Dodaj do ulubionych

LOJALNOSC? ;_)))))))))))

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 20:13
cdef1 napisał:

> Dzieki dobrej znajomości języka niemieckiego i niemiecko brzmiących
> nazwiskach
> wielu Polakom udało sie w Wielkopolsce wejść w skład niemieckich rad
> żołnierskich i dzięki temu w czasie Powstania Wielkopolskiego sporo
> miejscowości w Wielkopolsce zostało opanowych praktycznie bez walki.

pod: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=14113457&a=14128342

slazacy uczcie sie Hochpolnisch!!!!!!!!!!!!! moze sie wam naprawde przydac!
;-))))))))))))))))))))

ps.
i jak jeszcze raz uslysze jakas chociazby jedna bzdure na temat jakies tam
lojalnosci wzgledem jakiegos tam panstwa polskiego!!!!!
;-)
Obserwuj wątek
    • carrramba Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 12.07.04, 20:16
      To co ? Jak usłyszysz?
      • Gość: Marek derSchlesier Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 23:32
        wiesz, nie przepadam za bzdurami! szczegolnie za tymi polskimi- na nie jestem
        bardzo uczulony.
        • carrramba Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 12.07.04, 23:37
          Gość portalu: Marek derSchlesier napisał(a):

> wiesz, nie przepadam za bzdurami! szczegolnie za tymi polskimi- na nie jestem
          > bardzo uczulony.
          Ja mam uczulenie na ciebie !Marku , Janie czy jak Ci tam. Jesteś sfrustrowanym
          facetem. Niespełniony i sfrustrowany.
          • Gość: Marek derSchlesier czy carramba to pedal? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 23:41
            dlaczego masz na mnie uczulenie? i co ma twoje uczulenie z twoja (oczywiscie
            czysto subiektywna) opinia o mnie?

ps.
            moze tobie jakos pomoc? na twoje uczulenie polecalbym znieczulenie.
            poza tym juz mi tyle razy obiecywales, ze nie bedziesz odpowiadal na moje posty.
            a tu znowu twoje bzdury. zostaw mnie w koncu w spokoju! a tak miedzy nami to
            mysle, ze nie jestes pedalem, albo?
            • Gość: bartoszcze refleksje o mareczku IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:46
              Wiesz, carrramba, jak na niemieckiego Ślązaka (lub śląskiego Niemca)
              wypędzonego za młodu z Polen, to mareczek wykazuje się niezwykle rozległą
              znajomością polszczyzny.
              Za to nie zdradził się jeszcze choćby odrobiną znajomości śląskiej mowy.
              Ot, "Ślązak" się znalazł...
              • Gość: Marek derSchlesier Re: refleksje o mareczku IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 23:50
                wiesz, przedobrzyli z ta polonizacja....
                • Gość: bartoszcze Re: refleksje o mareczku IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:52
                  mareczku, nie wtrącaj się, lepiej się zajmij zadaniem domowym
                  • Gość: Marek Re: refleksje o mareczku IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 23:53
                    ooo, znowu jakis polonizar, taki maly hitlerek ;-)
                  • carrramba Re: refleksje o mareczku 12.07.04, 23:55
                    Gość portalu: bartoszcze napisał(a):

> mareczku, nie wtrącaj się, lepiej się zajmij zadaniem domowym
                    Właśnie się skupia, bo trudne jak cholera. Ma za zadanie napisać pracę:
                    Dlaczego trauma nie jest usprawiedliwieniem moich poczynań?
            • henry.morgenthau_jr.jr Metody nazistowskie 12.07.04, 23:53

> dlaczego masz na mnie uczulenie? i co ma twoje uczulenie z twoja (oczywiscie
              > czysto subiektywna) opinia o mnie?
              >
              > ps.
              > moze tobie jakos pomoc? na twoje uczulenie polecalbym znieczulenie.
              > poza tym juz mi tyle razy obiecywales, ze nie bedziesz odpowiadal na moje
              > a tu znowu twoje bzdury. zostaw mnie w koncu w spokoju! a tak miedzy nami to
              > mysle, ze nie jestes pedalem, albo?

Niemcy coś takiego już przerabiali ...
              www.luene-info.de/index2.html?http://www.luene-info.de/thema/ausstellung/psychiatrie/eroeffnung.html
              i zle na tym wyszli, zaczęło sie od chorych, tzw. podludzi o niewłasciwej
              orientacji seksualnej, ludzi wyznania lub pochodzenia żydowskiego ... itd.

Widzę Mareczku, że konsekwentnie podążasz śladami swoich idoli z czasów III
              rzeszy.

Bye !
              Killin' all german nazi pigs !
              HENRY MORGENTHAU jr. jr.
              • Gość: Marek Re: Metody nazistowskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 23:57
                ale nudzisz, hitlerku!
                • carrramba Re: Metody nazistowskie 13.07.04, 00:00
                  wyloguj się.idź spać. Nudny jesteś z tymi inwektywami. Ile Ty nasz lat, bo jak
                  17 , to można Ci wiele wybaczyć :)
                  • Gość: Marek Re: Metody nazistowskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 00:02
                    przeciez nie bylo do ciebie. ty byles dzisiaj w miare grzeczny ;-)
                    • carrramba Re: Metody nazistowskie 13.07.04, 00:04
                      Gość portalu: Marek napisał(a):

> przeciez nie bylo do ciebie. ty byles dzisiaj w miare grzeczny ;-)
                      Ja zawsze, dla grzecznych jestem grzeczny. Nie znoszę tylko chamstwa i inwektyw.
                      To ile masz lat ?/ja w kontekście tego hitlerka/.
                • henry.morgenthau_jr.jr Syzyfowa praca ... mimo wszystko linki dla marka 13.07.04, 00:11

> ale nudzisz, hitlerku!

www.buchenwald.de/
                  www.kz-gedenkstaette-dachau.de/
                  www.dhm.de/lemo/html/wk2/holocaust/oranienburg/
                  www.gedenkstaette-sachsenhausen.de/
                  www.dhm.de/lemo/html/wk2/holocaust/sachsenhausen/
                  www.mauthausen-memorial.at/
                  www.fotodesign-ohde.de/fotos-hamburg-27.html
                  www.stutthof.pl/
                  www.gross-rosen.pl/

Bye !
                  HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                  • Gość: Marek derSchlesier biale plamy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 00:18
                    znowu nudzisz. daj sobie w koncu spokoj. a najlepiej zmien prace (jezeli wogole
                    pracujesz) i zglos sie do jakiegos muzeum lub instytutu zajmujacego sie
                    zbrodniami faszystowskimi, bo tutaj nikt sie tym nie interesuje. Albo przerzuc
                    sie na zbrodnie dokonywane przez Polakow. Moze to kogos tutaj zainteresuje. W
                    koncu to bardzo malo zbadany temat. Tyle bialych plam. Moze nawet zrobisz kariere?

pzdr.
                    • henry.morgenthau_jr.jr I jeszcze do mareczka 13.07.04, 00:28

> znowu nudzisz. daj sobie w koncu spokoj. a najlepiej zmien prace (jezeli
                      wogole
                      > pracujesz)

A ... co ??? Za bezrobotnych tez chcesz sie juz zabrac ... niedaleko padło
                      jabłko od jabłoni ...

Bye !
                      HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                      • Gość: Marek derSchlesier Re: I jeszcze do mareczka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 00:31
                        czy ty wogole rozumiesz tekst pisany? powoli zaczynam w to watpic. jak na razie
                        operujesz tylko wklejankami, a to potrafi juz dziecko w wieku 4-rech lat.

czy ty wogole masz wlasne zdanie?
                      • Gość: Krzysiak To TYTAN pracy! IP: *.icpnet.pl 15.07.04, 11:01
                        Sam sie dziwie skad tyle w nim energii!!!

Niech zdradzi Mnie to tajemnice!
                  • henry.morgenthau_jr.jr I jeszcze ... dla Mareczka 13.07.04, 00:20
                    www.bergenbelsen.de/
                    www.dhm.de/lemo/html/wk2/holocaust/bergenbelsen/
                    www.shoa.de/kz_theresienstadt.html
                    www.shoa.de/kz_treblinka.html
                    www.scrapbookpages.com/Poland/Treblinka/
                    www.shoa.de/kz_sobibor.html
                    www.cympm.com/sobibor.html
                    www.dhm.de/lemo/html/wk2/holocaust/belzec/
                    www.majdanek.pl/
                    www.gedenkstaette-breitenau.de/kz.htm

Bye !
                    HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                  • henry.morgenthau_jr.jr I jeszcze dla Mareczka .. 13.07.04, 00:24
                    www.heise.de/newsticker/meldung/13843

Przeczytaj ... o ile jestes w stanie zrozumiec ...

Bye !
                    HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                    • Gość: Marek derSchlesier do nazisty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 00:29
                      nie rozumiem, niestety. co chcesz nam /mi przez to powiedziec?
                      w wielu przypadkach wlasne slowa znacza duzo wiecej niz jakies wklejanki.
                      • Gość: Marek derSchlesier ps IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 00:32
                        jakbys nie wiedzial dlaczego jestes dla mnie hitlerkiem i nazista przeczytaj
                        sobie dokladnie twoj wklejony nick.
                        • henry.morgenthau_jr.jr Jeszcze post scriptum 13.07.04, 00:40

> jakbys nie wiedzial dlaczego jestes dla mnie hitlerkiem i nazista przeczytaj
                          > sobie dokladnie twoj wklejony nick.

Na twoim zdaniu zalezy mi tyle ile na zeszlorocznym sniegu.

A tu jeden z twoich idoli ..
                          www.chip.de/news/c_news_8818531.html

Bye !
                          HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                          • Gość: Marek derSchlesier Re: Jeszcze post scriptum IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 00:44
                            kannst du mir endlich erklären, was dies mit mir zu tun hat? denke etwas über
                            dich nach. langsam machst du mir Sorgen.
                      • henry.morgenthau_jr.jr Dla brunatnego faszysty mareczka 13.07.04, 00:36
                        www.heise.de/tp/deutsch/inhalt/te/4467/1.html
                        www.zachor.de/gzachor/urteil.html
                        www.chip.de/news/c_news_8818531.html

Bye !
                        HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                        • Gość: Marek do wklejacza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 00:40
                          hat dir bereits jemand gesagt (außer mir selbstverständlich ;-) daß du langweilst?
                          hast du echt keine eigene Meinung bzw. bist du nicht imstande einen eigenen Satz
                          zu formulieren?
                          du arme ...
                          • henry.morgenthau_jr.jr Re: do wklejacza 13.07.04, 00:43

> hat dir bereits jemand gesagt (außer mir selbstverständlich ;-) daß du
                            langweil
                            > st?
                            > hast du echt keine eigene Meinung bzw. bist du nicht imstande einen eigenen
                            Sat
                            > z
                            > zu formulieren?
                            > du arme ...

Na twoim zdaniu zalezy mi tyle ile na zeszlorocznym sniegu.

A tu jeden z twoich idoli : lexikon.idgr.de/l/l_a/lauck-gary/lauck-
                            gary.php

Bye !
                            HENRY MORGENTHAU jr. jr.

• henry.morgenthau_jr.jr Poprawka 13.07.04, 00:45
                              Jeden z idoli mareczka :
                              lexikon.idgr.de/l/l_a/lauck-gary/lauck-gary.php

Bye !
                              HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                              • carrramba Re: Poprawka 13.07.04, 00:46
                                Nie strach tego otwierać, ja serio pytam ?
                            • Gość: Marek derSchlesier Re: do wklejacza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.04, 00:45
                              powoli z wklejaniem masz tez problemy. daj sobie spokoj, przestan w koncu pic i
                              idz spac.

ps.
                              mam nadzieje, ze nie masz problemow.
                  • Gość: Krzysiak Po co to piszesz i tak go nie przekonasz IP: *.icpnet.pl 15.07.04, 11:02
    • rico-chorzow Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 12.07.04, 21:14

> cdef1 napisał:
      >
      > > Dzieki dobrej znajomości języka niemieckiego i niemiecko brzmiących
      > > nazwiskach
      > > wielu Polakom udało sie w Wielkopolsce wejść w skład niemieckich rad
      > > żołnierskich i dzięki temu w czasie Powstania Wielkopolskiego sporo
      > > miejscowości w Wielkopolsce zostało opanowych praktycznie bez walki.
      >
      > pod: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=14113457&a=14128342
      >
      > slazacy uczcie sie Hochpolnisch!!!!!!!!!!!!! moze sie wam naprawde przydac!
      > ;-))))))))))))))))))))

Panie Marku,tutaj nie widzę nic śmiesznego,znajomość oponęta,jego
      tradycji,zachowania i jego języka jest bardzo dobrą podstawą do dyskusji czy
      nawet walki z nim,jak Korfanty w powstaniu wielkopolskim,a później w polskim na
      Sląsku.
      >

> ps.
      > i jak jeszcze raz uslysze jakas chociazby jedna bzdure na temat jakies tam
      > lojalnosci wzgledem jakiegos tam panstwa polskiego!!!!!
      > ;-)
      • carrramba Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 12.07.04, 21:33
        Tak jest. Dlatego tak pilnie obserwuję zachowania i teksty Marka na forum. Nie
        wiadomo kiedy się może przydać!
        • elver.b Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 12.07.04, 21:46
          A uwazasz carrrambo, ze Wielkopolanie mieli prawo byc nielojalni wobec panstwa
          nimieckiego?
          • bolek5 Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 12.07.04, 22:26
            Witam!

elver.b napisał:

> A uwazasz carrrambo, ze Wielkopolanie mieli prawo byc nielojalni wobec
            panstwa
            > nimieckiego?

Oczywiście, że nie mieli. Podobnie jak Czesi i Węgrzy nie mieli prawa odrywać
            się od Austro-Węgier. Ale się oderwali. To co - zawrócimy ich ze złej drogi,
            czy może raczej wrócimy na ziemię? ;)
            • rico-chorzow Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 12.07.04, 23:03
              bolek5 napisał:

> Witam!
              >
              > elver.b napisał:
              >
              > > A uwazasz carrrambo, ze Wielkopolanie mieli prawo byc nielojalni wobec
              > panstwa
              > > nimieckiego?
              >
              > Oczywiście, że nie mieli. Podobnie jak Czesi i Węgrzy nie mieli prawa odrywać
              > się od Austro-Węgier. Ale się oderwali. To co - zawrócimy ich ze złej drogi,
              > czy może raczej wrócimy na ziemię? ;)

Bolku,więc co jest z Slązakami i Autonomią Sląska,prawnie zakotwiczoną w
              konstytucji RP przed dzieśąt laty,Bolku,więc gdzie jest prawo?,albo tylko prawo
              dla jednej strony,wróćmy na ziemię,inni nie mieli prawa,jednak zrobili to
              bezprawie i mają prawo,Slązak/Slązak ma prawo,jednak nie ma prawa do tego
              prawa,bo prawo ma "demokratyczna"Polska?,ciekawe prawne rozważania i
              interpretacje prawa i do tego trzeba jeszcze być lojalnym,dalej nie
              napiszę,żeby prawnie nie być wyrzucony z moje "bezprawie" i jestem na tej złej
              prawnej śląskiej drodze,przyglądając się dobrej prawnej"demokracji"polskiej.

Rico.

Rico.
              >
              • bolek5 Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 12.07.04, 23:24
                Witam!

rico-chorzow napisał:

> Bolku,więc co jest z Slązakami i Autonomią Sląska,prawnie zakotwiczoną w
                > konstytucji RP przed dzieśąt laty,Bolku,więc gdzie jest prawo?

Po pierwsze: z całym szacunkiem dla niemiecko-austriackiej tradycji prawnej nie
                ma - moim zdaniem - porównania pomiędzy sytuacją prawną Polaków w wilhelmińkich
                Niemczech i sytuacją Ślązaków we wspólczesnej Polsce. Choć tamte Niemcy były
                również państwem prawa to jednak standardy dla takiego państwa wtedy i teraz
                postawione są na zupełnie innych poziomach.
                Po drugie: Polacy w ówczesnej Provinz Posen stanowili absolutną większość.
                Inaczej jest ze Ślązakami, nawet jeżeli się weźmie pod uwagę historyczne
                granice Śląska. Jestem za przyznaniem Ślązakom wszystkich praw mniejszości
                narodowej, ale nigdy nie zgodzę się na przyznanie im władzy nad moimi rodakami
                zamieszkałymi na Śląsku. Muszę powiedzieć, że im dłużej jestem na tym forum,
                tym bardziej staję się zdeterminowany w tej sprawie ;)

Pozdrawiam

Bolek
                • rico-chorzow Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 13.07.04, 11:38
                  bolek5 napisał:

> Witam!
                  >
                  > rico-chorzow napisał:
                  >
                  > > Bolku,więc co jest z Slązakami i Autonomią Sląska,prawnie zakotwiczoną w
                  > > konstytucji RP przed dzieśąt laty,Bolku,więc gdzie jest prawo?
                  >
                  > Po pierwsze: z całym szacunkiem dla niemiecko-austriackiej tradycji prawnej
                  nie
                  >
                  > ma - moim zdaniem - porównania pomiędzy sytuacją prawną Polaków w
                  wilhelmińkich
                  >
                  > Niemczech i sytuacją Ślązaków we wspólczesnej Polsce. Choć tamte Niemcy były
                  > również państwem prawa to jednak standardy dla takiego państwa wtedy i teraz
                  > postawione są na zupełnie innych poziomach.
                  > Po drugie: Polacy w ówczesnej Provinz Posen stanowili absolutną większość.
                  > Inaczej jest ze Ślązakami, nawet jeżeli się weźmie pod uwagę historyczne
                  > granice Śląska. Jestem za przyznaniem Ślązakom wszystkich praw mniejszości
                  > narodowej, ale nigdy nie zgodzę się na przyznanie im władzy nad moimi
                  rodakami
                  > zamieszkałymi na Śląsku. Muszę powiedzieć, że im dłużej jestem na tym forum,
                  > tym bardziej staję się zdeterminowany w tej sprawie ;)
                  >
                  > Pozdrawiam
                  >
                  > Bolek

Witam Bolku,zdeterninowany prawem czy bezprawiem?,a jeżeli to czyim?

Rico.
                  • bolek5 Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 13.07.04, 16:20
                    Witam!

rico-chorzow napisał:

> Witam Bolku,zdeterninowany prawem czy bezprawiem?,a jeżeli to czyim?

Powiem tak: sama idea, aby porównywać ze sobą rok 1918 w Wielkopolsce i 2004 na
                    Śląsku jest nie do przyjęcia. Tu nie może być żadnego porównania. Jestem zły na
                    siebie, że w ogóle zabrałem głos w tej dyskusji. Jedno jest pewne: ponieważ nie
                    ma żadnego porównania, to nie ma również żadnej legitymacji dla jakichkolwiek
                    działań naruszających obowiązujący porządek. I tyle.
            • Gość: Pioter Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) IP: *.wozniki.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 10:22
              Co do Węgier to pomyliłeś się Bolku. Do 1945 Węgrami w imieniu Króla Węger
              (jednocześnie Cesarza Austrii) rządził Regent. Węgrzy byli też jednym z
              niewielu ludów dawnego imperium, którzy jego rozpadu nie przyjęli do wiadomości
              (co łatwiej przyszło Niemcom z Austrii). Do uznania stanu faktycznego rozpadu
              przyczyniła się znacznie polityka USA i Francji, grożące nową wojną w Europie.
              • henry.morgenthau_jr.jr A ... Cesarstwo Bizantyjskie - istnieje nadal !!!! 14.07.04, 10:28
                Gość portalu: Pioter napisał(a):

> Co do Węgier to pomyliłeś się Bolku. Do 1945 Węgrami w imieniu Króla Węger
                > (jednocześnie Cesarza Austrii) rządził Regent. Węgrzy byli też jednym z
                > niewielu ludów dawnego imperium, którzy jego rozpadu nie przyjęli do
                > (co łatwiej przyszło Niemcom z Austrii). Do uznania stanu faktycznego rozpadu
                > przyczyniła się znacznie polityka USA i Francji, grożące nową wojną w Europie.

A Istanbul to nie zaden Istanbul tylko KONSTANTYNOPOL, Edirne to nie Edirne
                tylko ADRIANOPOL, Izmir to nie Izmir tylko SMYRNI, Kayseri to nie Kayseri tylko
                CESAREA itd ...

Bye !
                HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                • Gość: Krzysiak Czy widziales jakies palace Bizancjum? IP: *.icpnet.pl 14.07.04, 10:50

• Gość: Pioter Re: A ... Cesarstwo Bizantyjskie - istnieje nadal IP: *.wozniki.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 12:13
                  A czy ja gdzieś pisze o Turcji czy Bizancjum?
                  Nie wypowiadaj się lepiej o rzeczach o których nie masz zielonego nawet
                  pojęcia. Poczytaj najpierw i pogłęb swoją wiedzę na temat jaki chcesz się
                  wypowiedzieć. I nie myl pojęć. Turcja podbiła Bizancjum. Węgry dostały się we
                  władanie Habrsburgów przez dziedziczenie - nie podbój. Żaden z tureckich
                  władców nigdy nie używał tytułu "Cesarza Rzymu", natomiast każdy z właców
                  Austrii był jednocześnie Królem Węgier.
                  • henry.morgenthau_jr.jr Admirał Miklos Horthy i tęsknota Węgrów za ... 14.07.04, 13:02
                    Gość portalu: Pioter napisał(a):

> A czy ja gdzieś pisze o Turcji czy Bizancjum?
                    > Nie wypowiadaj się lepiej o rzeczach o których nie masz zielonego nawet
                    > pojęcia. Poczytaj najpierw i pogłęb swoją wiedzę na temat jaki chcesz się
                    > wypowiedzieć. I nie myl pojęć. Turcja podbiła Bizancjum. Węgry dostały się we
                    > władanie Habrsburgów przez dziedziczenie - nie podbój. Żaden z tureckich
                    > władców nigdy nie używał tytułu "Cesarza Rzymu", natomiast każdy z właców
                    > Austrii był jednocześnie Królem Węgier.

Tak, tak Pioterku (Mareczku/Janeczku) ... admirał żałował utraty portów i floty
                    zaborczej Austro-Węgier w chorwackich Puli, Splicie, Dubrowniku i Rijece oraz
                    we włoskim Trieście. Węgrzy żałowali także utraconych prowincji Banatu i
                    Siedmiogrodu oraz Słowacji ... ale czyżby żałowali utraty przez Habbsburga
                    tytułu Króla Węgier ???

