Dodaj do ulubionych

18-latek mógł być bogaty. Długi rosną

• cezar85 18-latek mógł być bogaty. Długi rosną 11.10.12, 21:56
      szkoda chłopaka. papugi go wykończą
    • cin1977 18-latek mógł być bogaty. Długi rosną 11.10.12, 22:37
      Polskie dziadowskie prawo. Osoba małoletnia nie może zarządzać odziedziczoną własnością i MUSI oddać ją w zarząd rodziców bądź opiekunów prawnych. Ci mogą z tym w zasadzie zrobić, co chcą, bo wiedzą, że pełną odpowiedzialność za ich postępowanie tak czy inaczej spadnie na spadkobiercę w momencie osiągnięcia przez niego pełnoletności. A wystarczałaby odrobina kontroli, czy zakaz pełnego dysponowania (sprzedaży, dzierżawy) majątkiem przez opiekunów...
    • koll11 oddac chlopakowi cala ziemie 12.10.12, 00:29
      a tych cwaniakoww co chcieli za grosze kupic pociagnac do odpowiedzialnosci.poza tym rodzice byli pijani a sad sie zgodzil popelniajac blad wiec wszstkie transakcje niewazne..Tylko mam nadzieje ze chlopak nie pojdzie w slady rodzicow
    • ludpracujacy Patologiczne państwo, patologiczny wymiar 12.10.12, 15:14
      tak zwanej sprawiedliwości , patologiczne obowiązujące prawo, patologiczne społeczeństwo i patologiczna katolicka rodzina, jako podstawa.
      Ma facet pecha, żyjąc w tak patologicznym układzie.
    • petrus87 i to ma być sprawiedliwość??? 12.10.12, 16:59
      i niech mi ktoś powie że Gowin nie miał racji mówiąc że społeczne poczucie sprawiedliwości jest ważniejsze od litery prawa?
      sąd powinien mu zapłacić odszkodowanie, że zgodził się na sprzedaż jego spadku i zarządzać tymi pieniędzmi pozwolił rodzicom pijakom, którzy mają wyrok za znęcanie się and dziećmi!
      kolejny sędzia-półgłówek?
    • rozterka47 sąd nie powinien zezwolic na sprzedaz 12.10.12, 18:35

Sąd nie powinien zezwolic na sprzedaz działki w takiej cenie, działał na niekorzyś dziecka, po drugie jak juz zezwolił, powinien nakazac wpłacic pieniądze do depozytu i miec kontrolę nad ich wydawaniem, ciekawe kto odpowie za krzywdę tego młodego człowieka

na marginesie dzisiaj działki w tej dzielnicy to ponad 200 zł za metr
      ...........................................
      NIE dla ACTA !
    • sonia_siemionowna Trybunał Praw Człowieka 12.10.12, 20:55
      Bardzo mi żal tego chłopaka. Proponuję poszukać adwokata, który podjałby się reprezentowania go pro publico bono (za darmo). Potem, kiedy droga prawna w Polsce ulegnie wyczerpaniu (warunek konieczny) należy apelować do Europejskiego Trybunału Praw człowieka. Argumentacja?: jednostka nie może ponosić odpowiedzialności za błędy aparatu państwa (sąd) oraz za błędy pełnomocników przymusowych (bo rodzice reprezentowali syna, poniewaz był małoletni a nie dlatego,że on jako osoba pełnoletnia im tego pełnomocnictwa udzielił).

Moze Helsińska Fundacja Praw Człowieka pomoże? Wyrok trybunału jest wiążący dla Polski, więc warto z tej drogi skorzystać.
    • mrs.courvoisier poznał smak demokracji, chłoptyś 12.10.12, 22:00
      Los człowieka całkowicie w rękach lepiej wiedzących i świetnie opłacanych przez rząd sędziów. Wot kapitalizm!
      • Gość: wi fi Re: hieny go zagryzą IP: *.alfanet24.pl 18.10.12, 23:11
        patologia tego kraju kryje sie w urzedach , sądach i innych prokuraturach.
    • Gość: macius Re: 18-latek mógł być bogaty. Długi rosną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 08:24
      ujeb.se/movO
    • anonimowa1234567 18-latek mógł być bogaty. Długi rosną 08.11.12, 23:44
      Jako to czytam chce mi sie smiac znam te rodzine....i powiem tak moze i z dlugami jest prawda ale z tego ze sa zalamani to nie!!! nigdy sie z tym nie zgodze wiecie dlaczego?? kazdy jest tam warty siebie Wielka mi siostra co chce pomoc !!! wielce sie o dzieci starala tak?? pomyslmy dlaczego?? po co byly niby zareczyny?? dlaczego nie dostalala dzieci i dlaczego na temat tej wiesci uciekla do cioci? gdyby jej tak zalezalo na dzieciach bylaby starala sie pomimo wszystkiego ludzie nie wierzcie w ich smutek z domu robia burdel...patryk jest jaki jest ale tez pograza sie w alkoholizmie siostra nie lepsza nie jeden ja .... nie dokoncze matka i ojciec siebie warcie jedynie kogo mi zal w tej calej sytuacji to jest ta dwojka najmlodszych dzieci nie wiedza co sie dzieje i dlaczego tak jest Chciwosc o pieniadze!!!!!!!!! Patrzac na te programy czytajac artykuly chce mi sie smiac?? Wszyscy co ich znaja wiedza jak jest!! Skoro potrafia pic bawic sie to beda potrafili sie sami z tym uporac a jie beda zerowac na kims!!! malo jest problemow?? Niektore dzieci nie maja co zjesc nie maja w co sie ubrac nie maja dacu nad głowa tym powinno sie pomoc a nie tym co tak naprawde dobrze sie bawia i chca wzbudzic litosc innych...Totalna bujda!!!!
    • jbbombel 18-latek mógł być bogaty. Długi rosną 25.01.13, 01:03
      Takiego gościa wierzyciela za to że zażądał od tak biednego chłopaka podwójnego odszkodowania to bym w kiblu utopił. Gnida jedna. Niech adwokatka zażąda od Sądu sprawdzenia lub skierowania sprawy do rozpatrzenia o popełnieniu przestępstwa gospodarczego w Prokuraturze. Bo to wygląda na chęć zarobienia na chłopcu i w ten sposób dorobienia się na nieszczęściu pozwanego. A taką Patologię trzeba tępić na porządku dziennym. Zgłosić to do skarbówki Policji skarbowej o takim procederze takiego przedsiębiorcy. I zaraz facet spuści z tonu.
    • jbbombel 18-latek mógł być bogaty. Długi rosną 25.01.13, 01:06
      Państwo Pani Kopacz powinna pomóc!!!!! Wydała na przyjemności wartość równoznaczną z kwotą długu chłopaka a wystarczyło być po prostu człowiekiem.
    • Gość: know Re: 18-latek mógł być bogaty. Długi rosną IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.13, 12:01
      w polskim kraju polski burdel . przepisy niespójne do nagięcia albo do złamania .
      oszustów się nie ściga tylko pokrzywdzonych .
      Komornicza bezkarność jest zatrwarzająca .

Kto ma hajs ten ma układy , a kto ma układy ma jeszcze więcej .
      A szary człowiek nie ma nic , a może mieć jeszcze długi .

W kraju gdzie komornik żywi się majątkiem państwowym bo zajmuje konta państwowych szpitali nigdy nie będzie dobrze
    • angrusz1 Sąd - reprezentant państwa 23.06.13, 11:38
      nie spełnił zadania : zadbanie o interes niepełnoletniego .
      To teraz państwo musi za to odpowiadać .
      Cena rażąco niska . Pieniądze przepite przez rodziców a własność była tegoż niepełnoletniego .
      Co na to sędzia ? Co z jego sumieniem ? A może poznamy nazwisko tego " roztropnego "sędziego ?
    • moje-paranoje 18-latek mógł być bogaty. Długi rosną 28.06.13, 22:46
      Mamy przykład opiekuńczego prawa. Najpierw sąd miał w d... i pozwolił na sprzedaż ziemi, a teraz wypiera się swoich błędów i każe zapłacić biednemu chłopakowi.
      Nie ma to jak zniszczyć życie biednemu chłopakowi, pozwolić na przepicie majątku przez wspaniałych rodziców, a potem jeszcze się wszystkim wmawiać, że to wszystko w literze prawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka