Dodaj do ulubionych

Kara śmierci

11.07.04, 14:51
Co o tym sądzicie???

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5417224
Obserwuj wątek
    • Gość: paneuropean Re: Kara śmierci IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.07.04, 15:03
      Kara smierci to barbarzynstwo. Nic nie usprawiedliwia tego, ze jeden czlowiek
      odbiera zycie drugiemu. PiS po prostu prowadzi kampanie wyborcza i odwoluje
      sie do najnizszych instynktow w spoleczenstwie.
      • koczisss Re: Kara śmierci 11.07.04, 15:10
        Ale, czy ten który zabija bestialsko bez powodu, zasługuje na życie na koszt państwa, czyli nas wszystkich???
        Czy taka kara nie będzie odstraszała potencjalnych zabujców?
        Czy przykład zabitej dziewczyny w pociągu dla uczczenia urodzin, nie zasługuje na śmierć?
        Czy dzieci mordowane przez rodziców i trzymane w beczkach nie wymagają potępienia i dotkliwej kary?

Zgadzam się, kara śmierci nie należy do zbyt humanitarnych, ale w niektórych przypadkach jest niestety konieczna.
      • Gość: gościu ze stolicy Re: Kara śmierci IP: *.LinCom.waw.pl / *.devs.futuro.pl 11.07.04, 15:14
        Kara śmierci to zemsta. Nikt nam nie dał prawa odbierania życia drugiemu
        człowiekowi. Dożywocie powinno wystarczyć. ALe takie w odosobnieniu. To większa
        kara od kary śmierci. A swoją drogą, jak ktoś odpowie że "tak" to pytam : czy
        sam by taki wyrok na skazanym wykonał?
        • Gość: Pit Re: Kara śmierci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 15:19
          Gosciu ze stolicy napisal : "A swoją drogą, jak ktoś odpowie że "tak" to
          pytam : czy
          sam by taki wyrok na skazanym wykonał? "

Po co te pseudohumanistyczne deliberacje? Po to place policjantom by strzelali
          do bandziorow i po to place katom przez moje podatki aby ich wieszali. Proste ?

• Gość: Franz Re: Kara śmierci IP: *.ipt.aol.com 11.07.04, 15:21
            Richtig!
            Ordnung muss sein!
            • Gość: Pit Re: Kara śmierci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 15:25
              You are right !!!
        • koczisss Re: Kara śmierci 11.07.04, 15:20
          Mówisz, że nikt nie dał prawa zabijania innych, to w takim razie bandzior który zabił, zrobił to jakim prawem?
          Mówisz, że dożywocie w odosobnieniu? Zgodziłbym się z Tobą, ale tylko pod jednym warunkiem, że to byłby obóz ciężkiej katorżniczej pracy, a nie prawie sanatorium w których teraz siedzą skazani.
          Jeśli by to był zabójca, który celowo z zimną krwią zamordował, zaplanował to wcześniej, to bez żadnych skrupułów bym uruchomił zapadnię, bo w Polsce by była kara przez powieszenie.
          Moim zdaniem takie kanalie nie zasługują na życie
        • un1 Re: Kara śmierci 12.07.04, 10:07
          Nie zabijaj. I tyle.
    • Gość: Pit Re: Kara śmierci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 15:10
      Kazdy normalny czlowiek wie, ze miejsce zlodzieja jest w wiezieniu
      a zbrodniarza na szafocie.
      • koczisss Re: Kara śmierci 11.07.04, 15:15
        Właśnie
        • Gość: Krzysiak KS IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 15:32
          No coz
          PIS jest za slaby.
          Poprze go Samoobrona i Liga PR.
          MOze beda miec fuksa i zmienia KK.

W przypadku bestialskich mordow
          moze dobre bylyby publiczne egzekucje.
          Chociaz troche przypomina to Mnie von Hagensa.

Najlepszym sposobem na ukrocenie recydywistow bylby taki
          system ktory by ich natychmiast wykryl.

ale to spiew jutra.
          (chociaz moze nawet poczatku przyszlej dekady)
          PA!