Tak, tak a o Wiośnie Ludów to już coś słyszałeś ??? A może też coś o niejakim
                    Bemie Józefie ???

Bye !
                    HENRY MORGENTHAU jr. jr.

• Gość: Marek derSchlesier Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 22:13
        to nie bylo powstanie to byla napasc zbrojna polskich bandytow.
        • henry.morgenthau_jr.jr Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytów 12.07.04, 22:37
          www.zabikowo.home.pl/
          ... a hitlerowski mąciciel dalej aktywny ... hyperaktywny

Bye !
          HENRY MORGENTHAU jr. jr.
          • Gość: Marek derSchlesier Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 22:42
            widze ze koledz brakuje jak zwykle argumentow, ze musi sie do takich sztucuek
            uciekac. aaa, jeszcze jedno - nie zapomnij, ze te sztuczki nie maja juz niestety
            racji bytu.
            ;-)
            • henry.morgenthau_jr.jr Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 12.07.04, 23:10

> widze ze koledz brakuje

Licz sie ze słowami, hitlerowska przybłędo ... kolegą nigdy nie byłeś i nie
              będziesz

> jak zwykle argumentow, ze musi sie do takich sztucuek

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/Belzec.html
              > uciekac. aaa, jeszcze jedno - nie zapomnij, ze te sztuczki nie maja juz
              niestety racji bytu.

Sztuczki, argumenty ...???!!! No tak ... i wytłumacz tu zwolennikowi "Auschwitz
              Luege" to że brunatne to jednak brunatne.

> ;-)

Do czasu, do czasu hitlerowcu.

Bye !
              HENRY MORGENTHAU jr. jr.
              • rico-chorzow Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 12.07.04, 23:13
                henry.morgenthau_jr.jr napisał:

> Gość portalu: Marek derSchlesier napisał(a):
                >
                > > widze ze koledz brakuje
                >
                > Licz sie ze słowami, hitlerowska przybłędo ... kolegą nigdy nie byłeś i nie
                > będziesz
                >
                > > jak zwykle argumentow, ze musi sie do takich sztucuek
                >
                > www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/Belzec.html
                > > uciekac. aaa, jeszcze jedno - nie zapomnij, ze te sztuczki nie maja juz
                > niestety racji bytu.
                >
                >
                > Sztuczki, argumenty ...???!!! No tak ... i wytłumacz tu
                zwolennikowi "Auschwitz
                >
                > Luege" to że brunatne to jednak brunatne.I BIAŁO CZERWONE.
                >
                >
                > > ;-)
                >
                >
                > Do czasu, do czasu hitlerowcu.
                >
                >
                > Bye !
                > Killin' all german nazi pigs !
                > HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                • henry.morgenthau_jr.jr Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 12.07.04, 23:34
                  rico-chorzow napisał:

> to że brunatne to jednak brunatne.I BIAŁO CZERWONE.

Czyzby zamierzał pan (kontynuujac "najlepsze" mareczkowe tradycje) stawiać znak
                  rownóści pomiędzy tym co wydarzyło sie pod brunatnymi sztandarami z
                  hakenkrojcem a tym co pod biało-czerwoną flagą ... ?? ... chyba nie ... nie
                  chciałbym się pomylić ...

Bye !
                  HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                  • carrramba Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 12.07.04, 23:47

> rico-chorzow napisał:
                    >
                    > > to że brunatne to jednak brunatne.I BIAŁO CZERWONE.
                    >
                    >
                    > Czyzby zamierzał pan (kontynuujac "najlepsze" mareczkowe tradycje) stawiać
                    znak
                    >
                    > rownóści pomiędzy tym co wydarzyło sie pod brunatnymi sztandarami z
                    > hakenkrojcem a tym co pod biało-czerwoną flagą ... ?? ... chyba nie ... nie
                    > chciałbym się pomylić ...
                    >
                    >
                    > Bye !
                    Rico napisał , sam nie wie co :)
                    • rico-chorzow Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 13.07.04, 01:26
                      carrramba napisała:

> henry.morgenthau_jr.jr napisał:
                      >
                      > > rico-chorzow napisał:
                      > >
                      > > > to że brunatne to jednak brunatne.I BIAŁO CZERWONE.
                      > >
                      > >
                      > > Czyzby zamierzał pan (kontynuujac "najlepsze" mareczkowe tradycje) stawia
                      > ć
                      > znak
                      > >
                      > > rownóści pomiędzy tym co wydarzyło sie pod brunatnymi sztandarami z
                      > > hakenkrojcem a tym co pod biało-czerwoną flagą ... ?? ... chyba nie ... n
                      > ie
                      > > chciałbym się pomylić ...
                      > >
                      > >
                      > > Bye !
                      > > Killin' all german nazi pigs !
                      > > HENRY MORGENTHAU jr. jr.
                      > Rico napisał , sam nie wie co :)

Panie Carrramba ja wiem co piszę,proszą zająć się osobą - Henry Morgentahu -

Rico.
                  • rico-chorzow Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 13.07.04, 01:22

> rico-chorzow napisał:
                    >
                    > > to że brunatne to jednak brunatne.I BIAŁO CZERWONE.
                    >
                    >
                    > Czyzby zamierzał pan (kontynuujac "najlepsze" mareczkowe tradycje) stawiać
                    znak
                    >
                    > rownóści pomiędzy tym co wydarzyło sie pod brunatnymi sztandarami z
                    > hakenkrojcem a tym co pod biało-czerwoną flagą ... ?? ... chyba nie ... nie
                    > chciałbym się pomylić ...
                    >
                    >
                    > Bye !

Napiszę krótko-Oświęcim 1939~1951-,wnioski wyciągnie Pan sam z egzystencji tego
                    obozu i wielu innych,jak i z pańskiego morderczego niku.

Rico.
                    • schloonsack Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 13.07.04, 11:59
                      Nie Oświęcim, a Auschwitz.
                      Oświęcim to miasto.
                      KL Auschwitz założono w 1940, a zlikwidowano w 1945. W 1947 powstało muzeum.
                      • rico-chorzow Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 13.07.04, 12:09
                        schloonsack napisał:

> Nie Oświęcim, a Auschwitz.
                        > Oświęcim to miasto.
                        > KL Auschwitz założono w 1940, a zlikwidowano w 1945. W 1947 powstało muzeum.

Tak,ma Pan rację i duży zasób wiadomości,jednak muzeum potrafi być też
                        mordercze.

Pozdor Rico.
          • rico-chorzow Re: Przykład zbrojnej napaści niemieckich bandytó 12.07.04, 23:10

> <a href="www.zabikowo.home.pl/"
            target="_blank">www.zabikowo.home.pl/</a>
            > ... a hitlerowski mąciciel dalej aktywny ... hyperaktywny
            >
            >
            > Bye !

Dlaczego posyła Pan nam w Katowicach tą stronę,Henry Morgenthau mógłby być
            pośrednio posądzony o zbrodnie na ludzkości,dlaczego Pan zaraz nie napisze jako
            nik Adolf Hitler,prawie to samo.

Rico
    • ramen5 Re: LOJALNOSC? ;_))))))))))) 15.07.04, 10:47

>
      > slazacy uczcie sie Hochpolnisch!!!!!!!!!!!!! moze sie wam naprawde przydac!
      > ;-))))))))))))))))))))
      >
      > ps.
      > i jak jeszcze raz uslysze jakas chociazby jedna bzdure na temat jakies tam
      > lojalnosci wzgledem jakiegos tam panstwa polskiego!!!!!
      > ;-)

Słyszałem o Hochdeutsch,ale Hochpolnisch? Masz przecież obywatelstwo polskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka