IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 15:13 Ja rozmumiem że obiekty sportowe to zmiana na plus i sa potrzebne ale... Ludzie co wy macie z tymi basenami za fetysz? Jest tyle innych sportów których infrastruktura wymaga dużo mniejszych nakładów na budowe a potem utrzymanie - tak basen jest DROGI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływajaca pRe: Radny przygotował koncepcję, jak może wygląda IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 16:26 20, 10 lat temu Katowice miały więcej ogólnie dostępnych basenów niż teraz /dawny Kleofas - obecnie SCC, zamkniety AWF przy Francuskiej, remontowany w Pałacu Młodzieży/. W większości nawet małych miast w województwie wybudowano w tym czasie nowe, przyzwoite obiekty, bądź wyremontowano istniejące: Chorzów, Zabrze, Żory, Skoczów, Bielsko-Biała, Jaworzno, nawet malutkie Paniówki pod Gliwicami mają przyzwoitego Wodnika. A stolica województwa, aspirująca do metropolii, w XXI wieku nie potrafi przez 20 lat stworzyć jednego przyzwoitego basenu!!! Nie mówcie o dawnym p-poż w Spodku, bo to kpina, taka balia dla gości hoteliku, a ceny nie dla ludzi. Szok, żeby znawca sportu, p. Zydorowicz, tak śmieszne opinie wygłaszał. Może ktoś podliczy, ile kosztują imprezy na Mariackiej, ile wywala się na bzdurne "programy profilaktyczne" dla kolesi ze starym sprzętem, ile idzie na kolejne, nigdy nie realizowane konkursy przebudowy, wizualizacje itp. Ile w sumie wyrzuca się z naszych podatków? Jak ktoś mówi, że basen drogi, to ile kosztuje utrzymanie półdekla? Paniówki mają z biletów na godzinę ponad 1000zł, tak trudno spytać, jaki mają bilans utrzymania obiektu? Jak mam dożywotnio płacić za dojazdy, to chyba jednak wyprowadzę się z miasta, o którym sami abnegaci opiniują i wygadują abstrakcyjne teorie, aby tylko mieć święty spokój w robieniu NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
extraschaf pRe: Radny przygotował koncepcję, jak może wygląd 06.09.12, 16:35 "A stolica województwa, aspirująca do metropolii, w XXI wieku (...)" A myślałem, że mnie dziś już nikt nie rozbawi. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływajaca pRe: Radny przygotował koncepcję, jak może wygląd IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.12, 17:30 Zawsze do usług. Ja mam niskie ciśnienie, jak czytam dzieła "kolegów" z GW, to mi się podnosi, więc chyba jeszcze nie raz Cie rozbawię, pzdr, :) Odpowiedz Link Zgłoś
misieqkce Godźka obietnice bez POkrycia... 07.09.12, 02:53 Obiecywałeś tramwaje do południa Katowic i co???? i jajco! Na głosach Ci zależało to niby że GieKSiarz z Ciebie, niby że bany będą na południe dojeżdżały... Doszedłeś do głosu i co?? g W końcu uczysz się od misTrzUSKa! Odpowiedz Link Zgłoś
ps-x Re: Godźka obietnice bez POkrycia... 21.09.12, 19:48 misieqkce napisał: > Obiecywałeś tramwaje do południa Katowic i co???? i jajco! Na głosach Ci zależa > ło to niby że GieKSiarz z Ciebie, niby że bany będą na południe dojeżdżały... D > oszedłeś do głosu i co?? g > W końcu uczysz się od misTrzUSKa! "Byle co tylko nie PO" :)) Odpowiedz Link Zgłoś