• Gość: Ponad podziałami Re: Kara śmierci IP: *.bluu.net / *.bluu.net 11.07.04, 15:26
      Kara śmierci w ostateczności. Natomiast w więzieniach powinni na siebie
      pracować. Teraz to, jak mawia mój prawnik, zamknięte sanatorium. Oni tam żyją z
      naszych pieniędzy. Gdyby musieli zapracować ciężką pracą każdego dnia na miskę
      zupy to by też dawało wiele do myślenia. Niestety będzie jak jest bo: kara
      śmierci to barbarzyństwo, a praca więźniów to powrót do obozów pracy.

GŁUPOTA!!!

Póki nie zrobimy z tym porządku przestępczość dalej będzie się rozrastać i
      bandyci będą działać coraz brutalniej. Musimy się zdecydować na radykalny krok.
      ODWAGI
      • Gość: gościu ze stolicy Re: Kara śmierci IP: *.LinCom.waw.pl / *.devs.futuro.pl 11.07.04, 15:34
        Odosobnienie, kamieniołomy, suchy chleb + woda. To gorsze niż śmierć.
        Obecnie więzienie, to sanatorium i swoisty instruktaż. Zmieńmy to !
        • Gość: Pit Re: Kara śmierci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 15:41
          Znowu sie wtedy odezwia "obroncy praw czlowieka" tzn obroncy katow a nie ofiar.
          Beda pisac do Brukseli, ONZ i Bog jeden wie gdzie jeszcze. I znowu guzik z
          tego bedzie bo powiedza, ze kara to nie zemsta. A czym ma k...wa byc !!!?
          Czekaniem na ich ekspiacje. Mam to gdzies tak jak i rodziny ofiar tych gnoi.
          • Gość: Peter Re: Kara śmierci IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 11.07.04, 20:58
            Jeszcze inaczej: bandyta powinien zapracować nie tylko na swoje utrzymanie, ale
            i na odszkodowanie dla swoich ofiar i ich rodzin. Więc niech siedzi, aż nie
            spłaci długu wobec ofiar i społeczeństwa. A zwyrodniałych zbrodniarzy
            eliminować. To znaczy urywać łeb!
            P.
    • Gość: spess Re: Kara śmierci IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 11.07.04, 16:11
      "Kara śmierci to zemsta. "
      Nie kara śmierci to obrona, żeby taki jeden z drugi nie wyszedł po paru latach i
      mordował nastepnych ludzi
    • willi2 polak powinien miec swojego pana , ktory by go 11.07.04, 16:26
      nauczyl moralnej etyki , ucywilizowal.Bo inaczej polak pojdzie w samopas i
      kogos okradnia abo zabije.Polactwo trzeba trzymac krotko za pysk.
      Kara smierci powinna byc w polsce,aby ta azjatycka holote porzadku nauczyc
      • koczisss Willi2 to...ek!!! 11.07.04, 18:53
        Weź ty kurwo gebelsowska zamknij tą świńską mordę, bo pierdolisz jak potłuczony. Dobrze, że ty i twoja nacja jest cywilizowana, która robiła mydło z ludzi i wyrywała złote zęby z ust. Ot prawdziwa oświecona kultura.
        • carrramba Re: Willi2 to...ek!!! 11.07.04, 19:58
          Koczisss, nie zniżaj się do poziomu Willego.
          Co do kary śmierci: nie jestem do końca ZA. A dlaczego ?
          Bywają pomyłki sądowe. Bywa, że ludzie chorzy, przyznają się do czegoś, czego
          nie zrobili. Niedawno, chory człowiek tak realnie opowiadał o czynie, którego
          nie popełnił, że wyprowadził w pole wszystkich. Bywa więc i tak.
          Oczywiście nie wiem czy nie zmienię zdania.
          • koczisss Re: Willi2 to...ek!!! 11.07.04, 20:11
            Poniosło mnie, bo ten psi pomiot wyprowadził mnie z równowagi:)
            • carrramba Re: Willi2 to...ek!!! 11.07.04, 20:18
              koczisss napisał:

> Poniosło mnie, bo ten psi pomiot wyprowadził mnie z równowagi:)
              Traumę ma i tyle :)
      • Gość: Pit Kto willych glanuje ten Polske ratuje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.04, 21:40
        Na razie to ty jestes pod polskim butem smieciu.
        I nie pomoze ci Schroeder ani nikt w BRD. Bedziesz czyscil polskie sracze
        jezeli ci na to pozwola poniemiecki gownojadzie, ktorego babaki zerzneli
        krasnoarmiejcy. I ta wlasnie Azja dala takim jak ty nauczke . Schroeder o tym
        pamieta i dlatego jest taki grzeczny dla Putina. Do you understand smieciu?
    • Gość: harc mistrz Kara śmierci to zabijanie ludzi w imieniu prawa. IP: 62.233.241.* 11.07.04, 23:28
      Uważam, że Kaczyński i PIS prowadzą obłudną polityczną grę i... grają na
      ludzkich, najprymitywniejszych instynktach i emocjach. Dziwię się Kaczyńskiemu,
      bo miałem do niego trochę sympati i uznania.
      Kara śmierci wykonana na zabójcy nie przywróci życia ofiarze zbrodni.
      W majestacie prawa i sprawiedliwości dokonywano zbrodni sądowych orzekając karę
      śmierci na niewinnych ludziach.
      Uważam, że NAJWYŻSZYM WYMIAREM KARY POWINNO BYĆ DOŻYWOTNIE WIĘZIENIE.
      To jest rozsądne i praktyczne.
      Pozwala w przypadku pomyłki sądowej lub niesprawiedliwego wyroku, albo
      wrobieniu kogoś w rzekomą zbrodnię - naprawić wyrzadzone zło i zadośćuczynić
      niesprawiedliwie osądzonemu.
      Otwieranie możliwości zabijania obywateli w imieniu prawa jest b.niebezpiecznym
      zjawiskiem i próbą szczególnego terroryzowania społeczeństwa. "UWAŻAJ - BO
      DOSTANIESZ CZAPĘ!!!". Państwa i rządy nie zawsze są przyjazne obywatelom.
      To, że jast "tak wielkie poparcie dla kary śmierci ("dla szczególnie okrutnych
      zbrodniarzy" - takie są "zastrzeżenia"), nie dziwi mnie wcale. Gawiedż zawsze
      jest żądna krwi i najsurowszych za wszystko kar. Na szczęście to nie motłoch
      ustanawia prawa.
      Kaczyński i Ziobro od tej chwili przestaja mi się podobać.
      Pomysły tych politycznych kurdupli są doprawdy niebezpieczne...
      PIS DAJE POPULISTYCZNY POPIS!!!
      (HKP)
      CZUWAJ, DOBRY BOŻE, NAD TYMI ŻĄDNYMI WŁADZY, KRWI I STRYCZKA, D U R N I A M
      I !!!
      [A może by tak wprowadzić publiczne egzekucje (o wysokiej oglądalności -
      poprzedzanej reklamami środków higienicznych, proszków i narzędzi tortur); albo
      efektowne i skutecznie zastraszające wbijanie na pal lub łamanie kołem???]
      • carrramba Re: Kara śmierci to zabijanie ludzi w imieniu pra 19.07.04, 08:28
        Zaczynam skłaniać się ku karze śmierci.
        • Gość: harc mistrz Re: Kara śmierci to zabijanie ludzi w imieniu pra IP: 62.233.241.* 19.07.04, 09:35
          Ech, "Carramba", carramba...
          Czyżbyś ulegał pospolitości oraz sugestii ostanich doniesień medialnych?
          Przepisami prawa nie można dorażnie manipulować.
          Wzrost przestępczości wcale nie wynika z braku w kodeksie karnym KARY ŚMIERCI,
          ale z całego ciągu wielu innych przesłanek i zdarzeń. Z biedy, bezrobocia, z
          szalonej dysproporcji dochodów i rozwarstwienia społecznego, z pospolitej
          złodziejskiej prywatyzacji i z ostentacyjnego rozgrabiania majątku narodowego -
          pod neoliberalnymi hasłami w stylu "bierzcie sprawy w swoje ręce" lub,
          że "pierwszy milion dolarów trzeba... ukraść" itp. A najwięcej złego
          (szczególnie w młodych umysłach) robi telewizja, epatując "rozrywkowym"
          zabijaniem i okrucieństwem w codziennie oglądanych filamach akcji i filmach-
          reality(show). "ŻEBY SIĘ ZABAWIĆ TRZEBA KOGOŚ ZABIĆ!"...
          Na efekty t a k i e j edukacji nie trzeba długo czekać.
          Dla przestępców powinny być TYLKO kary więzienia, do dożywocia włącznie.
          Kara śmierci de facto nie jest karą, w szerokim tego słowa pojęciu, lecz
          zbrodnią w imieniu prawa(!).
          Niedawno oglądałem program Ewy Drzyzgi z udziałem osób niewinnie skazanych lub
          wrobionych w niedokonane przez nich ciężkie przestępstwa. Okazuje się, że
          takich haniebnych dla wymiaru sprawiedliwości przypadków jest wiele. To też
          daje dużo do myślenia.
          Karą śmierci, odbiera się niewinnie i niesprawiedliwie osądząnym, szansę
          powrotu do społeczeństwa i do zadośćuczynienia za błędy sędziowskie i
          prokuratorskie. A takie się zawsze zdarzają i będą zdarzać.
          Trywializując temat można "żartobliwie" powiedzieć, że... kucharze pokrywają
          swoje błędy majonezem, a lekarze, sędziowie i prokuratorzy - ziemią(!).
          ZACHOWANIE SIĘ KACZYŃSKIEGO W TEJ SPRAWIE TO POLITYCZNA GRA, WYRACHOWANA
          MANIPULACJA OPINIĄ SPOŁECZNĄ ORAZ D E M A G O G I A !
          Znałem kiedyś adwokata o nazwisku... Stryczek. Do jego profesji prawniczej ono
          nie pasowało zupełnie, ale skojarzenia dziwne były...
          ...
          CZUWAJ!!!

• carrramba Re: Kara śmierci to zabijanie ludzi w imieniu pra 19.07.04, 09:40
            Witaj Harc Mistrzu:)
            Nie ulegam pospolitości. Ostatnio przeczytałem, że Andrzej S. NIE MA W CELI
            NAWET TELEWIZORA. Żałosne. Czyli cała reszta- ma ! Niech kara będzie karą a nie
            sanatorium za pieniądze podatnika! Dożywocie, to ma być straszna kara, a nie
            jest!
            Pozdrawiam:)
            • Gość: harc mistrz Kara śmierci to zabijanie ludzi w imieniu prawa! IP: 62.233.241.* 19.07.04, 13:09
              Samo uwięzienie i pozbawienie wolnośći powinno być wystarczającą karą.
              Ale czytania książek z więziennej biblioteki bym im nie zabronił i nie stosował
              jakichś specjalnych "strasznych" szykan.
              Przez telewizor mają kulturowy kontakt ze światem zewnętrznym. Nie wiem czy to
              jest dobre czy złe?
              Fachowcy od resocjalizacji wiedzą chyba lepiej.
              Pozdrawiam Cię, Carrambo!
              ...
              CZUWAJ!!!
              • carrramba Re: Kara śmierci to zabijanie ludzi w imieniu pra 19.07.04, 13:15
                Gość portalu: harc mistrz napisał(a):

> Samo uwięzienie i pozbawienie wolnośći powinno być wystarczającą karą.
                > Ale czytania książek z więziennej biblioteki bym im nie zabronił i nie
                stosował
                >
                > jakichś specjalnych "strasznych" szykan.
                > Przez telewizor mają kulturowy kontakt ze światem zewnętrznym. Nie wiem czy
                to
                > jest dobre czy złe?
                > Fachowcy od resocjalizacji wiedzą chyba lepiej.
                > Pozdrawiam Cię, Carrambo!
                > ...
                > CZUWAJ!!!
                Harc Mistrzu, teraz Ty mnie zdumiewasz:( Za najcięższe przewinienia T E L W I Z
                O R ? No nie. Łańcuchy i praca w kamieniołomach, to alternatywa dla kary
                śmierci! Przecież mówimy tu o mordercach. jakie książki ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka